evlatlık almak ??

Evlat edinmek üzerine çok düşünülmesi gereken bir durum ... O kadar değerlidir ki bir çocuğa yuva olmak .

Forumda sümüklüböceğin hikayesi vardır , okudunuz mu bilmiyorum ... Denizgeldi arkadaşımızın ... Masal gibidir hikayesi..Evlat edindiği Deniz ile bağı .. çoğu doğuran anneden çok daha kuvvetlidir.

Eğer öyle bir yuvası olacaksa , öyle bir bağ kurulacaksa ... ne mutlu yuvanıza neşe olacak o çocuğa derim ben .

Ben de tam onu yazacaktım, birkaç gün önce okudum, yoğunluktan yorum yazamadım,
Nasıl duygulandım anlatamam... Gerçekten ibretlik bir hikaye, ve helal olsun öyle bir ANNE'ye...

Burda helal-haram konusunu da dile getirmişsiniz ya yazık... Sizce bunun bi günahı var mı?
Aksine anne-babasız bir evlada sahip çıkmanın ne kadar büyük bi sevabı var bilseniz,
Konu sahibi, eğer çocuğunuzun olması imkansızsa, hiç düşünmeyin derim
Sanırım 10 yıl beklemek gerekiyor evlatlık alabilmek için, bi bilgim yok...

Ben de tam onu yazacaktım, birkaç gün önce okudum, yoğunluktan yorum yazamadım,
Nasıl duygulandım anlatamam... Gerçekten ibretlik bir hikaye, ve helal olsun öyle bir ANNE'ye...

Burda helal-haram konusunu da dile getirmişsiniz ya yazık... Sizce bunun bi günahı var mı?
Aksine anne-babasız bir evlada sahip çıkmanın ne kadar büyük bi sevabı var bilseniz,
Konu sahibi, eğer çocuğunuzun olması imkansızsa, hiç düşünmeyin derim
Sanırım 10 yıl beklemek gerekiyor evlatlık alabilmek için, bi bilgim yok...

Evet çok sevdiğim bir arkadaş ve annedir . Ona da bu konuyu haber verdim . Eminim onun paylaşacakları bizden çok daha aydınlatıcı olacaktır ve yol gösterici.:34:

helal la haramı çok bilen bir milletiz ya seb-i süpyana bile bu tabuları yakıştırıyoruz.

Zaten cocukken mahremiyet soz konusu olmuyor. Bulug cagina geldikleri vakit o zaman dinen dikkat edilmesi gereken kurallar oluyor. Ornegin evlat edinilen kiz ise babasi yaninda tesetturlu olmasi gerekir.

Ben dini boyutuna bir sey diyemem herkes inandigi gibi yasiyor yada yasadigi gibi inaniyor.

Eltim ve kaynim da 5 senedir cocuklari olmuyor. Fakat simdiye kadar ne asilama ne tup bebek hic bir sey denemediler. Yaslarida konu sahibi arkadasin yaslarinda.

Bu arada evlatlik almak kulaga cok cirkin geliyor gercekten. Evlat edinme daha guzel ve asil manasini tasiyan tabir bence.

Hakkinizda hayirlisi olsun arkadasim. Rabbimin mucizeleri sonsuz. Bir bakmisiniz bebeginizi size gondermis :)

sizi bu davranışınızdan dolayı kutluyorum bence kişi anne olmak istiyorsa bu onun içinden gelen doğasında olan birşeydir herhangi birine karşıda bu hissi besleyebilir nice kişiler var doğuruyorlar sadece...herkes doğurabilir ama anne olamaz ben bir anneyim yalnız ne güzel birşeydirki birinin hayatını kurtarmak o duvarların arasından almak..ben şu yazıdan çok etkilenmiştim açıkçası sizde okuyun
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/24623977.asp
diyor ki bebeği aldım eve geldimi sürekli tavana bakıyor yazık yavrucuğum kimse kucağına almadığından nasıl bir duygu olduğunu bilmiyor sürekli tavana bakıyor...bende bir evlat edinmek istedim...belkide anne olduğum iin çok duygusal vbakıyorum ama bence iyi edersiniz

Evlat edinme düşüncenize sonuna kadar katılıyorum.Kimsesiz bir yavruya sıcacık bir yuva açıp,ona anne-baba sevgisini yaşatmak gibi bir sevap paha biçilemez.Haramdı-helaldi gibi fikirlerle yazılmış yorumlarıda hayretle okuyorum.Nasıl bir cehalettir yarabbim.Umarım annelik duygusunu en kısa zamanda yaşarsınız,hakkınızda herşeyin hayırlısı olsun inşallah.

Evlat edinme düşüncenize sonuna kadar katılıyorum.Kimsesiz bir yavruya sıcacık bir yuva açıp,ona anne-baba sevgisini yaşatmak gibi bir sevap paha biçilemez.Haramdı-helaldi gibi fikirlerle yazılmış yorumlarıda hayretle okuyorum.Nasıl bir cehalettir yarabbim.Umarım annelik duygusunu en kısa zamanda yaşarsınız,hakkınızda herşeyin hayırlısı olsun inşallah.

Karsilikli olarak saygiyi kaybetmeyelim.

Az once yazmistim herkes inandigi gibi yasiyor yada yasadigi gibi inaniyor.

Sizin suan cehalet olarak adlandirdiginiz musluman olarak iman eden insanlarin belli kaynaklardan yola cikarak soyledikleri seyler.

Cehalet demek biraz agir kaciyor sanirim.

Ayni sekilde evlat edinmek kesinlikle haram diyip moral bozmakta dogru degil. Cunku islam kolaylik dinidir. Cozumler vardir.

Bir birinize hakaret edemeden konusabilsek keske. Ama basaramaiyoruz iste.

Kimseye bi yakistirma yapma gobi bi amacim yok illa siz evlatlık aldiginiz çocuğa yan gözle yada çocuk size farklı bi gözle bakar demiyorumornegon insan evinin içinde rahat dolasir yada çocuğunuz sizin yaninda üzerini fln değiştirebilir işte bunlarınhepsi haram oluyor. Ben demiyorum benim yaptigim herşey helal yada demiyorum helali ii bilirim diye ama bildiğin biseyse paylasirsin bu da öyle bi durum

doğru siz demiyorsunuz hocalar söylüyor ama o hocalarda daha 13-14 ünde kızları 3.4. eş getirip kendilerine karı yapıyor . lütfen insanın vicdanı olsun adamlar kendi öz kızına yiğenine yan gözle bakıyor siz daha rahatlıktan bahsediyorsunuz

Zaten cocukken mahremiyet soz konusu olmuyor. Bulug cagina geldikleri vakit o zaman dinen dikkat edilmesi gereken kurallar oluyor. Ornegin evlat edinilen kiz ise babasi yaninda tesetturlu olmasi gerekir.

Ben dini boyutuna bir sey diyemem herkes inandigi gibi yasiyor yada yasadigi gibi inaniyor.

Eltim ve kaynim da 5 senedir cocuklari olmuyor. Fakat simdiye kadar ne asilama ne tup bebek hic bir sey denemediler. Yaslarida konu sahibi arkadasin yaslarinda.

Bu arada evlatlik almak kulaga cok cirkin geliyor gercekten. Evlat edinme daha guzel ve asil manasini tasiyan tabir bence.

Hakkinizda hayirlisi olsun arkadasim. Rabbimin mucizeleri sonsuz. Bir bakmisiniz bebeginizi size gondermis :)

söylediklerinize belirli ölçülerde katılıyorum ama vicdanen o insanları çocuğu olmuyorsa dışardaki masum hiç bir günahı olmayan bir çocuğa kol kanat gerecekler asıl güzel duygu burda ama bizim milletimiz hemen helal haram olayına giriyor

söylediklerinize belirli ölçülerde katılıyorum ama vicdanen o insanları çocuğu olmuyorsa dışardaki masum hiç bir günahı olmayan bir çocuğa kol kanat gerecekler asıl güzel duygu burda ama bizim milletimiz hemen helal haram olayına giriyor

Oyle tabi. Zaten yanlis bilgi sahibi degilsem koruyucu aile diye bir sey var artik. Hani farkli yollarla farkli sekillerde oksuz yetimlere yuva sunabilmek adina.

Zaten inandigi gibi yasayan insanlar diyorum bu yuzden. Islami yasayan bir insan evlat edindigi zaman islami kurallara gore yetisirecektir evladini. Farkli ideolojiye sahip bir insan her neye inaniyorsa o inandigi sey yolunda yetisirecek evladini.

Saygi anlayis bunlari bir birimize goster(e)mezken gelecek nesillerimize nasil gosterelim ogretelim..

Benimde çocuğum olmasa evlat edinmeyi düşünürdüm sanırım.
Ama biçok şeyden emin olmanız gerek. Öncelikle aile huzurunuzdan.
Nice sorunlu evlilikler var kavga gürültüyle süren yada biten. İnsan kendi doğurduğu cana bile böyle bi durumda üzülürken, evlat edindiği yavruya karşı daha bi hassaiyetle yaklaşmalı, daha sağlıklı bi yuva sunmalı diye düşünüyorum. Zaten anne-babası olmayan bi yavru, bari geldiği yuvada huzurlu olmalı.

Huzurlu bi aile ortamı sunabilecekseniz, iyi bir anne baba olabilecekseniz neden olmasın. Hem siz bi evlat sahibi olmuş olursunuz, hem onun bi yuvası olmuş olur.

Sizin tedirginlikleriniz neler?

kendi evladım gibi sahiplenebilirmiyim diye korkuyorum etraftakilerden milletin çenesini biliyosunuz bu çocuk evlatlık olduğunu öğrenicek bir gün mutlaka bunun gibi bir sürü sorular..

kendi evladım gibi sahiplenebilirmiyim diye korkuyorum etraftakilerden milletin çenesini biliyosunuz bu çocuk evlatlık olduğunu öğrenicek bir gün mutlaka bunun gibi bir sürü sorular..

Milleti bosvereceksiniz baska yolu yok. Insanin agzi torba degil ki buzesin bosuna dememisler. Herseyi en iyi biz bilir en iyi biz yapariz.... Malesef. Bu yuzden kendi dogrularinizdan sasmayin ve kimsenin lafina aldirmayin.

Oyle tabi. Zaten yanlis bilgi sahibi degilsem koruyucu aile diye bir sey var artik. Hani farkli yollarla farkli sekillerde oksuz yetimlere yuva sunabilmek adina.

Zaten inandigi gibi yasayan insanlar diyorum bu yuzden. Islami yasayan bir insan evlat edindigi zaman islami kurallara gore yetisirecektir evladini. Farkli ideolojiye sahip bir insan her neye inaniyorsa o inandigi sey yolunda yetisirecek evladini.

Saygi anlayis bunlari bir birimize goster(e)mezken gelecek nesillerimize nasil gosterelim ogretelim..

katılıyorum size. ben birazda şuna kızdım herkes olumlu yorumlar yaparken biri hemen haram demiş. neye göre haram koca koca adamlar 13.14 yaşlarla kızlarla evlenirken haram değil de burada bir garibin yüzü gülecek o mu haram. Allah iyiliği güzelliği bizlere vermiş biz onu hep farklı yorumluyoruz. herşeyin dozunda herşeyi zamanında yapsak. vicdanımıza tartsak önce sonra düşünsek çoğu şeyi

Anlayabileceği yaştayken eşiniz ve siz söylersiniz hiçbir sorun olacağını zannetmiyorum.Etrafı boşverin,istediğiniz kadar mükemmel olun herkes bişey bulur söyleyecek,imseyi memnun edemezsiniz.Benim eltimin ablasıda evlat edindi.Şu anda 13 yaşında.Çocukta biliyor evlat edinildiğini ama hiçbir sorunları yok.Gayet mutlu,mesut yaşıyorlar.

28 yaşındayım cnm denemek için kısa evet ama kesinlikle olmayacağını bildiğim için bu fikirdeyim cnm
çok güzel bir düşünce evlat almak ,fakat yaşınız hem çok genç hem de 5 yıl çok az bir süre ,insanlar en az 10 yıldan sonra böyle bir şeyi düşünüyorlar .
bizim de 2 yıl evladımız olmadı ,en son araştırmalarda bende bir hastalık çıktı ,asla doğal yolla çocuk sahibi olamazsınız dendi ,tüp bebekle ikizlerime kavuştum ..
ama asla bilime inanmıyorum herşey ALLAHın takdiri ,çünkü ben ikizlerimi doğurduktan 1 yıl sonra asla doğal çocuğun olmaz denilen ben şuan doğal yoldan 3.ye hamileyim:nazar:
yeterki RABBİM istesin öyle bir oluyorki
sen de asla olmayacak derken yanılıyorsun ,nasibinde varsa ALLAH olmayanı olduruyor
biraz daha sabretmeni tavsiye ediyorum sana
öyleki senin gibi acele edip evlat alanların sonradan hep çocukları oldu etrafımda .
bence 10 yıldan sonra düşün bu evlatlık işini.
Hakkında hayırlısı olsun inş.

Bende hep evlat edinmenin çok büyük sevap olduğunu düşünürdüm ama öyle değilmiş gerçekten. Hani dinimizde nikah düşer düşmez durumu var ya mesela evlatlık alınan çocuk erkekse annesinin onu öpmesi, sarılması günahmış sonuçta ona nikah düşüyormuş yada kız çocuğuysa babanın aynı şekilde davranması. İlk duyduğumda çok şaşırmıştım ama böyleymiş

bu konudada tereddütlerim var bunu çok iyi bir hocaya sormak lazım emin olmak gerekli

Ben çocukken bizim aynı binadan bir komşumuz evlatlık almıştı o çocuk bizden büyüktü hatta biz ona abi derdik. Ama dışarıdan bilmeyen birisi evlatlık olduğunu hiç düşünmez çünkü çocuk evlatlık alan babasına çok benziyordu bir elmanın yarısı gibiydiler. Yıllar sonra çocuk kardeşlerini ve öz ailesini gördü aile aynı semtte oturuyormuş zaten. Fakat çocuk öz aileyi değil evlatlık alan aileyi tercih etti. Anne babası hariç kardeşleriyle görüştü evlatlık alan aile ise kardeşleriyle görüşmesine hiç müdahale etmedi. Sonra evlatlık olan babası vefat etti annesiyle kaldı. Evlendi çocuk ve evlatlık alan anneyle birlikte oturdu hala da oturuyor kadın yaşlandı rahatsız ama yine de bırakmıyor onu benim asıl annem o doğuran kişi gerçekten annem olsaydı beni vermeye kıyamazdı ama bu annem benim için her şeye katlandı onu asla yalnız bırakmam o benim her şeyim diyormuş. Bir çocuğu bakıp büyütmekten ona sıcak bir yuva vermekten daha büyük bir sevap olabilir mi?

doğru siz demiyorsunuz hocalar söylüyor ama o hocalarda daha 13-14 ünde kızları 3.4. eş getirip kendilerine karı yapıyor . lütfen insanın vicdanı olsun adamlar kendi öz kızına yiğenine yan gözle bakıyor siz daha rahatlıktan bahsediyorsunuz
Benim bu dediğini hocalar değil dinin kendisi söylüyor evet var dediğimiz tipten hocalar ama onlar sapitmis olanları tüm hocalar gerçek hoca değil ki onların sözüne gore oturup kalkalim ama bu konular yani kimin kime haram olduğu kuran da da ilmihaller de de geçiyor. Kendi kizina yeğenine yan gözle bakanlar zaten saglikli olamaz o apayrı

bu konudada tereddütlerim var bunu çok iyi bir hocaya sormak lazım emin olmak gerekli

En doğrusu. Tabiki ailesi olmayan bi çocuğa yardim etmek iyi bir şeydir ama olayim içinde dini bir kaide varsa ayri o yüzden en iyisi sorun sorusturun

Rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin inşallah...
bu konuyla ilgili geçen gün bir yazı okudum gözyaşları içerisinde..
burada link vermek doğru olmaz sanırım ama sana göndericem okumanı tavsiye ederim canım:34:

Benim bu dediğini hocalar değil dinin kendisi söylüyor evet var dediğimiz tipten hocalar ama onlar sapitmis olanları tüm hocalar gerçek hoca değil ki onların sözüne gore oturup kalkalim ama bu konular yani kimin kime haram olduğu kuran da da ilmihaller de de geçiyor. Kendi kizina yeğenine yan gözle bakanlar zaten saglikli olamaz o apayrı

bu güzel vicadankı konuyu duvarı lütfen bozmayalım onlar benim gözümde cennetlik kim ne derse desin bir yavruyu ev sahibi yapıyorlar

Back
X