evlatlık almak ??

nekadar bel altı yaşıyorsunuz ya insan birine sarılamazmı normal olarak yok nikah düşmesi yok bilmem ne yok etkilenmesi hep bunları müslümanlar düşünüyor nedense dünya cinsellik için değil sadece... hemen bel altı konular...eğer müslümanlık buysa ben müslüman değilim...yeter ya konuyu bile batırdınız valla admin benim üyeliğimi sil birdahada bu siteye girmem ne saçma insanlar var...her konuda böyle saçma şeyler okuyorum...

arkadasim affedersiniz ama burada bizler birseyler uydurmuyoruz ayetler var hadisler var konu sahibide fikir sormus yorum istemis herkezde sizde bizde dahil kendimize öz yorumumuzu yapiyoruz bunda kizacak boirsey yok..!
burada sizin yaptiginiz bizim yaziodiklarimiza kizma degilde ALLAHa karsi gelmek dikkatli olun ve tövbe edin...
Müslümana kızıp da, dinden çıkmak, kendine zarar vermek çok yanlış olur.
vesselam...

arkadasim affedersiniz ama burada bizler birseyler uydurmuyoruz ayetler var hadisler var konu sahibide fikir sormus yorum istemis herkezde sizde bizde dahil kendimize öz yorumumuzu yapiyoruz bunda kizacak boirsey yok..!
burada sizin yaptiginiz bizim yaziodiklarimiza kizma degilde ALLAHa karsi gelmek dikkatli olun ve tövbe edin...
Müslümana kızıp da, dinden çıkmak, kendine zarar vermek çok yanlış olur.
vesselam...

kutsal kitabı baştan sona kadar okudum senin dediğin bir ayet yok çok fazla dini sohbete katıldım o ortamlarıda bilirim...hurafeleri ALLAHIN DEDİĞİ DİYE ORTAYA ÇIKARMAYIN HATTA KURANDA BAŞINI ÖRTMEK BİLE YOK...biz türküz arap değil..

neden en çok dine önem veren ülkeler en düşük seviyede eğitim olarakta spor yada sağlık olarak diğer ülkeler daha refah seviyesi yüksek millet aya insan gödneriyor şunların konulara bak ozaman islam 3. kadınla evlenme izni veriyor ya eşin evlensin 2 tane daha sende kızını 14 yaşında evlendir yazıktır azıcık bilgilenin..

Burada söylediklerim benim fikrim değil bunlar kuran da ve ilmihallerde yazanlar ben belalti da düşünmüyorum ayrıca gerçekten de küçük bi çocuğa karsi arzu duymak sapkinliktir kesinlikle ancak bazi konular hassastır bu gerikafalik yobazlik değil olan kaidelerdir bir evlat edinip asla kotu şeyler yasamayip onu incitmeden kendi çocuğunuz gibi yetistirebilirsiniz ancak din bunu yasakliyor bu kurali ben uydurmuyorum ayrıca dini gerektiği gibi birebir yasamiyorum ancak doğru neyse onu söylersin çünkü söylediklerinden sorumlusundur

kutsal kitabı baştan sona kadar okudum senin dediğin bir ayet yok çok fazla dini sohbete katıldım o ortamlarıda bilirim...hurafeleri ALLAHIN DEDİĞİ DİYE ORTAYA ÇIKARMAYIN HATTA KURANDA BAŞINI ÖRTMEK BİLE YOK...biz türküz arap değil..
Araplikla yada irkla bi alakasi yokki bu konunun muslumanlik farklı türklük araplik farklı allah hasa araplara ayri türklere ayri uygulama mi yapmis kuran da bi çok konu düpedüz bi çok konuda ayrinti olarak verilmiş belki de siz yüzeysel okuduğunuz için gorememissinizdr tamamen anlamaknicin tefsirlerde de bakmak gerekli. Bunları size özel değil genel olarak söylüyorum herkes fikrini yazar tartışmaya girmenin bi anlami yok

Araplikla yada irkla bi alakasi yokki bu konunun muslumanlik farklı türklük araplik farklı allah hasa araplara ayri türklere ayri uygulama mi yapmis kuran da bi çok konu düpedüz bi çok konuda ayrinti olarak verilmiş belki de siz yüzeysel okuduğunuz için gorememissinizdr tamamen anlamaknicin tefsirlerde de bakmak gerekli. Bunları size özel değil genel olarak söylüyorum herkes fikrini yazar tartışmaya girmenin bi anlami yok

birak kardesim zaten son yazdigi cümle noktayi koydu daha fazla birsey yazmada daha cok günaha girmesin sebeb olmayalim ALLAH ilim amel ihlas nasip etsin...

Haram diye bu düşünceyle insanların belkide bu hayatta yaşayacakları en güzel duyguyu annelik babalık duygusunu neden köreltiyosunuz ?? Kur'an da geçen bir ayet söyleyin bize..varsa böyle bir şey ispatlayın..haramı helali bu kadar güzel bir durumda bırakın düşünmeyelim..evlat edinmek bir masumu sıcak bir yuva sahibi yapmanın anne baba şefkatiyle beslemenin nesi haram olabilir..?? o zamanın şartlarında olabilir ama artık haram helal olayı çok farklı boyutlarda yaşanıyor bunu es geçmeyelim...!! ve bence en masumu bir sabiyi evlat edinerek günaha girmek olur buna inanın....

hiç yüzeysel okumadım..yıllarca bu ortamlarda bulundum..bu konuda bilgiliyim...siz buharinin tefsirini beğenirsiniz o diyorki hz muhammed ayşe ile 6 yaşında evlnedi 12 yaşında zifaf oldu...ben yorum yapmıcam ben iyilikten yanayım benim dinim iyilik nolur admin beni sil burdan...

Haram diye bu düşünceyle insanların belkide bu hayatta yaşayacakları en güzel duyguyu annelik babalık duygusunu neden köreltiyosunuz ?? Kur'an da geçen bir ayet söyleyin bize..varsa böyle bir şey ispatlayın..haramı helali bu kadar güzel bir durumda bırakın düşünmeyelim..evlat edinmek bir masumu sıcak bir yuva sahibi yapmanın anne baba şefkatiyle beslemenin nesi haram olabilir..?? o zamanın şartlarında olabilir ama artık haram helal olayı çok farklı boyutlarda yaşanıyor bunu es geçmeyelim...!! ve bence en masumu bir sabiyi evlat edinerek günaha girmek olur buna inanın....

''...Allah evlatlıklarınızı öz oğullarınız gibi tanımadı. Bunlar sizin dillerinize doladığınız boş sözlerdir. Allah gerçeği söylemektedir; doğru yola O eriştirir" (el-Ahzab, 33/4).

''Evlatlıkları babalarına nisbet edin; bu, Allah katında en doğru olandır. Eğer babalarının kim olduğunu bilmiyorsanız bu takdirde onları din kardeşi ve dostlarınız olarak kabul edin. İçinizden kasd ederek yaptıklarınız bir yana, yanılmalarınızda size bir sorumluluk yoktur; Allah bağışlar ve merhamet eder " (el-Ahzab, 33/5).

lütfen bakin mealine ve tevsirlere...

ve ayrica biz demiyoruz ki bakilmasin diye bu nerden cikti evlat edinmez caiz degildir...
Ancak yetim, öksüz, fakir, kimsesiz çocuklarla ilgilenmeme anlamına gelmez. Bu gibi çocuklar aileler nezdinde veya çocuk yuvalarında himaye edilir; bakılır, eğitilir, sanat ve meslek sahibi kılınır, evlendirilir. Müslüman, bu çeşit amellerden büyük ecir kazanır. Sadece, çocuğu kendi nesep hısımı yapamaz, büluğ çağından sonraki görüşmeler İslami ölçüler içinde olur. Hibe yoluyla dilediği kadar, vasiyet yoluyla ise malının üçte birini himaye ettiği kişiye bırakabilir.

evlat edinmek doğru değil çünkü ergenliğe girdiğinde kız çocuğu erkeğe, oğlan kadına helal olur.tüm hocalar bu şekilde söylüyo araştırabilirsiniz

hiç yüzeysel okumadım..yıllarca bu ortamlarda bulundum..bu konuda bilgiliyim...siz buharinin tefsirini beğenirsiniz o diyorki hz muhammed ayşe ile 6 yaşında evlnedi 12 yaşında zifaf oldu...ben yorum yapmıcam ben iyilikten yanayım benim dinim iyilik nolur admin beni sil burdan...

bildigim kadari üyelik iptal istiyorsan admine sanirim yazmalisin buraya degil...

Son düzenleme:
birak kardesim zaten son yazdigi cümle noktayi koydu daha fazla birsey yazmada daha cok günaha girmesin sebeb olmayalim ALLAH ilim amel ihlas nasip etsin...

Ben de buraya başka birşey yazmicam artik herşey ortada yani öğrenmek isteyen gitsin her önüne gelene değil bu konuyu en iyi bilen kimse ona sordun gerekirse diyabeti arasin benden bu kadar . hoscakalin

evlat edinmek doğru değil çünkü ergenliğe girdiğinde kız çocuğu erkeğe, oğlan kadına helal olur.tüm hocalar bu şekilde söylüyo araştırabilirsiniz

bunu görünce daldım bu sayfaya hiç böyle birşey duymamıştım:ssz:ne denlidoğruda araştırmak lazım kanımca yanlış olduğunu düşünüyorum:ssz:

Yahu arkadaslar size ne oluyor???? konu sahibi fikir danisti kerkez kendince yorumunu yapior konu sahibi isine geleni alir size ne oluyor???
konuyu kapatirmaya mi calisiyorsunuz anlamiyorum, biri ile ayni fikir degilseniz begeni yerine bu fikrinize uymuyorum diye bildiri yolla okadar ortaligi ne karistiriyorsunuz ki???

arkadaşlar merhaba biz 5 yıldır evliyiz eşimle evliliğmizin son 4 yılı çocuk sahibi olmak için çabayla geçti sonuç olumsuz evlat edinme düşüncesine yaklaşıyoruz yavaş yavaş sizlerin arasında evlat edinen varmı nasıl yorumlarsınız bir başkasının evladına kendi evladınız gibi bakabilirimisiniz bu sorular hep kafamda yardımcı olup fikir verirmisiniz lütfen...

Konuyu kapattırmaya mı çalışıyorsunuz denmiş, denmişte konuyu kapattırıyorsunuz bile, zira burda dini yorumlar yasaktır.

Back
X