Merhaba.
Daha önceden görmediğim ve birlikte dua edilen bu güzel mi güzel topiğe yeni katılan herkese hoşgeldiniz diyorum.
Ben buradaki insanların hiçbirini onlar kadar anlayamam, ne kadar anlamak istesem de...
Oysa aynı duyguları yaşayanlar olarak, birbirinizi anlayabilmeniz çok daha mümkün, öyle değil mi?
Buradaki dualarda buluşanlar, aynı şekilde yine ortak duygular halinde oldukları başkaca başlıklarda da bulunuyorlar ve çok güzel paylaşımlarla güzel dostluklar yaşıyorlar.
Burası "Birlikte dua edelim" başlığı adı altında bir topik ise de, şu ana kadar paylaşılmış hiçbirşey yönetim tarafından konu dışı olarak engellenmedi.
Yani şunu söylemek istiyorum kısaca;
Bu başlıkta herkes herkesi çok iyi anlayabiliyor zaten. Gün oluyor, sürekli diğer arkadaşlarına moral vermeye çalışan, destek olmaya çalışan biri, bir başka gün kendi çok demoralize olmuş bir şekilde, adeta dibe çökmüş bir şekilde duygularını burada paylaşıyor.
Bu defa diğerleri hep birden kendi içinde bulundukları durumu unutup, o kişi veya kişilere destek olmaya, yardımcı olmaya, moral vermeye çalışıyorlar. Bu böyle sürüp gidiyor. Beklentileri özlemleri aynı olan insanlar dualarda, iyiliklerde, güzelliklerde buluşuyor burada.
Ve bugüne kadar, değil hoş olmayan üslupla konuşmak veya hadsizlikle suçlamak, hiçbir kimse birbirine en küçücük bir incitici söz dahi sarfetmemiş, bırakın böyle bir ifadeyi yaklaşım olarak bile aklından dahi geçirmemiştir.
Kolay süreçler değil, morali bozuk olabilir, sıkıntısı olabilir kişilerin, bir an hata yapabilir. Bunları anlayabilirim ve inanın buradaki insanlar o kadar güzel, o kadar içten, o kadar samimi ve o kadar güzel yüreklere sahipler ki;
Bu başlığı keşfetmiş ve buradaki kardeşlerimin arasına katılmış olan her yeni kişi, öncelikle çok ama çok şanslı olduğunu düşünmeli ve bunun farkına varmalı.
Kendi sıkıntısından bahseden biri, daha kısa bir süre önce evlat arayışına girmişken eğer burada destek almak istediği, aynı duyguları yaşadığını düşündüğü için dahil olmak istediği ve kendindeki sıkıntıların çok daha fazlasını (ki burada yıllardır defalarca aşılama veya
tüp bebek süreci yaşamış ve halen bebeğini kucağına alamamış insanlar var, yine aynı şekilde tüm bu zorlu süreçleri defalarca yaşadıktan sonra, kimi ama ilk aylarında, kimi neredeyse bebeğini kucağına almaya hazır olduğu günlerde bebekleri onlardan ayrılmış, hamilelikleri sonlandırılmış, kimi ise bu dünyayla henüz taşmışken daha kucaklarına bile alamadan bebeklerini cennete göndermiş) yaşayan insanlarla dertleşmek, paylaşmak ve destek almak istiyorsa, öncelikle kendi yaşadığı sürecin çok daha uzun sürelisini ve zorlusunu bu insanların defalarca ve halen yaşamakta olduğunu aklından çıkarmamalı.
Ve gerek kendi yaklaşımlarında, gerekse kendine verilen yanıtlarda bu hususu asla gözardı etmemeli. Ha yok eğer, kimsenin görüşü veya bana yardımcı olmasını istemiyorum diyorsa, zaten burada bulunmasının ona bir faydası olur mu? bilmem. Böyle kişiler de olabilir, saygı gösteririm. O zaman paylaşımda bulunmalarının da bir manası olmayacağı için, duaları takip eder, katılırlar ve sadece bunu bildirirler.
Çok karışık ve uzun şeyler yazmış olabilirim. Ne kadar anlaşılacağımı veya tam anlamıyla ne kadar doğru anlaşılabileceğimi ya da söylemek istediklerimi tam olarak ne kadar anlatabildiğimi, hiç bilemiyorum.
Ama gördüğüm bir konuşma beni çok incitti ve çok yaraladı. Ve hem canımı sıktı hem de biraz sinirlendirdi açıkçası. Burada yazışan insanlar, bir başkasına sen kim oluyorsun? Mealen; Benim yazdıklarıma sen bundan sonra cevap verme vb bir ifadeye denk gelen bir konuşma yapamaz. Buna kimsenin hakkı olduğunu sanmıyorum. Bunu söyleyebilmek için karşı taraftan büyük hakaret görmüş olmak gerekir.
Eğer kişi yanlış anlaşıldığını farketmişse; o zaman "beni yanlış anladınız veya yanlış anlaşıldım, asla o şekilde değil söylemek istediğim..... vb şekillerde, aslında ne söylemek istediğini düzelterek kendini ifade edebilir, öyle değil mi? Ama, konuyla ilgili çok daha uzun süredir bir sürü şey yaşamış bir insana "sen kimsin ki" gibi bir yaklaşım olmaz, olmamalı da.
Buraya yeni gelen herkes hoşgelmiş, sefalar getirmiş. Gördüğünüz gibi buradaki kardeşlerimin hepsi sizlere kocaman kocaman kucaklarını, kocaman kocaman gönüllerini açıyorlar.
Onların arasına katılan her yeni kişinin de öncelikle bu idrak ve anlayışı farkedebilmesi, sindirebilmesi ve bunun güzelliğini ve kıymetini iyi bilmesi gerekir.
Lütfen, yeni katılan arkadaşlardan hiç kimse, burada bir daha böyle bir duruma sebep olmasın...
Ve rica ediyorum, aramıza yeni katılanlardan kendince en azından bir özür dilemesi gerektiğini düşünen bir arkadaşımız varsa, hiç olmazsa bu yazıdan sonra ve nezaketen de olsa, sembolik de olsa bir özür dileyebilecektir diye tahmin ediyorum.
Özür dilemek, dileyebilmek büyük bir erdemdir. Ve biz insan olduğumuza göre, hepimiz zaman zaman farklı farklı konularda da olsa hatalar yapabiliriz, yanlış yaklaşımlarda bulunabiliriz, yanlış söz sarfetmiş olabiliriz vs. vs. Yani hepimizin az çok özür dilemek gerektiren küçüklü büyüklü hatalarımız olabilir. Ama eğer yanlış yaptığımızı düşünüyorsak, mutlaka bir özür dilemeliyiz, yok eğer yanlış yaptığımızı düşünmüyorsak, bu çok daha kötü olur, çünkü hatanın farkında olmamakla eşdeğerdir ki, yeni yeni hatalara sebep olur.
Buradaki kardeşlerimin her birinin yüreği çok ama çok güzel. Ve ben, aralarına yeni katılan herkesin de yüreğinin aynı güzellikte olduğunu bilmek, görmek istiyorum. Çünkü öyle olduklarına inanıyorum. Umarım yanılmıyorumdur.