EVLEN-ME

Ne kadar umutsuz mutsuz bir konu.
Her evlilik kötü değil. Üç yıllık sevgilimle iki yıldır evliyim çok da mutluyum valla.
Ne kavgamiz ne gürültümüz var ne ağır söz .
Çünkü acele etmedik. Birbirimize uygun olduğumuz da evlendik.
Ve en önemlisi kesinlikle sevdiğin insanla evlenmem lazim. Sevdiğin insanın kusurlarını çok umursamiyorsun o da senin kötü yanlarını umursamadigi için kavga olmuyor.
Tek önerin iyice tanıyarak sevdiğiniz biriyle evlenin olabilir
Ve evet ailesi önemli. Eşimin ailesi hiç bizi bunalmaz sagolsunlar. Haftada bir biz ararız yılda bir iki kere en fazla bir haftalığına misafirimiz olurlar o kadar. Biz de ayda bir iki üç günlüğüne uğruyoruz işte.
Bunu da sevgiliyken anlıyorsun gözün aciksa zaten. Benimki annesine hiç düşkün değildi sevgiliyken de. Çok sever ailesini ama aşırı düşkün değil aile de iyi niyetli olunca sorun yaşamıyoruz
Yani sevgiliyken dikkatli olan ve sevdiğiyle evlenen kadınlar mutsuz olmaz bence.
İyi tanımak önemli.
Eşim sevgiliyken de sessiz efendi ve gürültü patırtı sevmeyen biriydi hala öyle. Kimine sıkıcı gelebilir belki ama huzurlu bir karakteri var.
Her evliliği de berbat mutsuz falan diye düşünmemek lazım.

Hata nerde biliyomusun bizim insanlara yaranma cabamizda herseye susup kendimizi ezdirmemizde iyilikten anlamayanlara tatli dille yola getirme cabamizda biliyomusun en buyuk kotulugu kendimize biz yapiyoruz aslinda

Kimse tavsiye dinlemez yaşadıklarından ders alır sadece.

Hata nerde biliyomusun bizim insanlara yaranma cabamizda herseye susup kendimizi ezdirmemizde iyilikten anlamayanlara tatli dille yola getirme cabamizda biliyomusun en buyuk kotulugu kendimize biz yapiyoruz aslinda
Evet aynı beeeeennn kötülüğe iyilikle yaklaşma çabadındayım maalesef

Bende katılıyorum sana. her defasında daha ileriye gidemezler dediğim insanlar hep bi tık fazlasını yapıp beni şaşırttı. hep aman iyi olalım dediğimiz için şuan kk deyiz.

Bende katılıyorum sana. her defasında daha ileriye gidemezler dediğim insanlar hep bi tık fazlasını yapıp beni şaşırttı. hep aman iyi olalım dediğimiz için şuan kk deyiz.
Aynen oyle ben bundan sonra asla boyle bi cabaya gircem ben kirmaktan korktukca kendim paramparca oldum 26 yasinda hayattan soguttular resmen once insan kendini sevecek yoksa kimse sevmiyo kimsenin seni dusundugu yok insallah bu konustuklarimiz evlenecek olan kardeslerimize akil olur ben fragmanida cok net bicimde gorup akillanmayanlardanim insallah onlar boyle bi hataya dusup hayatlarini kole gibi yasayip tuketmezler

bende fragmanı görmüştüm bile bile lades dedim. annem ablamlar abim yalvardı kızım evlenme yapamazsın diye dinlemedim. üstüme yürüyen görümce iftira atan kp bağıran kv ve en önemlisi savunmayan koca. artık kimseyle görüşmüyorum evime de kabul etmiyorum bu şartla evliliğim devam ediyor. bunca yaşadığım şeyin sonucunda da hastalık sahibi oldum. hep diyorum bilseydim böyle olacağını annemin o huzurlu evini bırakmazdım

Benimde cok sukur mutlu evliligim var.

1 . Sevgiliyken yasadiklarini goz onunde bulurmak lazim.3 yilda trip harici, bi kavgamiz olmadi. Ondada tepkisini, sana olan degerini az cok anlayabilirsin. Anlayis gosterip gostermedigini vs. Bence 1 yilda yeter bunu anlamak icin.

2. Ailesine cok duskun degil , ve ailesi pek bir seyimize karismaz.

3. Kendim icin söylüyorum, baskalarindan örnekle sinirlarimi hep cizdim. Mesela bi tokatla bile (ayrilir miyim bilmiyorum ama) ayrilirim gibi. Yada aldatma, ben olsam bir dk bile yaninda durmam gibi.

4. Kocamla, tartisdigimizda, empati yapmasini sagladim. Bende yaptim tabi. Orta yolu bulduk genelde.

5. Sinirliyken tartismamaya ozen gösteririm, sakinlestikten sonra konusurum. Onunda sakinlesmesini beklerim. Hakliysam bunu anlamasini saglarim.

6. Beklenti icine girdigimde hep mutsuz olmusumdur..

7. Kendi kusurlarimda oldugunu var sayip, onun tolere edilebilicek kusurlarini önemsemem.

8. Normal günlerde elimden geldigince, mutlu ortan saglarim.

9. Yardim isterim, ev isleri yaparken. Ben calismiyorum ama yinede onun yorgunluguna göre isterim.

Bence evlenmek icin evlenilmemeli. Ama bazi insan yinede evlendikten sonra degisebiliyor. Ya kabul ediceksin yada zararin neresinden dönersem kardir , diyeceksin. Bu arada degismez zannetmeyin, bence biraz torpulenebiliyor. Bizzat kendimden örnekle. Sakin oldugunuz zamanlarda tatli dil yilani deliginden cikarir.

Peki simdi esinin sana yaklasimi nasil ki?benim annemde yalvardi resmen bak kizim 1 cocuk deyil 4 cocugun olsa sen yapamazsin onla senin sonun ayrilik dedi kafamin dikine gittim simdi aileme yaptigim o asiligimi kocama ailesine yapamiyorum ne deseler sesim cikmiyo cunki onlar cahil ben herseyi yanlis anliyorum takintiliyim tabi yersen bal gibide bile isteye bana her defasinda saka yollu laf sokuyolar ben de gulup geciyodum ama artik bitti kendimi gectim evladim icin her soylenilene goz yummuycam ben bi anneyim bu yuzden gucluyum evladimin gozunde herseye susan ezilen anne olmuycam

benim çocuğum yok daha 5 aylık evliyim. çok istememe rağmen eşime güvenemediğim için çocuk yapmıyorum.

ailesinden konu açılmadığı sürece gayet iyiyiz ama bi konu açılsın hemen kavga. ablası üstüme yürüdü anneme gidiyorum dedim yolda annem aradı gel dedi adam ablasının üstüme yürüdüğünü söylemiyor da annen seni kocanın yanından aldı diyo. böyle saçma sapan zihniyete sahip bi kocam var

Ee cunki onlarinki aile bizimkiler yali kazigi arkanda kimse durmasin ki muhtac ol istediginde gidecek kapin olmasin rski usul eti senin kemigi benim hesabi yapsin aileler istiyodur

Ee cunki onlarinki aile bizimkiler yali kazigi arkanda kimse durmasin ki muhtac ol istediginde gidecek kapin olmasin rski usul eti senin kemigi benim hesabi yapsin aileler istiyodur

aynen öyle :) çünkü nişanlıyken falan anneme gelip kızınızın arkasında durmayın sizden cesaret alıyo diyodu

aynen öyle :) çünkü nişanlıyken falan anneme gelip kızınızın arkasında durmayın sizden cesaret alıyo diyodu
Ay canım ne kadar cahillermiş yaaa.. o ne demek yani? O da ana baba seninkilerdeee. Ne yapmışsin yani arkasında durmayın diyolar ay çok sinirlendm :)

oyy oyy nişanlıyken daha annenize bu cümleyi kurabilen biriyle neden evlenilir ki? ben düşünemiyorum ki ne sevgili ne nişanlı ne de evliyken kalkıp benim anneme böyle bir cümle kurabilecek, ablası üstüme yürüyecek? neler yaşanıyor neden böyle yüzgöz olunuyor anlamıyorum. ben kayınvalidem ve görümcemle konuşurken sanki iş görüşmesi yapar gibi konuşuyorum, herkes saygılı, mesafeli ne çok samimi ne soguk... insanlar gerçekten nasıl bu kadar yüzgöz olup, hakaret edip, biribirinin üstüne yürüyebiliyor aklım almıyor.

Niye mi actim bu konuyu ?
Arkadaslar ben evleneli yaklasik 2 yil olacak. Beni uyaran olmadi. Evlilik şöyle şunu yapma diyen olmadi !!
Şimdi evli olup, bekar arkadaşlara tecrübelerini aktarmak isteyen arkadaslar varsa bekliyorum
şunu yapacaksın bunu yapacaksın say say bitmez ama ben sunu bılırım...
kendınden tavız vermeyeceksın , senı sen yapan seylerde bır erkek ıcın vazgecmeyeceksın ,izin istemeyeceksın-işini ve okuyorsan okulunu asla bırakmayacaksın, kapıyı hıcbır zaman sonuna kadar kapatmayacaksın kı bır gun ıstersen gıdebılecegını bılecek ve aıleler ile yuz goz olmayacaksın benden bu kadar....

aileler karışmayacak, baktınız nişanlıyken karışıyor kaçın gidin, biz aramızda neler yaşadık neler ama ne onun ailesinden duyan oldu ne benim ailemden. asla ama asla onun ailesi ile münakaşa edemem, oda benimkilerle edemez! ailelere saygı esastır bizde. kimse senin annen şöyle baban böyle diyemez. arada birbirimizin gönlü hoş olsun diye de şımartırız, ya annen ne kadar düşünceli vs. diye. benim burada okuduklarımdan anladığım şu, herkes fazla samimi olup, sonrada kavga gürültü eksik olmuyor. birde nişanlıyken gördüklerini normal sanıp sineye çekmeler var. bunlar olmaz.

iki tarafta belli bir olgunluga ulaşması lazım, çocuk yaşta evlenmeyin.

mümkünse kadınlar çalışsın ve dik dursunlar. kocamdır beni kısıtlayabilir diye bir düşünce olamaz. kendinizi ezdirmeyin ama kimseyi de ezmeyin. saygı çok ama çok önemli.

çok aşığız diyipte işsiz güçsüz beş kuruşsuz da evlenmeyin, para olmazsa hiçbr şey olmuyor. dün biz kavga ettik, baktı suratım düşük götürdü güzel bir yemeğe ödedi 100 tl yi restarondan çıkıyorken ikimizde gayet mutluyduk. çünkü niye havamız değişti, başka şeylerden konuşma fırsatımız oldu vs. her şey para değil ama parasız da hiçbir şey olmuyor.

ve son olarak en önemlisi uyumdur. senin ak dediğine o siyah diyorsa vazgeçin o işten. aşk meşk hepsi hikaye. evet kocanızı sevmeniniz lazım ama hayatın her alanında uyumsuz oldugunuz biri ile ömür boyu aşk yaşayamazsınız. hayata bakış açılarınız mümkünse yakın olsun.

benim verebileceğim tavsiyeler bunlar. hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…