- 20 Nisan 2014
- 1.428
- 1.616
- 168
Aynen oyle canim, hayir ben bekarken de bana kadin diye hitap edilmesi canimi sikmazdi. Takilacak en son sey bile degil.Böyle bir ayrım varsa da konu sahibi kadın yani kaçarı yok :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynen oyle canim, hayir ben bekarken de bana kadin diye hitap edilmesi canimi sikmazdi. Takilacak en son sey bile degil.Böyle bir ayrım varsa da konu sahibi kadın yani kaçarı yok :)
Bayan kelimesini artık evli bekar ayırt etmeksizin kullanıyoruz ve artık öyle üzerimize yapışmış ki kadın demekten utanıyoruz da bayan diye yumuşattığımızı zannediyoruz. Kadının cinselliğiyle kafayı bozan bir zihniyete sahip olduğumuz sürece de bunun değişmesini bekleyemeyiz.Evlenmis barklanmissiniz, ne diyecek ki? Ben de size "gel kadin, git kadin" diyor zannettim. Ayrica kadin ve kiz kelimesinin arasindaki farki ogrenmek isteyenler tdk'ye bakabilirler. Arada bekaret veya evlilik farki var. Kabul etmeseniz de var. Kiz, disi cocuk, cinsel iliskide bulunmamis disi diye gecer. Kadin ise evlenmis kiz olarak gecer, bayan anlaminda da kullanilir. Kabul etmeseniz de kelimede boyle bir ayrim var.
Yıldız yerine kadın deniyorsa orada sorun vardır zaten.ille de kadın diye mi hitap etmek gerekir. ismim var benim
Bayan kelimesini artık evli bekar ayırt etmeksizin kullanıyoruz ve artık öyle üzerimize yapışmış ki kadın demekten utanıyoruz da bayan diye yumuşattığımızı zannediyoruz. Kadının cinselliğiyle kafayı bozan bir zihniyete sahip olduğumuz sürece de bunun değişmesini bekleyemeyiz.
Bir soru: nikahı olmadan cinsellik yaşayan bu durumda kız mı oluyor kadın mı?
Yıldız yerine kadın deniyorsa orada sorun vardır zaten.
bana bu rahatsızlıklarını söyleyen zaten eşimin kendisi.. yol parası istediğini ben nereden bilebilirim. eşim son parasıyla düğüne gitti cebinde sayılı parası var, bir de görümcem çıkıyor aradan ve eşimden ayrı gitmiş düğüne. eşime mi güvenip gidiyor.
Canim bence kadin cok cok guzel bir kelime. Bizim toplumuzda kadin olmak degersizlestirildigi icin, kadina birey olarak saygi duyulmadigi, kadin kisitlandigi icin kadinlar kadinliklarindan utanarak buyuyorlar. Kadin kelimesi cok guzel bir hitap bence, ben utanilacak bir sey goremiyorum tam tersi mutlu oluncak bir sey. Ne guzel iste seviyorsun sevisiyorsun hem de nikahli kocanla.Takma kafana bu kadar :) Hayat ne guzel ,ne gerek var mutsuz olmaya .
Bak sana Tanju Okan'dan Kadınım sarkisini yolluyorum.
Bu kampanyayı destekliyorum iş yerimde erkeklerle çalışan bir kadın olarakben karı-koca tamlamasını çok severim.eş'ten sıcak gelir.kocam bana sarılır,karım hayat arkadaşım der.çok hoşuma gider.ben de mesela her zaman kocam kelimesini kullanırım.ayrıca kadın kelimesi çok özeldir.hepimiz kadınız,gurur duymalıyız.bir ara kampanya vardı BAYAN değil KADIN diye![]()
Ben de o arkadaştan alıntılayıp yazmıştım zatenBir arkadaş yazmıştı az geride evlenmemişe kız oğlan kız deniliyor diye..
Evli olmadan ilişki yaşanayan da kız oğlan kadın olur heralde![]()
Tdk'ye gore o da kadin. :) amaaan hepimiz kadiniz iste.Bayan kelimesini artık evli bekar ayırt etmeksizin kullanıyoruz ve artık öyle üzerimize yapışmış ki kadın demekten utanıyoruz da bayan diye yumuşattığımızı zannediyoruz. Kadının cinselliğiyle kafayı bozan bir zihniyete sahip olduğumuz sürece de bunun değişmesini bekleyemeyiz.
Bir soru: nikahı olmadan cinsellik yaşayan bu durumda kız mı oluyor kadın mı?
Yıldız yerine kadın deniyorsa orada sorun vardır zaten.
ben karı-koca tamlamasını çok severim.eş'ten sıcak gelir.kocam bana sarılır,karım hayat arkadaşım der.çok hoşuma gider.ben de mesela her zaman kocam kelimesini kullanırım.ayrıca kadın kelimesi çok özeldir.hepimiz kadınız,gurur duymalıyız.bir ara kampanya vardı BAYAN değil KADIN diye![]()
ay çok yaşayın valla. yeni evliye hemen kadın denilmemesinden yanayım bende.Bekar olana kız,evli olana kadın deniyor ama o kadar keskin bir çizgi olmuyor.
Yani mesela yeni evli genç birisine hemencecik kadın demeyiz.Ne güzel kız deriz.
Büyük nesil küçüklere her daim kız der zaten.Bana bile ailede kız diyenler var.![]()
sizinle tartışmıcam konu sahibine yazdım ben,kromozom bilgilerinizi kendinize saklayınKizliktan kadinliga gecis tam olarak nasil oluyor? Benim bildigim XX esey kromozonuna sahip vajinasi olan tum insanlar kadindir. Dunyada iki cinsiyet vardir: Biri kadin biri erkek . Kadin dogariz, kadin yasariz, kadin ölürüz.![]()
sizinle tartışmıcam konu sahibine yazdım ben,kromozom bilgilerinizi kendinize saklayın![]()