kızlar eşimin babaannesini susturamıyoruuummmm kadın her gördüğünde bebek soruyo taaaa ilk aydan itibaren iki gün önce rahatsızdım çok af edersizn durmada istifra ettim eşimde midesi bulanıyo yatıyo demiş şimdi bebek var sanıyokadını ikna edemedik olmadığına inşaallah onun sandığı gibidir hayırlısı ile hamileyimdir ayın 28 ini bekliyorum inşaallah gelen giden olmaz....
Canım benim burdayım veda etmiyorum (ne vadası yaaaaaaa kovsanızda gitmiyorum)))))))inşallah da hep burda olucammmm..
...inşallah öyle bir gün gelsinki burda bebişlerimizden konuşacağımız bir gün olsun.....önceden hamiş olanlar bizlere deneyimlerini anlatsın..birlikte bu sefer bebişlerimiz için bir dua topiği açarız inşallah........
aminnnn inşaallah canım yaaaa.
gerçi bebişlere bakmaktan dua edebilir miyiz bilmiyorum:) malum kıymetli olacak bizimkiler
Yarın için ders çalışmam lazım yaaaaaaaaaaaa...offf offff hiççççç içimden gelmiyorrrrrr......muhatım sen anlarsın beni canımmmmm bu konuda........
alîm.Tüpbebek
tedavisi görmekte olan bir kişinin ,yakınlarından istediği davranış şekli.
Zaman zaman doğurganlık problemi olan bir çifte ne söyleyeceğinizi
bilemediğinizin farkındayım. Bazen istemeden beni üzecek şeyler
söyleyebilirsiniz. Size, bana daha fazla yardımcı olabileceğiniz birkaç öneride
bulunmak istiyorum.
Lütfen her ay bana, gebe
olup olmadığımı sormayın. Şayet gebe kalırsam bunu mutlaka
büyük bir sevinçle,size haber vereceğim.
Lütfen her muayene sonrasında ne olduğunu,tedavinin hangi aşamada olduğunu adım
adım bana sormayın. Kendimi güçlü ve iyi hissediyorsam mutlaka gelişmeleri size
haber vereceğim.
Çocuğunuz yanlış davrandığında lütfen bana,onu almak isteyip istemediğimi
sormayın. Bu bana acı veriyor.
doğum
tebriğine geldiğimde bana "şimdi sıra sende", "inşallah bir
dahaki sefere bizde sana tebriğe geleceğiz" gibi şeyler söylemeyin.
Kendimi çok kötü hissediyorum.
Evlat edinebileceğimizi bize söylemeyin. Şu anda öncelikle biyolojik yoldan
çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz. Evlat edinme yada çocuksuz bir yaşamı tercih
etme seçeneklerimizin farkındayız. Bütün bu seçenekleri, tedavi seçeneklerini
denedikten sonra dikkatlice düşüneceğiz.
Bize sürekli olarak, infertilite
tedavisi hakkında yenilikler yada yeni yerler hakkında bilgi vermeyin. Yeni bir
yer aradığımızda bunu mutlaka size danışırız.
Lütfen bize sürekli sorunun kimde olduğunu,ailede infertilite
problemi yaşayıp yaşamayan olduğunu sormayın...Kendimi suçlu hissetmeme neden
oluyor.
Öncelikle tedavi döneminde kendimiz hazır hissettiğimde beni dinleyecek dost ve
yakınlara ihtiyacım var. Sizinle konuşmak istediğimde lütfen beni yalnızca dinleyin
ve anlamaya çalışın.
Duygularım çok değişken olabilir, lütfen anlayışlı olun.
Unutmayın yalnız kalmak istediğimde, bu sizinle görüşmek istemiyorum demek
değildir.
SİZİN ANLAYIŞ VE DESTEĞİNİZ BU GÜÇ DÖNEMDEN KENDİMİ DAHA İYİ VE GÜÇLÜ
HİSSETMEMİ SAĞLAYACAKTIR.
YANIMDA OLDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. İnfertilite tedavisi gören hastaların
stres düzeylerinin, yaşamsal önem taşıyan hastalıklarla (AIDS, kanser, kalp
hastalıkları) mücadele eden kadınlarınkinden
farklı olmadığını, hatta sıklıkla, bir parça daha fazla olduğunu göstermiştir.
Bu, belki ilk okununca şaşkınlık verici bir sonuç gibi görünebilir, neticede infertilite
tedavilerini deneyenler için ölümcül bir durum bulunmamaktadır. Ancak,
özellikle tüp bebek
tedavilerinin kadınların
bedenlerinde ve duygu dünyalarında yarattıkları yorgunluk ve yıpranmaları,
tedavi sonuçlarının bilinmezliği, kontrol edilmezliğini, sosyal ilişkilere
yansıyan zorlanmaları düşündüğümüzde aslında ne kadar da doğru olabileceğini
görmek mümkün. Özellikle de, birden fazla tedavi denemesi yapılmışsa, “umut –
hayal kırıklığı” tekrarlanan bir döngü halinde yaşanıyor demektir, ki bu da
duygusal açıdan çok zorlayıcı ve kronik strese davetiye çıkarıcı bir
durumdur.(Psk.İlknur Yılmaz)
merhaba kızlar, birkaçgündür elimle ilgili sıkıntılarım vardı. bilgisayar başına oturamadım. elim uyuşup kalıyor. kolumdan fizik tedavi görmüştüm daha önce. inş. o tekrarlamamıştır. ne var ne yok? herkes nasıl?
maşallah çen çen gene sayfaları doldurmuşsunzu :)) biraz okuyayım bakayım.
merhaba kızlar nasılsınız? seybil transferin hayırlı olsun rabbim pozitifi görmeyi nasip etsin inşallah...
mutluluk canım az kalmış teste inşallah iyi haber alırsın canım.....tüm tedavide olan ve bebek isteyen herkesin yardımcısı olsun rabbim...
kızlar,
dua listesine yeniden başlamışız yeni fark ettim..beni maruz görün ben yeni listede olmayacam..biraz toparlanmak ve kendime zaman ayırmak istiyorum.spora başlayacam.kilo vermek istiyorum..yoksa bebişler tutunamayacak bana...yarın burçak hanımı arayacam bakalım nasıl bir yol çizecek benim için....herşey çok güzelken neden olmuyor nedenini bulmam lazım.....inşallah buluruz....
...ecrincim beni yeni listeden çıkar canım..sadece tefriciye listesine devam edicem onuda tamamladıktan sonra devam etmeyecem ....sonra tekrar gelirim inşallah..ama ara sıra girip takılırım size.....ama gönlüm dualarım sizlerle olacak kızlar..mutlu haberlerinizi alıcam inşallah.gelişmelerinizi takip edicem....en çokta antisocialcim inşallah sen benim gibi negatifi almazsın.seni çok merak edicem...... rabbim tedavilerinize hayırlısıyla başlamayı ve güzel ve pozitif bir şekilde sonlanmasını ve tamammına erdirmesini nasip etsin.....sağlıklı hayırlı bebişler diliyorum tümmmm isteyenlere..........kızlar benim için etmiş olduğunuz dualarınız ve iyi dilekleriniz için ne kadar teşekkür etsem az...Allah hepinizden razı olsun..bu bir veda değil...bu benim yeniden doğuşum olucakkkkkk........
hepinizi öpüyorum....rabbim hepimizi nazarlardan ,kötü insanlardan,kötü sözlerden korusun.....görüşmek üzere......
Arkadaşlar 1,5 yıldır tedavi görüyorum yaklaşık 3 yıldır evliyim bebişimiz olsun diye sürekli doktordayım dua zaten dilimden düşmüyor bütün tetkiklerim yapıldı klomen kullanıyorum ama iiice pskoloji bitti ba ay kendim doktora gitmeden klomen aldım ama ne yapayım diğer türlüde stres yaptım doktora gidiyorum yum.catlamış diyo bende bi stres...bende kendim aldım kullandım beklemedeyim benim gibi olan varsa lütfen paylaşalım
Selam kızlar nasılsınız
nasılsınız.. haftasonu rahatsızzdım gıremedım ..baya sohpet etmıssınız
aslıcım öncekı lıstemız tamamlanmısmıydı
bu arada ben folikasit için foliplus aldım.elevit vitamin takviyesi folikasit oranı çok düşük işinize yaramaz dedi eczacımız.doktorlar genelde gebelik için foliplus veriyormuş
hayırlı günler canlarım
çok şükür mevlütümü ag salim okutabıldım sorunsuz bi şekilde
geçmişe döniyim biraz gerçi çok geride kaldım ama aralardan sızmaya çalışım biraz
ben hala temizlenemedim bu arada:26:normalde 3 gün en fazla 5 gün sürer bugün 9.günüm.başladığından beri lekelenme tarzında oluyorum8 gün erken olmuştum bide anlamadım bu işten bişey
sizler nasılsınız
a.s canım nasılsın...kizlar selamun aleykum nasilsiniz herkesin keyfi yerindedir insallah ...muhatcim test yaptinmi yeniden merak ettim durum nedir?
canım yapmadım. hastalık hali tam anlamıyla sona ersin diye bekliyorum.
yaaaa kızlar kusura bakmayın yazacaklarım için deneyimi olanlar varsa bi akıl versin.
2 gün erken regl oldum.
hep parça gelirdi bu sefer minnacık bi parça haricinde bişi gelmedi.
3.gün biraz fala sıvı geldi.
çok az ped kullandım.
2 gündür prostat olmuş erkekler gibi zırt bırt vc ye gidiyorum. hatta zor yetişiyorum
hayırlı akşamlar arkadaşlar nasılsınz inşaallah hepiniz iisinzdir asenat hoşgeldin tekrar bebişinde hayırlı olsun bizede nasib etsin inş. hz Allah cümlemizin evladı hayırlı evlat olsun inşaallah....
canım benim öğrencim daha yeni gitti evde verdim dersi:) anlamam mı
ben rahat sayılırım canım ya ben devamlı test dagıtıp test çözdürüyorum. malum sınava az kaldı:)
bu ara maaşallah bayag bi talep ver bana ama vaktim yok artık:
Yarınnnnnnn nöbetçiyimmmm..çocuklar kudururda kudurur artık......ama yinede seviyom bu sıpaları......çok sevimlilerrrr.....
öncelikle geçmiş olsun canım.belki kadıncağıza malum olmuştur.ayyy inş. öyledir.inş böyledir. sonra böyle olur. akabinde böyle e tabi bir çaya ve okumaya fırsatın da kalmaz o zaman...
maşallah canım....olsun şimdi öğrencilerin hamiş olunca zaten zor olur. malum bebiş için paraya ihtiyaç var...senin yaşında küçük sanırım.....bu enerji varken çalışmak lazım zamanla insan yoruluyor......
Canlarım ben çıkıyorum..hazırlık yapayım yarına...
asbelove'un duasını bitireyim inşallah....tekrar görüşene kadar Allah'a emanet olun kızlar......
evet bencede vermeliyimyoksa kendimi daha kotu hissediyorum,yapacakda bisey yok bosa bari uzulmeyimkıskananlar çatlasın topiği hiç hoş değil daha ağır birşey diyemiyorum banlarlar falan.yok dayanamıcam ne biçim isim o ya tövbe tövbe.sende o hamile elbiseni ver canım.daha çok üzülüyorsunuz.hadi artık çıkalım şu havadan.yeni umutlara merhaba diyelim hep birlikte nolur.
olurmu guluum ne guzel yazmissin ellerine yuregine saglikiyi geceler dostlar bende çıkıyorum sabah erkenciyimm kendinize iyi bakınn görüşmek dileğiylee ALLAHA emanet olunnn
çok takmayın taksakda sonucu değiştiremiyozz şurda ne kadar ömrümz kaldı kim bilirrr yada karşımızdakinin ne kadar ömrü kaldı kim bilirrr(((o yüzden kendimizi yiyip bitirip kocalarımızıda üzmeyelimm HERSEY ALLAHDAN bize düşen şükredip beklemekkk olursaada şükürler olsun olmazsada şükürler olsunn öle insanlar varkii hayatta sizde bilirisinz çocuk umurlarında bilee değilll düşünsenize ölümün eşiğinde olan insanlar varrr gerci hepimz çok yakınızz oda ayrı ama..ALLAH HEPİMİZİ CENNETİNE ALSIN İNŞALLAH KIZLARR BU DÜNYANIN ÖTEKİ DÜNYASIDA VARR
ÇOK GEVEZELİK ETTİMMM :))İYİ GECELER
insallah ne guzel hayellerin var insallah nasip olur tez vakitte..yarismada bende varim elinizden geleni ardiniza koymayi.yarismaci arkadaslara basarilar dilerimben zaten diyorum ya gelmiyosa eger daha olgunlaşmamıştır orda ders alıyordur diye:)
doğurup büyüttükten sonra hayırsız olup, hayırlı olsun, yuvası dağılmasın, kimsenin canını yakmasın diye dua etmektense o doğmadan bütün bu duaları etmek daha iyi demi:)
senin hastalığın ne zaman bitiyor? yarışalım valla:)
hamile kalayım bi 13. haftan itibaren sesli sesli kuran okuyup hatmedecem o dogmadan. 13. hafta ruh üfleniyormuş.
büyüsün az bi hemen kuran ve mental dersine başlatacam. 4 yaşından sonra elimden ne geliyorsa iyi insan olması için yapacam.
ben ahirette nasıl bakarım peygamberimizin yüzüne. o kadar dua ettin bak bebek nasip oldu onu da böyle mi yetiştirdin ümmeti Muhammet(sav) için derse nasıl bakarım yüzüne,ne yaparım ben o meydanda
tabi basakcim okuruz birkac gunden lekelerimkesilir okurum insallah ben simdilik 250 okuyum bitirince tekrar alirim nasipsearkadaslar kendim icin salati tefriciyeye basladim eger uygunsaniz bana yardimci olabilirmisiniz haftaya pazartesiye kadar transferim yapildi test gunumu bekliyorum bu sefer meleklerime kavusmak niyetiyle okuyorum Rabbim bu seferde bizi eli bos gobegi bos gondermesin insallahh
ne guzel cnm esinle namazami kalkiyorsun insallah birgun benim esimde kalkip beni cagirir...canm bayag bi niyetlendiğin şey varmış inşaallah zamanında hepsini bitirisiniz.
aaayyyyyy valla benim de içimde öyle bişiler oluştu:)
reglken nelere okuyamıyoruz?
sabahları eşim beni sabah namazına kaldırıyor önce o kılıyor sonra ben çok hoşuma gidiyor.
ben dersem yapmaz ama kendi isteyince yapıyor herşeyi:)
canım valla yarışalım peygamberimizden hoşuna gidecektir:)
cnm gozun aydin Allah tamamini erdirsin darisi bize olsun insallahsaol muhatcımmvalla bende anlamadım hatta o ay ovulasyın testı alcaktım birusuru orkid aldım bursaya gidiyom yolda kanamam cok olur die annem bursaya gel seni burda bı kadına goturcem demişti bekliyorum adet oliim die ogun adet oolmadım 2 gun olmadım uc olmadım dort olmadım artık giitimki saglık ocagına degerim 1044 2.gun 2536 :)alahıma sukrettım yaa hemde cok şimdi 7 haftalıgım sizleride unutmuyorumm:)
caniimbenim yarin buyuk gunmu.. ne guzel hersey guzel olacak merak etme bebisi gorup gelecksin ve rahatliycaksin insallahicim icime sigmiyor bugun aksam zor oldu yarin saat 11 nasil olur bilmem bir taraftan kalbim duracak gibi atiyor bir taraftanda cok korkuyorum ya goremezsem melegimin hareketlerini diye herseyin hayirlisi Rabbim hepimize en hayirlisini versin insallah:18::18:
bende sizlerden elevit duydum kocama aldırdım bir sürü vitamin zaten folik asit diye geçmiyorr hamilelik deyince vermiş...sonra hangi vitaminler var bilmiyordum üstüne birde kan hapı aldırdım...onda da demir folik b 12 varr...bir kutu eleviti kullanayım ...arkasındadnda kan hapını...ikisiini kullansam yüklememi olurrki bilemedim
evet bencede vermeliyimyoksa kendimi daha kotu hissediyorum,yapacakda bisey yok bosa bari uzulmeyim
olurmu guluum ne guzel yazmissin ellerine yuregine saglik
insallah ne guzel hayellerin var insallah nasip olur tez vakitte..yarismada bende varim elinizden geleni ardiniza koymayi.yarismaci arkadaslara basarilar dilerim
tabi basakcim okuruz birkac gunden lekelerimkesilir okurum insallah ben simdilik 250 okuyum bitirince tekrar alirim nasipse
ne guzel cnm esinle namazami kalkiyorsun insallah birgun benim esimde kalkip beni cagirir...
cnm gozun aydin Allah tamamini erdirsin darisi bize olsun insallah
caniimbenim yarin buyuk gunmu.. ne guzel hersey guzel olacak merak etme bebisi gorup gelecksin ve rahatliycaksin insallah
evet bencede vermeliyimyoksa kendimi daha kotu hissediyorum,yapacakda bisey yok bosa bari uzulmeyim
olurmu guluum ne guzel yazmissin ellerine yuregine saglik
insallah ne guzel hayellerin var insallah nasip olur tez vakitte..yarismada bende varim elinizden geleni ardiniza koymayi.yarismaci arkadaslara basarilar dilerim
tabi basakcim okuruz birkac gunden lekelerimkesilir okurum insallah ben simdilik 250 okuyum bitirince tekrar alirim nasipse
ne guzel cnm esinle namazami kalkiyorsun insallah birgun benim esimde kalkip beni cagirir...
cnm gozun aydin Allah tamamini erdirsin darisi bize olsun insallah
caniimbenim yarin buyuk gunmu.. ne guzel hersey guzel olacak merak etme bebisi gorup gelecksin ve rahatliycaksin insallah
ALLAH IN izniyle git gel canımm ALLAH BEBİŞİNİZİ SİZEE SİZİDE BEBİŞİNİZE BAĞIŞLASINN...aklına kötüsünü getirme be canımmm nie kötü olsun ki hemm
canım rahat olmaya çalış.Allahın izniyle duyacaksın o bıcırın kalp atışlarını.Ve hayırlısıyla kucağına alacağın günlerde gelecek.bizleride haberdar et.seni ve miniği Rabbime emanet ediyorum.
kızlar eşimin babaannesini susturamıyoruuummmm kadın her gördüğünde bebek soruyo taaaa ilk aydan itibaren iki gün önce rahatsızdım çok af edersizn durmada istifra ettim eşimde midesi bulanıyo yatıyo demiş şimdi bebek var sanıyokadını ikna edemedik olmadığına inşaallah onun sandığı gibidir hayırlısı ile hamileyimdir ayın 28 ini bekliyorum inşaallah gelen giden olmaz....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?