evlatlık almak ??

evlatlik alip bakmak büyük sevap ama bastan söyleyeceksin evlatlik oldugunu ilerde büyük promlem oluyor tabiki annem baban deyiliz ama ben seni evlat gibi sevdim bagrima bastim doguran deyil büyütüp el icine katmak önemli olan denmali eltim kiz kardesi evlatlik aldi bebekken cocugun evlatlik oldugunu gizlemek icin yillarca köye gitmediler akramadan sakladilar velhasil cocuk üniye basladi teyzesinin ogluyla interneten tartismislar oku okuma bak ben okuyorum sende oku demis sende akil yok okumasin diyince sanki sende var yillarca evlatlik oldugunu anlamadin geri zekali demis ve cocuk felaket durumda ilerde ne olur bilmiyorumm
bebekken hazirlanmali bazi seyler büyünce zor oluyorrr

Komsumuzunda cocugu olmadi.evlatlik aldilar bebekken.daha annesini emmemisti bile.suan 17 yasinda ve cok mutlular..oyleki evlatlik alan aileye benziyo ayni.zaten oyle olurmus..biliyor gercek ailesi olmadigini ve hersey yolunda.ustune titriyorlar

bi akrabamızın 4 tane kızı vardı Allah rızası için gitti çocuk esirgemeden 2 yaşında bir kız çocugu evlatlık aldı
maddi durumlarıda öyle aman aman değildi ama kadın sevap olsun bir çocuğu büyüteyim dedi ..
kız şimdi büyüdü 13 14 yaşlarında çokta iyi anlaşıyorlar
bu örnekleri çoğaltmak mümkün
eğerki tıbben bütün yollar kapalıysa düşünceniz çok güzel

evlat edinme düşünceniz gerçekten çok güzel ama bana yaşınız henüz genç geldi.

daha 28 yaşındaymışsınız, bence biraz daha beklemeniz yararlı olacaktır.

ileride kendi çocuğunuz olabilir ve ister istemez arada kalırsınız, demiyorum ki evlat edindiğinize kötü davranırsınız, belki de tam tersi olur.

örneğin ikisi kavga etse zor durumda kalırsınız?

evlat edilen çocuk bir nevi emanet sorumluluğu büyük.

bence hem kendi çocuğunuz olmayacağına emin olun, hem de biraz daha olgunlaşın derim.

elbette kendi çocuğu olanlar da evlat edinebilirler ama her insan üstesinden gelemez.

sevabı büyük ama zor kendinizden emin olun iyice.:3:

Evlatlık almak çok güzel bi düşünce ayrıca çok sevap .. Fakat biraz erken gibi geldi bana da .. Biraz bekleyin kesinlikle pees etmeyin .. Benim kuzenim 39 yaşında hamile kaldı uç düşük ve beş kez tedaviden sonra ...
Sadece isteyin mutlaka olucaktir önemli olsn umudumuzu yitirmeyin ..

Gönlünüzce olsun herşey ..

öncelikle bence erken bir yaş değil.ideal bir yaş anne olmak için.yapmak istediğiniz şeyde çok güzel bir iş.sevaptır eğer bunu yaparsanız.ancak iyi düşündünüz mü bunu? eşiniz ne diyor bu duruma? kendi çocuğunuz gibi seveceğinize eminmisiniz?
ilerde çocuk sahibi olursanız yani kendiniz doğurursanız yinede bu çocuğa layıkıyla bakacak mısınız? bunları yaparım diyorsanız o zaman evlat edinin derim yok hala tereddütleriniz varsa o zaman biraz zaman verin kendinize.çünkü bu öyle kolay bir mesele değil.
benimde çok yakın akrabalarımda böyle bir durum oldu.
kadının çocuğu olmuyordu.bir sürü tedavı edildi ama hayır olmuyordu.sonda şöyle bir karar verdiler.bir çocuk evlat edindiler.çocuk evinden falan alınmadı bebek.babanın abisinin kızını evlat edindiler.yani bebek doğulduğu an bebeği olmayan çifte verildi ve bu olaydan tam 9 yıl sonra bu çiftin bir kızları dünyaya geldi.her ikisini bağrılarına bastılar ve büyüttüler.yani olmayacak diye birşey yok.bu kadar ümitsizliğe kapılmayın derim.heran kendi bebeğinizi dünyaya getirebilirsiniz.
ama ben kendi adıma konuşursam eğer yapamam.evlat edinemem.çünkü kendi huyumu biliyorum.o bebeği kendi bebeğim gibi sevemem bağrıma basamam.büyüyünce sesimi ona karşı kaldırırsam haksızlık etmiş gibi olurum.kendime kabul ettiremem bunu.eğer böyle düşünüyorsam ama bile bile o bebeği alırsam ona çok büyük haksızlık ederim.bilemiyorum.gerçekten çok zor bir durum.annelik bambaşka bir duygu.iyice düşünün kararınızı verin.ilerde o çocuğa haksızlık etmeyin.olurda sevmezseniz tekrar geri yollarsanız çok büyük bir günah olur.allah kolaylık versin.:50::34:

Cnm nazi arkadaşlar sevap demiş ama dinen uygun değil ben bekarim ama bi ara kafaya taknistim ben de ne olursa olsun çocuğum olsa da bi tane evlat edibirim diye ve arastirdim ve dinen uygun olmadigini hakli gerekçelerle gordum

Cnm nazi arkadaşlar sevap demiş ama dinen uygun değil ben bekarim ama bi ara kafaya taknistim ben de ne olursa olsun çocuğum olsa da bi tane evlat edibirim diye ve arastirdim ve dinen uygun olmadigini hakli gerekçelerle gordum

bizimle de paylasir misin neden dinen uygun olmadigini? Cok merak ediyorum dogrusu boyle hayirli bir sey nasil dinimize uygun olmaz

bizimle de paylasir misin neden dinen uygun olmadigini? Cok merak ediyorum dogrusu boyle hayirli bir sey nasil dinimize uygun olmaz

Bende hep evlat edinmenin çok büyük sevap olduğunu düşünürdüm ama öyle değilmiş gerçekten. Hani dinimizde nikah düşer düşmez durumu var ya mesela evlatlık alınan çocuk erkekse annesinin onu öpmesi, sarılması günahmış sonuçta ona nikah düşüyormuş yada kız çocuğuysa babanın aynı şekilde davranması. İlk duyduğumda çok şaşırmıştım ama böyleymiş

Bence cok güzel dusunmussunuz evlat edinmeyi .

Heleki savas magduru olan yada yoklugun oldugu bir yerden yavruyu evlat edinmek onu buyutmek yetistirmekte ne buyuk sevaptir.rabbim hayırlısı ni versin.bu konuda angelina Jolie yi cok takdir ediyorum yuregide kendide guzel kadinin

Benim eltimin cocugu tıbbı acıdan olması ımkansızdı eşinden dolayı.Eşinden ölü sperm hücresi bile yoktu.Evlat edinmek istediler ama eltimin ilk eşinden oğlu olunca çocuk esirgeme kurumundan olumsuz cevap çıktı ve bunlar konuyu kapatmışken 10 günlük bir yavrucuğu anne denilen cani sokağa terketmek üzereyken eşimin teyzesi görüp bize haber verdi.Bizde gönüllü olarak kabul ettik eltim baştan çok korktu ''ya iyi bir anne olamzsam'' diye.Bu zor günlerinde hep destek oldum ona benimde evladım var çünkü.Polise filen gidildi tutanaklar filen geçtiğimiz yaz davamız sonuçlandı ve kızımız kayınbiraderin nüfusuna geçti.Ogüzel evlatçık şimdi 3.5 yaşında.Eltimin bana dediği ''iyiki destek olmuşsun bana hiç pişman değilim.''Hepimiz üstüne titreriz haticemizin .Asla kızımdan ayırt edemem kendi evladıma ne alırsak onada aynısını alırız yaparız gezmeye beraber götürürüz kızımda kardeşi gibi bağrına basar.İnsanın vicdanı şefkati varsa özlemi varsa mutlaka ALLAH'ım ona yardım eder.Biraz uzun oldu kusura bakmayın...

İçinizden gerçekten nasıl hissediyorsanız öyle yaşayın ve davranın...(Bu arada bana da ciciannecim der meleğim.)

İYİ Kİ HAYATIMIZA GİRMİŞ İYİ Kİ VAR

Benim eltimin cocugu tıbbı acıdan olması ımkansızdı eşinden dolayı.Eşinden ölü sperm hücresi bile yoktu.Evlat edinmek istediler ama eltimin ilk eşinden oğlu olunca çocuk esirgeme kurumundan olumsuz cevap çıktı ve bunlar konuyu kapatmışken 10 günlük bir yavrucuğu anne denilen cani sokağa terketmek üzereyken eşimin teyzesi görüp bize haber verdi.Bizde gönüllü olarak kabul ettik eltim baştan çok korktu ''ya iyi bir anne olamzsam'' diye.Bu zor günlerinde hep destek oldum ona benimde evladım var çünkü.Polise filen gidildi tutanaklar filen geçtiğimiz yaz davamız sonuçlandı ve kızımız kayınbiraderin nüfusuna geçti.Ogüzel evlatçık şimdi 3.5 yaşında.Eltimin bana dediği ''iyiki destek olmuşsun bana hiç pişman değilim.''Hepimiz üstüne titreriz haticemizin .Asla kızımdan ayırt edemem kendi evladıma ne alırsak onada aynısını alırız yaparız gezmeye beraber götürürüz kızımda kardeşi gibi bağrına basar.İnsanın vicdanı şefkati varsa özlemi varsa mutlaka ALLAH'ım ona yardım eder.Biraz uzun oldu kusura bakmayın...

İçinizden gerçekten nasıl hissediyorsanız öyle yaşayın ve davranın...(Bu arada bana da ciciannecim der meleğim.)

İYİ Kİ HAYATIMIZA GİRMİŞ İYİ Kİ VAR

ne güzel tebrik ederim sizi ve eltinizi..

eltinizin oğlu nerde kalıyor nedense onuda merak ettim..onada gerekli ilgiyi veriyordur umarım..

arkadaşlar merhaba biz 5 yıldır evliyiz eşimle evliliğmizin son 4 yılı çocuk sahibi olmak için çabayla geçti sonuç olumsuz evlat edinme düşüncesine yaklaşıyoruz yavaş yavaş sizlerin arasında evlat edinen varmı nasıl yorumlarsınız bir başkasının evladına kendi evladınız gibi bakabilirimisiniz bu sorular hep kafamda yardımcı olup fikir verirmisiniz lütfen...

bence de çok guzel bır fıkır. annelik duygusu sadece dogurmakla olmuyorkı. en yakınımdan bılıyorum. yakın bı akrabam da yaklasık 10 yıllık surecten sonra evlat edınmeye karar verdıler. rabbım gönullerıne göre ilk 6 ayda sonuc verdı çocuk esırgemeden anne ve babasıın terk ettıgı 4 cocuktan en kucugu 3 aylık bebgı ablamlara verdıler. tabıkı bu surec bıraz önemlı esirgeme kurumu aılenın bebegı almak ıcın uygun olup olmadıgını denetlıyor bellı aralıklarla. sımdı 2,50 yasında cok sukur hersey mukemmel anne baba olarak herseyını eksıksık yapıp tarıfı olmayan bır sevgıyle sevıyorlar. rabbım sızınde gönlunuze göre versın ınsallah.

ne güzel tebrik ederim sizi ve eltinizi..

eltinizin oğlu nerde kalıyor nedense onuda merak ettim..onada gerekli ilgiyi veriyordur umarım..

Oğlu erzurumda üniversite okuyor.Kayınbiraderimle evlenince kaynım destek çıkınca eltime oğlunu görmeye başladı.Malesef ilk eşi velayeti alınca kaçırmış çocuğu göstermemiş Çok evlat hasreti çekmiş benim eltim.Hep jandarmayla gidiyormuş(ege bölgesinde bir köyde babaanneye göndermiş ş.....z) çocugunu
görmeye sonra da çocuk aklı erdikçe bizde şikayetçi olunca adamın yapacak bişeyi kalmadı mecbur oğlunu gösterdi.

Ne kadar evladin olarak gorsen de sen o gözle bakmadan bile kiz evlat alirsaniz esinize erkek evlat alirsaniz size haram oluyor din arada kan bagi olmadigi için onu uygun görmüyor ayrıca zaten bi evladin yuvaya birakilmasi yanlis bi durum çünkü onun ayri bi kardeşi varsa ayri iki cinsiyetteki kardeşin bilmeden faarkli duygularla yaklasmalarina sebep oluyor

Evlat edinmek üzerine çok düşünülmesi gereken bir durum ... O kadar değerlidir ki bir çocuğa yuva olmak .

Forumda sümüklüböceğin hikayesi vardır , okudunuz mu bilmiyorum ... Denizgeldi arkadaşımızın ... Masal gibidir hikayesi..Evlat edindiği Deniz ile bağı .. çoğu doğuran anneden çok daha kuvvetlidir.

Eğer öyle bir yuvası olacaksa , öyle bir bağ kurulacaksa ... ne mutlu yuvanıza neşe olacak o çocuğa derim ben .

helal la haramı çok bilen bir milletiz ya seb-i süpyana bile bu tabuları yakıştırıyoruz.

Kimseye bi yakistirma yapma gobi bi amacim yok illa siz evlatlık aldiginiz çocuğa yan gözle yada çocuk size farklı bi gözle bakar demiyorumornegon insan evinin içinde rahat dolasir yada çocuğunuz sizin yaninda üzerini fln değiştirebilir işte bunlarınhepsi haram oluyor. Ben demiyorum benim yaptigim herşey helal yada demiyorum helali ii bilirim diye ama bildiğin biseyse paylasirsin bu da öyle bi durum

Back
X