- Konu Sahibi AlayciKus1
-
Benim size nacizane tavsiyem, sizden devamlı para istemiyorlarsa, bırakın ne yaparlarsa yapsınlar. Kimseden maddi bir şey beklemeyin. Böylece kafanızda rahat olur.
Bizde de bu durum vardı, benim düğünümde çöp bile alınmamışken, eltime yapılanları yazsam buralara sığmaz. Hiç umursamadım bile, oysaki kızmam lazımdı çünkü kayınpederimin (rahmetli) mirası için eşime reddiyat yaptırıp eşime düşen parayı kayınvalidemin hesabına yatırmıştım. Bütün bunlar eşime düşen payla yapılmıştı.
19 yıllık evliyim daha ne eşime nede bana bir şey alınmamıştır. (ilk doğumumda oğluma bir çeyrek, ikincisinde kızıma bir maşallah takmanın dışında)
Ama buna karşılık benden de hiç bir talepleri olamıyor. Ben kayınvalidemi severim, ama bir ezik oluyor bana gelince.
Bakın 2 ev aldım ikisindede bir çöpünü görmedim, bırakın maddi anlamda yardım etmeyi ilk evinizi aldınız al bu çöp bile demedi. Kaynım ev aldı alır almaz ev hediyesinden bahsetmeye başladılar. Bende "aaaa yeni ev alana hediye mi alınıyor, hiç bilmiyorum, yani 2 defa ev aldım senden böyle bir şey görmeyince böyle bir adetiniz yok sandım" dedim. Kayınvalidem kıpkırmızı oldu. Ama gene alıp verdim o başka.
Niye kendimden örnek verdim, kafanın rahat etmesini istiyorsan, bırak ne yaparlarsa yapsınlar. Siz eşinle huzurluysanız mutluysanız gerisi fasa fiso.
Evet evlat arasında ayrım olur, dolayısıyla gelinler arasında da oluyor, hangi evlat kıymetliyse onun karısı da kıymetli oluyor...Bu böylelmaz:
Benim annem yapıyor ayrımı
Ama aslında bende onu haklı buluyorum kaydirigubbakcemile3
Ben yemeğimi temizliğimi yapabiliyor
Sıcacık evimde rahat rahat oturuyorum
Yanımda kocam var
Kardeşim erkek üstelik yalnız
Çok zor şartlarda kötü biyerde görev yapıyor
Ama annem benden kısıp ona vermek yerine ona biraz daha düşkün
Eğer evlatlar arasında ayrım yapılacaksa böyle sebeblerle ve çok masumane olmalı
Diğer annelerde unutmasınlar ki
Allah sadece kul hakkını affetmiyor
mrb kızlar,eşimin ailesi eşim ve abisi arasında sürekli ayrım yapıyor,eşimin işi nedeniyle memleketten uzağız bize ne faydaları var nede zararları diyordum kendi kendime,ama aslında hiçte öyle değilmiş,eşime ailesi yolunacak kaz muamelesi yapıyor,abisi bundan 8 yıl önce evlendi ve 5 milyarlık mobilya parasını eşime ödettiler,(o zamanlar çıkıyorduk birşey diyemedim)evlendik tam 3.gün eltim ev alacaz diye altınlarımı istedi,eşime yok dedim ama baktım üzülüyor tamam verelim dedim,neyseki sorun çıktı alamadılar,ardından arsa aldılar kayınpeder paranın yarsını verdi,bize yine bişey yok,eşimin abisi özel güvenlik,ailesine göre işim sağlam değilmiş,ardından kayınpeder araba aldı 15 milyara devrinide kaynımın üstüne yaptı,sanki bize gıcık verir gibi,biz yine sustuk,zaten eşimin ailesine karşı gram kıskançlığı yoktur,tek sözü bizede yaparlar,zaten bana bir kere haklısın dese ölür beyefendi,kaynımın güya işi kötü,adam 9.katta gökdelen gibi binada oturuyor,tabi kirayıda kayınpeder karşılıyor,hepsine sustum ama dün tlf açtılar,100 milyar liraya ev almışlar,çileden çıktım iyice,eşimle birbirimize girdik,huzurumuz bozuldu,sanki biz evlat değiliz,küçücük lojmana sıkışıp kalmışız ama onlara göre hayatımız dört dörtlük,hayırlı olsun demeyecem dedim baktım üzülüyor aradım kayınvalidemle konuştum,sesimin kötü olduğunu anlamış tekrar aradı,bana diyorki ee biz ölürsek tarlada sizin olsun sanki dalga geçiyor,kızmayacam,üzülmeyecem allaha havale ettim diyorum ama kendi kendimi yiyip bitiriyorum,ne olur bana bir akıl verin ne yapayım nasıl davranayım,çıldıracam bu çifte standart yüzünden
Evet evlat arasında ayrım olur, dolayısıyla gelinler arasında da oluyor, hangi evlat kıymetliyse onun karısı da kıymetli oluyor...Bu böylelmaz:
Ya sanki bizi anlatiyorsun sandim.
Olaylar biraz farklida olsa aynisini yasiyoruz ne yazikki.Esime ne söylersem söyleyeyim ailesine saldiriyorum gibi onlari koruma altina alirdi. ALIRDI diyorum cünkü Allahima bin sükür olsunki gözünü bir nebzede olsa acti.
Biz almanyada yasiyoruz,hani burda parayi cöpten veya agactan topluyoruz yaaa,
kaynim ise anne babasiyla. Kayinpederimin emekli maasi eve bile gelmez,bankadan alinip cocuklarin masraflarina harcanir,mobilya taksidine ödenir.
Senin gibi bize dokunmasinlar derdim, ama bu yil subatta dogan oglumla ilk kez yaz tatilinde türkiyeye gittik ve inanin ogluma bir corap dahi almadilar. Benim 1 defa zoruma gittiyse esimin 10 defa. Bu vesileyle biraz gözünü acti.
Simdi ev yapma planlarimiz var,ben arsa alalim diyorum esim babasinin arsasina yapmak istiyor abisine gitmesin arsa diye. Bakalim neler olacak???
Kusura bakmayin uzun oldu ama bende baya dertliyim bu konuda mafoldumben
ne derseniz,diyin?kızlar bu durum eşlerden kaynaklı.tamam büyüklerde ayırmamalı o ayrı konu.ama,eşler karşılarında ezilip büzüldükçe hayır diyemedikçe her şeylerine evet diye kafa salladıkça,haklarını aramadıkça böyle devam ediyor.bu seferede ezik büzük olanın karısı haksızlığa katlanamıyor ve sesini çıkarıyor kötü gelin oluyor.her zaman ses çıkartılmamasına alışmışlar ya.
diğer tarafatan diğer erkek kardeş söylediklerini,istediklerini açıkça konuşur zamanında kendine ve eşine sıkıntı yaratmaz.istemiyorsa hayırdır.bu durumda sorun kendisini aşıp karısına gelmez ve çözülmüştür.dolayısıyla karısının da yüzü asılmaz,sesi çıkmaz ve tabiki de iyi gelindir.
meğer çoğu kişi aynı durumdaymış.. benden de büyük oğluna bizden dört ay önce ve hiç hesapta bile yokken bir anda (benden çok çok sonra nişanlanmdılar) kredi çekip düğün yaptılar,, sonra da benim düğünden 15 gün sonra bizden para istediler, borç bile değil direkt istediler.. biz herşeyi kendimiz yaptık kendi başımıza ayakta durmaya çalışırken büyük oğlu için ne gerekse fazlasıyla yaptılar..
hakkımı helal etmedin ama tepkimi de koydum.. badadır atadır dedik verdik bir defa diğerleri ise altınlarını aldılar bir kuruş koklatmadılar.. ama benden de değerli oldular..
Allaha havale ediyorum, şimdi kötü gelinim ben ama işime geliyor böytlesi..
iyi olup sömürülmekten enayi yerine konmaktansa kötü olurum onların gözünde yakamı paçamı kurtarırım
gözüm kara valla hiç bir şey de umrumda değil
ne derseniz,diyin?kızlar bu durum eşlerden kaynaklı.tamam büyüklerde ayırmamalı o ayrı konu.ama,eşler karşılarında ezilip büzüldükçe hayır diyemedikçe her şeylerine evet diye kafa salladıkça,haklarını aramadıkça böyle devam ediyor.bu seferede ezik büzük olanın karısı haksızlığa katlanamıyor ve sesini çıkarıyor kötü gelin oluyor.her zaman ses çıkartılmamasına alışmışlar ya.
diğer tarafatan diğer erkek kardeş söylediklerini,istediklerini açıkça konuşur zamanında kendine ve eşine sıkıntı yaratmaz.istemiyorsa hayırdır.bu durumda sorun kendisini aşıp karısına gelmez ve çözülmüştür.dolayısıyla karısının da yüzü asılmaz,sesi çıkmaz ve tabiki de iyi gelindir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?