- 5 Mart 2012
- 4.870
- 1.080
- 248
ben 28 yaşında bekarım, ben ne zaman evlenip bebek sahibi olurum acaba...
bende senin gibi düşünüyorumgenç anne olmayı çok isterdim
yok genç anne olmayı istemekten değil benımkı, ama 30 yaşından önce 28-29 gibi bebek sahibi olmak ideal saglık acısından da. erken evlenseydım bıle, ki evlenbmezdim, yine bu yaslarda cocuk düşünürdüm, o yüzden dedim. ve bende aday yok şu an. yabancı bir çocukla görüşüyorum, o da zor gibi görünüyorbelirsiz bir sürecteyım, daha ne kadar uzar bilinmez.
1,5 aylık evliyim daha eşime kalsa hemen istiyo ama ben en az 1 yıl istemiyorum Allah aratmasın
daha çok erken senin için. sen bilirsin ama biraz daha evliliğin tadını çıkarın. biz kocamla hala tadını çıkarıyoruz :) gez toz oooh keyif... :)
ne kadar şöye gez toz diyen tanıdığım varsa sonra istediği zaman çocuğu olmadı. biz gezcez daha istemiyoruz diyenlere Allah ceza verdi sanki. Böyle söylemeyin. Zamanı geldiğinde olur inşallah şimdilik başka planlarımız var falan deyin.Gerçekten Allahın gücüne gidiyo bunu çok yaşadım ben.
inşallah hakkında hayırlısı olsun canım..yarının ne getireceğini nasıl sürprizler olacağını bilemeyiz,herşey dilediğin gibi güç olmadan olsun canım
merhaba arkadaşlar :) aranıza yeni katıldım 26 yaşındayım bende.. eşimle beraberliğimizin 8.yılı 7 yıldır evliyiz yeterince gezdik tozduk artık bebiş istiyoruz kimi daha çok erken diyor kimide tam zamanı diyor işten ayrılalı 3 ay kadar oldu evde oturmak çok zor geliyor çalışmaya alışan için ama çocuğumu kendim büyütmek istiyorum bakacak kimsemizde yok o ayrı tabi .. çocuk peşinde koşmak için ideal yaştamıyım diye düşünüyorum :) yapabilirmiyim bakabilirmiyim diye tereddütlerim var bir de.. bi yanda kira borçlar felan derken ertelemek istemiyorum borç bitmiyor çünkühamileliği atlatan arkadaşlarım biraz hamilelik öncesi dönem için bilgilendirebilirmisiniz kendimi nasıl hazırlamam lazım çok dengesiz besleniyorum 46 kiloyum hangi doktoru tavsiye edrsiniz ?
ohhoooo...yok bakamam yok sorumluluk yok borçlar derken bir de bakıyoruz ki yıllar geçmiş...ben 6.5 yıldır evliyim. Evliliğin iki yılında çocuk istedik ve ikiz gebelik oldu ama sonu gelmedi..Ozaman hazır hissetmediğimi anladım ve gene erteledik taki bu aya kadar..yaş sorunu ben 32 eşim 35 çevre baskısı vs derken bu ay korunmadım ve Allahta nasip etti şimdi hamileyim 6 haftalık nedense çok heyecanlıyım..:) pişmanmıyım bu kadar bekledim diye..Asla ve asla keşke demek istemiyorum vardır bunda da bir hayır :) Rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin temennimiz budur..
evlendikten 11 ay sonra bebek sahibi olmaya karar verdim(eşim en baştan beri istiyordu), evlilik yıldönümümüzde hamile olduğumu öğrendik :))
küçük evlenmişsin ama 8 yıl olmuş sonuçta artık düşünebişlirsiniz çocuk sahibi olmayı bence. bende ilk 25 hyaşında doğum yaptım şimdi ikinci 35 te olacalk kısmetse. hamilelik öncesine gelince tabi öncelikle kendine güvenebileceğin bir kadın doğum doktoru seçebilirsin kan tahlillerin yapılsın . mesela benim bir düşüğüm oldu kansızlık vardı bende önce onu düzeltmek gerekiyor. bazı doktor folik asit veriyor bazısı vermiyor mesela. beslenme düzenine gelince süt peynir yoğurt yumurta et balık ve bağırsak düzeni için posalı yiyecekler yani sağlıklı olan herşey. şeker ve gereksiz tuzdan uzak durmak gerekiyor. inşallah herşey gönlünüze göre olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?