Evlendigime pişmanım.

Öfff bu hayatını yaşa mevzusunu da ben anlamıyorum sanki sırtımıza çantamızı alacz otostopla dünya turu yapacz hepimiz anadolulu insanlarız hayat yaşamadan anladığımız bir günde iki altın gününün çakışması ve bizim bir günde iki ev gezmesi yapmamız sanırım ne olack başka sanki
Konu fake. Konu sahibi yeni atanmış kocası da maaş kartini almış. Pişman iste. Haliyle bir çok şey içinde kalacak

Herkese iyi akşamlar. Benim bir derdim var ve ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Henüz 20 günlük evliyim. 6 yıllık bir flört dönemi geçirdik bu yıl üniversiteden mezun oldum ve hiç çalışma hayatına atılamadım. Aslında ben evlenmek istemiyordum ama erkek arkadaşım 6 yıldır beraberiz evlenelim diye çok baskı yapıyordu son 2 senedir bende ona üzülüyorum çünkü atandı hiç bilmediği uzak bir yere orada kimsesi yok ona kıyamıyordum orta tek başına felan diye neyse evlendik. Şimdi eşimin bana yaptığı kötü birşey olmamasına rağmen beni sever ilgilenir ama ben kendimi çok kötü hissediyorum ben daha hayatımı yaşamdım atanıp çalışıp gezmek tozmak eğlenmek isterdim kız arkadaşlarımla kız kiza tatillere gitmek isterdim parami diledigim gibi harcamak isterdim. Bunlari evliykende yapabilirsin diyenler olacaktır eşim böyle biri değil maalesef beni hiçbir şeyden eksik bırakmaz ama ne yapacaksak beraber diye düşünen biri. Evlendigimiz günden beri eşime yansıtmasamda ne yaptım ben modundayim. Inanirmisiniz e devleti açıp orda soyadımı görünce bile oturup ağlıyorum. Benim sorum bu normal mi herkes ilk evlendiginde boyle mi olur ne yapmalıyım
Evlenmeden once imrenilesi bir hayatim vardi. Dediklerinizin hepsini yaşadım. Calistim gezdim tozdum ve evlendikten sonra da bu kadar özgür bir ortamdan yine özgür ama kaliplari belli bir yuvaya oturtmak bir hayli moralimi bozdu. 1 yıldır evliyiz ve simdi hastaneden vakit bulursak esimle yapiyoruz listemdekileri. Bazen insana rahat batar. Bende ilk zamanlar öyleydim bazen hala pisman oluyorum çünkü cok güzel anilarim var is dışında sıfır sıkıntı ve sorumluluk. Esinizle aklinizdakileri yapmaya koyulun belki enniyi arkadaşınız esiniz olur.

8.5 yıl süren ilişkimizin ardından 24 yaşında evlendim. Bir yıl oldu evleneli asla pişman değilim. Üni döneminde yeterince hayatımı yaşadım. Devamlı herkese hayatını yaşa diyenleri anlamıyorum. Her gün bir ülke gezip duracak değiliz ki. Ünide erasmus veya ülkemizdeki şehirleri arkadaşlarımızla gezip akşamları canlı müziğe gitmek istediğin kadar eğlenip geç vakitte eve gelmekti benim için hayatını yaşamak.. Tüm bunlar evlenince yapılmaz mı elbette yapılır. Özellikle insanın sevgilim dediği kişi yanındaysa her yer cennet değil mi? Benim eşim asker ve dört ayı geçti onu görmüyorum. Birlikte yemek yiyip film izlemeye bile hasretim.. Bence dünyadaki en güzel hayatını yaşama şekli gönlünce sevdiğin kişiyle her şeyi birlikte yapmaktır. Daha evliliğin çok yeni evine ve yeni hayatına adapte olmaya çalışıyorsun zamanla alışacaksın

Diğer kısımlarına yorum yapamam ama bende 10 gün önce evlendim.e devleti açıp yeni soyadımı görünce bende ağladım 😂 ama bu pişmanlıktan değil tabi

Dışarı çıkmanıza izin vermiyor mu kızlarla? Paranızı alıyor mu?

bu hayati yasamayi ben de anlamiyom bi anlatsaniz da dinlesek
nasi yaşanıyor tam olarak ? :KK14:
Bilmem ki :D
Çocuktan önce eşimle dip dibe bir ilişkimiz vardı. Belki bazılarına bunaltıcı gelebilir. :) Her şeyi beraber yapardık. Ev işleri de eğlenceli olurdu, kafamıza esince alırdık elimize içeceklerimizi güzel havalarda gezerken sohbet ederdik. Mükemmele yakın uyumumuz vardı bence. Kampa da giderdik, hipodroma at yarışına da. Aklımıza gelmesi yeterdi imkanlar dahilindeyse yapardık. Ne biliyim bence güzeldi ya hayatımız :)

On
konu sahibinin derdi o degilki. Daha kiz arkadaslariyla tatil yapacakmis .. suan esi bunlara musade etmiyor. Hani bekarlik heveslerini arkadas ortamina kazandigi parayk tek basina harcamak falan bunlari yasayamamis daha
Anladım.. işte o zaman isteklerini gerçekleştirmeden evlenmeyecekti. Evlenince artık iki kişi olarak hareket ediyor olmak gerekiyor haliyle. Ama yine de kazandığı parayı arada kendi başına harcayabilir bence. Borç harç olmadıktan sonra neden olmasın?
Kızkıza tatili bilemicem ben sıkılırım, napiyim tatilde aşk tazelemeyeceksem :D çiftlere bakıp bakıp kıskanırım zaten

Konu sahibi Memuriyee ☺
Hadi canım😂

Anlamiyorum, her turlu dort koldan mutsuzsun huzursuzsun ne diye hıcbısey yapmadan sadece konu acarsin.
Burdan biri elını uzatıp sihirli degnekle hayatını mı duzeltecek Memuriye?
Mutsuzsun iste

Bence hatanın en büyüğü mesleğini işini başlamadan evlenmem insanın kendi kazandığı para daha bir değerli ve biriktirdiği iş deneyimleri ölümsüz kalıyor her gün birşeyler öğreniyor insan ama evlenince hayat sayfası sanki boş ve monoton oluyor ve böyle devam edip kalıyor gibi

Herkese iyi akşamlar. Benim bir derdim var ve ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Henüz 20 günlük evliyim. 6 yıllık bir flört dönemi geçirdik bu yıl üniversiteden mezun oldum ve hiç çalışma hayatına atılamadım. Aslında ben evlenmek istemiyordum ama erkek arkadaşım 6 yıldır beraberiz evlenelim diye çok baskı yapıyordu son 2 senedir bende ona üzülüyorum çünkü atandı hiç bilmediği uzak bir yere orada kimsesi yok ona kıyamıyordum orta tek başına felan diye neyse evlendik. Şimdi eşimin bana yaptığı kötü birşey olmamasına rağmen beni sever ilgilenir ama ben kendimi çok kötü hissediyorum ben daha hayatımı yaşamdım atanıp çalışıp gezmek tozmak eğlenmek isterdim kız arkadaşlarımla kız kiza tatillere gitmek isterdim parami diledigim gibi harcamak isterdim. Bunlari evliykende yapabilirsin diyenler olacaktır eşim böyle biri değil maalesef beni hiçbir şeyden eksik bırakmaz ama ne yapacaksak beraber diye düşünen biri. Evlendigimiz günden beri eşime yansıtmasamda ne yaptım ben modundayim. Inanirmisiniz e devleti açıp orda soyadımı görünce bile oturup ağlıyorum. Benim sorum bu normal mi herkes ilk evlendiginde boyle mi olur ne yapmalıyım

Yaşın çok genç, herseyin başindasın bu kadar karamsarlik icin bir sebep görünmüyor?

Eşiniz ile probleminiz olmadigina emin misiniz?

Bence evde sıkılmışsınız çalisin atanin, işe baslayinca kendimize cevre edinirsiniz yavas yavas.

Eşinizle nie gezme tozma eglenme hevesiniz yok?

6 yılı herseyi tüketerek mi gecirdiniz de hevesiniz bitti yoksa boş boş sıkıcı bir sekilde mi?

Esinize şunu bunu yapalim deseniz yapmaz mi?

Ortak hobileriniz filan varsa onlara vakit ayirin, hatta calismaya baslamadan mutlaka yapin bu yoksa zaman kalmiyor.

Sıkıntıdan yada ayıp olmasın eşim yalniz kaldi die sakın çocuk yapmayin lutfen😬😬

6 yil gezmissiniz.
kiz arkadaslariniza o zaman vakit ayiracak gezecek tozacaktiniz.
bu pişmanlık fikrine kendinizi cok kaptirmayin derim.
yazik etmeyin verilen emeklere..

Soy ad degistirmeme gibi bir hak varmış galiba. Bilseydim kendi soyadimla kalırdım, çift soyad kullanıyorum.
Yirmi otuz yaşına kadar su kişisin, evlenince kocanın özel mülkü olduğun için başka bir kisiymis gibi anilman gerekiyor :kusmuk:

Soyadına yada kütüğe bu kadar anlam yüklemeyi abartı buluyorum.

Sonucta kurumsal kayitlarda kim kimin nesi oluyor die devletin bir sistematigi.

DNA dizilimini degistiriyor da kimliğimizi kişiliğimizi elimizden aliyorlar degil ya🤔

Soyadı kadın uzerinden devam ederse de erkekler bu sefer ayni itirazi ederler?

Hic soyadi olmasa da Tc numalari uzerinden taninsak fantastik bilim kurgu karakterlerine dönüsürüz 😁😁

Boşandım 2 yılı geçti hala eski soyadım karşma çıkıyor hiç de rahatsiz olmuyorum.

Devletin kayitlarinda pratik amaçlarla olusturulmus soyadi almaktan çok, sosyal sistemlerimizdeki "gelin artik bu ailenin kızı/malı" mantiğina itiraz etmeliyiz.

Toplumumuzda baya baya kiz aileleri bile evlendikten sonra "biz karismayiz, artik kocasi karisir o ailenin kizi artik" die ictenlikle kabul ediyorlar.

Tek çözüm boşanmak evet ama eşinizin değerini bilin bence. Ömür boyu bekar yasamıcaksınız illaki evleneceksinz. Herkese iyi koca düşmüyor :KK51:

Geçmiş olsun diyeyim öncelikle.. ama iş işten geçmiş Eşinizde anladığım kadarıyla sizinle ilgili biri ve şöyle düşünüyorum madem böyle bi niyetiniz vardı Evlenmek istemiyordunuz hiç bu yola girmeseydiniz.. erkek arkadaşınız ısrar etse bile siz kararlı olucaktınız.. ben sizden çok eşinize üzüldüm açıkçası.. benim eşimde 20 günlük Evliyken Niye evlendim diye ağlasaydı Ben Çok üzülürdüm şahsen.. hakkınızda hayırlısı olsun inşAllah

İlk başta bi bocalama olması normal ama sizinki abartı geldi.
Gerçekten sevip mutlu olduğunuza emin miydiniz ?

Kız arkadaşlarıyla tatil yapmaksa içinizde kalan,bir şey diyemeyeceğim eşim erkek arkadaşlarıyla tatile gitmek istese istemezdim sanırım😂 ben en çok eşimle gezmekten keyif alıyorum açıkçası Buna pek yorum yapamayacağım ama hani evlendim gezip tozmak isterdim diyorsunuz ben çocuk olduktan sonra dünyayı gezmeye başlamış biri olarak yazıyorum.. Her şey daha yeni başlıyorsa?

Son düzenleme:
Büyük bir dert goremedim evlilige adapte sorunu suan bence zamanla gecer bende oyle olmustum camin onunde gecenlere bakar aglardim

Ogretmen mısın diyen arkadaslara hayır degılım demıstı😂
Adı da muallime. Yani öğretmen hanım anlamı ne tesadüf değil mi 😄
Penceresi cam cama muallim
Selam söyle kocana muallim
Kocan kartını vermezse muallim
Turşu kursun fincana muallim
😅🤣

Back
X