• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlendiğinizde ilk vukuatınız :)

selam kızlar çok keyif aldım bende yazıyım dedimm:)))
kaynanamın çayı çok güzel olur nasıl bu kadar güzel dediğimde 2-3 marka çayları harmanlayıp kavanozlara koyduğunu söyledi dedim bende yapim hamarat olacam yazemuszemuseve eşim aldı o dediği markları bende mutfakta yere bir sofra bezi serdim 3 paket çayı ortaya döktüm harmanladım bi güzel iki koca kavanozum vardı koydum özenle kavanozlara kalktım kavanozun birini koltuk altıma aldım diğerinide aldım koltuk altımdaki kavanoza çarptım nasıl oldı anlamadım kavanozum dibi düştü bütün çaylar yere döküldü sinirden geberdimmafoldumben

bir diğeri kayananm gene sütçüden süt alıyor sütçüsünü bana da ayarladı haftada bir gün geliyor iki kilo süt alıyorum neyse sütü aldım ocağa koydum kaynıyor bende albümlerimi aldım oturdum albüm bakıyorum (bu arada mutfak ve oturma odası bir )neyse aradan kaç saat geçti bilmiyorum hiç koku daalmamışım nasıl bir boyuttaysamaklinialirimsmilesüt bitmiş tesadüf su içmek için kalktığımda gördüm haybeye gitti

ay sabah 5te duşa girmiştim gecenin düğüünün yorgunlugu üstümdeydi küvötte uyuya kalmışım tam 2saat su buz olmuş eşim bayılcak halde bulmuştu çok kusmuştum berbat bi gündü hehe adam korkmuştu buruş buruştum hehe

ayyy canım yaa gülermisin ağlarmısın durumu oldu bende kaydirigubbakcemile3 allahtan bişiy olmamış aklinialirimsmile

selam kızlar çok keyif aldım bende yazıyım dedimm:)))
kaynanamın çayı çok güzel olur nasıl bu kadar güzel dediğimde 2-3 marka çayları harmanlayıp kavanozlara koyduğunu söyledi dedim bende yapim hamarat olacam yazemuszemuseve eşim aldı o dediği markları bende mutfakta yere bir sofra bezi serdim 3 paket çayı ortaya döktüm harmanladım bi güzel iki koca kavanozum vardı koydum özenle kavanozlara kalktım kavanozun birini koltuk altıma aldım diğerinide aldım koltuk altımdaki kavanoza çarptım nasıl oldı anlamadım kavanozum dibi düştü bütün çaylar yere döküldü sinirden geberdimmafoldumben

bir diğeri kayananm gene sütçüden süt alıyor sütçüsünü bana da ayarladı haftada bir gün geliyor iki kilo süt alıyorum neyse sütü aldım ocağa koydum kaynıyor bende albümlerimi aldım oturdum albüm bakıyorum (bu arada mutfak ve oturma odası bir )neyse aradan kaç saat geçti bilmiyorum hiç koku daalmamışım nasıl bir boyuttaysamaklinialirimsmilesüt bitmiş tesadüf su içmek için kalktığımda gördüm haybeye gitti

ilkayım allah sen ne yapsın kız o süt kokusu gitmezde evden yaa kaydirigubbakcemile3

çay olayıda iyiymişş :lepi: çok güldüm kaydirigubbakcemile3

bende yazim bi taneee bu daha geçen gün oldu

geçen gün bebeğe kuru üzümle hoşaf yapim dedim koydum ocağa
bi güzel odaya geldim bebeği doyurdum altını değiştirdim bebekle oynarken bi zaman sonra bir gittim ki heryer duman tencere kapkara olmuş
üzümler desen simsiyah şişmiş misket gibi takır takır allahım
hala temizlemedim balkonda duruyor ya çıkmassa diye korkuyorum ellemeye :kedi:

ayyy canım yaa gülermisin ağlarmısın durumu oldu bende kaydirigubbakcemile3 allahtan bişiy olmamış aklinialirimsmile

ilkayım allah sen ne yapsın kız o süt kokusu gitmezde evden yaa kaydirigubbakcemile3

çay olayıda iyiymişş :lepi: çok güldüm kaydirigubbakcemile3

ya hala o sütleri neden aldığımı bilmiyorum her zaamn sütü ocakta unuturdum zaten iki kilo süt bir kiloya inerdi kaynaya kaynaya geri kaln bir kiloyuda kavanoza koyup dolaba koyardım içmezdik hi,ç bozulur dökerdim ama süt alamay dadevam ederdim,neden sonra aklım başıma geldi birgün farkettimki yarısını dökmek yarısını da yakmak için süt alıyorum ,sonra sütçüye yol verdim tetrapak süte döndüm yarım kilo alıyoruz israf olmuyor kaydirigubbakcemile5kayamamanda bıraktı o da hazır süt alıyor artıkopuyorumnanaktan

sekerim cogunlugumuz mutfaga yeni evlendigimizde girmeye basliyoruz . ben bekarken cok girmezdim mutfaga annem sagolsun herseyi yapardi bize surekli (kardeslerim) siz derslerinize calisin ben evin isinide mutfagan isinide yaparim derdi elimizi surdurmezdi.

ben cok acemiydim cok zorluk cekdim . ne zaman yemek yapacak olsam annemi arardim telefon ederdim.cok mutfak bilgim yoktu.bir baskalari 1 saat hersey hazirlar cikardi mutfaktan benim ki 3 saat surerdi :1shok:elim cok yavastirda:çok üzgünüm:beceriksizim mutfak hususunda.

benim düdüklü fobim vardı öyle ki her kullanıcamda annemi arardım annem bi gün kağıt kalem al yaz kızım dedi gerçektende yemek tariflerimin olduğu ajandanın ilk sayfasında düdüklünün kullanılışı yazar yaklaşık on on beş kere de çıkarıp yemek tarifi gibi düdüdklü kullanışına bakmışımdır bilmiyorumkismileartık biliyoruum ama zemuszemus

bende ilk evlendiğim sıralar yine kaynanamda bulaşık yıkarken bardak kırardım sürekli:))) çok titizdir kayananam çok detaycıdır ve bana yıkatmak istemezdi bende uzun süren ısrarlar sonucu alırdım bulaşıkları elime (onun makinası yok)yıkamaya koyulurdum her üç yımamadan birinde bir kase bardak vs kırardım ve .''aaaa kıırıldı nası oldu bu yaaa aa çok ilginç elimdende düşmedi ay ne sakarım 'gibi laflar ederdim ki kayınvalidem beni teseeli etsin diye ne kadar çok önemli değil olur böyle şeyler derse o kadar rahatlardım çünkü:...boshayallersmile

benim sakarlıklar vukuatlar çok aklıma geldikçe yazıcambayanssulusmile

benim de mutfakla iligili kötü bi anım yok..
amaa çamaşır ve ütü kurbanı oldum iki kere kaydirigubbakcemile3
eşim bazen gravatlarına yemek vs.. döktüğü için , elde yıkama programında yıkarım hep..birşey de olmaz.. yeni aldığımız bi tanesi kesinlikle yıkanmıyormuş meğer delikafadulden buruş buruş geri çıktı ütüledim düzeltmeye çalıştım ama nafile kaydirigubbakcemile3
bir kere de eşimin gömleğini yakmıştım..daha doğrusu ütü gömleğin etiketine yapışmış ben hala ütülemeye devam ediyorum tabii..gömlek kırmızı yanık parçacıklara bulanmıştı kaydirigubbakcemile3
bir kere de eşim kurutemizleden aldığı takım elbisesinin pantolonunu yolda düşürmüş kaydirigubbakcemile3 nasıl fark etmediyse artık :roflol: ben de eve gelince hiç kontrol etmeden asmışım dolaba..bayağı aramıştık pantolonu..
takım yeniydi de, ama ona uygun renk başka bi pantolon bulamadığımız için yazık oldu takıma kaydirigubbakcemile3

burası silifke burda çok şiddetli poyraz olur,12 de 1 de gece çıkar poyraz mazallah balkona sen çık senide götürür;çamaşırımı akşmadan serdim yatarken hafişften poyraz çıkmaya başladı bende silifkeye yeni gelin gelmişim poyrazın şiddetinin o zamanlar farkında değilim,dedim ki kendi kendime bişey olmaz eşim uyarmasına rağmen toplamadım çamaşırları yattık evimiz en üst kat poyrazdan çok etkilenir sesi çok olur, neyse rüyamda çamaşırlamı poyraz götürmüş eşimde başıma dikilip bana kzıyormuş gitti çamaşırlar diye,derken uyandım baktım eşim gerçekten tepeme dikilmiş kalk topla şunalrı diyor fırladım çıktım balkona çamaşırlar düğüm olmuş nasıl esiyor anlatamam sabahın 4 ü, neyse çamaşıır sepeti uçmasın diye eşim tuttu ben topladım eşimin en sevdiği iki gömleği sizlere ömür.. eksik varmı dedi eşim yok canım hepsi duruyor edeim ama içimden dua ediyoum farketmez inşallah diye diline düşersem uzun yıllar dalga geçer:umursamaz:ertesi sabah uyandık ben hemen çıktım balkona aşağılara bakıyorum eşim ne oldu diyo yok öylesine.. diyorum neyse gidip benzer renklerde bir gömlek aldım çok fazla gömleği olduğu için sanırım farketmedi oysa onları çok giyerdi bi kere de ipim kopmuştu alt katın camına vurmuş durmuş sürekli allahtan yatak odası değildikaydirigubbakcemile

benim değil ama yengemin vukuatı,

geçen gün dayımlardaydım,oturuyorduk birden pantolonumdan dolayı bacaklarım kaşınmaya başladı,bende bi kolonya dökiyim dedim,sonra yengeme sordum kolonya nerde diye banyoda dedi,gittim baktım 2 kolonya şişesi birinin dibi gelmiş diğeri full dolu,bende dolu olanı aldım,indirdim pantolonu ya allahhh şişeyi bacaklarıma boca ettim,birden garip hissettim bi elledim ZEYTıNYAĞI,

tabi bacaklarımı temizleyene kadar canım çıktı ama hiç kızmadım yengeme,yeni evli alışacak elbet herşeyi yerli yerine koymaya,ama allahtanki saçıma falan dökmemişim hee...

kızlar gerçekten çok eğlendim okurken. bir tanede ben anlatayım.

bende ilk evlendiğimiz ayda çorba pişiriyodum bir ara baktım çorba taşmış çok titizim ya hemen dedim sileyim şu kurumasın. açtım deterjan dolabını kola şişesi içinde beyaz bişey var dedim bu cifdir herelde annemler evin inşaat temilziğini yaparken açık aldılar galiba.

onu bir güzel ocağımın üzerine döktüm anaaam ne göreyim meğer benim kola şişesinde ki cif, yağlı boyaymış. hemen silyim dedim mutfakdaki bezlerle toparladım attım lavobanın içine baktım bez yetmedi banyoan alayım dedim koştum banyoya baktım kapı kapalı o yağlı boyalı ellerimle yeni yaptırdığımız amerikan kapının kollarını tutuverdim anlayacağınız orasıda rezil oldu.
sonuç olarak ocağı çorba lekesindden temizledim ama geri kalan her yer rezil oldu:)))

kızlar gerçekten çok eğlendim okurken. bir tanede ben anlatayım.

bende ilk evlendiğimiz ayda çorba pişiriyodum bir ara baktım çorba taşmış çok titizim ya hemen dedim sileyim şu kurumasın. açtım deterjan dolabını kola şişesi içinde beyaz bişey var dedim bu cifdir herelde annemler evin inşaat temilziğini yaparken açık aldılar galiba.

onu bir güzel ocağımın üzerine döktüm anaaam ne göreyim meğer benim kola şişesinde ki cif, yağlı boyaymış. hemen silyim dedim mutfakdaki bezlerle toparladım attım lavobanın içine baktım bez yetmedi banyoan alayım dedim koştum banyoya baktım kapı kapalı o yağlı boyalı ellerimle yeni yaptırdığımız amerikan kapının kollarını tutuverdim anlayacağınız orasıda rezil oldu.
sonuç olarak ocağı çorba lekesindden temizledim ama geri kalan her yer rezil oldu:)))
CADIARZUzincirleme sakarlık bende çok yaparım :kedi:

CADIARZUzincirleme sakarlık bende çok yaparım :kedi:

arkasındanda eşimle kavga etmiştim çağırıyorum duymuyosun bişey yap diyorum (temizlemeye yardım et demiştimde) beceremiyosun diye. sanki ben çok becerebiliyomuşum gibi:roflol:

düşündüm düşündüm bulamadım ,ne hamarat kadınım yahu zemuszemus

bir kere eşim kapıyı cektı anahtarı almadan ,evlılıgımızın daha 3,gunumu ne ,dısarda kladık ,itfiaye cagırdık ,eşim eve o koca merdıvenle balkona kadar gelıpte eve gırmıs ,tabı bütün millet eşimi izlemiş kaydirigubbakcemile3

benım neden yok hıc mutfak maceram yahu ,evlenmeden once mutfaga bır kere bıle gırmemısımdır oysa kaydirigubbakcemile3

kıslar bende 1 aylı evliydim düdüklü tencereye mercimek çorbası koydum.aradan 10 dk geçtigeçmedibende ocağın yanındayım.tencerenin kapağı bir fırladı yerinden heryer soğan patates havuç ve mercimek perde tavan dolaplar duvar halı düşünebiliyomusunuz.hem temizledim hem ağladım.uzun bir zaman düdüklü kullanmadım.çok korkmuştum.allah korudu

cok utuden anlırmusum gıbı kayın pederımın pantolonunu utulemeye kalktım ve kocamam bı hatıram var sımdı:)

Acaba hangısını yazsam CADIARZU

Bır sabah (o zaman calısmıyordum) esıme kahvaltı ıcın yumurta yapacagım guya. Yumurtayı cezveye koydum, yaklasık 10 dk sonra gıttım, cezvede su kalmamıs (: Esıme 'suyunu cekmıs bu yumurta' dedım. Sonra dusundum kı ben cezveye hıc su koymamıstım kı!

Benım sakarlıklarım genelde bu yondedır, bır de sureklı bır yerlere carparm oramı buramı morartırım. En son pazar gunu dızımı kanattım, zararım kendımedır yanı (:

Bır tane daha var, ama bunun sorumlusu tam olarak ben sayılmam. Gercı davetkar oldum o ayrı. Yenı evlendıgım ılk aylar, esımın aılesı ıle pazara cıktık. Tabıı ben yenı gelınım ya, suslendım, topuklularımı gıyındım, elımede sık bır canta aldım, cıktım pazara! Bır muddet sonra meyve alacagız, elımı cantama attım kı cuzdanım yok ): Sokak ortasında basladım aglamaya, cocuk gıbı, hıckıra hıckıra 'ben esıme ne derım sımdı?' demıstım, en cok da paradan zıyade esımın bana yazdıgı mektuba uzulmustum, cuzdanın ıcındeydı.

Esımı aglayarak aradım, anlattım. Canım benım, aksam bana yenı bır cuzdan almıs geldı. ıcıne de kaybettıgım kadar para ve yenı bır mektup bırakmıstı (: ne mutlu olmustum! Aylar sonra o cuzdan bulundu, kımlık bılgılerımden ulastılar. Para elbette yoktu fakat benım ıcın paradan daha onemlı olan mektup ıcındeydı.

Son düzenleme:
ayyy hepsini okudum tek tek yeri geldi güldüm ama çok gülmedim valla
çünkü başıma gelme potansiyeli yüksek :roflol:
1 ay sonra evlenicem ve 5 senedir çalıştığım için bi pazar günüm var diye saolsun annem pek iş yaptırmadı :kahve: kıyamadı ama artık iş başa düşcek bi şekilde alışıcam öğrenicim yapıcam ama
inş çok vukuatlı olmaz boshayallersmile olcağı kesin mutfak konusunda çamaşırda ...
hemen telefona sarılcam anneee yetiş diyee eyvahedigeldismile

makarna yapmıştım çok güzel.üzerine de sos yapıcaktım tavaya yapı koydum tabi kızdırmışım baya yağı içine baharatları koydum.mutfak kapısı da açıktı eşim bakkala ekmek almaya gitmişti.ben bi güzel baharatları kavurdum:)) eşim gelince yüzünde ekşi bi ifade vardı.anlamaya çalıştım bişi de demedi utandırmamak için.sonra bi baktım kapkara olmuş sözde sos.eşime bune oldu böyle dedim görmüon mu yanmış dedi:)))) hadi görmüon kokusunu da mı duymadın :)))) benim ki hepinizinkinden daha vahim galiba ben yandığını bile anlamamıştım:))))))))))))))hala söyler güleriz:)))

allaaaahiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmmm:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:
YARILDIM GÜLMEKTEENNNdelikafadulden
ayyyy ben evlenince hepinizden cok vukuatim olur kesin:roflol:
o zaman aglaya aglaya bende sizi güldürürüm:roflol:

aslında bende yemek yapmayı evlendikten sonra öğrendim sayılır ama buna rağmen böyle durumlar yaşamadım.çok hamaratım demek ki:roflol::roflol:
yazılanlara çok güldüm düşünüyorum var mı vukuatım diye ama yok sanırımfisfisfis

Back
X