cok zor gercekten insallah az kaldı diyorum buyumek uzereler diyorun ama akbaba gibi akrabalar kaynanalar kayinbabalar bizim egitim veremedigimizi soyleyip bizi boyle alt ust ediyor. Bi halime uzulen annem gerisi yalanAyni seyleri yasiyoruz biri 7 digeri 8 yasinda iki tane ilkokullu yaramaz mi yaramaz çocukla uğraşıyorum oglumun öğretmeni ayda bir acil olarak okula cagirir cunku oglum hastanelik olacak kadar simarmistir ya burnu kanar ya kolu ..evdeki curcunayi anlatmama bilek gerek yok..annem babam Allah sana sabir versin diye dua eder üzülür halime..büyüyünce akillanir dedikce hersey daha kötü oluyor ve artik sözünüzude dinlemez olurlar tek basiniza hem cocuklarla hem kocayla uğraşmak zorunda kalırsınız..
Öğretmen oğlunuz yaramaz değil, normal diyorsa o zaman siz abartıyorsunuz ama diyorsunuz ki başkaları da şikayetçi.cocuklara ilac verirler nesi var kizim cocuklarinin diye annem izin vermedi bu zamana kadar . haftanin 5 gunu yaninda olan ogretmenide oyle soyledi buyuyecekler cocuklarin hepsi oyle dedi o yuzden hic goturmedim onlari psikologa
Allah aşkına annenizi dinlemeyi ve kendinize bu kadar yüklenmeyi bırakın. Sizin çocuklarınız üzerinde böyle bir konuda annenizin söz hakkı olmasın bir zahmet.cocuklara ilac verirler nesi var kizim cocuklarinin diye annem izin vermedi bu zamana kadar . haftanin 5 gunu yaninda olan ogretmenide oyle soyledi buyuyecekler cocuklarin hepsi oyle dedi o yuzden hic goturmedim onlari psikologa
yaramaz degil demiyor aslinda gececek diyor duzelecek su akar yolunu bulur diyor yoksa onuda cok zorluyor ama o kadin bir kez olsun sikayet icin beni aramadi Allah ondan razi olsun yoksa yaramaz yramaz ama cogu çocuk boyle diye benide sakinlestiriyor hepÖğretmen oğlunuz yaramaz değil, normal diyorsa o zaman siz abartıyorsunuz ama diyorsunuz ki başkaları da şikayetçi.
Derslerine odaklanabiliyorsa enerjilerini atabileceği alanlara yönlendirin. Odaklanmada sorun varsa ileride aldığı eğitim daha da ağırlaşacak. İşler daha da kötü hale gelebilir. Psikoloğu ötelemeyin.yaramaz degil demiyor aslinda gececek diyor duzelecek su akar yolunu bulur diyor yoksa onuda cok zorluyor ama o kadin bir kez olsun sikayet icin beni aramadi Allah ondan razi olsun yoksa yaramaz yramaz ama cogu çocuk boyle diye benide sakinlestiriyor hep
sizler ne guzel insanlarsiniz bu kadar uzun bir yaziyi benim icin yazdinizMerhaba
Öncelikle bu devirde çocukları ekrandan uzak tutabilmeniz takdir edilesi bir durum. Ve bunun pek çok artısını görmeniz gerekirken göremiyor olmanız düşündürücü. Başka etkenler var belki de işin içinde. Ya da ekran vermeyip o esnada neler yapmıştınız bu da önemli. Kendiniz daha iyi tanırsınız çocuklarınızı hareketli olmak başka şey gelişimsel bir sorun olması başka şeyfur çünkü. Ve şüphe duyduğunuz bir şey varsa doktora başvurmaktan çekinmeyin.
Bir diğer konu eşiniz. Zaten evdeki çoğu iş sizin üzerinizde ve bunu kabullenmişsiniz. Ancak siz kendinize gün içinde 1 saat de olsa vakit ayırmazsanız kafanızı toplarlayamazsınız ve öfke patlamalarından çocuklar nasibini alır sonra da vicdan muhasebesi başlar bu kısır döngü içinde sağlığınızdan olduğunuzla kalırsınız.
Eşiniz sizin hayat arkadaşınızsa iş bölümü yapmak zorunda sizinle. Belki çocuklar sizinle fazla yüz göz oldular ciddiye almıyorlar bu noktada babayı devreye sokmanız gerekir. Mesela ödevleri babalarıyla yapabilirler siz de o esnada kendinizle başbaşa kalmalısınız hatta evden çıkıp bir yürüyüş bile yapsanız iyi gelecektir onlar ödev yaparken. Babalarını belki daha ciddiye alırlar bir rutin oluşur ve istemeseler de her akşam baba işten gelince ödev onunla yapılır mesela. Kurslara yazdırma konusunda da götürüp getirmesi de size kalacaksa bu sizi daha da yoracaksa boşa kalkışmayın derim. Atıyorum 1 saat yüzmeye gidecekler diye siz hazırla götür bekle getir daha fazla yorulacaksanız gerek yok buna. Ayrıca kademeli olarak yaşına uygun içerikleri uygun sürede sunabilirsiniz çocuklara ekran konusunda. Yetersiz hissetmeyin kimse mükemmel değil. Her annenin yolculuğu başka çocukları bile birbirinden farklı. Tükenmiş hissediyorsunuz belli ki ama silkelenin ve önce anne mutlu olmalı ki çocuklar da mutlu olsun bunu unutmayın. Önce kendinize önem verin. Farklı metotlar deneyin kurallar getirin bilmiyorum tam olarak çocuklarla yaşadığınız sorun ne ama bir çözümü muhakkak vardır. Kararlı olun kendinize güvenin eş desteğine mecbur bırakın eşinizi net şekilde konuşun yani eşinizle. Ya ödevleri yaptırsın ya akşam yemeğini hazırlasın illaki bir şey yapsın yani.
haklisiniz Allah hepimizin yardimcisi olsun ben herseyi hallederim derken hayat beni halletti maalesefSiz yine bir psikiyatriye gidin. Verdiği ilacı işe yaramadı diye hemen bırakmayın en az 3 ay duzenli devam edin lütfen.
Diğer konularınıza da baktım ona istinaden yazıyorum.
Mutlu anne mutlu çocuk.
Çocuklar haddinden fazla yaramaz olabilirler, iç dünyamızın yansıması da olabilirler.
Baba hakkında bir şey söylemek istemiyorum şuan çok üzgün olduğunuz belli sizi de kırmak istemiyorum.
Gerekirse çocuklar için de destek alabilirsiniz, annenizi bu konuda dinlemeyin.
Öğretmenleriyle ortak bir yol takip edebilirsiniz.
Her ikisini de spora yönlendirin tam yaşları.
Cok faydasını görürsünüz. Hem enerjilerini ararlar, hem de spor disiplin demektir. Belli bir disiplinin içine girerler.
Fakat hemen harekete gecmesseniz hem kendiniz hem çocuklar için ileride daha ağır sorunlarla karşılaşabilirsiniz..
Allah yardımcın olsun.
ya aslinda eşim şidetin buyugunu beni desteksiz birakarak yapti.. oyle surekli doven soven birisi asla degil ama cok darda kalirsa cocuklar onu cok zorlarsa etlerini kiviriyor goruyorum yada popolarina vuruyor ama vurmada oyle sert ki sanarsin aksama kadar o yutmus herseyi o biriktirmis icindede isten gelince patlamis. Hayir aksama kadar neler yasayan benim yinede vurmuyorum bir delirme noktam var ozamana kadar sabrederim erkekler bu hakki nerden buluyor anlamiyorum2 tane küçük çocuk babadan şiddet görüyorlar baba ilgilenmiyor tüm yük anne de, anne üzüntüden kist dolmuş vücudu, onlar yaramaz olmayacak da kim olacak
Olabilir, hayat hepimizi bir yerlerden farklı imtihanlarla halletti zaten. Mühim olan hayıflanıp vahlanmak yerine tekrar ayağa kalkıp mücadele yöntemimizi değiştirebilmek.haklisiniz Allah hepimizin yardimcisi olsun ben herseyi hallederim derken hayat beni halletti maalesef
haklisin tek başıma halledemiyorum artik bir destek almayi bende istiyorumOlabilir, hayat hepimizi bir yerlerden farklı imtihanlarla halletti zaten. Mühim olan hayıflanıp vahlanmak yerine tekrar ayağa kalkıp mücadele yöntemimizi değiştirebilmek.
Sen şimdi bir odaya kapattın kendini ağlıyorsun, belki bir başkası sokakta bir duvar dibinde ağlıyor bilemeyiz.
Yoruldugumuz isyan ettiğimiz zamanlar olacak. Sonra kalkıp yüzünü yıkayıp kaldığın yerden değil başka bir yoldan devam edeceksin mecbursun çünkü 2 küçük çocuğun var.
Hayat zor bazılarımızın daha da zor.
Ama bak eğer buraya ulasabildiysen başka mecralara da ulaşabilirsin.
Lutfen ama lütfen psikolog ve pedogog ile olan önyargılarını bırak.
Ve kendin için de çocukların için de destek al.
Bu çok mühim, kimsenin ne söylediğini de bu konuda kafana takma.
Çok üzüldüm.ya aslinda eşim şidetin buyugunu beni desteksiz birakarak yapti.. oyle surekli doven soven birisi asla degil ama cok darda kalirsa cocuklar onu cok zorlarsa etlerini kiviriyor goruyorum yada popolarina vuruyor ama vurmada oyle sert ki sanarsin aksama kadar o yutmus herseyi o biriktirmis icindede isten gelince patlamis. Hayir aksama kadar neler yasayan benim yinede vurmuyorum bir delirme noktam var ozamana kadar sabrederim erkekler bu hakki nerden buluyor anlamiyorum
spora yazilmistim aksamlari 1 saat gidiyordum eşim istemedi istemiyor cunku neden cocuklarin tam uyku saatleri uyutulmalari gerekiyor 9 da . oda buna katlanamadi .ya bu adami bosayacagim ya cocuklarima iyi bir ana olacağım bende sasirdim ne yapacagimiSiz ruhsal çöküş icindesiniz ki çokta normal babalari neden sorumluluk almiyor? Cocuklara yuklenmeyin bence tuvaleti mi kirletti gidin esinizin basinin etini yiyin niye ogretmiyorsun ilgilenmiyorsun diye. Aksamlari 1 saat kendinize vakit ayirin birakin cocuklari babasina 1 saatte olsa gerekirse market gezin ama çıkın. Kundakta bebek degil ki bunlar bakim verecek bir durumu yok sonuçta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?