- 14 Ağustos 2018
- 20.473
- En iyi cevaplar
- 2
- 76.964
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amin inşallah. Sizde hastalığınızı unutup hayatınıza devam edin.Ne mutlu size ki kalbinizle hareket etmişsiniz. Dilerim hep mutlu olursunuz.
Kalp gibi hayati bir organ olunca insanlar direkt kalp hastası olarak bahsediyorlar, dillendiriyorlar. Normalde hassas bir yapım vardır duygusal olarak. Aile bireylerimizden birinin arkadaşı, beni yakınlarıyla tanıştırmak isteyen kişiye o kızın kalp hastalığı var demiş. Yani bana kalmadan insanlar bu düşünceyi kendilerinde oluşturmuşlar. Sanırım bu yaşadıklarım da etkiliyor beni. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum.Bakın size küçük bir tavsiye hatta büyük bir tavsiye önce siz geçirdiğiniz rahatsızlığı kusur olarak gormeyi bırakın. Çünkü kesinlikle kusur olarak gören kişi sizsiniz ve karşınızda ki kişi bunu kusur olarak görmeyecek olsa bile sizin bu enerjinizden dolayı bunu kusur gibi algılar. Neden böyle diyorum çünkü bu insan kusur olarak gördüğü şeyleri ilişkinin en başında karşı tarafa söyler , söyler ki kabul etmeyecekse baştan kabul etmesin diye . Siz hemen konuya girmeyin hastalık muhabbeti açılır ameliyat muhabbeti açılır arada derede üstün körü aa bende ameliyat olmuştum zordu ya da kolaydı gibi küçük bir yorum yaparsanız hem karşı taraf bunu öğrenmiş olur hemde siz söylemiş olursunuz. Sonucta bunu asla yanlış anlamayın herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil ama çocuğunuzun kesinlikle olmaması gibi karşı tarafın evlilikten beklentisini etkileyecek bir durum değil kaldı ki sağlıklı insanların bile çocuğu olmayabiliyor ama çocuk muhabbeti en baştan söylenmeli diye düşünüyorum gerisi teferruat herkes hasta olur.
Çok geçmiş olsun. Dilerim bir ömür çok mutlu olursunuz.Evlenmeden önce 2 kere karaciğerden,1 kere de trafik kazasında omzum kırıldı onun ameliyatını oldum ne sevgilim ne eşim lafını etmedi. Seven insan takılmaz böyle seylere
Tamam ama eşiniz ameliyat olurken siz gitmissiniz bu kız kaç zaman önceki muhabbeti niye insanlara anlatsın. Diyabet epilepsi gibi rahatsızlıklar bile bence ilişki bi tık ilerlerse anlatılmalı çünkü buluşma sıklıkla olacağından bişey olduğunda adam ne yapacağını bilsin diye söylerdim ben yoksa bak ben hastayım sen değilsin beni kabul eder misin niyetiyle asla demezdimArkadaşlar hemen bahsetmenizi doğru bulmamış ama bence mantıklı olan sizin yaptığınız. Gereksiz yere vakit kaybetmemiş olursunuz. Hastalığınız iyileşmiş ama yinede bilinmesinde fayda var. Eşimle ikinci buluşmamız onun ameliyatı için hastanede olmuştu. Hiçbirşeyini saklamadı benden. Zira benimde diyabet hastalığım var bunu da en başında söylemiştim ona. Hamileliğim çok sıkıntılı geçti eşim hep destek oldu insülinlerimi kendisi yaptı. Hayat arkadaşlığı böyle birşey. Sizin karşınıza çıkan insanlar sizin için hayırlı değildi, doğru kişi henüz gelmedi. Böyle düşünün. Akışına bırakın. :)
Benim başıma gelen biraz nadir bir durumdu açıkçası. Kalp krizi, sonrasında ameliyat oldum. İnsanlar duyunca korkuyorlar. Benim için problem olmadı hiçbir zaman ama görüşme ilerlediği zaman karşı taraf bunu duyunca hayal kırıklığı yaşayıp, yaşatırsa diye düşünmemek için en baştan söylüyorum.Bana tamamen aceleci davranyorsunuz gibi geldi. Ne gerek varki kimsenin hayatını etkileyen bir durum değil sonçta. ilerki zamanlarda anlatılabilir tabi ilişki ilerlerse evlilik yoluna girerse onun dışında herkesinde bilmesine gerek yok
Evet biz arkadastik. Onun hayatinda bazi problemler vardi. Benim de hastalığım kotu bir evredeydi. O esnada birbirimizle yakinlastik. Ailesine hayatimda biri var diye anlatirken de bu durumdan bahsetmis. Kimse sorun etmemis. Hala etmiyorlar. Bu biraz nasip işi sanirim. Herkes "marazlı" gözüyle bakiyor saniyoruz ama gerçekten oyle bakmayanlar da var.Siz de ilk görüşmede mi anlattınız durumunuzu? Ben birkaç kişiden duydum sizin işittiğiniz cümleleri. Kimisi direkt söyledi kimisinin söylediğini duydum. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Dilerim siz de eşinizle bir ömür çok mutlu olursunuz.
Ne mutlu size ve eşinize. Acele ettiğim belirtilmiş genellikle ama benim en baştan söylememdeki amaç görüşmenin ilerlemesi sonrasında karşımdakinin hayal kırıklığı yaşayıp, bana da bunu yaşatmaması. Umarım hayırlısı olur. Dilerim hep mutlu olursunuz eşinizle bir ömür boyu.Arkadaşlar hemen bahsetmenizi doğru bulmamış ama bence mantıklı olan sizin yaptığınız. Gereksiz yere vakit kaybetmemiş olursunuz. Hastalığınız iyileşmiş ama yinede bilinmesinde fayda var. Eşimle ikinci buluşmamız onun ameliyatı için hastanede olmuştu. Hiçbirşeyini saklamadı benden. Zira benimde diyabet hastalığım var bunu da en başında söylemiştim ona. Hamileliğim çok sıkıntılı geçti eşim hep destek oldu insülinlerimi kendisi yaptı. Hayat arkadaşlığı böyle birşey. Sizin karşınıza çıkan insanlar sizin için hayırlı değildi, doğru kişi henüz gelmedi. Böyle düşünün. Akışına bırakın. :)
:) ya çok merhametlisiniz her biriniz. Hepinize değerli yorumlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Ben daha önce belirttiğim gibi hiçbir zaman kusur olarak görmedim yaşadığım durumu, sadece karşımda bunu kusur olarak görecek birinin olmasını istemediğim için en başından dile getirmeyi tercih ettim her zaman. Konuşurken insanlar olabilir hepimizin başına gelebilir diyorlar ama ciddi bir yola girmekten korkuyorlar sanki garantileri varmış gibi.Sanki acik kalp ameliyatindasin onlar da kalplerini verecek sana ilginc yani ne tribe giriyorlar ne sacma insanlar .... e saglikliymissin suana daha ne? Biri yazmis seni seven bunlara bakmaz once sagligini dusunur psikolojini bozma insanlar cins senle alakali degil bireysel gerizekaliklari
Benim korkum karşımdaki insanın bu durumu kendisinden sakladığımı düşünmesi ve öğrendikten sonra hayal kırıklığı yaşaması. İlk görüşmede duyduklarında hislerinin yüzlerine yansımasını görüyorum. Görüşmeler ilerlese ve öğrendikten sonra zoraki sürdürse veya hayal kırıklığı yaşasa daha zor olur diye düşünüyorum.Hastalık her yaşta her durumda olur.insalar bunu kusur olarak görüyorsa kendini değil karşındakini sorgula.evlebirsin on yil sonra kocanda çok büyük bir hastalık olur yada sende ne olacak o zaman sen kusurlusun bosanalim mi olacak.gerci öyle karaktersizler de var.hastalandi diye aldatanlar
Baştan söylemen bence normal ama beş dakika önce tanıştığın insanı önce sen tanı, hayatlarınizi tanıyın.eger herşey yolunda ve anlasiyorsaniz müsait zamanda ben böyle bir hastalık geçirdim çok şükür iyiyim diye durumunu paylasabilirsin.
Hangi aşamada bu durumdan bahsetmek doğru olabilir ki? Sonrasında karşı tarafın sorun edip etmeyeceğini bilemeyince en başından söylemek doğru geliyor bana. Zaten mecburiyetten görüşmek zorunda kalmalarındansa en başından düşünce ve hislerini belli etmeleri benim açımdan çok daha iyi olanı.Sağlığın garantisi yoktur kafalarındaki düşünceler çok yanlış yazık onlara... Ben de diğer arkadaşların dediklerine katılıyorum siz bu atlattığınız hastalığı kusur olarak görmeyin tamam söylemek istiyorsunuz sır kalmasın ama insanları bu kadar düşünmeyin sadece kendinizi düşünün....