evlendiğim günden beri kadın diye hitap eden görümcem

Evlenmis barklanmissiniz, ne diyecek ki? Ben de size "gel kadin, git kadin" diyor zannettim. Ayrica kadin ve kiz kelimesinin arasindaki farki ogrenmek isteyenler tdk'ye bakabilirler. Arada bekaret veya evlilik farki var. Kabul etmeseniz de var. Kiz, disi cocuk, cinsel iliskide bulunmamis disi diye gecer. Kadin ise evlenmis kiz olarak gecer, bayan anlaminda da kullanilir. Kabul etmeseniz de kelimede boyle bir ayrim var.
Bayan kelimesini artık evli bekar ayırt etmeksizin kullanıyoruz ve artık öyle üzerimize yapışmış ki kadın demekten utanıyoruz da bayan diye yumuşattığımızı zannediyoruz. Kadının cinselliğiyle kafayı bozan bir zihniyete sahip olduğumuz sürece de bunun değişmesini bekleyemeyiz.
Bir soru: nikahı olmadan cinsellik yaşayan bu durumda kız mı oluyor kadın mı?:KK53:

ille de kadın diye mi hitap etmek gerekir. ismim var benim
Yıldız yerine kadın deniyorsa orada sorun vardır zaten.

Daha yeni evlisiniz. Her seyi bu kadar kafaniza takarsaniz psikolojiniz yerle bir olur.

ben karı-koca tamlamasını çok severim.eş'ten sıcak gelir.kocam bana sarılır,karım hayat arkadaşım der.çok hoşuma gider.ben de mesela her zaman kocam kelimesini kullanırım.ayrıca kadın kelimesi çok özeldir.hepimiz kadınız,gurur duymalıyız.bir ara kampanya vardı BAYAN değil KADIN diyeEn Büyük KK

Bayan kelimesini artık evli bekar ayırt etmeksizin kullanıyoruz ve artık öyle üzerimize yapışmış ki kadın demekten utanıyoruz da bayan diye yumuşattığımızı zannediyoruz. Kadının cinselliğiyle kafayı bozan bir zihniyete sahip olduğumuz sürece de bunun değişmesini bekleyemeyiz.
Bir soru: nikahı olmadan cinsellik yaşayan bu durumda kız mı oluyor kadın mı?:KK53:

Bir arkadaş yazmıştı az geride evlenmemişe kız oğlan kız deniliyor diye..
Evli olmadan ilişki yaşanayan da kız oğlan kadın olur heralde:KK53::KK53::KK53:

bana bu rahatsızlıklarını söyleyen zaten eşimin kendisi.. yol parası istediğini ben nereden bilebilirim. eşim son parasıyla düğüne gitti cebinde sayılı parası var, bir de görümcem çıkıyor aradan ve eşimden ayrı gitmiş düğüne. eşime mi güvenip gidiyor.

Kadın ve kilo mevzusu aslında takılacak mevzu değil. .ama çok rahatsız oluyorsan uyar söylemesin, sormasın. .Yukarıdaki örneklerle ilgili siz sakin görümcenizle konuşmayın siz kötü olursunuz onlar abi kardes ilişkilerine devam ederler..esiniz buna müdahele etmeli eğer maddi durumu el vermiyorsa. .başkalarının yanında diyemiyorsa da çekip kenara desin cebimde para yok diye..diyemiyorsa da kendi bilir..anlattığınız örnekler çok küçük mevzularbundan yola çıkıp cimri diye hitap edilmemesi gerek..ama sizi de anlamaya çalışıyorum çünkü gün geliyor insan 1 liraya bile ihtiyaç duyuyor..ama dediğim gibi sen Karışma kötü olursun. .

Rahatsiz etme kadini diyorsa normal bu..ne varki bunda takacak?? Ama yuzune karsi yenge ya da isminle hitab etmek yerine kadin diyorsa yuzune onda bi gariplik var…

Birseyler isteme mevzusuna gelirsek,, gorgusuzlugunden boyle bence…isteyenin bir yuzu vermeyenin 2 yuzu misali istedikce istiyor…isteklerini yerine getirmeyin sizde bu kadar basit.

Bekar olana kız,evli olana kadın deniyor ama o kadar keskin bir çizgi olmuyor.
Yani mesela yeni evli genç birisine hemencecik kadın demeyiz.Ne güzel kız deriz.
Büyük nesil küçüklere her daim kız der zaten.Bana bile ailede kız diyenler var.:KK48:

Canim bence kadin cok cok guzel bir kelime. Bizim toplumuzda kadin olmak degersizlestirildigi icin, kadina birey olarak saygi duyulmadigi, kadin kisitlandigi icin kadinlar kadinliklarindan utanarak buyuyorlar. Kadin kelimesi cok guzel bir hitap bence, ben utanilacak bir sey goremiyorum tam tersi mutlu oluncak bir sey. Ne guzel iste seviyorsun sevisiyorsun hem de nikahli kocanla. :DTakma kafana bu kadar :) Hayat ne guzel ,ne gerek var mutsuz olmaya .:KK54: Bak sana Tanju Okan'dan Kadınım sarkisini yolluyorum. :KK50:

Bence de kadın kelimesi güzel kullanıldığı müddetçe güzel bir kelimedir. Zaten anlamı da bayan, analık veya ev yönetimi bakımından gereken erdemleri olan kişi demekmiş... Kadın demesi takılacak bir konu degil... Günlük hayat da okada çok kullanıyoruz ki farkına varmadan art niyetli mi diyoruz yani... Güzel kadın, güçlü kadın, zeki kadın, hükümet gibi kadın, salih kadın bu ne bi aşagılama ne de takılacak birşey ama sürekli ismi yerine hişşt kadın bak, kadın şunu yap demesi hoş degil... Anneme bile şu kadına yüklenmeyin gibi laf arasın da kullanırım bu şekilde kullanıldığı müddetçe bir sorun yok bence.... Eşimiz bize kadınım diyince iyi de başka biri kadın diyince kötümü:KK45::KK45:

Terbiyesiz. Uzak dur öylelernden. Bizdede var öylesi allah uzak etti sükür.

ben karı-koca tamlamasını çok severim.eş'ten sıcak gelir.kocam bana sarılır,karım hayat arkadaşım der.çok hoşuma gider.ben de mesela her zaman kocam kelimesini kullanırım.ayrıca kadın kelimesi çok özeldir.hepimiz kadınız,gurur duymalıyız.bir ara kampanya vardı BAYAN değil KADIN diyeEn Büyük KK
Bu kampanyayı destekliyorum iş yerimde erkeklerle çalışan bir kadın olarakEn Büyük KK
Erkekler genelde kadınlardan bahsederken karı kelimesini kullandıkları için (eşleri için değil ) ben çok kaba buluyorum yoksa yukarıdaki gibi tamlama şeklinde kullanılması çok abes durmuyor ama şu an evli değilim ve bana "karı" diye hitap edilmesinden hoşlanmam.

Bir arkadaş yazmıştı az geride evlenmemişe kız oğlan kız deniliyor diye..
Evli olmadan ilişki yaşanayan da kız oğlan kadın olur heralde:KK53::KK53::KK53:
Ben de o arkadaştan alıntılayıp yazmıştım zaten:KK53: Sorum da tamamen o tanıma istinaden oldu yani ben bekarım o halde kız oluyorum peki millet benim cinsel hayatım var mı yok mu nereden bilecek de bana kadın diyecek? Yani toplum olarak bu kavram kargaşasını yaşıyoruz diye bir ironi yapmak istemiştim. Kadın olmak doğuştandır, bizim cinsiyetimizdir. Medeni duruma göre değişmemeli. Gerçi yabancılarda bile var bu Miss - Mrs diye ayrımlar:KK62:,
Bu arada imzan da konuya uymuş

Ne yapsam, ne bulsam, neyine taksam da gorumceye kizsam derdindeki gelinlerdensiniz galiba. Bilerek ya da bilmeyerek.
Anlattiginiz seyler her yerde duydugumuz, rastladigimiz, terbiyesizlik, saygisizlik icermeyen, normal seyler. Sormussunuz madem, evet abartmissiniz, hatta yoktan sorun cikarmaya calismissiniz. Ne anliyorsunuz herseyin altinda bir niyet arayip dertsiz basiniza dert acmaktan, elalemle sorunlu olmaktan anlamiyorum, dogru duzgun yasamak varken.
Neyse, bu tutmadi, acik arayisina devam. :KK14:

Tdk'ye gore o da kadin. :) amaaan hepimiz kadiniz iste.

Ben de severim Egem,kocam da derim hatta beyim de derim.
Beyim dememden hoşlanmaz ama özellikle ben beyime sormadan yapmam etmem şeklinde kızdırırım.:KK55:

Bekar olana kız,evli olana kadın deniyor ama o kadar keskin bir çizgi olmuyor.
Yani mesela yeni evli genç birisine hemencecik kadın demeyiz.Ne güzel kız deriz.
Büyük nesil küçüklere her daim kız der zaten.Bana bile ailede kız diyenler var.:KK48:
ay çok yaşayın valla. yeni evliye hemen kadın denilmemesinden yanayım bende.

Annecimde bize geldiğinde efendine çay ver derdi bende kölelik sistemi kalktı derdim benim eşim -KOCAM da gülerdi hoşuna giderdi :))

Kizliktan kadinliga gecis tam olarak nasil oluyor? Benim bildigim XX esey kromozonuna sahip vajinasi olan tum insanlar kadindir. Dunyada iki cinsiyet vardir: Biri kadin biri erkek . Kadin dogariz, kadin yasariz, kadin ölürüz. :D
sizinle tartışmıcam konu sahibine yazdım ben,kromozom bilgilerinizi kendinize saklayın :KK59::KK59::KK59:

Back
X