Kizlar merhaba annelik paranoyaklik demekmis bir.nevi..
Sozde o kadar kitap okudum ama gel gor ki panik hhali felaket.
COk sukur yeni duzene alismak uzereyim.
Girip baktm ama yazamadim. Kasim annelerine sorunlarimi sormaktan.
Herkes iyidir umarim.
Dogum hikayem ,
Cumartesi sancilarim vardi ama duzensizdi.
Bir de.o gun su babane yont. Yapamamistim.
Aksm ustu siklasti sancilar ve yururken ayagim kasilip 2 kat oluyodm ya da koltuktan kalkarken.
Geceye dogru siklasinca sureleri tutmaya basladim. En son 10 dk dusunce esime dedim kalk hazirlan.. bende sicak dus aldim. Tabi heyecsn korku bir yandan da kavusacak olmak.1.30 gibi gece yatisim yapildi. Nts 2 kez baglandi sanci esigim 35 40 en fazla 56lardaydi.acaba alet mi yanlis diye 2.yi takti ebe... rahim kasilmasi degil ama bu dedigin dedi.
Bende kasiklarimda baski var 2 kat oluyorm sancim vsr dedim. Alttan muayene etti vee aaaaa cok ilginc bi hastasin.alete bakarsak birseyin yok ama acilman 4-5 cm olmus dedi. Cihaza gore eve yollardim seni dedi. Yatisim yapildi.. ben heyecandan olcek gibiyim tabi.. esim desen panik..ailelere daha soylemeyin acilma ne zaman olur belli olmaz gelseler de odaya almam bisuna eziyet olur dediler.
Dogumu epidural mi istiyorsun dedi aslind niyetim o degildi ama o anki agri ile evet dedm.. epidural uyusturmayacak sadece sanci ve agrilari daha hafif hissedeceksin dediler..
Saat 4 e dogru esim artik annenlere haber ver bari dediginde 6cm di acilma ve ebe ooo sacli bi bebek suan elliyorum sacini dedi.
daha asagiya inmemis. Acilmana gore bekleyecegiz dedi.
Annemler apar topsr geldiler. Rsime dedim sen cik hava al. Annem basimda yasin okudu. Bende icimden okuyorm..
Kardeslerim geldi o an kimseyi gormek istemedim ve tersledim biraz
hepiniz gelmeseydiniz diye..
Fatma eli ana otunu suya koydular.
Ben ilk gittigimdeki acikliga bakarak hizli acilir sandim ama sabah 9.20 de dogumhaneye alindim.yeterli aciklik ve bas inmis diye. Oraya nasil goturuldum noldu hatirlamiyorm hersey silik esimle bakismam ailemin dualari..
Biliyosunuz gittigim.hast. mesai saati disi kim nobetxiyse o dr doguma giriyodu. Kendi dr nobet gunu degildi ama diger dr da kendi dr kadar iyi cikti. Zaten normal dogumda en onemli husus ebeler bence. Inanilmaz motive edici ve rahatlaticilardi. Mustafa cecelinin sarkisi esliginde gozlerim kapali yari bagiris yari ikin hadi az kaldi orda misin ses ver vs derken basin cikmasiyla o icinden akan akinti bosalimi hayatim boyunca unutamam. Gozumu actigimda 9.50 idi saat. Ohh cektim bi.sonra o minigin aglayis sesi gogsume koyduklarinda susmasi.. yari aglamam yari gulmem.cok farkli bir duyguymus.Rabbim isteyen herkese ama herkese yasatsin bu duyguyu..
Odaya getirdiklerinde kulagina sehadet getirip damagina hurma surdum ve ben e o hurmayi yedim.
Bu arada lavman yapilmadi ben buyuk abdestimi yaptigimi hissettim.
Kesi atilmadi ama 2yerde yirtilma sonucu 2 dikisim var.
Suan alisma evresindeyiz birbirimize.. uyku duskunu ben kac gundur yari uykulu ama mutluyum.beden yorgunlugu ve dogum halsizligi hala var. Ama onun varligi acayip.. kucuk bi sese gozlerim fal tasi gibi hemen onu kontrol ediyorm. Annelik demek buymus diyorum.
Sagolsun anneler epey yardimci bu surecte o yuzden minimum gerginlikle atlatmaya calisiyorum lohusaligi..
Gebeligim cok rahat gecti cok sukur.dogumum da diledigim gibi oldu.allaha bin sukur. Rabbim herkese benimki gibi gebelik be dogum nasip etsin...
Ah bu arada
pogacaayak
gibi bende dogum mu bir dha mi asla dedigimi hatirliyorum..
)
Sizleri de cok ozledimmm..