Eski eşinin ahını almış olabilir misiniz mesela? Çocuğun annesiyle babası ayrıldı ve henüz 15 yaşında. Ne bekliyordunuz? Madem böyle birşeye kalkıştınız sonuçlarına da katlanırsınızYaklaşık 5 yıllık ilişkinin ardından evlendik.aslı da sureç biraz karışık.üniversitede çıkmıştık ve ikimizde başkaları ile evlendik.ben ayrıldım o da ayrılma aşamadındaydı.karısı ilişkimizi öğrendi 3yıllık davanın sonunda boşandılar.bir oğlu var ve oğluna çok duşkun.ayrılmalarından sonra evlenmeyi bekledim ama uzatınca rest çektim ve sanırım beni kaybetmemek için evlendi sadece bir şartı vardı.oğlumun teog sınavı var bekle yazın soyleyeceğim evlendiğimizi dedi. 5 ay bekledim.bu arada ailesinden de gizledi evlendiğimizi.bana zaman ver çocuğu hazırlayacağım dedi.bir yıl oldu hala evlendiğimizi ailesi bilmiyor.işyerindeki arkadaşlarından da gizliyor.sebep de oğlunun duymaması içinmiş.oğlu 15 yaşında.bana evlilik yuzuğu de almadı.bunu bile sorun etmedim ama en sonunda rest çektim ve ya ailene evliliğimizi soyletsin ya da seni terk ederim dedim.bağırdı kufretti.bana rest mi çekiyorsun dedi...insan içinde bulunduğu durumu goremezmiş.ne olur akıl verin.gerçekten evliliği saklama nedeni oğlu olabilir mi..bir gün sinirlenip facebooka evliliğimizi ikan ettim kıyamet kopardı oğlum gorecek diye zorla yazıyı kaldırdı.neden bunu yapıyor bana ne olur bana bir akıl verin
Igrenc kahredici bir evliligi olabilir, bosanmak icin elinden gelen her seyi yapabilir adam ancak tum baglarini koparmadan mutsuz bosanacak dusuncesi ile evli bir adamla birlikte olunmamali.Benden az ya da çok, o veya bu şekilde beklentisi olan bir erkeğin gelip de "eşimle hiç anlaşamıyoruz, yolun sonu görünüyor" demesi bana asla inandırıcı gelmez. Kaldı ki inanacak kadar güvendiğim, bir geçmişim olan, hatta aşkından öldüğüm bir adam bile olsa yine de "Ben olmasam belki ayrılmazlardı, belki zamanla daha iyi olurlardı" dememek için asla bir adım daha atmaz, artık ilişki midir nedir onu kesinlikle bitirir kendi yolumu çizerdim.
Düşüncem bu, ama burada konu sahibine de biraz fazla mı yüklenilmiş diye düşündüm okurken. Sanki adamın şahane bir aile hayatı varmış da konu sahibi adamı zorla kolundan çekip yuvasından koparmış gibi yorumlar yapılmış.
Evet, bir şeylerin başladığı sırada adam evliymiş ve bu iki taraf için de affedilemez bir hata ve konu sahibinin de kabul ettiği bir hata. Ancak "sen o adamın yuvasını yıktın" derken belki de haksızlık ediyoruzdur. Evet 15 seneyi devirmiş bir evlilik bitmiş ama her evlilik gül bahçesi değil ne yazık ki. Kaldı ki yeni eşinin elinden tutup "ben bu kadınla evlendim" demeye çekinen bir adam mutlu yuvasını yıkıp ikinci bir evlilik yapmaya yeltenmezdi diye de düşünüyorum. Benim düşüncem...
Konu sahibine de diyeceğim şu ki, eşiniz güvenilmez bir insan her şeyden önce. Başkasıyla evliyken sizinle görüşen insanın sizinle evliyken size sadık kalmasını beklemeye hakkınız yok. Sizinle evliliğini herkesten saklaması da asla ve asla kabullenmemeniz gereken bir durum. Ciddi bir rest çekmenizi önerecektim ki, anladığım kadarıyla yapmışsınız bunu zaten. Geçici bir süreliğine durumu saklamak için mantıklı sebepler varmış, neticede ergenlik çağında bir çocuk var ortada. Ama hala sizi gözlerden uzak tutmak istemesi bir şeylerin yolunda gitmediğinin göstergesi. Artık vicdan mı, pişmanlık mı, "böyle değil şöyle olsaydı nasıl olurdu?" soruları mı bilinmez, ama bence siz kabul edip sussanız da zamanla yol ayrımına geleceksiniz.
Bence o adımı siz atın, yoksa kendinize saygınız kalmayacak.
Teşekkür ederim...yazılanları bir ozeleştiri olarak karşılıyorum.pişkinlikle alakası yok.yaptığımla gurur duymuyorum ama başa gelmeyince anlaşılmıyor.ben de böyle söyler ve yazardım ama aynı duruma duştum.ben hatamın farkındayım...belki ne yapmam gerektiğini de biliyorum ve kendimi kandırışımla yuzleşiyorum...akıllı geçinen 40 lu yaşlardaki ben bunu yaptım...aferin beklemiyorum...madem utanıyor...oğlundan çekiniyor neden nikah kıydı...neden hala ayrılmamakta direniyor.ben kimsenin üzerinde kalmış da değilim...kaç kere git dedim.kaçtım saklandım aradı buldu...universiteden eski arkadaşım dedim...eşimle bitti ...anlaşamıyoruz dedi...biten...istenmeyen bir ilişkinin sorumlusu ben değilim diye duşundum.eski eşi benden güzel çok zengin de değilim...bunca ısrarı sevgiden diye duşundum.sevmediğiniz biri ile neden surdurmak zorundaki inşa dedim...açıklamaları mantıklı geldi.tek ayrılan ben olmayacağım dedi...sevmediği biri ile surdurse daha mı erdemli olacaktı...şu an evladının tüm ihtiyaçlarını karşılıyor...derdim oarası da değil zaten eşim zengin dw değil...biz aşk üzerine bir hata yaptık...eşinin hataları yok mudur...bilemem...şunu biliyorum iyi giden bir evliliği hiçbir guç yıkamaz yanlış mı dulunuyırum
Igrenc kahredici bir evliligi olabilir, bosanmak icin elinden gelen her seyi yapabilir adam ancak tum baglarini koparmadan mutsuz bosanacak dusuncesi ile evli bir adamla birlikte olunmamali.
Belki konu sahibi olmasa bile bosanacakti bunu kimse bilemez. Ancak bosanmamis bir adamla birliktelik yapmak ve bosanmasini bekleyerek birlikte olmak cok yanlis.
Once yasanmisliklari yani bagi nikahi ardinda birakmali onun varligi baskisi olmadan. Bu yasamadan bilinmeyecek bir sey degil konu icerisinde verdigim ornegi okuyabilirsin. Mutsuzum bosanacagim diyerek bir cok kadinla olup esine donen, ya da kadindan vszgecen erkeklerle dolu dunya.
Ben hukuk fakultesinde okurken, hukuk felsefesi hocamizin 'ahlak nedir' sorusuna cevap olarak; ahlak toplumun dayatmasidir diyen bir insan olarak bunlari yaziyorum. Toplumsal ahlaktan bahsetmiyorum kisinin vicdan muhasebesi yapabilmesi onemli diyorum. (Verdigim cevap uzerine sinifta aldigim tepkileri dusun).
Gercekten bir insan mutsuz olabilir, kimse evlendigi, cocugu oldugu icin zincirle bagli degildir esine. Birliktelik devam ederken hayata mudahil olunmamali benim kendi deger yargilarima gore. Yikilacak yuvaya dahil olmak etki etmek onemli burada. O adam bosanmis olsa, ciksa eski askinin karsisina kimseden bu tepkileri gormezdi.
Umarim anlatabilmisimdir.
tebrik ediyorum seni. Sen ve senin gibi insanlari gormek beni mutlu ediyor. Filmlerde ki gibi hissedip 'hala umut var' diyesim geliyor.
Pisman biri ? Adam nikah kiysaydi pişman olacak miydi ?bize klavye basinda ahkam kesme kolay..suanki esinizin sizi hangi yalanlarla kandiridigini da Allah bilir..insallah bundan sonra daha yerinde kararlar verip hayatinizi bir duzene sokarsiniz.
esiniz sizi el icine cikarilmayacak,gizlenecek bi hata olarak goruyor madem sizde cikartin onu hayatinizdan,
sevgili kk hanimlari,kimseyi kinamasak daha iyi degil mi..insan kinadigi seyi tecrube etmedikce can veremezmis..ortada pisman biri var,hakarete varan laflar edilmis,ayiptir..
Evliyiz zaten şu anPisman biri ? Adam nikah kiysaydi pişman olacak miydi ?
''evliydi ve karısı ilişkimizi öğrendi'' kısmından sonra okumaya değer görmedim. 25 yaşındayım, asla Allah büyük söyletmesin, ancak samimi söylüyorum ki asla bir hem cinsimin elinden erkeğini alacak kadar aç değilim. Özellikle de evli bir erkekle... Mutsuzluk üzerine mutluluk kurulmaz. kendinize de yazık ediyorsunuz ayrıca. yaptığınızı onaylamıyor olmama rağmen sizin için de üzüldüm.Yaklaşık 5 yıllık ilişkinin ardından evlendik.aslı da sureç biraz karışık.üniversitede çıkmıştık ve ikimizde başkaları ile evlendik.ben ayrıldım o da ayrılma aşamadındaydı.karısı ilişkimizi öğrendi 3yıllık davanın sonunda boşandılar.bir oğlu var ve oğluna çok duşkun.ayrılmalarından sonra evlenmeyi bekledim ama uzatınca rest çektim ve sanırım beni kaybetmemek için evlendi sadece bir şartı vardı.oğlumun teog sınavı var bekle yazın soyleyeceğim evlendiğimizi dedi. 5 ay bekledim.bu arada ailesinden de gizledi evlendiğimizi.bana zaman ver çocuğu hazırlayacağım dedi.bir yıl oldu hala evlendiğimizi ailesi bilmiyor.işyerindeki arkadaşlarından da gizliyor.sebep de oğlunun duymaması içinmiş.oğlu 15 yaşında.bana evlilik yuzuğu de almadı.bunu bile sorun etmedim ama en sonunda rest çektim ve ya ailene evliliğimizi soyletsin ya da seni terk ederim dedim.bağırdı kufretti.bana rest mi çekiyorsun dedi...insan içinde bulunduğu durumu goremezmiş.ne olur akıl verin.gerçekten evliliği saklama nedeni oğlu olabilir mi..bir gün sinirlenip facebooka evliliğimizi ikan ettim kıyamet kopardı oğlum gorecek diye zorla yazıyı kaldırdı.neden bunu yapıyor bana ne olur bana bir akıl verin
Yaklaşık 5 yıllık ilişkinin ardından evlendik.aslı da sureç biraz karışık.üniversitede çıkmıştık ve ikimizde başkaları ile evlendik.ben ayrıldım o da ayrılma aşamadındaydı.karısı ilişkimizi öğrendi 3yıllık davanın sonunda boşandılar.bir oğlu var ve oğluna çok duşkun.ayrılmalarından sonra evlenmeyi bekledim ama uzatınca rest çektim ve sanırım beni kaybetmemek için evlendi sadece bir şartı vardı.oğlumun teog sınavı var bekle yazın soyleyeceğim evlendiğimizi dedi. 5 ay bekledim.bu arada ailesinden de gizledi evlendiğimizi.bana zaman ver çocuğu hazırlayacağım dedi.bir yıl oldu hala evlendiğimizi ailesi bilmiyor.işyerindeki arkadaşlarından da gizliyor.sebep de oğlunun duymaması içinmiş.oğlu 15 yaşında.bana evlilik yuzuğu de almadı.bunu bile sorun etmedim ama en sonunda rest çektim ve ya ailene evliliğimizi soyletsin ya da seni terk ederim dedim.bağırdı kufretti.bana rest mi çekiyorsun dedi...insan içinde bulunduğu durumu goremezmiş.ne olur akıl verin.gerçekten evliliği saklama nedeni oğlu olabilir mi..bir gün sinirlenip facebooka evliliğimizi ikan ettim kıyamet kopardı oğlum gorecek diye zorla yazıyı kaldırdı.neden bunu yapıyor bana ne olur bana bir akıl verin
Evet boşanacağımı söyledim....hakaret edip bağırıyor....Konu sahibi karar verdiniz mi kesin olarak ya da konuştunuz mu tekrar eşinizle bu konu ile ilgili ?
Anladiniz işte demek istediğimi.herkese ilan etse yaniEvliyiz zaten şu an
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?