Evlat sahibi olmak isteyenler=birlikte dua edelim mi

Arkadaşlar içim yanıyo 28 kasımda bebegimi kaybettim 21 kasımda 38 haftalık dogum yaptım 6 gün yogun bakımda kaldı bebegim ve şimdi yok içim yanıyo beni dularınızda eksik etmeyin ben sizin dularınıza katılabilirmiyim

canım çok zor bir sınavmış evimde herşeyi hazırdı yavrumun odası küveti bezleri odasını önünden geçemiyorum şu an yaşayan ölü gibiyim sezeryana girerken bile hep güldüm yavrum geliyo diye çıkarkende gülüyodum artık yavrum benimle diye odama geldi güzel oglum emzirdim ve 3 saat sonra morarmaya başladı meger kelp sıkıntısı varmış karnımda doktor anlamamış oysa ben hep içeme dogar gibi sorardım hep iyi kalbi küveze giremi diye analık işte yok canavar gibi oglun geliyo derdi ama olmadı arkadaşlar getiremedim evimize yatıramadım odasına elim boş yüregim boş çıktık hasteneden çok zor Allah kimseye vermesin nasıl geçer bilmiyorum içim daralıyor
Canım senin adına çok üzüldüm eminim çok zordur yaşamayan anlayamaz derler ama Allah'ın taktiri canım.Allah inşallah yeniden anne olmanı nasip etsin ve sağlıkla bebeğine kavuştursun.Sabır ve dua canım başka yolu yok:31::16:Allah sabır versin yardımcın olsun:16:
Merhaba.

Daha önceden görmediğim ve birlikte dua edilen bu güzel mi güzel topiğe yeni katılan herkese hoşgeldiniz diyorum.

Ben buradaki insanların hiçbirini onlar kadar anlayamam, ne kadar anlamak istesem de...

Oysa aynı duyguları yaşayanlar olarak, birbirinizi anlayabilmeniz çok daha mümkün, öyle değil mi?

Buradaki dualarda buluşanlar, aynı şekilde yine ortak duygular halinde oldukları başkaca başlıklarda da bulunuyorlar ve çok güzel paylaşımlarla güzel dostluklar yaşıyorlar.

Burası "Birlikte dua edelim" başlığı adı altında bir topik ise de, şu ana kadar paylaşılmış hiçbirşey yönetim tarafından konu dışı olarak engellenmedi.

Yani şunu söylemek istiyorum kısaca;
Bu başlıkta herkes herkesi çok iyi anlayabiliyor zaten. Gün oluyor, sürekli diğer arkadaşlarına moral vermeye çalışan, destek olmaya çalışan biri, bir başka gün kendi çok demoralize olmuş bir şekilde, adeta dibe çökmüş bir şekilde duygularını burada paylaşıyor.

Bu defa diğerleri hep birden kendi içinde bulundukları durumu unutup, o kişi veya kişilere destek olmaya, yardımcı olmaya, moral vermeye çalışıyorlar. Bu böyle sürüp gidiyor. Beklentileri özlemleri aynı olan insanlar dualarda, iyiliklerde, güzelliklerde buluşuyor burada.

Ve bugüne kadar, değil hoş olmayan üslupla konuşmak veya hadsizlikle suçlamak, hiçbir kimse birbirine en küçücük bir incitici söz dahi sarfetmemiş, bırakın böyle bir ifadeyi yaklaşım olarak bile aklından dahi geçirmemiştir.

Kolay süreçler değil, morali bozuk olabilir, sıkıntısı olabilir kişilerin, bir an hata yapabilir. Bunları anlayabilirim ve inanın buradaki insanlar o kadar güzel, o kadar içten, o kadar samimi ve o kadar güzel yüreklere sahipler ki;

Bu başlığı keşfetmiş ve buradaki kardeşlerimin arasına katılmış olan her yeni kişi, öncelikle çok ama çok şanslı olduğunu düşünmeli ve bunun farkına varmalı.

Kendi sıkıntısından bahseden biri, daha kısa bir süre önce evlat arayışına girmişken eğer burada destek almak istediği, aynı duyguları yaşadığını düşündüğü için dahil olmak istediği ve kendindeki sıkıntıların çok daha fazlasını (ki burada yıllardır defalarca aşılama veya tüp bebek süreci yaşamış ve halen bebeğini kucağına alamamış insanlar var, yine aynı şekilde tüm bu zorlu süreçleri defalarca yaşadıktan sonra, kimi ama ilk aylarında, kimi neredeyse bebeğini kucağına almaya hazır olduğu günlerde bebekleri onlardan ayrılmış, hamilelikleri sonlandırılmış, kimi ise bu dünyayla henüz taşmışken daha kucaklarına bile alamadan bebeklerini cennete göndermiş) yaşayan insanlarla dertleşmek, paylaşmak ve destek almak istiyorsa, öncelikle kendi yaşadığı sürecin çok daha uzun sürelisini ve zorlusunu bu insanların defalarca ve halen yaşamakta olduğunu aklından çıkarmamalı.

Ve gerek kendi yaklaşımlarında, gerekse kendine verilen yanıtlarda bu hususu asla gözardı etmemeli. Ha yok eğer, kimsenin görüşü veya bana yardımcı olmasını istemiyorum diyorsa, zaten burada bulunmasının ona bir faydası olur mu? bilmem. Böyle kişiler de olabilir, saygı gösteririm. O zaman paylaşımda bulunmalarının da bir manası olmayacağı için, duaları takip eder, katılırlar ve sadece bunu bildirirler.

Çok karışık ve uzun şeyler yazmış olabilirim. Ne kadar anlaşılacağımı veya tam anlamıyla ne kadar doğru anlaşılabileceğimi ya da söylemek istediklerimi tam olarak ne kadar anlatabildiğimi, hiç bilemiyorum.

Ama gördüğüm bir konuşma beni çok incitti ve çok yaraladı. Ve hem canımı sıktı hem de biraz sinirlendirdi açıkçası. Burada yazışan insanlar, bir başkasına sen kim oluyorsun? Mealen; Benim yazdıklarıma sen bundan sonra cevap verme vb bir ifadeye denk gelen bir konuşma yapamaz. Buna kimsenin hakkı olduğunu sanmıyorum. Bunu söyleyebilmek için karşı taraftan büyük hakaret görmüş olmak gerekir.

Eğer kişi yanlış anlaşıldığını farketmişse; o zaman "beni yanlış anladınız veya yanlış anlaşıldım, asla o şekilde değil söylemek istediğim..... vb şekillerde, aslında ne söylemek istediğini düzelterek kendini ifade edebilir, öyle değil mi? Ama, konuyla ilgili çok daha uzun süredir bir sürü şey yaşamış bir insana "sen kimsin ki" gibi bir yaklaşım olmaz, olmamalı da.

Buraya yeni gelen herkes hoşgelmiş, sefalar getirmiş. Gördüğünüz gibi buradaki kardeşlerimin hepsi sizlere kocaman kocaman kucaklarını, kocaman kocaman gönüllerini açıyorlar.

Onların arasına katılan her yeni kişinin de öncelikle bu idrak ve anlayışı farkedebilmesi, sindirebilmesi ve bunun güzelliğini ve kıymetini iyi bilmesi gerekir.

Lütfen, yeni katılan arkadaşlardan hiç kimse, burada bir daha böyle bir duruma sebep olmasın...

Ve rica ediyorum, aramıza yeni katılanlardan kendince en azından bir özür dilemesi gerektiğini düşünen bir arkadaşımız varsa, hiç olmazsa bu yazıdan sonra ve nezaketen de olsa, sembolik de olsa bir özür dileyebilecektir diye tahmin ediyorum.

Özür dilemek, dileyebilmek büyük bir erdemdir. Ve biz insan olduğumuza göre, hepimiz zaman zaman farklı farklı konularda da olsa hatalar yapabiliriz, yanlış yaklaşımlarda bulunabiliriz, yanlış söz sarfetmiş olabiliriz vs. vs. Yani hepimizin az çok özür dilemek gerektiren küçüklü büyüklü hatalarımız olabilir. Ama eğer yanlış yaptığımızı düşünüyorsak, mutlaka bir özür dilemeliyiz, yok eğer yanlış yaptığımızı düşünmüyorsak, bu çok daha kötü olur, çünkü hatanın farkında olmamakla eşdeğerdir ki, yeni yeni hatalara sebep olur.

Buradaki kardeşlerimin her birinin yüreği çok ama çok güzel. Ve ben, aralarına yeni katılan herkesin de yüreğinin aynı güzellikte olduğunu bilmek, görmek istiyorum. Çünkü öyle olduklarına inanıyorum. Umarım yanılmıyorumdur.

Tekrar merhaba.

Ben dualarımı henüz okuyamadığım için onu da sorayım istedim öncelikle, ama sanırım zaten yarın bağışlanamıyor öyle değil mi?

Uzun zamandır buraya birşeyler yazamamıştım. Her gün hadi geçmişi okuyayım da, olabildiğince hepinizin yazdıklarına cevap verebileyim diye düşünmüşken, her defasında arayı iyice açtım ve yine başaramadım böyle birşeyi.

Ayşe Hanım'ın aşılaması mı var? Bugün mü? Yoksa yarın mı?

Hadi inşallah, hayırlısı olsun.

Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. İnanın belki sık sık yazıp cevap veremiyorum ama biliyorum ki siz zaten yetiyorsunuz birbirinize ve ben bundan ötürü bile o kadar çok mutlu oluyorum ki.

Burada sizin yazışmalarınızı okumak bile beni dinlendiriyor, huzur veriyor. Böylesine güzel bir kardeşlik içinde olmanız, sevgi ve saygı dolu iletişimlerde bulunmanız, her birinizin her birinizi en az kendi kadar düşünüyor olmanız çok güzel ama çok güzel özellikler. Ne mutlu sizlere.

Belki evet şu an en büyük özlemleriniz olan yavrularınıza henüz kavuşamamış olabilirsiniz, ama Yüce Rabbimin sizlere bahşettiği böylesine güzel yürekleriniz bile ne büyük hazine...

Ayrıca; KK "En" lerinin ilk açılan listelerinde ben de varmışım.
Sizler de oylama yapmış ve birbirinize benim bulunduğum başlıkları bildirmişsiniz. Çok sağolun, eksik olmayın.

Burada bir yarışmada oy almaktan ziyade, gönlünüzdeki güzel yerimden ötürü çok ama çok mutluyum zaten.

Güzel gören gözlerde, güzel gören sizlerde, asıl güzellik. Ben olsam olsam, sizi belki de biraz olsun net yansıtabilen bir aynayımdır ancak. Daha fazlası değil.

Tüm güzellikler sizde saklı. Ne mutlu bana ki, sizleri bu şekilde de olsa tanıma fırsatım ve şansım oldu. Çok teşekkürler hepinize... Sevgimle.
Candan Ablacığım hoşgeldin seni burada görmek çok güzel.Güzel dileklerin için teşekkürler abla en güzeli seninle olsun:16::54:
canım ben sanırım bu haftaki buluşmaya katılamayacağım yeğenimi bakmam gerekebilir ama seyyan canndannn ve seninle en yakın zamanda tanışmak isterim sizlerde isterseniz.
Canım benim buluşma belli değil tam olarak az önce topiğe baktımda kesinleşmemiş ertelenebilir sağlık olsun.İnşallah yakın bir zamanda görüşürüz:16::34:
hoşbuldum ablacım..çok şükür çok rahat geçti rabbim nasip eder inş..
Mercimekler fırında:1::1::1:

Rabbim hepinizden razı olsun..dualarımız kabul olur inş..
Aşılamam çok rahat geçti.ve bebişleri aldım geldim:1::1::1::1:
..inş.rabbim hayırlı saglıklı evlatlar nasip eder hepimize
Canım hadi hayırlısı inşallah olumlu sonuçlanır Allah yardımcınız olsun:16::nazar::49:
Kızlar;

Sizler belki kiminiz kendinizde, kiminiz arkadaşlarında böyle bir heyecanı defalarca yaşamış olabilirsiniz.

Zaman zaman okuyordum buradan ve iyi dileklerde bulunuyordum ama ilk defa böyle günü gününe, sıcağı sıcağına bir aşılamayla içiçeyim. Şu an o kadar heyecanlıyım ki anlatamam.

Mutlaka ki hepiniz öylesinizdir eminim. Sadece benim böyle bir olaya ilk tanıklık ve şahitlik ediyor olmaktan dolayı biraz daha farklı bir heyecanım da var.
Ya nebileyim paylaşmak istedim. İnşallah sonuç da çok güzel olur.

Olacak ama olacak. İnşallah ömrümüz varsa ve kısmetse Yüce Rabbim buradan hepiniz için güzel güzel haberleri yine hep birlikte yaşamaklar nasip edecektir inşallah.
Aminn Ablacığım inşallah nasip olur:16:
Evet bende hep bacaklarımı havaya dikiyorum.Ay size bişey anlatıyımda,gülün biraz :52: Geçenlerde yeni birşey duydum,ilişkiden sonra birde bacakları sallamak lazımmış :37: Bunu öğrenince şeyden sonra diktim bacaklarımı havaya,eşim hemen pufu kaptı geldi ayaklarımı koymam için :27: Aşkım salla beni dedim,neyi sallıyım canım dedi;dedim böyle böyle oluyomuş belki tutar bu sefer deneyelim dedim :27: Salladı oda :37: 2-3 defa denedik bu şeyi böyle,tutup tutmadığını bilmiyorum henüz :24:

İnşaallah canım benim ya çok sağol.Adetlerim düzensizdi normalde,stres falanda çok etkiliyodu.Ama soğan kürünü denedim,2 ay düzenli adetim oldu,3.ayda gününden birgün önce geldi ve sadece ogün geldi.Devamı olmadı.Stresten mi gecikti bu kadar bilemiyorum.İnşaallah vardır tatlım ya,inşaallah hepimize hayırlısıyla anne olmayı nasip etsin Rabbim,hayırlı sağlıklı uzun ömürlü bebeklerimiz olsun :16:

Amin cümlemizin,inşaallah canım inşaallah :38:

İşlem tamamdır :27:

İnşaallah bu ay,bebeğin seninle olur ve hiç bırakmaz seni :nazar:

Emacım inşaallah güzel yüreklim,eksik etme dualarından :38:

Allah yardımcınız olsun.İnşaallah diğer ay,hayırlısı ile bebek müjdesi vermen nasip olur canım :nazar:

Ne iyiyim ne kötüyüm,karışığım biraz :53:

İnşaallah bu hafta hayırlı sebeplere vesile olur hepimiz için :16:
Canım çok hoşsun yaa:9::9::1:
başarı oranı çok yuksek değil ama takdir rabbim
Canım ümitsiz olma Allah nasip ettimi olur inşallah:16:

m_fairy ema ne güzel söylemişsinizzzz ne güzel tevekkel olmuşsunuz Rabbimeeee
Rabbim hayırlısıyla nasip edecek bebişlerinizi inşallahhhh

Canım Rabbimin hazinesi bol hepimize nasip etsin inşallah öncelikle uzun yıllar bekleyenler için diliyorum sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar inşallah

Arkadaşlar içim yanıyo 28 kasımda bebegimi kaybettim 21 kasımda 38 haftalık dogum yaptım 6 gün yogun bakımda kaldı bebegim ve şimdi yok içim yanıyo beni dularınızda eksik etmeyin ben sizin dularınıza katılabilirmiyim

Başın sağolsun canım ne desek acın hafifler bilemiyorum şu an.Diyecek birşey bulamıyorum bu durumlarda boğazımda düğümleniyor bütün kelimeler.

*“Mü’minlerin ölen çocukları Cennette bir dağdadırlar. Kıyamet Günü babalarına teslim edilinceye kadar bakımlarını Hazret-i İbrahim (as) ve hanımı Sâre üzerine alır.

*“Ergenlik çağına gelmeden önce ölen çocuklar, Cennette çok canlı ve hareketli balıklar gibidirler. Birisi babasını karşılar, elbisesinden tutar, Allah ebeveynini de kendisiyle birlikte Cennete koyuncaya kadar bırakmaz.”

Kazaya rıza ve kadere teslim olmanın İslâmiyet’in bir şiarı olduğunu beyan eden ve çocuğu vefat eden Hâfız Hâlid Ağabey için Allah’tan sabr-ı cemil dileyen Bedîüzzaman Hazretleri, ölen çocukların bir âhiret azığı ve şefaatçi hükmünde olduklarını kaydeder.

“Bir kulun çocuğu vefat ettiği zaman Allah Teâlâ meleklerine:
- “Kulumun çocuğunu elinden aldınız öyle mi?” diye sorar. Onlar da:
- Evet, diye cevap verirler. Allah Teâlâ:
- “Kulumun gönül meyvesini mi kopardınız?” diye sorar. Melekler:
- Evet, diye cevap verirler. Allah Teâlâ tekrar:
- “O zaman kulum ne dedi?” diye sorar. Melekler:
- Sana hamdetti ve “innâ lillâh ve innâ ileyhi râciûn: Biz Allah’tan geldik, Allah’a döneceğiz” dedi, diye cevap verirler.
O zaman Allah Teâlâ şöyle buyurur:
- “Kulum için cennette bir köşk yapın ve ona hamd köşkü adını verin.”

İnşallah biraz da olsa ferahlar kalbin canım

Bu arada eğer olur da, üstteki yazımdan dolayı benim de haddimi aştığımı düşünmüş olanlarınız varsa veya yanlış bir şey yapmışsam, o zaman ben de seve seve özür dileyebilirim herkesten.

vala dun bi ben kavga ettim ama kavga ettiğim kişi haric herkesten ÖZÜR DİLİYORUM .beni anlamadan yargılamakda benim zoruma gitii .dediğim giibi aranızda en kucuk benim yanlış konusmus olabilirim ozur dlerim ama tartıstıgım kişiden diill.bu konuyu ustume aldım

Başın sağolsun canım ne desek acın hafifler bilemiyorum şu an.Diyecek birşey bulamıyorum bu durumlarda boğazımda düğümleniyor bütün kelimeler.

*“Mü’minlerin ölen çocukları Cennette bir dağdadırlar. Kıyamet Günü babalarına teslim edilinceye kadar bakımlarını Hazret-i İbrahim (as) ve hanımı Sâre üzerine alır.

*“Ergenlik çağına gelmeden önce ölen çocuklar, Cennette çok canlı ve hareketli balıklar gibidirler. Birisi babasını karşılar, elbisesinden tutar, Allah ebeveynini de kendisiyle birlikte Cennete koyuncaya kadar bırakmaz.”

Kazaya rıza ve kadere teslim olmanın İslâmiyet’in bir şiarı olduğunu beyan eden ve çocuğu vefat eden Hâfız Hâlid Ağabey için Allah’tan sabr-ı cemil dileyen Bedîüzzaman Hazretleri, ölen çocukların bir âhiret azığı ve şefaatçi hükmünde olduklarını kaydeder.

“Bir kulun çocuğu vefat ettiği zaman Allah Teâlâ meleklerine:
- “Kulumun çocuğunu elinden aldınız öyle mi?” diye sorar. Onlar da:
- Evet, diye cevap verirler. Allah Teâlâ:
- “Kulumun gönül meyvesini mi kopardınız?” diye sorar. Melekler:
- Evet, diye cevap verirler. Allah Teâlâ tekrar:
- “O zaman kulum ne dedi?” diye sorar. Melekler:
- Sana hamdetti ve “innâ lillâh ve innâ ileyhi râciûn: Biz Allah’tan geldik, Allah’a döneceğiz” dedi, diye cevap verirler.
O zaman Allah Teâlâ şöyle buyurur:
- “Kulum için cennette bir köşk yapın ve ona hamd köşkü adını verin.”

İnşallah biraz da olsa ferahlar kalbin canım

emacım nasılsınnn nasıl gidiyorrr

Ayşemmm demek mercimekler fırında :) çok yaşa hayırlı yaşa sen emi mercimeklerinle.Aşılamanın iyi geçtiğine çok sevindim bundan sonra çok daha dikkat ediyorsun kendine.Aşılama öncesi bayanın motive etmesi iyi olmuş bunda da var bir hayır inşallah.İçim huzurlu demişsin ya ömür boyu o huzurun hiç bozulmasın inşallah tatlım.:nazar::nazar::nazar: Sana ve mercimeklere nazar değmesin AMİN

Eslemlivam hep dualarımızdasın bitanem.Bu ay hüsrana uğratmasın Yüce Mevlam seni inşallah

ii akşamlarr antikdenizim . sen neler yapıyosun...

iyi diyelimm iyi olsun tatlım yaa anlamadım bir gerginlikk var üzerimde 2 gündürr her şeyy bana terss geliyorr nedense sanırım adetimm yaklaştııı ben adet olacagımı anladıkca üzülüyorummm üzüldükçe neden üzülüyorumm ki bu kadar diye sinirleniyorummm kısmetii vakti ne zamansa o zaman gelecek inşş bebişş amaa işte :(((ahhh ahhhh bi şu gönlüme söz geçirebilsem sabretmeyiii bir öğrensemm

emacım nasılsınnn nasıl gidiyorrr

İyiyim hamdolsun canım sizlerle konuştuktan sonra daha iyi oluyorum iyi ki varsınız
heart.gif
sen nasılsın canım

İyiyim hamdolsun canım sizlerle konuştuktan sonra daha iyi oluyorum iyi ki varsınız
heart.gif
sen nasılsın canım

Allah iyilik versin canımm benim bende öle vallaa burda vakit geçirmek gercekden bana iyi geliyorr.bende gündüz işş geliyorum yemek felan derken anca bu saate bakabiliyorumm...

Allah iyilik versin canımm benim bende öle vallaa burda vakit geçirmek gercekden bana iyi geliyorr.bende gündüz işş geliyorum yemek felan derken anca bu saate bakabiliyorumm...

Allah kolaylık versin işlerinde canım.En yakın zamanda Rabbim sağlıklı sıhhatli hayırlı evlat versinde telaşın artsın inşallah AMİN

Allah kolaylık versin işlerinde canım.En yakın zamanda Rabbim sağlıklı sıhhatli hayırlı evlat versinde telaşın artsın inşallah AMİN

ayyyy ayyyyy inşşşş evee gelimmm elim ayağımaa dolansınnn ben yerimmm öle telaşıııı :)))

Rabbim o güzel gönlüne göre versin inş.Hayali bile o kadar güzel geliyo ki.Hepimizin hayalleri gerçek olsun inşallah canım benim

ayyy evettt yaaa hayali böyleykenn kendine kavuşmak kim bilir nasılll güzelll olacakkkk...aminnn canımm benim hepimizinn olurrr inşşşş ben inanıyorummm en kısaa zamanda bir birr vereceğiz güzell haberleriii...:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Back
X