• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlendiğinizde yemek yapmayı biliyor muydunuz?

valla ne yalan söliimm 1,5 senelik evliyim ama hala yemek konusun pek tecrübem yoktur..bizde yemek işine sağolsun kayınvalidem bakar:)) ben hazıra gitmiş oluyorumm o yüzden pek mecbure kalmadan yapmıyorum..bana versinler pasta börek yapayımm:))) ama tabiki beceri ve zamanla olay bişey....

Hayır hiç doğru düzgün yemek yapmayı bilmiyordum
Herhalde bu yüzden eşimin bana ilk hediyesi kocaman bir yemek kitabıydı.
:kahve:

merhaba,

bende 8 aylık evliyim.evlenmeden önce yemek yapmayı biliyordum ama okul iş derken zaman olmuyordu.şimdi çalışmıyorum yapıyorum valla herkeste çok beğeniyor hatta kayın validem kıskanıyorum seni benden iyi yemek yapıyorsun diyor:))) internetten açıp bakıyorum değişik şeyleri deniyorum ama stres yapmadan ya güzel olmazsa diye düşünmemek lazım zamanla herşey oturuyor.zaten benim eşim acayip yemek seçiyor işim zor ama ben yinede halimden şikayet etmiyorum...anneme çekmişim annemde süper yemek yapar:)))))))

Evlenmeden önce ne yemek ne de ev işi olarak hiç bişi yapmamıştım.
Çalışıyordum ve evde herşey önüme geliyordu. Anneciğim benden hiç bişi
talep etmediği için ben de bu fırsatı sonuna kadar kullandım ve
evleneceğim insana da bilmediğimi söylemiştim. Evlendikten sonra evi ve
mutfağı çok iyi kotardığımı görenler - bekarken yapmadığıma inanmadılar.
Artık özel yetenek midir yoksa çok iyi gözlemlemekmidir bende bilmiyorum
ama gerçekten hiç acemilik çekmedim. Bir süre yemek kitaplarına baş vurmuştum.
Şimdi internet sayesinde her bilgi bir tık kadar yakınımızda olduğuna göre hiç
sorun olmamalı diye düşünüyorum. Şu an 22 yaşında olan kızım da ev ve yemek
işinden hiç anlamıyor mesela - hiç te endişe etmiyorum. Gerektiğinde herşey bir iki
acemilikten sonra öğreniliyor.

az-çok biliyordum ama evlendikten sonra daha çok geliştirdim....kurufasulyenin pilav gibi kavrularak yapıldığını zannediyordum...acemilik işte...insan yapa yapa öğreniyo...hatta annem eşime evlenmeden önce 'benim kızım yemek bilmez iş bilmez daha çocuk' diye uyarı vermişti..eşimde'ben her akşam onu dışarı çıkarırım' demişti..annemi kandırmak için...çıkardımı hayır! bana yemek yapmayı öğretmeyi tercih etti...

evlenmeden önce bende bilmiyordum.göz aşinalığım vardı ama.2.5 aylık evliyim hayatımda ilk defa tek başıma kek yapıyorum.tarif olduktan sonra yapılıyor bence.yemkleriminde azcık tuzu az oluyor.:utangac:
hamarat değilim ama becerikliyim.tarifi aldıktan sonra çok güzel yapabiliyorum. yerimseniben:1rolleyes:

az-çok biliyordum ama evlendikten sonra daha çok geliştirdim....kurufasulyenin pilav gibi kavrularak yapıldığını zannediyordum...acemilik işte...insan yapa yapa öğreniyo...hatta annem eşime evlenmeden önce 'benim kızım yemek bilmez iş bilmez daha çocuk' diye uyarı vermişti..eşimde'ben her akşam onu dışarı çıkarırım' demişti..annemi kandırmak için...çıkardımı hayır! bana yemek yapmayı öğretmeyi tercih etti...

benim annem de aynı şeyi söylemiş eşime:utangac:benim eşimde ben yaparım yemekleri diyodu ama nerdee!!

evlendiğim zaman bende hiç birşey bilmiyordum.bu konularda çok bilgisizdim.anneciğim sağolsun bana hiç iş yaptırmazdı.ömür boyu zaten yapıcaksın gençliğin tadını çıkar derdi.annem çok güzel yemek yapar şimdi bende öyleyim.eşim çok beğeniyor.sanırım anneme çektimcokacimcoookherşey zamanla öğreniliyor bence:lepi:

ben de anneme yardım ede ede öğrendim tabii. hiç yemek yapmamış olsanız da o yardımlar işe yarıyo. aklınızda kalanları kullanıyosunuz valla.

Hiçbir yemeği yapmayı bilmeden evlendim ,,, annemin ben üni de okuyorum diye ,"sen derslerine çalış, okulunu bitir " felsefesiyle ve benim mutfaktan uzak durmam sebebiyle bi makarna bile yapmasını bilmeden evlendim,,,ya bırakın onu çay bile demlemesini bilmiyodum...kaydirigubbakcemile3
7 aylık evliyim.Evlendikten sonra çok zor oluyo öğrenmek ama internet saolsun ,ne arasam buluyorum hem de resimli,videolu filan...Şimdi annemin bile yapmadığı ,denemediği şeyleri yapıyorum tarifler sayesinde...kim tutar beni... kaydirigubbakcemile4
Peki nasıl mı oluyo??? Eşim "yemekteyiz "programına katılsam 1. olacağımı söylüyo siz düşünün gerisini kaydirigubbakcemile3

ben ewlenmeden önçe sadeçe kek,makarna ,yumurta we papates yemeği,kısartma falan bilirdim yani basit şeyleri,6 senelik ewliyim şu anda we bir çok yemeği yapmayı öğrendim,lessetiyse yeni tam olarak oturmaya başladı,annemden ,komşularımdan,internetten kitaplardan bulduğum tarifleri deneye deneye öğrendim işte,sende samanla öğrenirsin dert etme,ben bir kere pırasa yemeği yapmıştım eşime hiç unutmam,daha 1 aylık falan ewliyis,resmen çiğdi pırasalar,olur böyle şeyler boşwer,eşimin yüsünden yemeği sor yediği belli oluyordu ama yinede çok güsel olmuş demişti,eline sağlık! :))) bir kerede kuru fafulye yapmıştım onlarda erimişti,yemekten çok çorba olmuştu,kurufasulye çorbası... :))) bir türlü yemeklerin pişme samanını ayarlayamıyordum ben,ya unuturtur fala pişirirdim yada öellikle sebselerin piştiklerini sanıp erkenden altını kapatırdım,:)))) ben fasla yetenekli değilim bu konuda,hamur işini çok iyi yaparım ama normal yemek sormayın bana,yaprak sarmasını hala yapamam. :)))

ben veleneceğimde ablam babama "bu daha yemek yapmayı bilmiyo bi de siz bunu evlendiriyosunuz" demişti...

şimdi içli köfte bile yapıyorum..aştım kendimisırnaşık şey:içelim:

bende evlendikten sonra yemek yapmayı öğrendim mesela 4 aylık evliydik düdüklü tencereye et koydum haşlanması için et 250 gr suyu 8 litre pişmedi bi türlü şimdi çok güzel yemek yapıyorum en azından eşimle birlikte aynı damak tadına sahip olduk 10 yllık evliyim gayet güzel misafir ağırlayabiliyorum ama bu arada kendimlede gurur duyuyorum çünki benim etrafımda 1 3 senelik evli olupta çay tutmasını bilmeyen kişiler var içli köfte işine giremedim ama bu yıl gireceğim...inşallah

ben ewlenmeden önçe sadeçe kek,makarna ,yumurta we papates yemeği,kısartma falan bilirdim yani basit şeyleri,6 senelik ewliyim şu anda we bir çok yemeği yapmayı öğrendim,lessetiyse yeni tam olarak oturmaya başladı,annemden ,komşularımdan,internetten kitaplardan bulduğum tarifleri deneye deneye öğrendim işte,sende samanla öğrenirsin dert etme,ben bir kere pırasa yemeği yapmıştım eşime hiç unutmam,daha 1 aylık falan ewliyis,resmen çiğdi pırasalar,olur böyle şeyler boşwer,eşimin yüsünden yemeği sor yediği belli oluyordu ama yinede çok güsel olmuş demişti,eline sağlık! :))) bir kerede kuru fafulye yapmıştım onlarda erimişti,yemekten çok çorba olmuştu,kurufasulye çorbası... :))) bir türlü yemeklerin pişme samanını ayarlayamıyordum ben,ya unuturtur fala pişirirdim yada öellikle sebselerin piştiklerini sanıp erkenden altını kapatırdım,:)))) ben fasla yetenekli değilim bu konuda,hamur işini çok iyi yaparım ama normal yemek sormayın bana,yaprak sarmasını hala yapamam. :)))

bende yeni evlendiğimiz zaman yaprak sarmalarının dibini tutturmuştum.eşime dedim ama yandılar diye,olsun ben yanık daha çok severim deyip yemiştikaydirigubbakcemile3

ben evlenmeden once annem bana hep derdık gel yemeklerı sen yap ogrenmek ıcın ama ben elımı,bı sey surmezdım.ama buna ragmen sımdı yemeklerım harıka esım cok begenır.simdi 4 aylık evlıyım o kadar buyuk vakalarım olmadı cok sukur:sm_cool:

İyide kızlar hergün ne bulup pişiriyorsunuz eşinize, üstelik çalışıyoruz bir çoğumuz, çorbasından tatlısına yemek yapmak saatler alıyor. Ben hiçbirşey bulamıyorum yapacak, birde sebze sevmeyen bir eş olursa insan ne pişiricem diye kafayı yiyor.

Back
X