evlendiğinizde yemek yapmayı biliyor muydunuz?

Dogru düzgün bilmezdim...tabiki bir makarna...iki yumurta kiracak kadar bilgim vardi...fakat öyle genel türk yemeklerimizi bilmiyordum...

Sonra sonra hepsini ögrendim...cokta güzel yemek yaparim...birtek pilavda zorluk cekmistim...bir türlü tutturamiyordum kivamini....ya cig oluyordu yada lapa.-tatlicadiarzu-

Hic unutmam yeni evliyiz pilav yaptim...tabiki cig oldu...esim kitir kitir yinede yedibenneyaptımki...simdi öyle birsey yapsam...Bu ne ya...yemem der...:1closedeyes:

benimde ilk yaptığım pilav kıtır kıtır olmuştu,ikinci lapa ama 3.de tutturdum artık güzel pilav yapıyorum

evlenmeden öncemi...
daha 13 14 yaşımda mutfaga girmeye meraklıydım...
o yaşlarda neler yapmayı öğrenmedimki...
yemek pasta börek ....
herkes yaptığım şeylere bayılır...
çokta güzel yaparım..

bilmiyordum ilk yemeğim kuru fasulye ve pilav oldu pilav lapa olmuştu
kuru fasulye ise hiç pişmemişti. sonra sonra öğrendim
insan yeterki öğrenmek istesin

benim ilk pilav da çok komikti
pirinci okadar az koymuşum ki, tencere de büyük olunca tek sıra pirinç oldu resmen
eşim çok gülmüştü

yani yumurta falan kirmayi biliyodum evlenmeden öncesositososito
ama öyle simdiki gibi cok fazla ne bilgim nede ilgim vardi acikcasi:sm_confused:

banada evlendiğimden beri çok misafir geldi yemeğe,iyi kötü yedilerkaydirigubbakcemile3

evet elsecım...napalım olcak o kadar.öğrenmek için dnemk lazım.ama yenı evlıler uzumeyın alışılıyoo..artık internetten de guzel herşeyı okuyoruz.....yeterkı bıraz merak ve becerı ve zaman.............:teytey:

evlendıgımde yemek yapmayı pek bılmıyordum.ama ınsan yapa yapa alısıyor ogrenıyor.sımdı guzel yemek yapıyorum yapmayıda sevıyorum

Canım bende 9 aylık evliyim. Ailemden uzak bir şehire gelmeme rağmen yemek konusunda hiç zahmet çekmedim. Çalışan biriydim aynı zamanda. Arada bir mutfağa girerdim. Ama ilgim ve sevgim vardır yemek yapmaya karşı. Evliliğimin 1-2 aylarında yemek davetlerinde bulunduğum zaman hep tek başıma yapmışımdır. 10 çeşit yemek çıkarmışımdır. Çok şükür çokda takdir topladım bu konuda. Anneciğiminde gözü hiç arkada kalmadı...Bir tek ramazanda geldi yardıma.Ama temizlik yaptırdım mutfak benim işimkaydirigubbakcemile3

Ben evlendigimde hicbirsey bilmiyordum.Hatta esim,biz
nisanliyken anneme demiski,biz galiba hergün makarna ve
patates kizartmasi yiycez.Neyse biz evlendik,tabi o zamanlari
internet yoktu evimizde(10 sene önce),ben hergün bir televizyonda
yemek programi vardi onu izlemeye basladim,ondan sonra gidip isyerinde
Türk arkadaslarima yemek tarifi sormaya basladim.Ama tabi direkt ayni gün herseyi uyguluyordum.Yani anlayacaginiz hemen sarmalar sarmaya,
mantilar acmaya,lazanyalar pisirmeye basladim.Esim hayretler icinde kalmisti.
Böyle bir performans hic beklememisti benden.
Cok sükür simdide cok iyi bir asciyim ve herkese beni över sagolsun.

evlenince öğrendim.evlenmeden önce çalışıyordum mutfağa girmeye fırsatım olmuyordu.evlenince bol bol fırsatım oldu:roflol:ilk başlarda telefon yardımı, tonlarca yemek kitabı sayesinde alıştım öğrendim.çok zorlandım aslında halada zor geliyor bana yemek olayı..

doğruyu mu söyliyimmmm :)) bilirdim ama yapmazdım.gıdacıyım ,yemek fabrikalarında çok çalıştım, bu o yüzden bilirdim.ama yapmazdım.evlenince yapmaya başladım,eşim de çok yardımcı oldu sağolsun

ay bende bilmiyordum evlenmeden önceki şimdide 1,5 yıllık evliyim ama hala çok acemiyim ne zaman marifetlenirim allah bilir :))

Ac kalmayacak kadar bılıyordum şakkıdı Cogu yemegı ılk defa yapıp esımle ılk defa yedım herhangı bır kotu yorum almadıgım gore sanırım yemek yapabılıyorum.

bekarken bilmiyordum yemek yapmasını
çalıştığım için annem yapıyordu yemekleri
hatta annem kızıyordu evlenecen öğren diye
şuan 2 aylık evliyim güzel yemek yaptığımı söylüyorlar
ben yemek yaparken çok mutlu oluyorum
zevkle yapıyorum
birşeyler yapmak hoşuma giidyor.
demekki ben yetenekliymişim yahuu

tencere yemeği yapmayı bilmiyordum ama annem hamur işlerini fazla bilmezdi ama ben mantı açmasını annem öğretmemesine rağmen el yordamıyla öğrenmiştim.Buna rağmen ayrıldığım eşim yaptığım yemeklere çok mudahele ettiği ve eleştirdiği için mutfaktan soğumuştum.Şimdi elimin lezzetli olduğunu söylüyorlar.

evlendiğim zaman sadece salata yapmayı biliyordum onunda çok sevdiğim için ama zamanla her çeşit yemeği yaptım değişik tatları denemeye cesaret bile ettim..ve sonuç kendimi geliştirdim..mutfak korkum kalmadı..ilk evlendiğim zaman kek bile yapamazdım çokk yaptığık kekin karşısına geçip ağladım düşünün bir parmak bile kabarmayan kek...zavallı eşim yinede yedi...o kekleri..ama şimdi istediğim kek çeşidini yapabiliyorum araştıyorum deniyorum hatta kendimce tarifler bile uydurabiliyorum..önemli olan istek ve severek yapmak..

Bekarken aç kalmayacak şekilde bilirdim ama hep pratik şeyler, evlendikten sonra bazılarını eh işde denecek cinsten, bazılarını ben bile yiyemiyorum :) 1,5 yıllık evliyim üstelik.

hiçbişey bilmeden evlendim makarna pilav hazır çorba haricinde
herşeyi evlendikten sonra öğrendim
eşimde çok güzel yemekler yapar çoğunu ondan öğrendim sayılır kebap türü ve et yemeklerini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…