evlemeden evvel cinsellik

melis84 bence doğum kontrol hapına bu şekilde değilde evli bayan gözünden bakarsan çok daha doğru olur.çünkü en garanti korunma yöntemi ve kadın içinde erkek içinde en rahat olanı bu.yani kimyasal olması sağlığa zarar veriyor olması falan herkezce zaten biliniyor ama birde bunun evlilikte cinsellik boyutu var...:lepi:bizim çocuğumuz olana dek eşim kondomla korundu..bebek emdiği sürecede ama sonra ikimizde ikinci bir çocuk istemediğimize karar verdik ve rahat bir cinsellik yaşamak istedik dr. hapı önerdi.ve ben 5 yıldır kullanıyorum çok ta memnunummmhihoyyyt...asıl sorun bence ülkemizde halen erkeklerin cinsellikte mutlu olmasının yeterli olup,kadına sadece konu mankeni gibi davranılması...baksanıza kızcağız ilk gece ne yaşayacağını ne yapacağını bilmediği bir adamla evleniyor:1no2:[/QUOTE]

cinselliğini yemişim önce sağlık bayanlar kendine değer vermezse erkekler sonuna kadar yararlanır bu böyle. herkes kendi menfaatini düşünür öncelikle ama kadınlar nedense fedakarlıkta çığır aşmanın eşiğine geliyorlar bazen. cinsellik olmadanda yaşanır ama sağlık gitti mi geri gelmez. elbet vardr başka çareleri spiral taktırılabilir mesela. bilmiyorum kendinize verdiğiniz değerle ilgili diye düşünüyorum aşkımdan ölsem de o hapı bana içiremez kocam açıkçası.

Yani bana da tuhaf geldi. Niye konuşulmasın ki nişanlıyla. Hem evlilik öncesi kan testi yapıldığında bizim doktorumuz bilgilendirmişti bizi 2 ay öncesinden. Biz ondan önce karar vermiştik neyle ve ne kadar süre korunacağımıza. Doktorumuzda açık açık anlatmıştı sağolsun herşeyi.

alla alla neden konuşulmasın ben de şaşırdım kaldım yani. görücü usulu de bunlar aileleri de çok mu tutucu da hiç mi yalnız kalamıyorlar.
cinsellik bu kadar tabu haline getirilirse erkek adam bile konuşmaya çekinirse, sonra vajinismus topiğinde hemcinslerimiz kıyamam nasıl sıkıntılar yaşıyorlar.
madem nişanlısının konuşmaya niyeti yok kız konuşsun canım. adam belki kafasında bir yol düşündü uygun buldu. ondan konuşmayı açmaya gerek duymuyor. böyle bir şey de olabilir. konuşulsun mutlaka bu ya. ilk gecesini stresli hale dönüştürmesin yazık

başka yerlerde de var mı bilemiyorum ama denizlide nikah basvurusu yapabilmek icin talasemi testi istiyorlar. test yaptırmaya gittigimiz yerde kan verdikten sonra bize 10 dakikalık sunum yaptılar. hem talasemiyi anlattılar hem de cinsellikle ilgili de bilgiler verdiler. dogum kontrol yöntemleri vs vs , hani biz konusamıyor degildik ama demek ki bunu konusamayan ya da bilmeyenler de olabilir, bir sürü dogum kontrol yöntemi var.

tabiiki herşeyi konuştuk. ama bizim koşuştıurmaktan pek konuşmaya vaktimiz kalmıyordu. sadece başlarda korunmak istediğimi ve nedenleri anlatmıştım eşimde kabul etti. konuşmadan nasıl anlaşacaklar ki.

Sanmıyorum kı bır erkegın nısanlısıyla evlılık oncesı cınsellık hakkında konusmayacagını.
Bu konuyu gecıstırmesı tuhaf dogrusu. Bır problem mı var acaba. Kım bılır.
Burnuma kotu kokular gelıyor...
Insallah kızcagız ılerde uzulecegı durumlarla karsı karsıya kalmaz.

CADIARZUevet bu yorum da mantıklı erkeğin bu kadar çekinmesi tuhaf.:1shok:

melis84 bence doğum kontrol hapına bu şekilde değilde evli bayan gözünden bakarsan çok daha doğru olur.çünkü en garanti korunma yöntemi ve kadın içinde erkek içinde en rahat olanı bu.yani kimyasal olması sağlığa zarar veriyor olması falan herkezce zaten biliniyor ama birde bunun evlilikte cinsellik boyutu var...:lepi:bizim çocuğumuz olana dek eşim kondomla korundu..bebek emdiği sürecede ama sonra ikimizde ikinci bir çocuk istemediğimize karar verdik ve rahat bir cinsellik yaşamak istedik dr. hapı önerdi.ve ben 5 yıldır kullanıyorum çok ta memnunummmhihoyyyt...asıl sorun bence ülkemizde halen erkeklerin cinsellikte mutlu olmasının yeterli olup,kadına sadece konu mankeni gibi davranılması...baksanıza kızcağız ilk gece ne yaşayacağını ne yapacağını bilmediği bir adamla evleniyor:1no2:

cinselliğini yemişim önce sağlık bayanlar kendine değer vermezse erkekler sonuna kadar yararlanır bu böyle. herkes kendi menfaatini düşünür öncelikle ama kadınlar nedense fedakarlıkta çığır aşmanın eşiğine geliyorlar bazen. cinsellik olmadanda yaşanır ama sağlık gitti mi geri gelmez. elbet vardr başka çareleri spiral taktırılabilir mesela. bilmiyorum kendinize verdiğiniz değerle ilgili diye düşünüyorum aşkımdan ölsem de o hapı bana içiremez kocam açıkçası.[/QUOTE]

spiral kullanip hamile kalan bir suru insan var ama dogum kontrol hapi kullanirken hamile kalma olasiligi cok cok daha dusuk

ben eşimle nişanlıyken bunu konuştuk ben ilaç kullanmayacagımı ona söyledim oda normal karşıladı ve o korundu. evlilik öncesi cinsellikle ilgili başka konular hakkındada konuşmuştuk .
bence hayatını paylasacagımız bir insanla her seyi konuşabilmeliyiz.

biz eşimle evlenmeden önce her konuda konuşabiliyorduk..hatta son hafta aynı evde kaldık.sınırları aşmadık ama artık evli gibiydik çok rahattık birbirimize karşı..hatta düğün gecesi eve geldik .çayımızı yaptık oturduk testereyi izledik..

harikasınız :1::1::kkk:

konu ortada kalmış sonuc nedır ? konu sahıbı burdaysa bılgılendırsın merak ettık :))

ama bısey soylemeden gecemıycem : etrafımda cok gordum gorucu usulu evlendırılen kızları , bırakın cınsel mevzuları konusmayı adamın ıyı kotu huylarını bıle bılmeden karısı oluyorlar .. Allah korusun ya cok korkunc bır durum

konu ortada kalmış sonuc nedır ? konu sahıbı burdaysa bılgılendırsın merak ettık :))

ama bısey soylemeden gecemıycem : etrafımda cok gordum gorucu usulu evlendırılen kızları , bırakın cınsel mevzuları konusmayı adamın ıyı kotu huylarını bıle bılmeden karısı oluyorlar .. Allah korusun ya cok korkunc bır durum

canım bende görücü usulu evlendim.
biz gayet rahattık.eşim her pazar gelir beni bir yerlere götürürdü.sonrada ailemle oturur sohbet ederdi.
hem bu görücü usulü neden bu kadar yadırganıyor anlayamıyorum.
sonuçta görücü usulünde de hoşlantı söz konusu.eğer hoşlanmazsan seni zorla vermiyorlar ki!
bence olay görücülük ya da severek meselesi değil.
hangimiz eşlerimizi dörtdörtlük tanıyoruz.annem 30 yıllık evli bazen babama ben seni tanıyamıyorum diyor.
hem huyunu gizleyipte seven erkeklerde yok mu?köprüyü geçene kadar meselesi...!

önemli olan Allah ın hayırlı kişilerle karşılaştırması.

biz eşimle evlenmeden önce her konuda konuşabiliyorduk..hatta son hafta aynı evde kaldık.sınırları aşmadık ama artık evli gibiydik çok rahattık birbirimize karşı..hatta düğün gecesi eve geldik .çayımızı yaptık oturduk testereyi izledik..

harikaymışş yaa çokkk güldümmm:60::60:

bence konuşulmalı..herşey izah edilmeli ve her iki taraf da
kendilerini neyin beklediğini bilerek hareket etmeli..
hem konuşmak ilk geceyi de gerginliği de kafadan bir nebze
atar..rahatlatır.sonuçta karı koca olacaklar ve bunun ayrısı gayrısı ayıbı olmaz..
biz şuan bile sözlümle herşeyi net ayrıntılı konuşuyoruz..
isteklerimizden korkularımızdan bahsediyoruz..beöylesi en güzeli..
sonucta sizin yaşayacağınız cinselliği en iyi siz bilebilirsiniz..
beraber doktora gitme fikri de çok ideal..evlenmden evvel bizim fikrimiz de
bu yönde..

bende bu konuyu okuduktan sonra daha bi ayrıntılı sordum nişanlıma oda düşüncesini söyledi benimde aklıma yattı düğün 9 temmuzda ama biz her türlü konuşuyoruz malum hiç konuşmadığın birisiyle nası yatıcaksın o iş nası olucak allah yardımcısı olsun ama benim aklıma takılan bir soru var ve hep merak ederim bu kadar tutucu olan erkenler eşleriyle nası yatıyor :44: düşünsenizya konuşmaktan bile aciz oluyolar ama iş oraya gelince kesin aslan kesilirler bide acaba düğün oldumu onuda merak ettim şimdi :77:

nisanlisi sormuyorsa, kendisi acsin konuyu, bunda utanacak birsey yokki... hemen cocuk istemiyorsa bir an önce konuyu acmali nisanlisina...

Back
X