Evlendiğinde kronik hastalığı olan var mıydı?

Anksiyete ve panik atağım var, ruhsal bir rahatsızlık ama fiziksel etkileri de oluyor. ailemi bazen eşimi, bazen arkadaşlarımı çok yoruyor. Ama hayat arkadaşlığı bu değil mi zaten? Benim kötü günümde onlar, onların kötü gününde ben... kimsenin beş dakika sonrası bile belli değil, sende kalbini vesvese ile doldurma, olumlu düşün 🙏

Ama insnalar kendilerinin kandırıldığını duusnebiliyor. Birisine ikinci buluşmada söylemiştim özel durumumu bana tepkisi şu oldu aracı olan bilmiyor muydu da tanıştırdı bizi dedi
Ben de yüzlerinden anlıyorum yaşadıkları hayal kırıklığını inanın. Umarım karşımıza düzgün insanlar çıkar her zaman.

İnsanlar sizi daha tanımadan,karakterinizi, zevklerinizi, hobilerinizi bilmeden,direk söylemeniz, çok ciddi ve onun da hayatını etkileyecek bir durum gibi algilanir.
Birakin bir taniyin birbirinizi önce,belki zaten anlaşamayacaksiniz,belki siz hoşlanmayıp bitireceksiniz.Siz sanki kim kabul ederse dünden razı konumunda bırakmayın kendinizi.Sizinde kriterleriniz,beğenmeme hakkınız var. Karşinizdakinden eksik ya da farklı değilsiniz.

Hiç söylemeyin demiyorum, kalpler birbirine isinacaksa biraz ısınsın izin verin,sonra konusu açılınca kisaca anlatır geçersiniz.Siz ne kadar üstünde durur,detaylı anlatır,kabul beklerseniz,karşıdaki o kadar kendinde hak görür karar verici merci olmayı.
Haklısınız, belki de en başından bundan bahsetmek karşı tarafa farklı bir misyon yüklüyor ama ilerleyen zamanlarda öylesine bir konuymuş gibi araya sıkıştırmak da risk almak gibi geliyor.

Anksiyete ve panik atağım var, ruhsal bir rahatsızlık ama fiziksel etkileri de oluyor. ailemi bazen eşimi, bazen arkadaşlarımı çok yoruyor. Ama hayat arkadaşlığı bu değil mi zaten? Benim kötü günümde onlar, onların kötü gününde ben... kimsenin beş dakika sonrası bile belli değil, sende kalbini vesvese ile doldurma, olumlu düşün 🙏
Çok geçmiş olsun. Teşekkür ediyorum güzel yorumunuz için.

Bilmiyorum benim için kusur değil bu. Bir sınavdı çok şükür atlattım. Karşımdaki tarafından kusur olarak görünüp görünmemesi önemli benim açımdan.
Çok geçmiş olsun. Benim de kronik bir hastalığım var, hiç kusur olarak görülebileceğini düşünmemiştim açıkçası. İnsanız neticede, sağlık problemlerimiz olabilir.

Bence bundan sonra ilişkinizi ilerletmeden karşı tarafa bahsetmeyin. Sizi gerçekten seven bir insanın umrunda olmayacak detaylar bunlar.

İlk buluşmalarda hastalik anlatmak aklima gelmezdi. Bir de goruculu, aracili işler bana zaten samimi gelmiyor orada işler cogunlukla evlilik degil iş ortakligi gibi yuruyor hersey kriter, mantik...

Akıl hastaligi, sizofreni, psikolojik rahatsizliklar disinda herseyi hemen anlatmasina gerek gormezdim ben.

Yakin akrabam cocuklugundan beri diyabet mesela, eşi bile cok dikkat eder ilgilenir degerleriyle beslenmesiyle vs.

Özellikle kadınların evlenmeden önce var olan kronik hastalıkları, geçirmiş olduğu sağlık problemleri, ameliyatları kusur olarak görünüyor insanlar tarafından. Eksik gibi görüyorlar. Ben 20’li yaşlarımın başında aniden kalp problemi yaşadım ameliyat oldum. Çok şükür iyiyim. Evlilik benim için olmazsa olmaz değil hiçbir zaman. Çok nadir düşünüyorum olsa güzel olur muydu diye. Arkadaşlarım vesilesiyle görüştüğüm insanlar oldu ben bu durumu en başından karşımdakilerle paylaştım. İfadelerine baktığımda hep hayal kırıklığına uğradıklarını anladım her seferinde. En son yine bir arkadaşım vesilesi ile biriyle görüştüm. Görüşme sırasında bu durumdan bahsettim, karşımdaki kişiden gizlemiş olmak istemediğim için. Şaşırdı, olgunca karşıladı, olabilir ben şu an sağlıklı görünüyorum ama sizdeki gibi bir sağlık sorunum olup olmadığını bilemem insanın başına gelebilir tarzında yaklaşımı oldu. Akıcı bir görüşme oldu. Vedalaştıktan sonra ses çıkmadı. Ben kararını sorduğumda çok iyi biri olduğumu ama olumlu sonuca varamadığını yazdı. İki üç gündür tanıdığım biriydi, nötrdüm kendisine karşı. Kaderciyimdir bu konularda. Olması gerekseydi olurdu diyorum. Ama daha önceki tecrübelerimden anladığım, insanların karşı tarafın yaşadığı sağlık sorununu kusur olarak gördüğü, beğenisinin o kusuru öğrendikten sonra bittiği oldu. Bundan sonra kimseyle görüşmeyi düşünmüyorum bu yüzden. Kimseyi mecbur bırakmak istemiyorum artık. Arkadaşlarıma bu durumu açıklayamıyorum ama anlıyorum. Bana çok tepki gösteriyorlar neden hayır diyorsun, neden görüşmüyorsun diye. Hissettiklerimden bihaber oldukları için. Benim yaşadığımı yaşayan, hisseden oldu mu hiç?
Çok geçmiş olsun.. Özgüveninizi bu şekilde etkilemesine izin vermeyin demek ki o kişi veya kişiler elektrik alamadı bahane etti yada başka bir şey görüşmek istemedi. Benim de evlenmeden önce sağ tarafımda uyuşmalar oluyordu ama geçiyordu sonrasında üzerine düşmedim nikah telaşı vs derken evlendim, balayından döndük sonra birden sağ tarafımın komple uyuştuğunu fark ettim düzelmedi bir türlü.. Eşime söyledim hemen hastaneye gittik tetkikler vs ms teşhisi konuldu. Bir hafta tedavi gördüm anca düzeldim hayatımın sonuna kadar iğne kullanacağımı öğrendim ki ilerleyince bu rahatsızlığın ne yazık ki nörolojik kalıtsal engeller bırakabileceğini öğrendim. Velhasıl sizi gerçekten sevip değer veren insan olan biri karşınıza çıktığında her şeyinize koşup her daim yanınızda olacaktır. Bence doğru insanı henüz bulamamışsınız dilerim sizi her koşulda sevip kötü gününüzde dahi yanınızda olacak birini bulabilirsiniz.. Biraz uzun oldu artık kusura bakmayın :)

Haklısınız, belki de en başından bundan bahsetmek karşı tarafa farklı bir misyon yüklüyor ama ilerleyen zamanlarda öylesine bir konuymuş gibi araya sıkıştırmak da risk almak gibi geliyor.
Siz bahsedince zaten sormak istediklerini sorar,o noktadan sonra gerçekten hisleri kuvvetliyse önemsemeyecektir. Ha vazgeçecekse de kendi bilir,zaten hayatında yer açmamıştır size.

Benim değil ama eşimin kalp rahatsızlığı var. 1. Derecede kalmış ilerlememiş. Bana 3. buluşmada söylemişti. Hayatına hiçbir etkisi olmadığını söyledi ve tavırlarıyla üslubuyla da önemsiz bir detay gibi bahsetti. Bu beni de sakinleştirdi açıkçası. Ailem problem etti evet ama doktorlara danıştığımda ilerleme olmayacağını söyleyip alemi de ikna ettiler bir yerde. Şimdi bebeğim de kalp hastası. Onunki daha da ileri. Ama ne eşim kendisinin hasta olmasını isterdi ne de kızına genetik olarak geçirmeyi. Benim sevgim hepsinin önüne geçiyor. Elinizde olmayan şeyler için sizi üzenlere direkt yol verin. Bir de kızımın doktoru ameliyat olduğunda tamamen sağlıklı olacağını söylüyor. Yani siz ameliyat olduysanız tedavi de olmuşsunuz demektir. Hala hasta değilsiniz bu duruma göre. Karşı tarafa bahsederken kendinizden emin olun. Kimseye de kendinizi beğendirmek zorunda değilsiniz zaten. Geçmiş olsun❤️

Çok geçmiş olsun.. Özgüveninizi bu şekilde etkilemesine izin vermeyin demek ki o kişi veya kişiler elektrik alamadı bahane etti yada başka bir şey görüşmek istemedi. Benim de evlenmeden önce sağ tarafımda uyuşmalar oluyordu ama geçiyordu sonrasında üzerine düşmedim nikah telaşı vs derken evlendim, balayından döndük sonra birden sağ tarafımın komple uyuştuğunu fark ettim düzelmedi bir türlü.. Eşime söyledim hemen hastaneye gittik tetkikler vs ms teşhisi konuldu. Bir hafta tedavi gördüm anca düzeldim hayatımın sonuna kadar iğne kullanacağımı öğrendim ki ilerleyince bu rahatsızlığın ne yazık ki nörolojik kalıtsal engeller bırakabileceğini öğrendim. Velhasıl sizi gerçekten sevip değer veren insan olan biri karşınıza çıktığında her şeyinize koşup her daim yanınızda olacaktır. Bence doğru insanı henüz bulamamışsınız dilerim sizi her koşulda sevip kötü gününüzde dahi yanınızda olacak birini bulabilirsiniz.. Biraz uzun oldu artık kusura bakmayın :)
Çok geçmiş olsun öncelikle. Ne mutlu eşinize ve size. Birbirinize destek olmuşsunuz her şartta. Sağlıklı mutlu bir ömür diliyorum. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum.

Benim değil ama eşimin kalp rahatsızlığı var. 1. Derecede kalmış ilerlememiş. Bana 3. buluşmada söylemişti. Hayatına hiçbir etkisi olmadığını söyledi ve tavırlarıyla üslubuyla da önemsiz bir detay gibi bahsetti. Bu beni de sakinleştirdi açıkçası. Ailem problem etti evet ama doktorlara danıştığımda ilerleme olmayacağını söyleyip alemi de ikna ettiler bir yerde. Şimdi bebeğim de kalp hastası. Onunki daha da ileri. Ama ne eşim kendisinin hasta olmasını isterdi ne de kızına genetik olarak geçirmeyi. Benim sevgim hepsinin önüne geçiyor. Elinizde olmayan şeyler için sizi üzenlere direkt yol verin. Bir de kızımın doktoru ameliyat olduğunda tamamen sağlıklı olacağını söylüyor. Yani siz ameliyat olduysanız tedavi de olmuşsunuz demektir. Hala hasta değilsiniz bu duruma göre. Karşı tarafa bahsederken kendinizden emin olun. Kimseye de kendinizi beğendirmek zorunda değilsiniz zaten. Geçmiş olsun❤️
Çok teşekkür ediyorum güzel yorumunuz için. Allah bebeğinize şifa versin. Eşinize, size ve evladınıza sağlıklı uzun mutlu bir ömür diliyorum.

Doğuştan ritm bozukluğum var. Alerjik astımım, reflüm, migrenim ve sinüzitim var. Evlendim ve baaam hipoglisemi belirtileri çıktı. Geçende dizim için gittim diz kapağım kaymış, az önce dizlik aldım. Eşim dalga geçiyor benle artık yarı doktor benim hanım sürünmekten diyor, maaşı hastaneye eczaneye veriyoruz falan diyor. Evde ecza dolabı var ciddi ciddi 😄 ve hiç birini tanışır tanışmaz söylemedim zamanla öğrendi. Bu yüzden evlenilmeyecek olsaydı kesinlikle ben evlenemezdim

Özellikle kadınların evlenmeden önce var olan kronik hastalıkları, geçirmiş olduğu sağlık problemleri, ameliyatları kusur olarak görünüyor insanlar tarafından. Eksik gibi görüyorlar. Ben 20’li yaşlarımın başında aniden kalp problemi yaşadım ameliyat oldum. Çok şükür iyiyim. Evlilik benim için olmazsa olmaz değil hiçbir zaman. Çok nadir düşünüyorum olsa güzel olur muydu diye. Arkadaşlarım vesilesiyle görüştüğüm insanlar oldu ben bu durumu en başından karşımdakilerle paylaştım. İfadelerine baktığımda hep hayal kırıklığına uğradıklarını anladım her seferinde. En son yine bir arkadaşım vesilesi ile biriyle görüştüm. Görüşme sırasında bu durumdan bahsettim, karşımdaki kişiden gizlemiş olmak istemediğim için. Şaşırdı, olgunca karşıladı, olabilir ben şu an sağlıklı görünüyorum ama sizdeki gibi bir sağlık sorunum olup olmadığını bilemem insanın başına gelebilir tarzında yaklaşımı oldu. Akıcı bir görüşme oldu. Vedalaştıktan sonra ses çıkmadı. Ben kararını sorduğumda çok iyi biri olduğumu ama olumlu sonuca varamadığını yazdı. İki üç gündür tanıdığım biriydi, nötrdüm kendisine karşı. Kaderciyimdir bu konularda. Olması gerekseydi olurdu diyorum. Ama daha önceki tecrübelerimden anladığım, insanların karşı tarafın yaşadığı sağlık sorununu kusur olarak gördüğü, beğenisinin o kusuru öğrendikten sonra bittiği oldu. Bundan sonra kimseyle görüşmeyi düşünmüyorum bu yüzden. Kimseyi mecbur bırakmak istemiyorum artık. Arkadaşlarıma bu durumu açıklayamıyorum ama anlıyorum. Bana çok tepki gösteriyorlar neden hayır diyorsun, neden görüşmüyorsun diye. Hissettiklerimden bihaber oldukları için. Benim yaşadığımı yaşayan, hisseden oldu mu hiç?
Benim kronik rahatsızlığım var fmf ve yüksek dereceli hayatımı etkiliyor ve 2 kere ameliyat da oldum . Eşim ve daha önce görüştüğüm kişilere de başta söyledim sonuçta bu gizlenecek bir durum değil . Her söylediğimde de hiç sorun eden olmadı karşılıklı anlaşamadık. Eşime de söyledim ve benim de sabaha nasıl çıkacağımın garantisi yok ki ben seni her halinle istemedikten sonra neden evlenelim ki demişti ama ailesi eşim kadar olumlu olmamış bana hiç yansıtmadı ve yansıtmamalarını sağladı .yeni yeni öğrendim çocuğu bile belki olmaz fln diye ki alakasız bir durum . Eşim hepsini kulak arkası edip bana da duyurmadan 2 yıl evlilik öncesi 3 yıl da evlilik geçirdik hâlâ da bir kere olsun şikayetçi olduğunu duymadım hatta hastalandıgımda 3 gün yataktan kalkmadan yatarım yemeden içmeden bana çok güzel bakar . Ailem yakınım da annem gelsin bu gün annem bana bakar sen bakma derim bazen kendimi ezilmiş hissediyorum çünkü çok iyi olunca karşındaki . Cevap ben sana bakamıyor muyum da anneni istiyorsun beni kırma der hep. Annem yemek yapar getirir onu bile zor kabul eder ben hallediyorum ben bakıyorum anne kızına ben emanet aldım der.
Sizin kismetiniz daha kapınızı çalmamış umutsuzluğa kapılmayın. kendinizi de eksik hissetmeyin kimse parayla satın almıyor hastalığı.kimsenin de garantisi yok sağlıklı yaşamak için . Enerjiniz yüksek olsun ki o enerji karşınıza da geçsin. Sizi olduğu gibi kabul etmeyenle zaten ömür geçmez .

Ha bide seni seven her halinle kabul eder. Eşimle evlenmeden önce beyninde tümör olduğunu biliyordum ( iyi huylu) hiç aklıma bu hastalıklı flaan böyle şeyler gelmedi .Allah beterinden korusun ne hastalıklar var

Bende 17 yaşında seker hastası oldum o zanlar 19 yaşında simdiki eşimle gorusuyorduk o zamanlar kimse sorun etmedi aileside kendiside bizi tanıştıran akrabaları söylemis bende anlatmıştım biz 2017 tekrar gorusup evlendik ama geçenlerde hepberaber ailece bi piknik yapalım dedik şekerim dustü orada görümcem tamen şaka yaparak bizim gelinde şekerim düstü diye yiyip duruyoo dedi a gercektem aramızdaki muhabbetten otürü şaka yaptı bende almadan söyledim almasaydınız dedim bende yani asla tartışma konusu değil o da ya hasta olmasaydın aldiktan sonra cıksaydı sen bizim canımızsın dedi yani bu tarz şeyler sorun edilmemeli evlendikten sonra cıkınca iademi edecekler garanti süremiz varmı neyiz biz bunu dert edebilecek insanlar olmasın zaten hayatınızda 9 bebek kaybettim mesela basta sekere bagladığımız halde kimse birsey demedi kendim dedigim halde kimsenin garantisi yok allah herkesin kalbindeki iyiligide kotulugude kendisine yaşatsın üzülmeyin sizi siz olduğunuz icin sevecek insanlarla karsilastirsin rabbim

Hangi aşamada bu durumdan bahsetmek doğru olabilir ki? Sonrasında karşı tarafın sorun edip etmeyeceğini bilemeyince en başından söylemek doğru geliyor bana. Zaten mecburiyetten görüşmek zorunda kalmalarındansa en başından düşünce ve hislerini belli etmeleri benim açımdan çok daha iyi olanı.
Bence ya arayı yapmaya çalışan arkadaşlarınız söyleyecek durumu ona göre gelecekler ya da siz gerçekten ne zaman isterseniz ama ilk görüşmede mi sonrasında mı olur bilemiyorum.

Yahu ne saçma İşler bunlar ya.. genetik bir hastalığınız olur yani çocuklara aktarabilme riski vardır, tamam derim, doğal olarak insanlar endişelenebilir. Ama sonradan yani sporadik oluşan hastalıklar yüzünden birine burun kıvırmak nedir?

her an kalp krizi, aort diseksiyonu, ne bileyim trafik kazası geçirebiliriz. Bunlar bir kusur mu? Bunlar elinizde olan bir şey mi?

canlı olan her şeyin bir hastalığı olur yani , doğanın kanunu bu.

bana göre pnömoni olmakla kalp hastalığına sahip olmak aynı şey. İkisi de öngürelemez, ikisi de engellenemez, ikisi de evlenmeyi, çocuk sahibi olmayı etkilemez.

pnömoni diyince yaaa geçmiş olsun merak etme geçer diyen insanlar kalp rahatsızlığı diyince birden gözlerini pörtleyip akıllarını kaybediyorlar 😒😒

Cehaletten başka bir şey değil konu sahibi. Kendi segmentinizde, size layık, temiz zihniyette insanlarla karşılaştırsın Allah sizi.

bu arada özel değilse bahsettiğiniz kalp hastalığı nedir? Bilirsem belki yorum yapabilirim. 😊
Yaa hep mi mükemmel olur bir insan..Her şey güzel kalbine göre olsun 💙🍀

Bende 17 yaşında seker hastası oldum o zanlar 19 yaşında simdiki eşimle gorusuyorduk o zamanlar kimse sorun etmedi aileside kendiside bizi tanıştıran akrabaları söylemis bende anlatmıştım biz 2017 tekrar gorusup evlendik ama geçenlerde hepberaber ailece bi piknik yapalım dedik şekerim dustü orada görümcem tamen şaka yaparak bizim gelinde şekerim düstü diye yiyip duruyoo dedi a gercektem aramızdaki muhabbetten otürü şaka yaptı bende almadan söyledim almasaydınız dedim bende yani asla tartışma konusu değil o da ya hasta olmasaydın aldiktan sonra cıksaydı sen bizim canımızsın dedi yani bu tarz şeyler sorun edilmemeli evlendikten sonra cıkınca iademi edecekler garanti süremiz varmı neyiz biz bunu dert edebilecek insanlar olmasın zaten hayatınızda 9 bebek kaybettim mesela basta sekere bagladığımız halde kimse birsey demedi kendim dedigim halde kimsenin garantisi yok allah herkesin kalbindeki iyiligide kotulugude kendisine yaşatsın üzülmeyin sizi siz olduğunuz icin sevecek insanlarla karsilastirsin rabbim
Çok geçmiş olsun. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Dilerim hayırlısıyla evlatlarınızı kucağınıza alır, çok mutlu, sağlıklı bir ömür geçirirsiniz.

Bebişle uğraşirken mesajımı tamamlayamadım:) Öncelikle size her daim güzel bir ömür diliyorum🍀

Benim de doğuştan kalp rahatsızliklarım olduğu için 7 yaşımda Açık kalp ameliyatı olmak zorunda kaldım.Hali hazırda kalbimde şimdilik sorun yaratmayacak bir üfürüm ve mitral kapakta kaçak var.

Neden olduğunu bilemiyorum ama Ameliyat esnasında onlara dokunmamışlar. Bu sorunları yakın zamanda rutin bir kontrolde öğrendim.

Tabi genç kızken bu ameliyat yüzünden akrep olan akrabalarım beni çok üzdüler. Evlenemez, doğuramaz diye oysa ki Ameliyatı yapan Doktorlarım Kalbimin sağlıklı bir insanın kalbinden daha iyi olduğunu söylemişlerdi.

Aslinda açik kalp ameliyatı olmadığımı kalbime pil taktırdığimı 10 senede 1 değiştireceğimi çevreye yayıp algı oluşturmaya çalışan çok çok uzak bağımızın olamayacağı akrabalar gördü bu gözlerim.. Tabi o zaman çok üzülüyordum duyduklarıma şimdi ise gülüyorum ne çok takmışım diye .. O söyleyen kadıninda hiçbir çocuğu mutlu olamadı hata oğlu aklını yitirdi:KK43:

Sonra eşimle tanıştım. Sizin gib ona baştai anlatma gereği duydum. Sağolsun eşim ne üzerinde durdu ne yorum yaptı. Hepimizin heran her şey başina geleceğini söyledi ve konu orda kapandı.

Şimdi ara ara Doktora kontrol amaçlı giderim o da benimle gelir o kadar..

2.bebeğimde de hem üfürüm hem de damar açıklığı vardı çok şükür düzeldi.
Doktorlara sorduğumda genetik geçişli olmadığinı söylediler.

Bir arkadaş yazmış Çevrenizi Cahillerden arındırın diye ne kadar doğru. Böyle şeyleri abartan insanlar kesinlikle cahildirler.

Son düzenleme:
Back
X