evlatlık almak ??

reyyan85

Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2013
27
2
6
35
Antalya
arkadaşlar merhaba biz 5 yıldır evliyiz eşimle evliliğmizin son 4 yılı çocuk sahibi olmak için çabayla geçti sonuç olumsuz evlat edinme düşüncesine yaklaşıyoruz yavaş yavaş sizlerin arasında evlat edinen varmı nasıl yorumlarsınız bir başkasının evladına kendi evladınız gibi bakabilirimisiniz bu sorular hep kafamda yardımcı olup fikir verirmisiniz lütfen...

merhaba, yaşınızı öğrenebilir miyim acaba? 5 yıl kısa bir zaman değil mi sizcede... bizde hemen hemen 4 yıldır evliyiz çocuğumuz olmuyo, ama henüz bu fikre kapılmak için çok erken diye düşünüyorum. evlat edinmek çok güzel bir duygudur, sahipsiz bi çocuğu sahiplenmek, korumak,kollamaktan daha büyük sevap olamaz, fakat zordur da herhalde... Allah yardımcınız olsun, umarım en doğru kararı verirsiniz.

bence çokda büyük bir sevap olur bu. ayrıca doğurduğu için anne sayılamayacak insanları görüp okudukça. anneliğin doğum yapmakla kazanılmadığıkonusundakiinancım da pekişti. bazı durumlarda akraba olmakiçin kanbağına ihtiyaç olmaz. en yakın arkadaşım dostum dediğimiz insanlar vardır hayatımızda kardeşten bile yakın buluruz. yeterki. sevmeyi bilelim sevilmeyi hakedelim annelik içinde durum farklı değil. YAVRUMMM deyip bağrınıza basabileceksiniz onun annesibabası sizsiniz zaten.

merhaba, yaşınızı öğrenebilir miyim acaba? 5 yıl kısa bir zaman değil mi sizcede... bizde hemen hemen 4 yıldır evliyiz çocuğumuz olmuyo, ama henüz bu fikre kapılmak için çok erken diye düşünüyorum. evlat edinmek çok güzel bir duygudur, sahipsiz bi çocuğu sahiplenmek, korumak,kollamaktan daha büyük sevap olamaz, fakat zordur da herhalde... Allah yardımcınız olsun, umarım en doğru kararı verirsiniz.

28 yaşındayım cnm denemek için kısa evet ama kesinlikle olmayacağını bildiğim için bu fikirdeyim cnm

bence çokda büyük bir sevap olur bu. ayrıca doğurduğu için anne sayılamayacak insanları görüp okudukça. anneliğin doğum yapmakla kazanılmadığıkonusundakiinancım da pekişti. bazı durumlarda akraba olmakiçin kanbağına ihtiyaç olmaz. en yakın arkadaşım dostum dediğimiz insanlar vardır hayatımızda kardeşten bile yakın buluruz. yeterki. sevmeyi bilelim sevilmeyi hakedelim annelik içinde durum farklı değil. YAVRUMMM deyip bağrınıza basabileceksiniz onun annesibabası sizsiniz zaten.

bende öyle düşünüyorum zaten çok küçük bir bebek istiyorum evlatlık almak ama kafamda hep sorular ve korkular var

arkadaşlar merhaba biz 5 yıldır evliyiz eşimle evliliğmizin son 4 yılı çocuk sahibi olmak için çabayla geçti sonuç olumsuz evlat edinme düşüncesine yaklaşıyoruz yavaş yavaş sizlerin arasında evlat edinen varmı nasıl yorumlarsınız bir başkasının evladına kendi evladınız gibi bakabilirimisiniz bu sorular hep kafamda yardımcı olup fikir verirmisiniz lütfen...

Canım bu insandan insana değisiyor.yakın bir tanıdığımız yıllar önce bir bebeği evlat edindi ve bu çocuk 3 yaşındayken havale geçirdi.beyinde çok yüksek derece hasar oluştu.ve 100% 90 özürlü raporu var kader iste.ama bu hanım kendi evladı gibi bağırına bastı ve süper bi anne.eğitime götürüyor çocuğunu.çocuk 22 yaşnda şuanda..kadının başka çocuğu olmadı.ama sizin daha erken gibi sanki.biraz daha sabret olur insallah.hemen acele etme.bir problem yoksa tabi.ama illa ki evlat edincem dersen, hiç ayırt etmeksizin seveceksin o çocuğu emin ol.Allah kalbine o sevgiyi verecektir zaten.

28 yaşındayım cnm denemek için kısa evet ama kesinlikle olmayacağını bildiğim için bu fikirdeyim cnm[/QUOTETebrik ederim canım çok güzel bir düşünce siz 28 yaşındaymışsınız eşiniz kaç yaşında 30 varmı evlat edinmek için 30 yaş şartı var eskiden 35 imiş şimdi 30 indirmişler isterseniz birde koruyucu aile modelinide araştırın.

28 yaşındayım cnm denemek için kısa evet ama kesinlikle olmayacağını bildiğim için bu fikirdeyim cnm[/QUOTETebrik ederim canım çok güzel bir düşünce siz 28 yaşındaymışsınız eşiniz kaç yaşında 30 varmı evlat edinmek için 30 yaş şartı var eskiden 35 imiş şimdi 30 indirmişler isterseniz birde koruyucu aile modelinide araştırın.

eşim 32 yaşında cnm

Benimde çocuğum olmasa evlat edinmeyi düşünürdüm sanırım.
Ama biçok şeyden emin olmanız gerek. Öncelikle aile huzurunuzdan.
Nice sorunlu evlilikler var kavga gürültüyle süren yada biten. İnsan kendi doğurduğu cana bile böyle bi durumda üzülürken, evlat edindiği yavruya karşı daha bi hassaiyetle yaklaşmalı, daha sağlıklı bi yuva sunmalı diye düşünüyorum. Zaten anne-babası olmayan bi yavru, bari geldiği yuvada huzurlu olmalı.

Huzurlu bi aile ortamı sunabilecekseniz, iyi bir anne baba olabilecekseniz neden olmasın. Hem siz bi evlat sahibi olmuş olursunuz, hem onun bi yuvası olmuş olur.

Sizin tedirginlikleriniz neler?

Canım bu insandan insana değisiyor.yakın bir tanıdığımız yıllar önce bir bebeği evlat edindi ve bu çocuk 3 yaşındayken havale geçirdi.beyinde çok yüksek derece hasar oluştu.ve 100% 90 özürlü raporu var kader iste.ama bu hanım kendi evladı gibi bağırına bastı ve süper bi anne.eğitime götürüyor çocuğunu.çocuk 22 yaşnda şuanda..kadının başka çocuğu olmadı.ama sizin daha erken gibi sanki.biraz daha sabret olur insallah.hemen acele etme.bir problem yoksa tabi.ama illa ki evlat edincem dersen, hiç ayırt etmeksizin seveceksin o çocuğu emin ol.Allah kalbine o sevgiyi verecektir zaten.

Helal olsun o anne-babaya.
Çok büyük sınavları varmış bu dünyada.

Bence çok güzel bir düşünce. Çok büyük sevap olması bir yana ben 18-20 yıl tedavi görüp de hiç evlatlık almayı düşünmeyen insanları anlayamam mesela. Bekarken söylerdim bunu. Evlendim henüz çocuk düşünmüyorum ama Allah nasip etmezse ben de düşünürdüm kimsesiz bir çocuğa aile olmayı.
5 yıl bana da kısa gibi geldi ama siz daha iyi bilirsiniz. Evlatlık alıp sonradan çocuğu olan var. Kısmet işte bir anda 2 evlat sahibi olmak da var :) Allah bilir doğrusunu.

benim bekarken hayalini kurduğum bir şeydi kimsesiz bir çocuğa anne babalık yapmak en az öz anne babası olmak kadar güzel bir şey bence. tebrik ederim düşüncenizden dolayı kim bilir belki bende ilerde Allah nasip kısmet ederse evlat edinirim ya da koruyucu anne olup hayalimi gerçekleştiririm

Bekarken ben de içimden geçirirdim maddi imkanım iyi olsa kendi öz çocuğum olsa bile başka kimsesiz çocuğa sahip çıksam diye. duygusala bağladım bu saatte :)

Evlatlık çocuktan canı yanmış bi aileden geliyorum Bence senin için erken Eğer bi gün alsan bile mutlaka anne babasını bildiğin ve gerçekten ortada kalmış bi çocuk çıkarsa al

Helal olsun o anne-babaya.
Çok büyük sınavları varmış bu dünyada.

Evet dediğiniz gibi.kadın,kendi evladım olsa bu kadar sevmem diyor.Gittiği rehabilite merkezinde örnek bir anne zaten kendisi.Allah'ım sabır versin.Zor bir durum.yeter ki insaniyet olsun.Herşey kalpte bitiyor,insanlıkta bitiyor...

Düşünceniz çok güzel ama bunu düşünmek için daha çok gençsiniz gibi geldi.

Evlatlık alıp ta bir kaç sene içinde kendi çocuğunuz olursa ikisini de aynı derecede sevebilecek misiniz ?

Fatma Girik in bir filmi vardı, kadın yıllarca uğraşıyordu çocuğu olmuyordu sonra hizmetçisinin oğlunu yalvar yakar evlatlık alıyordu.

birkaç sene sonra kendi bebeği oluveriyordu o evlatlık çocuğa çok kötü davranıyordu kendi çocuğundan çok arıyordu o film beni çok

etkilemişti :5: çok iyi düşün.

Cocugun olmayacagina eminsen erken degil. 28 yas cocuk sahibi olmak icin ideal. Ille 35e kadar beklemenin geregi yok diye dusunuyorum.

Henuz fikir alma asamasinda bile olsan mukemmel bi sey. Buyuk konusmak istemiyorum ama 20 yil cocuk icin ugrasan insanlari gordgumde hep bunu dusunuyorum kiziyorum icten ice.

Biz henuz denemedik hayat ne getirir belli olmaz. Ama aklimin kosesinde hep var bu fikir..

Düşünceniz çok güzel ama bunu düşünmek için daha çok gençsiniz gibi geldi.

Evlatlık alıp ta bir kaç sene içinde kendi çocuğunuz olursa ikisini de aynı derecede sevebilecek misiniz ?

Fatma Girik in bir filmi vardı, kadın yıllarca uğraşıyordu çocuğu olmuyordu sonra hizmetçisinin oğlunu yalvar yakar evlatlık alıyordu.

birkaç sene sonra kendi bebeği oluveriyordu o evlatlık çocuğa çok kötü davranıyordu kendi çocuğundan çok arıyordu o film beni çok

etkilemişti :5: çok iyi düşün.

Psikolojimizi bozan turk filmleri. Ver drami ver drami :)))

Back
X