- 11 Nisan 2009
- 849
- 358
- 648
- Konu Sahibi AlayciKus1
-
Ayyyynennnnn böyle oluyor sahiden,ayyyneeennnn, ellerine ağzına sağlık çok çok güzel anlatmışsın.....Kaynım annesine demiş ki anne sen karışmazsan onun ailesi de bize karışmayacak...Hanımefendi o yüzden hiçbir şeylerine müdahale edemiyormuş...Gelin görün ki eltimin ailesi asla ortalık karıştıracak tipler de değiller kaynım annesinin bizim huzurumuzu nasıl bozduğunu bildiği için öyle bir yalan atıp annesini kandırmış normalde kayınvalidem kandırılmaz kolay kolay ama konu çok sevdiği oğlu olunca böyle bir bahaneye kanmaya hazırdı demek ki.....Dediğiniz gibi eşler olayı hallediyor...Ama ben kendimize bakarak söylüyorum yeniden sahiden hangi evlat daha çok tutuluyorsa onun karısı da daha çok tutuluyor, isterseniz kocanız da siz de çok ince ve anlayışlı olun, onlar bencil olsunlar hep bir bahanesi var kaynanaların ayyy onlar şunu şu yüzden yaptı, ayyy onlar bunu bu yüzden yaptı, her şeylerine son derece anlayışlı, ama aynı hareketi siz yapsanız tutulmuyorsanız, kayrılmıyorsanız kayınvalideniz hemen surat asıp, küsmeye hazırdır.
teşekür ederim,canım:içelim:.bizzat yaşadığım için iyi biliyorum.Ayyyynennnnn böyle oluyor sahiden,ayyyneeennnn, ellerine ağzına sağlık çok çok güzel anlatmışsın.....Kaynım annesine demiş ki anne sen karışmazsan onun ailesi de bize karışmayacak...Hanımefendi o yüzden hiçbir şeylerine müdahale edemiyormuş...Gelin görün ki eltimin ailesi asla ortalık karıştıracak tipler de değiller kaynım annesinin bizim huzurumuzu nasıl bozduğunu bildiği için öyle bir yalan atıp annesini kandırmış normalde kayınvalidem kandırılmaz kolay kolay ama konu çok sevdiği oğlu olunca böyle bir bahaneye kanmaya hazırdı demek ki.....Dediğiniz gibi eşler olayı hallediyor...Ama ben kendimize bakarak söylüyorum yeniden sahiden hangi evlat daha çok tutuluyorsa onun karısı da daha çok tutuluyor, isterseniz kocanız da siz de çok ince ve anlayışlı olun, onlar bencil olsunlar hep bir bahanesi var kaynanaların ayyy onlar şunu şu yüzden yaptı, ayyy onlar bunu bu yüzden yaptı, her şeylerine son derece anlayışlı, ama aynı hareketi siz yapsanız tutulmuyorsanız, kayrılmıyorsanız kayınvalideniz hemen surat asıp, küsmeye hazırdır.
Evet evlat arasında ayrım olur, dolayısıyla gelinler arasında da oluyor, hangi evlat kıymetliyse onun karısı da kıymetli oluyor...Bu böylelmaz:
ne derseniz,diyin?kızlar bu durum eşlerden kaynaklı.tamam büyüklerde ayırmamalı o ayrı konu.ama,eşler karşılarında ezilip büzüldükçe hayır diyemedikçe her şeylerine evet diye kafa salladıkça,haklarını aramadıkça böyle devam ediyor.bu seferede ezik büzük olanın karısı haksızlığa katlanamıyor ve sesini çıkarıyor kötü gelin oluyor.her zaman ses çıkartılmamasına alışmışlar ya.
diğer tarafatan diğer erkek kardeş söylediklerini,istediklerini açıkça konuşur zamanında kendine ve eşine sıkıntı yaratmaz.istemiyorsa hayırdır.bu durumda sorun kendisini aşıp karısına gelmez ve çözülmüştür.dolayısıyla karısının da yüzü asılmaz,sesi çıkmaz ve tabiki de iyi gelindir.
canım anlamıyorum yaa çok sevdiğim oğlum çok sevdiğim kızım diye birşey olabilirmi,evlat evlattır,bizimkiler ve sizinkiler gibi böyle evlat ayıranlar bunun hesabını nasıl verecekler bilmiyorum,:sm_confused:
Her iki tespitte cok dogru...alkisalkisalkis
Evladin biri daha kiymetli daha cok tutuluyor neden kiymetli,
lafinin budaktan esirgemedigi icin,
tavrini koydugu icin,
diger evlat neden ezik, sustugu icin, hakkini savunmadigi icin
konusursam uzerim, buyukler herzaman haklidir mantigiyla hareket ettikleri icin...
Biri konusur her isini yaptirir, desteklenir, karisi konusmak durumunda kalmaz cunki islerini geriden kolluyorlardir,
haksizliga ugrayan beyfendide sus pus oldugu icin, esi tahammul edemez esinin yapamadigini kendisi ustlenir, yeri geldiginde konusur bu sefer kotu gelin olur neden
konusuyor ya karsilik veriyor ya gelin(!) olarak...
Oysaki esinin yapamadigini yapiyordur, esi olaylarin farkinda olsa
hic konusmayacakya maalesef is basa dusuyor bu yuzden de goze batan o oluyor...
Sozun ozu haksizliga ugrayan evlat tavrini koymali,
onunda agac kavugundan cikmadigini hatirlatmali,
hakki olani almali...
Her iki tespitte cok dogru...alkisalkisalkis
Evladin biri daha kiymetli daha cok tutuluyor neden kiymetli,
lafinin budaktan esirgemedigi icin,
tavrini koydugu icin,
diger evlat neden ezik, sustugu icin, hakkini savunmadigi icin
konusursam uzerim, buyukler herzaman haklidir mantigiyla hareket ettikleri icin...
Biri konusur her isini yaptirir, desteklenir, karisi konusmak durumunda kalmaz cunki islerini geriden kolluyorlardir,
haksizliga ugrayan beyfendide sus pus oldugu icin, esi tahammul edemez esinin yapamadigini kendisi ustlenir, yeri geldiginde konusur bu sefer kotu gelin olur neden
konusuyor ya karsilik veriyor ya gelin(!) olarak...
Oysaki esinin yapamadigini yapiyordur, esi olaylarin farkinda olsa
hic konusmayacakya maalesef is basa dusuyor bu yuzden de goze batan o oluyor...
Sozun ozu haksizliga ugrayan evlat tavrini koymali,
onunda agac kavugundan cikmadigini hatirlatmali,
hakki olani almali...
Senelerdir aynı anlattığın gibi oldu bizde de, belki ben bu kadar iyi ifade edemezdim yaşadığımız durumları,düşünmekten bile yoruldum artık zaten ama yazmadan da edemiyorum işte, düşüncelerime tercüman oldun, eşlerimizde de kabahat var, hadi bizlere acımıyorlar, kendisine de mi acımaz insan da ezdirir anlamıyorum...
birisi sana benim yaşadıklarımımı anlattı :) bizimkilerde almışlar birini koltuğunun altına
diğeri ne yaparsa yapsın, borç harç yeni bitti valla onlara ev alınıyor biz kirada oturuyoz
yinede geçinemiyolar allah iki yakalarını biraraya getirmiyo ama anlamıyolar
borçlar ödenirken çok iyiydik azcık sesini çıkarınca sen öğrettin sen doldurdun oğlumu
bide utanmadan altınları ailen yedi demezler mi ahh ahhh
ne edersen kendine edersin kendi kendine demişler
birgün pişman olcaklarda iş işten geçmiş olcak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?