evlendiğim günden beri kadın diye hitap eden görümcem

kadın demesinde sorun yok sanki.rahat bırak kadını örneğine göre diyorum bunu tabi..diğer anlattığın sorunlar daha önemli bence kadın demesinden..

Arkadaslar görünce konusu benim değil benim kocam bana sadece kadın dediğini yazmıştım bi yanlış lik oldu sanırım

Merhabalar,
26 yaşındayım ve 10 aylık evliyim. görümcem evlendiğim günden bu yana bana kadın diye hitap ediyor. sanki kızlıktan kadınlığa geçişi ima eder gibi...mesela küçük çocuğu var, benimle uğraşır arada eline ne geçerse fırlatır. çocuğuna der ki rahat bırak kadını gibi gibi... ben mi abartıyorum evlendiğim ilk günden beri kadın demeye başladı. bana çok tuhaf geliyor. bir de ne zaman beni görse kilo almışsın deyip duruyor, halbu ki kilo falan almadım. alsam kendimde kabul ederim. bir de sürekli eşimden birşeyler talep eder evine gittiğimizde herkesin içinde söyler yabancı olsa da evdekiler kahve sigara aldırır, ekmek aldırır hiç düşünmez parası var mı yok mu. bizde zor durumdayız ev kredisi artı başka borçlarımızda var.ben görümcemden hiçbir şey görmedim, nişanımda dahi hediyesi olmadı evime de aynı şekilde. ayrıca nişan takısı bana kalacağı için takı takmadığını dahi duydum. kız tarafına kalıyor o yüzden takmıycam dediğini biliyorum.. çok şükür ki bende eşimde çalışıyoruz ama gün geliyor 5 tl ye muhtaç oluyoruz. bunu kendisi de gayet iyi biliyor. hatta bi akrabanın düğününde eşimden herkesin içinde yol parası istemiş.(eşimin sadece kendi yol parası varmış cebinde) eşim çok bozulmuştu bu duruma. sizce ben mi abartıyorum. her seferinde menfaatçi olması ve bu tarz kelimeler kullanması beni rahatsız ediyor maalesef...
çok görme görümcen böyle terbiye almış..ister üniversite okusun ister ilkokul dahi okumamış olsun herkes gördüğünü gösterir..aileden kökten gelen bir şeydir bu..

Rahat bırak kadını tarzında konuşuyorsa genelde herkesin evli bayanlara kurduğu cümle, kolalarına geliyor harhalde , yani art niyetli olarak söylediğini düşünmedim. Maddi taleplerinde de durumunuz müsait olduğunca yerine getirin, sonrasında siz zorlanacaksanız üzerimde yok abla veya kardeşim deyiversin ayıp değil, günah değil..

Rahatsız etme kadını tarzı cümleler genelde herkese söylenir yani orada Ayşe'yi/yengeni rahatsız etme daha az söylenir. Bir de kilo mu aldın lafını bana devamlı soran aynı kişiler var sık görmediklerinden, konuşacak da birşey bulamadıklarından laf olsun torba dolsun diye konuşuyorlar işte he de geç boşver

aynen katılıyorum bana da kilo alıyorum mesela illede vermişsin diye iddialaşanımı ararsın. her görmede kilo aldın diyenimi ararsın. yani almışım tamam da her görmede aynı kişiler aynı şeyi neden söyler hiç anlamam. bana ne milletin kilosundan. laf olsun torba dolsun işte

ikincisi annem bile bırak şu kadını bunaltma diye konuşur. bence bunda bişşi yok. bazıları öyle konuşuyor

üçüncüsü para istemesi çok yanlış evli değilmi kocasından istesin

Back
X