• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten sonra alınan mülk?

Senin üzerine olan her şey kocanındır aynı zamanda. En iyisi amcanın üstüne olsun ev, ama siz oturun... İlerde ayrılırsan falan kendi üzerine alırsın o zaman evi. Amcan neticede yabancı değil.

Kızlar daha önce çok konu açmıştım.kaynanam gorumcem çok yiyici diye.esimde anne sözünden pek çıkmıyor.asıl konu su ki bizim maddi durumumuz kötü . Amcam çok zengin sana 1 yil icinde ev alalım kira derdinden kurtul dedi. Tek yigeniyim. evlendikten sonra ne alırsan eşinle ortakmış.esimin ilerde hak iddaa edememesi için bir yol var mi.açıkçası tabiki eşime güveniyorum.onu seviyorum ama 30 yil sonra bile bosananlar var. Ailemin bana aldığı evi ilerde olurda bosanmak zorunda kalirsam eşimin sülalesi yesin istemiyorum.

Evi aldıktan sonra notere gidip mal ayrılığı yapıyorsunuz. Eşinin malından,borcundan ve seninde malından borcundan birbirinizde muaf oluyorsunuz. yani ilerde eşinde ev alsa sen hak elde edemezsin oda seninkinden edemez. aynı şey borç içinde geçerli. bizim oturduğumuz ev benim üzerime evlenmeden önce almıştım ama tapusu evlendikten sonra çıktı. eşimin çok borcu vardı eve birşey olmasın diye notere gidip mal ayrılığı yaptık. ne benim borcum yada mal varlığım eşimi ilgilendiriyor nede onunkiler beni. he benim eşim şimdi borçları bitirdi ne alsa benim üzerime yapıyor ticaret yaptığı için ilerde yine bi sıkıntı yaşanırsa aldıklarının başına birşey gelmesin diye. sadece dükkan benim üzerime değil oda mecburen çünkü memurum. ama arsa araba vs benim üzerime

bankadaki parada aynı şekilde
Evlenmeden önce alınan ev- araba peki boşanırken paylasılıyor mu? Yani ben evlendikten sonra alınan mal mülk paylasılıyor evlenmeden önce alınanlar paylaşılmıyor diye biliyorum

Aaa böyle bir şey olduğunu bilmiyordum :skandal:

karşılıksız kazandırmalar kişisel mal sayılır
hediye miras vs gibi bunlar paylaşılmaz ancak bunların geliri varsa mesela babanızdan miras ev kaldı evi kiraya verdiniz kira geliriniz var işte o kira geliri üzerinde eşin hakkı olur

Bildiğim kadarıyla amcanız hediye yada bağış şeklinde yaparsa eşiniz hak sahibi olamaz.Yani size yapılmış hediye ortak alınmış birşey olmadığından hak iddia edemez.Ancak onun içinde devlete belli bir miktar vergi ödüyorsunuz diye biliyorum.Bence araştırıp o vergiyi ödeyerek sıkıntı yaşamadan evi üzerinize alabilirsiniz.

Kızlar daha önce çok konu açmıştım.kaynanam gorumcem çok yiyici diye.esimde anne sözünden pek çıkmıyor.asıl konu su ki bizim maddi durumumuz kötü . Amcam çok zengin sana 1 yil icinde ev alalım kira derdinden kurtul dedi. Tek yigeniyim. evlendikten sonra ne alırsan eşinle ortakmış.esimin ilerde hak iddaa edememesi için bir yol var mi.açıkçası tabiki eşime güveniyorum.onu seviyorum ama 30 yil sonra bile bosananlar var. Ailemin bana aldığı evi ilerde olurda bosanmak zorunda kalirsam eşimin sülalesi yesin istemiyorum.
Peki eşinizin bu konudaki görüşü nedir? O da sizinle aynı fikirde mi?

Evlenmeden önce alınan ev- araba peki boşanırken paylasılıyor mu? Yani ben evlendikten sonra alınan mal mülk paylasılıyor evlenmeden önce alınanlar paylaşılmıyor diye biliyorum

evlendikten önceki tamamen kişinin malı
evlendikten sonraki ise özelliklere göre değişiyor
aslında evlendikten sonra kelimesi yanlış ancak kafa karıştırmamak için zamanı böyle belirtiyoruz

evlendikten önceki tamamen kişinin malı
evlendikten sonraki ise özelliklere göre değişiyor
aslında evlendikten sonra kelimesi yanlış ancak kafa karıştırmamak için zamanı böyle belirtiyoruz
Evlilik süreci içerisinde alınan, edinilen mal varlığı ikiye bölünüyor anladığım kadarıyla Hoppa

Valla canım bendeki kaynana sende olsa sende aynısını düşünürdün gorumcem ev ortak olunca kocama kredi çektirme derdinde

Ben evli değilim ona rağmen düşünceniz bana çok mantıklı geldi, sizin gibi akıllı kadınları görmek beni mutlu ediyor. Güvensiz olmaz diyenler hayata nasıl bu kadar toz pembe bakıyorlar anlamıyorum, ne aşık çiftler boşanabiliyor. Çoşkun sabah zamanında karısına yalvara yalvara evlenmişti, boşanınca karısını oturduğu evden polise şikayet edip attırdı, erkeklerin aşkına güven olmaz.

Ben evli değilim ona rağmen düşünceniz bana çok mantıklı geldi, sizin gibi akıllı kadınları görmek beni mutlu ediyor. Güvensiz olmaz diyenler hayata nasıl bu kadar toz pembe bakıyorlar anlamıyorum, ne aşık çiftler boşanabiliyor. Çoşkun sabah zamanında karısına yalvara yalvara evlenmişti, boşanınca karısını oturduğu evden polise şikayet edip attırdı, erkeklerin aşkına güven olmaz.
Örnek çok hoşuma gitti :KK48: Dünyanın binbir türlü hali var neticede, insan çiğ süt emmiş diye boşa demiyorlar.

valla kocaya bak kiradan kurtulacam diye sevineceğine tapu derdine mi düşüyor. böyle adamları anlamıyorum ben sizin yerinize olsam babamın üstüne aldırtıp o evide kiraya verip kirasını da birikim yaparım kendi ailesine para yedirmeye çalışsan insanada kuruş koklatmam.

zamanında bunu yapmadığım aklıma tüküreyim 2 buçuk yıldır babamın bana aldığı evde oturuyorum çok şükür eşim çok minnetkar ama ailesi sanki kendi aldıkları evde oturuyormuşum gibi davranıyoarlar

Lütfen eşiniz yapsa ne yapardiniz demeyin.300 binin yarısını alma hakkı doğuyor 5 krs emek olmadan burda 3 yıl sonra ben ne yaptım diye konu açmak istemiyorum

çok haklısın çoook. ne kadar sevip aşık olup evlensende erkekler nankördür bunu herkes bilsin kadın boşanırken kurtulayımda bitsin der ama erkek bunu hayatta demez ne alsam derdine düşer

Örnek çok hoşuma gitti :KK48: Dünyanın binbir türlü hali var neticede, insan çiğ süt emmiş diye boşa demiyorlar.

Ben gerçekten paraya çok önem veren biri değilimdir, eskiden evlilikte ayrı gayrı olmaz benim neyim varsa eşimin düşüncesindeydim, ama etrafımda boşanan kız arkadaşlarımın durumlarını gördükçe, bir de burada yazılanları okudukça artık kadının kendi hakkını gözetmesi gerektiğini düşünüyorum. Kimse boşanacağım diye evlenmez ama bazen hayat bunu gerektirebiliyor maalesef, zaten boşanıyorsun çok büyük bir yıkım, bir de üzerine maddi olarak kaybediyorsun daha da kötü oluyor her şey, benim çoğu arkadaşımda öyle oldu, düğünde takılan altınlara kadar aldılar ellerinden.

Çoşkun Sabahı da severim aslında ama o zaman çok kızmıştım. Evlendikleri zaman karısı istemiyordu, televizyonlarda ağlamıştı seviyorum diye öyle evlendi kadınla. Kadın boşanınca ağladı üzerime tek bir şey yok maddi zorluk çekiyorum diye, 18 yıllık evlilikten sonra bir de, o zaman anladım bu erkeklere maddi konularda güvenmeyeceksin.

Back
X