merhaba canim
butun yorumları okuyamadım ama örnek vermek istedim.
babaannem 92-93 yaşlarında ve tam 12 yıldır annemlerde kalıyor. kendi öz kızı halam istemedi. amcamın eşi o gelirse ben giderim dedi almadılar.
sokakta kalamaz ya mecburen babam sahiplendi ve biz de kalıyor.
ama gerçekten zor. özellikle evdeki bayan için. babaannem hep suratı asık gezer evdeki çamasıra bulaşiğa bile laf eder. annemle babam koca insanlar ama dışardan akşam geç gelseler daha kapıdan girerken bir sürü laf eder. Allahtan babam bize hic kalmadan hemen cevabını verir susturur. ama yaşlı sonucta idare ediyorlar.
su yüzden anlattım ben olsam aynı evde istemezdim. üst katta olsun yan binada olsun ama aynı catida olmasın. sen hem kayın peder hem kayınvalide diyorsun. bütün hayatın tatillerin gezmen yemen icmen onlara endeksli olacak. evde 2 cocuk varmıs gibi.. ben sana ayrıl falan demiyorum yanlış anlama canım ama olacakları bilip bunu kabul ederek evlen.. yarın bir gün eşine ailesi yüzünden laf soyleme, en baştan kabul ettin der haklı olarak..
hakkında hayırlısı olsun
senide biraz ılımlı gördümm sanki hani olabiliir gözüyle bakıyorsun gibi... eğer öylşeysen erkek ark seni illaki ikna eder... ama iyi düşün derim yeri geliyo kendi ailemizin dediği gibi batıyo onlar ne kadar iyi bile olsalar ufak bir şey söyleseler gözüne batıcak ve bu durum zaman geçtikçe sen ve eşin arasında sıkıntı oluşturucak... ama eğer kesinlikle istemiyorsan erk ark konuşurken açık kapı bırakma ki kesin kararının bu durumu kabullenmemek olduğunu bilsin ki ona göre çözümler üretsin
Başından beri karşı gelmedim anası babası napsın dedim,ama mutlu olamadığım yerde nasıl mutlu ederim die düşünmedende edemedim.. Odaya kapansam nereye kadar kapanabilirim. erken yatsan laf olur geç kalksan laf olur. İsterimki bi hafta sonum var uyuyayım,onlar erken kalkan insanlar sabahın 7 sinde ayaktalar 7 gün boyunca,öle alışmışlar bendende onu beklicekler..
ben kendimi düşünemedim valla batmanın sıcağında evde bi karış şortla geziyorum straplez giyiyorum hep
e tabiki beklicekler kahvaltıyı kim hazırlıcak, benim eltimle kayınvalidem 1 ay dolmadan kavga ettiler hem görücü usulü olması hem dip dibe oturmaları etken oldu bunda, 1 bayram konuşmadılar, ben 1100 km uzaktayım rahatım nasılsın iyimisin bu kadar
Erkek arkadaşıma tüm bu detayları anlatıcam beni anlayacağına eminim.. Ben kapalıyım evde açık gezmek isterim kayınpederim varken çekinirim her detayını anlatıcam kabul ederse eder etmezse kim bilir kaç yıl bu şekilde geçmez haklısınız kızlar
Başından beri karşı gelmedim anası babası napsın dedim,ama mutlu olamadığım yerde nasıl mutlu ederim die düşünmedende edemedim.. Odaya kapansam nereye kadar kapanabilirim. erken yatsan laf olur geç kalksan laf olur. İsterimki bi hafta sonum var uyuyayım,onlar erken kalkan insanlar sabahın 7 sinde ayaktalar 7 gün boyunca,öle alışmışlar bendende onu beklicekler..
ya bak bide kapalisin bende kapaliyim, ve evde kesinlikle acik gezmek isterim,
simdi babam var diye sort felan giymiyorum utaniyorum tabi ama evlenince
acikcasi kilotla bile gezerim evin icinde
iste demek istedigim, onun babasi varken, ben olsam basim acik gezerim ama herkes yapamiyor tabi,
bazilarida laf ediyor, belki babasi dicek hep kapali dursun, oda sorun olcak
(benim amcam mesela öyle, hep basi kapali durulsun ister bilmiyom niye)
yani cok zor, bunu kabul etmek, hayatini onlara göre yönlendirmek demek olcak
kocanla film izlemek isticeksin, mecburen oturup onlarla izliceksin, e her filmde izlenmez
uyuduguna uyandigina karisacaklar
gezdigine karisacaklar,
tatil birlikte olcak
e sen kocanla oturup bugun salata yicez sadece, hafif beslencez bugun diyip sadece salata yaparsin ama
kaynana kayinbaba sadece salata yemez :)
yemegini pilavini tatlisini corbasini nebilim hepsini isterler
yani bissürüüü sorunnn
tabiki anası babası bizmde ailemizin ihtiyacı olabilir yada bizimde ileride ne durumda olacağımız belli değil ama ona göre çözüm üretsin ev alıcaksa 2 tane alıcak alamıycak durumdaysa gerekirse 2 aileden biri kiraya çıkıcak vs vs vs çözüm yolunu siz bilirsiniz ama ileride hep mutsuz olmaktansa bu konuyu en baştan konuşman en güzeli hem senin hem de erk arkk mutluluğu için....
tabiki anası babası bizmde ailemizin ihtiyacı olabilir yada bizimde ileride ne durumda olacağımız belli değil ama ona göre çözüm üretsin ev alıcaksa 2 tane alıcak alamıycak durumdaysa gerekirse 2 aileden biri kiraya çıkıcak vs vs vs çözüm yolunu siz bilirsiniz ama ileride hep mutsuz olmaktansa bu konuyu en baştan konuşman en güzeli hem senin hem de erk arkk mutluluğu için....
canim, kayinvalde, kayinpeder 70 yasindalarmis, peki hastalar mi ? cunku benim annem 75 babam da 74 yasinda.babam 5 ay once acik kalp ameliyati gecirdi 3ay sonra yazliga gittiler.annem bayram icin hamur acip baklava yapmis.masallah ikisi de 75 yasindayiz, yasliyiz diye koseye cekilip oturmuyorlar.
demek istedigim, eger hasta degillerse kesinlikle ayni evde oturma.belki ogullarina naz yapiyorlardir.70 yas yasli degilki .teyzem 84 yasinda evinde yalniz yasiyor.ne kizina ne ogluna gidiyor.
6 tanede kızları var arada da onlar baksın cnm dimi ama hep bir kişiye yüklenmek olmazki
6 tane kizi mi var ? o zaman sirayla baksinlar bakamiyorlarsa herkes aylik para verir ,yardimci tutulur.
kesinlikle kabul etme ,beraber oturmaya baslarsan ,hersey sana kalir.
6 tane kizi mi var ? o zaman sirayla baksinlar bakamiyorlarsa herkes aylik para verir ,yardimci tutulur.
kesinlikle kabul etme ,beraber oturmaya baslarsan ,hersey sana kalir.
6 tanede kızları var arada da onlar baksın cnm dimi ama hep bir kişiye yüklenmek olmazki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?