• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten sonra alınan mülk?

Miras olduğu için,sanırım paylaşılmayacaktır.
Bunu bir araştırın dilerseniz..

Oncelikle, cok seviyoruz guveniyorum vs.. yalan. Ayrılık soz konusu oldugunda o sevdiginiz adam ıyle bi canavara donusuyor ki anlatamam!!!
Benim evlenmeden once 2 evim vardı. Evlendikten sonra 2sini de sattım ve bir ev aldım. Esimlede evlendikten sonra mal ayrımı sozleşmesi yaptım. Evimin bi tanesini o cezaevindeyken ona harcadım salak gibi. Digeriylede ev aldım. Cezaevine girme sebebi memura rusvet vermekten. 7 ay yattı ama en iyi avukatlar tuttum. Cezaevine girmeden onceki tum borclarımızı odedim. Calısmadıgı için bu arada borclar vardı ve evi o yuzden satmak zorunda kaldım.
Neyse..

Cezaevinden cıktıktan 4 yıl sonra ayrılmaya karar verdim. Mahkeme 2,5 yıl surdu. Cok seviyor ya beni Ayrılmak istemedi. Koluna ismimi yazdırdı dovmeler yaptı kapımda yattı oo neler neler.. 2.5 yıl sonra bosandık temyize gitti. Bu iş bitsin diye 20 bin lira para verdim temyizden dosyayı cekti ve bosandık. 3 yılda bosanabildim. Bir hafta sonra evlendi. Allah mesut etsin benden uzak olsun. Şimdiiiii gelelim asıl konuya

Bosanma mahkemesinde para pul konusulmadı. Zaten mal ayrımı sozleşmemiz vardı. Ama kanun bu konuda cok acık. Ben sozlesmeyi evlenmeden once yada hemen sonra yapmam lazımmış. Yada ev alınmadan once, ben ev alındıktan sonra sozlesme yaptım.
Bosanmamızdan tam bir yıl sonra bana dava actı. Davanın adı: deger artış payından dogan alacak
Zaten bir yıl içinde acabiliyormuş. Kasım 2016 da dava actı. Haziranda mahkememiz var. 90.000 Tl alacak davası ustelik simdilik 90bin Tl evin degerinin biçilmesini ve evin yarısını istiyor.
Benim mal ayrımı sozlesmem hikaye yani. Şimdi ben evlenmeden once aldıgım evleri , evlendikten sonra sattıgımı ve bi tanesini ona harcadıgımı ispat etmeye calısıyorum. Hak iddia ettigi evide evlenmeden once aldıgım evi satıp almıştım onu ispat etmeye cslısıyorum.

Ancak miras ve bagıştan olmayabilir bu durum. Ama sonra satıp eve harcarsan yada satıyım daha iyi bi ev alıyım dersen yine de dikkat et ve ASLA guvenme!!!
AY NE KADAR DOLUYUM. SOLUKSUZ YAZMIŞIM:(((

İster miras ister hediye olsun farketmez arkadaşlar. Üzerine aldığı an tapusunu onun malı olur artık nasıl kazandığı önemli değil. Onun üzerine olan her malda da eşin hakkı olur. Başka bir arkadaşımdan biliyorum babasından miras kaldı eşinin üzerine sonra ayrıldılar yarısını mahkeme yoluyla aldı ama daha eşle hiçbir sorun yokken şimdiden bunların düşünülmesi saçma geliyor. Aynı şeyi eşinizin yaptığını düşünün misal ailesinden miras kalacak ya da biri hediye verecek ve eşiniz sırf ileride ayrılırsanız diye, onu başkasının üzerine yapıyor nasıl tepki verirdiniz?

Ben zaten şahsen durumum ne kadar kötü olursa olsun evli barklı insanım benden eşim sorumlu yarın birgün akrabalar arasında da sorun olacak şeyler bunlar. İstediği kadar zengin olsun mülk hediye kabul etmezdim çocukları da mı yok?

Çok iddiali ,hatta bilirkisi edasiyla yazmissiniz,hevesinizi kirmak istemezdim ama yazdiklariniz tamamen yanlis.

Benim üstümde olup hak iddaa edememesi yokmu sonuçta ev hediye oluyo bana
mal ayrılıgı sözleşmesi.eger evlendikten sonrada yapabiliyorsan onu yap. eşininde imza atması lazım buna.
evlenmeden önce yaptıgında noterde naldıgın kagıdı nikah işlemleri sırasında memura ibraz ediyorsun ve dosyana koyuluyor.
ama evli iken bu nasıl olur bilmiyorum. bir notere git sor
belki tapuya şerh koyulur. eşim bu malden yararlanamaz filan diye..
yada amcan kendi üzerine alsın evi.

Evi aldıktan sonra notere gidip mal ayrılığı yapıyorsunuz. Eşinin malından,borcundan ve seninde malından borcundan birbirinizde muaf oluyorsunuz. yani ilerde eşinde ev alsa sen hak elde edemezsin oda seninkinden edemez. aynı şey borç içinde geçerli. bizim oturduğumuz ev benim üzerime evlenmeden önce almıştım ama tapusu evlendikten sonra çıktı. eşimin çok borcu vardı eve birşey olmasın diye notere gidip mal ayrılığı yaptık. ne benim borcum yada mal varlığım eşimi ilgilendiriyor nede onunkiler beni. he benim eşim şimdi borçları bitirdi ne alsa benim üzerime yapıyor ticaret yaptığı için ilerde yine bi sıkıntı yaşanırsa aldıklarının başına birşey gelmesin diye. sadece dükkan benim üzerime değil oda mecburen çünkü memurum. ama arsa araba vs benim üzerime
Yok cnm ben aynı seyi yaptım.elimde noterden maş ayrılıgı rejimi sozleşmesi var. Bende ona guvendim ama bosandıktan sınra bana alacak davası actı. Simdi mahkemeligiz. Avukat once biley olmaz dedi. Ama oluyormuş. Bu konuda kanunda acık varmış. Evlenirken yapmam lazımmış. Yada evi almadan once ozellikle belirtmem lazımmış. Ben evi aldıktan sonra yaptım. Simdi diyor ki onun avukatı bu sozleşme gecerli degil gecerli olsa dahi.. sozlesme tarihinden sonra ki mallar için gecerli bi sozleşme.

Su an buyukcekmece ... nci aile mahkemesinde davamız suruyor. İlk duruşmam haziranda ve eve tedbir kararı koydurdu!!!

Su an buyukcekmece 5.aile mahkemesinde davamız suruyor. İlk duruşmam haziranda ve eve tedbir kararı koydurdu!!!
Senin durumun farkli , konu sahibinin durumu farkli. Konu sahibine amcasi ev hediye edecek yada bagis yapacak ve bu durumda, esi kesinlikle hak iddia edemez! Tartismaya acik birsey degil bu!! Senin olayinda, evlilik icinde 2 evini satip yeni bir ev almissin. Sen kendin evlilik icinde almissin bunu. Esinin yarisini almasini engellemek icin, o eski 2 evin alim satim tarihleri, tapu kayitlari, eger varsa senin evini satip bu evi aldigina dair taniklar , yeni aldigin evin alim tarihi, banka hesap dokumleri, banka kayitlari gibi delillerle bunu ispat edebilirsin. Esinin de, bu evin aliminda katkisi oldugunu ispatlamasi gerekecek.

Senin durumun farkli , konu sahibinin durumu farkli. Konu sahibine amcasi ev hediye edecek yada bagis yapacak ve bu durumda, esi kesinlikle hak iddia edemez! Tartismaya acik birsey degil bu!! Senin olayinda, evlilik icinde 2 evini satip yeni bir ev almissin. Sen kendin evlilik icinde almissin bunu. Esinin yarisini almasini engellemek icin, o eski 2 evin alim satim tarihleri, tapu kayitlari, eger varsa senin evini satip bu evi aldigina dair taniklar , yeni aldigin evin alim tarihi, banka hesap dokumleri, banka kayitlari gibi delillerle bunu ispat edebilirsin. Esinin de, bu evin aliminda katkisi oldugunu ispatlamasi gerekecek.
Aynen oyle oluyor zaten. Verdik delilleri . Ben bu konuda dertli oldugum için soluksuz derdimi paylaştım. Konu sahibine Asıl soylemek istedigim SAKIN GUVENME! KENDİNİ SAGLAMA AL' mesajı vermekti. Kendi derdime dustum:))
Evet bagış ce hediye den hak iddia edemez ama satıp yenisini alırsa benim gibi ugrasır. Dikkat etsin diye yazdım.

Sevgili elsa83 su mal rejimi sozleşmesine guvendim. Bosanma avukatım bile bu noter sozlemesi var. Mallarınız ayrı dedi. Yaptıgımız noterin bile odasına gidip sordum. Tamam mal ayrımı sozlesmesinde mal kimin uzerindeyse onundur diger eş hak iddia edemez dedi. Ama karsıma bu durum cıktı. Sozleşmem gecersizmiş sizde avukatsınız ne dusunuyorsunuz bu konuda. Lutfen akıl verin. Tskler

Hayır ortak olmuyormuş ara sayfalarda açıkladılar,hediye-yada miras yolu ile edinildiği için ortak olmuyormuş.
Evli çiftlerden birine miras yoluyla kalan mallar veya karşılığını ödemeden hibe edilen mallar ortak mal rejimine girmiyor.
Dedeniz, babanız, ailenizden birinin vefatı halinde size kalan miras ya da ailenizden birinin parasını kendisi ödemesi ama tapuda sizden hiçbir bedel almadan hibe/bağış olduğunu belirterek hediye ettiği mülk sadece o kişiye aittir, eş yararlanamaz, mal rejimine girmeyen diğer unsurlar eşlerden birinin şans oyunları, piyango yoluyla kazandığı nakit kişisel mala girer.

Yanlış anlatımım olduysa avukat arkadaşlar düzeltsin lütfen, bir ayrılık söz konusu olduğunda eş miras hakkınıza veya size bağışlanmış bir mülke ortak olamıyor, daha yeni bir tanıdığım boşandı, ailesinden miras yoluyla kalan mülk ortak mal rejimine girmedi.

Vallahi dogru. Nerde takıldınız ben size cevap veriyim

Siz kendi yasadiklarinizdan cikarim yaparak bazi seylerin oyle olduguna inaniyo olabilirsiniz fakat,

Bu konunun sencesi-bencesi yok .

Hukukcuyum,tekrar ve son kez yaziyorum,karsiliksiz kazanimlar mal paylasimina girmez.

Iyi aksamlar size.

Back
X