evlatlık almak ??

arkadaşlar merhaba biz 5 yıldır evliyiz eşimle evliliğmizin son 4 yılı çocuk sahibi olmak için çabayla geçti sonuç olumsuz evlat edinme düşüncesine yaklaşıyoruz yavaş yavaş sizlerin arasında evlat edinen varmı nasıl yorumlarsınız bir başkasının evladına kendi evladınız gibi bakabilirimisiniz bu sorular hep kafamda yardımcı olup fikir verirmisiniz lütfen...
Bunun cevabını biz veremeyiz.Herkes kendi duygularını,kendi psikolojik ve fiziksel yapısını,yaşam şartlarını,koşulları,kendisinin eşinin düşünce yapısını,çevre faktörünü kendi analiz etmeli.

bu güzel vicadankı konuyu duvarı lütfen bozmayalım onlar benim gözümde cennetlik kim ne derse desin bir yavruyu ev sahibi yapıyorlar
Arkadaş bi konu danismak istemiş ben de bildiğimi söyledim polemik yapmaya gerek yok bunu ben uydurmuyorum sonuçta

kuran böyle diyor arkadaşım, Allahın emirleri senin deyiminle tabuysa bilemem tabi.

çocuğu olamayan birini hiç ama hiç anlayamazsınız? hangi sürede yazıyor peki? sadece fikih kitaplarından alınan bir bilgi. ama 40 yaşındaki adamın 13 yaşındakı kızla evlenmesi size göre caiz değil mi?

çocuğu olamayan birini hiç ama hiç anlayamazsınız? hangi sürede yazıyor peki? sadece fikih kitaplarından alınan bir bilgi. ama 40 yaşındaki adamın 13 yaşındakı kızla evlenmesi size göre caiz değil mi?

Sen benim düşünce yapımı sorgulama hakkına sahip değilsin malesef arkadaşım, sana bu hakkı vermem. Ama emin ol kafanda çizdiğin bağnaz insan modeli yapısında biri de değilim, kaldı ki size göre, Allah'ın emirlerine uygun yaşamak bağnazlık olmuş çıkmış. Bunun kuralları var, öncelikle başkasının bir evladını yetiştirmek, bazı kurallar çerçevesinde büyük sevap, insanlara kendi evladın gibi tanıtmadığın sürece, çocugun gerçek ailesinin başkası olduğunu bildiği sürece, eğer erkekse bebekken kadın çocuga süt verebildiği sürece.. vs vs. Yoksa istediğin gibi sonsuz sevgini tabiki verip büyütebilirsin. Ben de zamanında düşündüm tabiki evlat edinme ihtimalimi..
Bunları da ben burda, bir din alimi olmadığım için harfi harfine açıklayamayacağım, sadece birine sormuşsun, dini açıdan ne zararı var diye ben de konu hakkında bildiğimi söyledim. Sen de herkes gibi istediğin şeyi düşünüp, istediğin hayatı yaşayabilirsin. Ama cümlelerimden 40 yaşındaki adamın 13 yaşındaki kızla evlenebilmesinin benim düşünceme göre caiz olduğunu (kaldı ki caiz olan haram olan şeyler bizim kendi kanaatimize göre oluşmuyor malesef !) söylemişsin, hayret doğrusu :) Herneyse, fikirlerine saygı duyuyorum..

arkadaşlar islam gerçekten tartışmaya giricek bi konu evlilikten yok koca hocalar 13 14 yaşlarında çocuklarla evleniyolar falan denmiş yani herkes kendine göre farklı konulara girmişş islamda erkeğe 4 tane eş izni yokmu var ama biz türk milleti bunu kaldıramaz yanlış olarak düşünürüz.bu yüzden günah deriz.evlat edinme söylendiği gibi evet günah ama kişiler buna ister uyar ister uymaz ama lütfen islamda günah olan şeye kesinlikle değil böyle şeymi olur demeyinn arkadaşlar sadece fikirlerini söylemiş kesinlikle günah evlat edinmeyin dememiş.şimdi benim bir kızım var mesela birde erkek evlat edindim o kıza günah anneye değilmi günah neden çünkü nikah düşüo islam böyle ama kişiler buna ister inanır ister inanmaz ama öyle şeymi olur deyipte insanlara küçümsemeyin..bunun yerine yurtlara yardımda bulunmak ihtiyaçlrını karşılamak bence şahsımca daha iyi.

Sen benim düşünce yapımı sorgulama hakkına sahip değilsin malesef arkadaşım, sana bu hakkı vermem. Ama emin ol kafanda çizdiğin bağnaz insan modeli yapısında biri de değilim, kaldı ki size göre, Allah'ın emirlerine uygun yaşamak bağnazlık olmuş çıkmış. Bunun kuralları var, öncelikle başkasının bir evladını yetiştirmek, bazı kurallar çerçevesinde büyük sevap, insanlara kendi evladın gibi tanıtmadığın sürece, çocugun gerçek ailesinin başkası olduğunu bildiği sürece, eğer erkekse bebekken kadın çocuga süt verebildiği sürece.. vs vs. Yoksa istediğin gibi sonsuz sevgini tabiki verip büyütebilirsin. Ben de zamanında düşündüm tabiki evlat edinme ihtimalimi..
Bunları da ben burda, bir din alimi olmadığım için harfi harfine açıklayamayacağım, sadece birine sormuşsun, dini açıdan ne zararı var diye ben de konu hakkında bildiğimi söyledim. Sen de herkes gibi istediğin şeyi düşünüp, istediğin hayatı yaşayabilirsin. Ama cümlelerimden 40 yaşındaki adamın 13 yaşındaki kızla evlenebilmesinin benim düşünceme göre caiz olduğunu (kaldı ki caiz olan haram olan şeyler bizim kendi kanaatimize göre oluşmuyor malesef !) söylemişsin, hayret doğrusu :) Herneyse, fikirlerine saygı duyuyorum..

merve boşver canım kimseyle tartışma herkesin olduğu gibi sende fikirlerini söyledin kimsenin düşüncesine yap yada yapma die karışmadın dediğim gibi islam gerçekten yorum yapıldığında çok tartışmalı bi konu onun için boşver.

tartışmak istemiyorum.iyi günler. sevgiler

Ne kadar evladin olarak gorsen de sen o gözle bakmadan bile kiz evlat alirsaniz esinize erkek evlat alirsaniz size haram oluyor din arada kan bagi olmadigi için onu uygun görmüyor ayrıca zaten bi evladin yuvaya birakilmasi yanlis bi durum çünkü onun ayri bi kardeşi varsa ayri iki cinsiyetteki kardeşin bilmeden faarkli duygularla yaklasmalarina sebep oluyor

Midem bulandı.

Evlat edinme meselesinin dini boyutu ile ilgili Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı şunları yazmış arkadaşım:

İSLAM öncesi cehalet döneminde çeşitli toplumlarda evlat edinme olayı yaygındı. Hz. Yusuf ve Hz. Musa, küçüklüklerinde başkaları tarafından evlat edinilmişlerdi. Hz. Muhammed ise kendisine peygamberlik görevi verilmeden önce, Hz. Zeyd’i evlat edinmiştir. Evlat edinmeyle ilgili Ahzap Sûresi 3., 4., 5. ve 6. ayetleri nazil olunca, Hz. Muhammed evlatlığı Zeyd ile arasındaki bağına Allah’ın emri gereği son vermiştir. Böylelikle Müslümanlar arasında evlatlık kaldırıldı ve Müslümanlar evlat edinme olayından şiddetle uzak durdular. Evlat edinmek, İslâm dinine göre haram, günah ve yasaktır. Hatta bu türlü davranışlar büyük günahlardan sayılmaktadır. Şu anda evlatlık alan ailelere tavsiyem şudur: Miras konusuna sebep olacak evlatlık işlemini iptal etsinler. Evlatlık olarak aldıkları çocuğun, bir başkasının çocuğu olduğunu unutmasınlar. O çocuğu beslemek, büyütmek, okutmak, iş güç sahibi etmek ve evlendirmek, büyük bir sevaptır. Bu gibi konularda dini açıdan bir sakınca yoktur. Ancak evlat edinmesinler. Çünkü evlatlık olayı, mirasta haksızlığa sebep olmakta, aile içerisinde İslâm ahlakına uygun düşmeyen yakınlıkların meydana gelmesine sebep olmaktadır. Çocukları olmayan ve evlatlık almak isteyenler, başkalarının çocuklarını evlatlık almasınlar.

doğru siz demiyorsunuz hocalar söylüyor ama o hocalarda daha 13-14 ünde kızları 3.4. eş getirip kendilerine karı yapıyor . lütfen insanın vicdanı olsun adamlar kendi öz kızına yiğenine yan gözle bakıyor siz daha rahatlıktan bahsediyorsunuz

hadi ya bunlari sadece hocalar mi yapiyor nasil bir ön yargi bu???
o halde ölülerinizi niye son durak olarak camiye götürüyorsunuz????
nasil bir yaklasim bu o halde tüm acik bayanlarda namaz kilmayanlarda imansiz mi diyecez simdi????
bu ne sacmalik bir sey kiyaslarkan biraz düsünün öyle yazin...

birde su linki okuyun gecen bir arkadasimiz burda acmisti bu sapiklarda mi hoca?

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=693206

arkadaşlar merhaba biz 5 yıldır evliyiz eşimle evliliğmizin son 4 yılı çocuk sahibi olmak için çabayla geçti sonuç olumsuz evlat edinme düşüncesine yaklaşıyoruz yavaş yavaş sizlerin arasında evlat edinen varmı nasıl yorumlarsınız bir başkasının evladına kendi evladınız gibi bakabilirimisiniz bu sorular hep kafamda yardımcı olup fikir verirmisiniz lütfen...

bacim bu linki bi tifkla dinle insaALLAH hem evlatliktan hemde süt meselesinden anlatiyor insaALLAH faydali olur...

http://www.youtube.com/watch?v=gWCGAoFoeUY

hadi ya bunlari sadece hocalar mi yapiyor nasil bir ön yargi bu???
o halde ölülerinizi niye son durak olarak camiye götürüyorsunuz????
nasil bir yaklasim bu o halde tüm acik bayanlarda namaz kilmayanlarda imansiz mi diyecez simdi????
bu ne sacmalik bir sey kiyaslarkan biraz düsünün öyle yazin...

birde su linki okuyun gecen bir arkadasimiz burda acmisti bu sapiklarda mi hoca?

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=693206

tartışmak istemiyorum. sevgiler

[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Midem bulandı.

Evlat edinme meselesinin dini boyutu ile ilgili Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı şunları yazmış arkadaşım:

İSLAM öncesi cehalet döneminde çeşitli toplumlarda evlat edinme olayı yaygındı. Hz. Yusuf ve Hz. Musa, küçüklüklerinde başkaları tarafından evlat edinilmişlerdi. Hz. Muhammed ise kendisine peygamberlik görevi verilmeden önce, Hz. Zeyd’i evlat edinmiştir. Evlat edinmeyle ilgili Ahzap Sûresi 3., 4., 5. ve 6. ayetleri nazil olunca, Hz. Muhammed evlatlığı Zeyd ile arasındaki bağına Allah’ın emri gereği son vermiştir. Böylelikle Müslümanlar arasında evlatlık kaldırıldı ve Müslümanlar evlat edinme olayından şiddetle uzak durdular. Evlat edinmek, İslâm dinine göre haram, günah ve yasaktır. Hatta bu türlü davranışlar büyük günahlardan sayılmaktadır. Şu anda evlatlık alan ailelere tavsiyem şudur: Miras konusuna sebep olacak evlatlık işlemini iptal etsinler. Evlatlık olarak aldıkları çocuğun, bir başkasının çocuğu olduğunu unutmasınlar. O çocuğu beslemek, büyütmek, okutmak, iş güç sahibi etmek ve evlendirmek, büyük bir sevaptır. Bu gibi konularda dini açıdan bir sakınca yoktur. Ancak evlat edinmesinler. Çünkü evlatlık olayı, mirasta haksızlığa sebep olmakta, aile içerisinde İslâm ahlakına uygun düşmeyen yakınlıkların meydana gelmesine sebep olmaktadır. Çocukları olmayan ve evlatlık almak isteyenler, başkalarının çocuklarını evlatlık almasınlar.

Aciklik getirmissin TSK ederim maalesef mide bulandirici bi durum ama ne yazikki örnekleri de var

alabileceğiniz en doğru karar bence.. Bir bebeğe aile vereceksiniz ve siz bir evlat sahibi olacaksınız.. Etrafımda o kadar çok evlat edinen var ki.. Çocukları da çok mutlu onlar da çok mutlu. Dünyanın en masum varlıkları çocuklar.. sizin doğurmanız hiç mühim değil.. Siz bir anne olacaksınız.. Yolunuz, bahtınız açık olsun.. Aldığınız karara çok ama çok sevindim.

nekadar bel altı yaşıyorsunuz ya insan birine sarılamazmı normal olarak yok nikah düşmesi yok bilmem ne yok etkilenmesi hep bunları müslümanlar düşünüyor nedense dünya cinsellik için değil sadece... hemen bel altı konular...eğer müslümanlık buysa ben müslüman değilim...yeter ya konuyu bile batırdınız valla admin benim üyeliğimi sil birdahada bu siteye girmem ne saçma insanlar var...her konuda böyle saçma şeyler okuyorum...

Okuduğum en mide bulandırıcı satırlar.. İnsanın fikri neyse zikri de odur. Öz evladına tecavüz eden pislikler var.. İnsanın niyeti kötü ise öz-üvey ayırmaz.. "Normal" bir insan ise evladı yaşında hiç kimseye o gözle bakmaz.. Aklınız bacaklarınızın arasında kalmış, birde üzerine dini kılıf giydiriyorsunuz.. Müslümanlık sizin anladığınız ve anlattığınız gibi değil.. Zaten gerçek bir müslüman ufacık günahsız bir varlığa o gözle bakacak kadar kirli bir fikre sahip değildir.

Ben müslümanım arkadaşlar.. Ve benim inancımda çocuklara, çocuğum yaşındakilere cinsel bir arzu hissi yok.. Sizin fikriniz nedir, Allah'a havale ediyorum.

Back
X