- 31 Ekim 2014
- 356
- 224
- 53
- 32
Canım diyelimki  kişisinden alıyoruz ya tapu amcamın üstüne olmayınca bağış olmuyoAmcan bağışlasın sana. Tapuda satış değil bağış görünsün. Harcı daha yüksek ama eşin hak talep edemez.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canım diyelimki  kişisinden alıyoruz ya tapu amcamın üstüne olmayınca bağış olmuyoAmcan bağışlasın sana. Tapuda satış değil bağış görünsün. Harcı daha yüksek ama eşin hak talep edemez.
Amcan A'dan alsın sana bağışlasın. Emlak beyan değeri satışa esas gösterilsin evin. Çok tutmaz bu değerden harcı. Zengin diyorsun ödeyemez mi bunu?Canım diyelimki  kişisinden alıyoruz ya tapu amcamın üstüne olmayınca bağış olmuyo
Kabul etmeyebilirAmcan A'dan alsın sana bağışlasın. Emlak beyan değeri satışa esas gösterilsin evin. Çok tutmaz bu değerden harcı. Zengin diyorsun ödeyemez mi bunu?
O zaman sana parayı bağışlasın, hesabına yatırsın gidin beraber alın evi. Aranızda da bir sözleşme yapın bu para bağışına dair.Kabul etmeyebilir
Oluyormu oyleO zaman sana parayı bağışlasın, hesabına yatırsın gidin beraber alın evi. Aranızda da bir sözleşme yapın bu para bağışına dair.
Olur tabi. Evi bağış parasıyla aldığını ispat edebilirsin bu yolla. Ama aranızda bağış sözleşmesi yapmanız gerekli.Oluyormu oyle
Eski konular deyince baktımda hatırladım birine benim bile cnm çok sıkılmıştı bu Doğum parasının elinden alınmasınaTabi evin babamın üstüne alınmasına esim burnumdan getirir benden mal kaçırıyor diye
Hayır ortak olmuyormuş ara sayfalarda açıkladılar,hediye-yada miras yolu ile edinildiği için ortak olmuyormuş.Evlendikten sonra edinilen mallar ortaktır. Amcanız evi evlenmeden önce alıp sizin üstünüze yapsın.
Afedersiniz ben konu sahibini nişanlı zannettiğim için bu yorumu yaptım.Hayır ortak olmuyormuş ara sayfalarda açıkladılar,hediye-yada miras yolu ile edinildiği için ortak olmuyormuş.
Olabilir önce bende ortak oluyor demiştim ama arkadaşlar açıkladılar hediye olduğu için olmaz diye ama ben olsam yinede babamın üzerine aldırırdım evi tam anlamadım ama ev konu sahibinin üzerine olursa eşi kredimi çekecekmiş sanki.Afedersiniz ben konu sahibini nişanlı zannettiğim için bu yorumu yaptım.
Ben de sizi tebrik ederim gerçekten, eşinizi de sizi de çok takdir ettim maşallah. Aslında bu durum benim başıma geldi farklı bir şekilde, o yüzden bilincim bu konuda çok fazla, büyük konuşmayayım ama aşkımdan ölsem böyle bir şey yapmam.
Benim çok aşık olduğum bir sevgilim vardı, 3 ayda evlilik kararı aldık, 3 ay sonra da evlenmeyi planlıyoruz, cidden çok aşıktım ama o kadar şey yaptı hala tam olarak atlatabilmiş değilim ayrılığı. Bu biz tanışmadan 5 ay önce bir ev almıştı, 10 senelik kredi çekmiş, maaşı tam kredi tutarı kadar, evlenince evin borcunu ben ödeyeceğim yani ama evlenmeden önce aldığı için o ev onun olacak, bir de hiç önem vermedim maaş farkına ama benim maaşım onun 1,5 katı.
Bir gün düzgün düzgün anlattım bu durumu, kimse boşanmak için evlenmez biz hep mutlu olalım ama dünyanın bir de böyle bir hali var, ben sana çok güveniyorum (3 ayda tanıdığım adama neden çok güveniyorsam? aşk işte) ama annemler de razı değil bu duruma diye ne açgözlülüğüm kaldı, ne evlenmeden boşanmayı düşünmem, yediğim kaprisin tarifi yok halbuki sevgilim bana böyle bir taleple gelse kesinlikle çok haklı görürdüm. Bu çoşkun sabah olayı o zaman yeni olmuştu, o yüzden hiç aklımdan gitmez :)
İster miras ister hediye olsun farketmez arkadaşlar. Üzerine aldığı an tapusunu onun malı olur artık nasıl kazandığı önemli değil. Onun üzerine olan her malda da eşin hakkı olur. Başka bir arkadaşımdan biliyorum babasından miras kaldı eşinin üzerine sonra ayrıldılar yarısını mahkeme yoluyla aldı ama daha eşle hiçbir sorun yokken şimdiden bunların düşünülmesi saçma geliyor. Aynı şeyi eşinizin yaptığını düşünün misal ailesinden miras kalacak ya da biri hediye verecek ve eşiniz sırf ileride ayrılırsanız diye, onu başkasının üzerine yapıyor nasıl tepki verirdiniz?
Ben zaten şahsen durumum ne kadar kötü olursa olsun evli barklı insanım benden eşim sorumlu yarın birgün akrabalar arasında da sorun olacak şeyler bunlar. İstediği kadar zengin olsun mülk hediye kabul etmezdim çocukları da mı yok?
Oyle birsey yok. Evlendikten sonra alınan mal ortak oluyor. Su anda ben bu durumdan mahkemeligimAmcan hediye ettiği için senin kişisel malın sayılıyor o ev. O sebeple hak iddia edemez eşin boşanma durumunda.