Evlatlar arasnda ayrm olur mu?

amaaan boşver hiç takma canım.benimde eşim kayınpederimle mutahıtlık yapıyodu.maaşımızı kayınpederimden alıyoduk bı ay 50 milyon fazla verirse öbur ay mutlaka onu kesıyodu.bu arada örümcemin evli ve maddi durumunun çok iyi olmasına ragmen sınırsız dı hersey..bırak burda ınsanlar adaletli davranmasın allahın adaleti cok buyuk.elbet bı gun onlarda bu yaptıklarının hesabını verecekler

yine bişey deyim mi size onlar büyük oğullarına yapar ederler yanlarında olurlar her türlü ama zaman gelir yine küçük oğullarına muhtaç olur böyleleri ben ona sinir oluyorum varda yakınımda,küçük oğluda anne deyip dayanamaz adaletmi bu dünyaaa

meğer çoğu kişi aynı durumdaymış.. benden de büyük oğluna bizden dört ay önce ve hiç hesapta bile yokken bir anda (benden çok çok sonra nişanlanmdılar) kredi çekip düğün yaptılar,, sonra da benim düğünden 15 gün sonra bizden para istediler, borç bile değil direkt istediler.. biz herşeyi kendimiz yaptık kendi başımıza ayakta durmaya çalışırken büyük oğlu için ne gerekse fazlasıyla yaptılar..
hakkımı helal etmedin ama tepkimi de koydum.. badadır atadır dedik verdik bir defa diğerleri ise altınlarını aldılar bir kuruş koklatmadılar.. ama benden de değerli oldular..
Allaha havale ediyorum, şimdi kötü gelinim ben ama işime geliyor böytlesi..
iyi olup sömürülmekten enayi yerine konmaktansa kötü olurum onların gözünde yakamı paçamı kurtarırım
gözüm kara valla hiç bir şey de umrumda değil

İyi demişsin ben olsam ben de aynı cümleyi kurardım.

Bilsin en azından, karşındaki herşeyin farkında diye..

...........................................................................................

Son düzenleme:
OFFF..OFFF aynı sorun bizde de var.kayınlarım köyde biz şehirdeyiz.onlar kayınvalidemlerin yanında olduğu için ikisinede köyden ev aldılar.ama biz şehirdeyiz ya dört dörtlük yaşıyoruz sanıyorlar.eşime söyleyincede sen de git köye bizede yaparlar diyor....
yani ailesine hiç laf kondurmuyor...ama bişey diyemiyorum işte kayınvalidemgile..zorla ellerinden parasınımı alacağım.düşünselerdi bizi kendileri verirdi zaten

Benim kayınvalide de aynı cins güzelim kızı büyüktür en üstündür her türlü yardım yapılır, diğer oğlu en küçüktür kimse kıyamaz ne istese alınır ama benim eşim ortanca olsa da olur olmada da...

Evet evlat arasında ayrım olur, dolayısıyla gelinler arasında da oluyor, hangi evlat kıymetliyse onun karısı da kıymetli oluyor...Bu böyle lmaz:

Benim annem yapıyor ayrımı
Ama aslında bende onu haklı buluyorum kaydirigubbakcemile3
Ben yemeğimi temizliğimi yapabiliyor
Sıcacık evimde rahat rahat oturuyorum
Yanımda kocam var
Kardeşim erkek üstelik yalnız
Çok zor şartlarda kötü biyerde görev yapıyor
Ama annem benden kısıp ona vermek yerine ona biraz daha düşkün
Eğer evlatlar arasında ayrım yapılacaksa böyle sebeblerle ve çok masumane olmalı
Diğer annelerde unutmasınlar ki
Allah sadece kul hakkını affetmiyor

böyle ayrıma can kurban güzelim,allahım affetmesin zaten böyle bencil insanları:Saruboceq:

Bence olmamalı...
Ama çevremde gördüğüm kadarı ile bazı anneler evlat ayrımı yapıyor..
Yapılmaması gerek bence...

Ya sanki bizi anlatiyorsun sandim.
Olaylar biraz farklida olsa aynisini yasiyoruz ne yazikki.Esime ne söylersem söyleyeyim ailesine saldiriyorum gibi onlari koruma altina alirdi. ALIRDI diyorum cünkü Allahima bin sükür olsunki gözünü bir nebzede olsa acti.
Biz almanyada yasiyoruz,hani burda parayi cöpten veya agactan topluyoruz yaaa,
kaynim ise anne babasiyla. Kayinpederimin emekli maasi eve bile gelmez,bankadan alinip cocuklarin masraflarina harcanir,mobilya taksidine ödenir.
Senin gibi bize dokunmasinlar derdim, ama bu yil subatta dogan oglumla ilk kez yaz tatilinde türkiyeye gittik ve inanin ogluma bir corap dahi almadilar. Benim 1 defa zoruma gittiyse esimin 10 defa. Bu vesileyle biraz gözünü acti.
Simdi ev yapma planlarimiz var,ben arsa alalim diyorum esim babasinin arsasina yapmak istiyor abisine gitmesin arsa diye. Bakalim neler olacak???
Kusura bakmayin uzun oldu ama bende baya dertliyim bu konuda mafoldumben

bu konuda söylencek o kadar söz varki...
ne geciyor ellerine evlatlarini ayri tutunca bi bilsem.

bizde de aynısı var canım oturdugum ev bile eltimin üstüne yapılmış durumda bana güven yok...Allah kalplerine göre versin eşlerimizin akıllanması lazım..

Evet evlat arasında ayrım olur, dolayısıyla gelinler arasında da oluyor, hangi evlat kıymetliyse onun karısı da kıymetli oluyor...Bu böyle lmaz:

ne derseniz,diyin?kızlar bu durum eşlerden kaynaklı.tamam büyüklerde ayırmamalı o ayrı konu.ama,eşler karşılarında ezilip büzüldükçe hayır diyemedikçe her şeylerine evet diye kafa salladıkça,haklarını aramadıkça böyle devam ediyor.bu seferede ezik büzük olanın karısı haksızlığa katlanamıyor ve sesini çıkarıyor kötü gelin oluyor.her zaman ses çıkartılmamasına alışmışlar ya.

diğer tarafatan diğer erkek kardeş söylediklerini,istediklerini açıkça konuşur zamanında kendine ve eşine sıkıntı yaratmaz.istemiyorsa hayırdır.bu durumda sorun kendisini aşıp karısına gelmez ve çözülmüştür.dolayısıyla karısının da yüzü asılmaz,sesi çıkmaz ve tabiki de iyi gelindir.

canım senin eşin en azından gerçeği artık görmeye başlamış,bizdede durum aynı kızım 2.5 yaşında daha bir çorap almışlıkları yoktur,diğer torunlarına neler alır neler,utanmadan birde bna gösterirler,ama lafa gelincede çok severler,eşimin gerçeği görmesi için ne yapacam bilmiyorum,senin de dediğin gibi her kelimemi ailesine saldırı gibi görüyor,hep suçlu ben oluyorum,kafayı yemek üzereyim,

sanki beynimi okumuşsun,kocan arkanda olursa kimse gık diyemez,eltimde öyle,yapmak istediğini söylemek istediğini kocasına yaptırır,suya sabuna dokunmadan halleder herşeyi,ondanda iyisi yoktur,haksızlığa uğrayıp cvp verirsende senden kötüsü yoktur,

birisi sana benim yaşadıklarımımı anlattı :) bizimkilerde almışlar birini koltuğunun altına
diğeri ne yaparsa yapsın, borç harç yeni bitti valla onlara ev alınıyor biz kirada oturuyoz
yinede geçinemiyolar allah iki yakalarını biraraya getirmiyo ama anlamıyolar
borçlar ödenirken çok iyiydik azcık sesini çıkarınca sen öğrettin sen doldurdun oğlumu
bide utanmadan altınları ailen yedi demezler mi ahh ahhh
ne edersen kendine edersin kendi kendine demişler
birgün pişman olcaklarda iş işten geçmiş olcak

Ayyyynennnnn böyle oluyor sahiden,ayyyneeennnn, ellerine ağzına sağlık çok çok güzel anlatmışsın.....Dediğiniz gibi eşler olayı hallediyor...Ama ben kendimize bakarak söylüyorum yeniden sahiden hangi evlat daha çok tutuluyorsa onun karısı da daha çok tutuluyor, isterseniz kocanız da siz de çok ince ve anlayışlı olun, onlar bencil olsunlar hep bir bahanesi var kaynanaların ayyy onlar şunu şu yüzden yaptı, ayyy onlar bunu bu yüzden yaptı, her şeylerine son derece anlayışlı, ama aynı hareketi siz yapsanız tutulmuyorsanız, kayrılmıyorsanız kayınvalideniz hemen surat asıp, küsmeye hazırdır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…