Evlendikten sonra başka bir şehre gitmek

Merhabalar. O kadar çok kafam karışık ki buraya yazmak istedim. Görüştüğüm biri var ve onu çok seviyorum . Hem arkadaşım hem dostum hem de sevdiğim kişi kendisi aramızda çok değişik bir bağ var . Şöyle bir şey var ben büyük bir şehirde yaşıyorum kendisi ise benden 3 saat uzaklıkta başka bir şehrin ilçesinde yaşıyor. Evlendikten sonra buraya yerleşmek istiyor. Ve hiç bir şekilde burdan da ayrılmayı düşünmüyor çünkü tek çocuk ve annesini de bırakmak istemiyor babası da vefat etmiş . Bu konu yüzünden çok tartıştık ben büyük bir yerden küçük bir yere gitmek istemiyorum orda sıkılacağımdan da eminim bana sağlayacağı imkanlar kısıtlı bu bir gerçek. O da ayrılmak istemiyor ben de istemiyorum. ama bu konuda da uzlaşamıyoruz. Bazen mantığım ağır basıyor olmaz çok sıkıntı yaşarsın mutsuz olursun diyor bazen de sevdiğinle olursun diyor. Tecrübeli arkadaşlar ya da fikrini söylemek isteyenler yazabilir mi çok ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

ikiniz de çalışır, işi için tayinle gitmek durumunda kalırsanız ok.. ama bu adam belli ki anacı biri.. evlendikten sonra annem de annem dediğinde o çok değişik dediğiniz bağdan eser kalmaz orasını bi baştan belirteyim.
büyükşehrin nimetlerine alışmış insan ilçede yaşayamaz.. aşk öyle sonsuza kadar sürmüyor.. o sevdiğim için dağları delerim, samanlıkta da yaşarım safsataları çoook geçmişte kaldı.. biraz realistik bakmak lazım olaya..
kısacası bence olmaz.. evlilikler de mutsuzluk üzerine kurulmamalı kesinlikle..

Böyle tek çocuk olup annesine aşırı düşkün olup onu bırakıp kendime hayat kuramam vs diyenlere pek yaklaşmamak lazım. Üstelik kv beraber oturacağını söylemişsin. Herkesin ailesi kıymetli, herkes annesine düşkün olur ama bu aşırıya kaçmamalı fakat tek çocuğu olan kadınlar tüm hayatını çocuktan! İbaret gibi görüyor. Büyük ihtimalle oğlunu hala yetişkin gibi görmüyordur. Evleneceksen ikinizin ortak fikirleri olmalı eğer o şehrinde kv ile yaşamak istemiyorsan buna gerçekçi saygı duyup ortak bir yol bulmalı eğer bunu yapamıyorsa ve annesi de sağlıklıysa sırf yalnız kalmak istemiyor diye sizinle kalacaksa bence evlenme fikrini tekrar düşün ve burada kv ile oturan gelinlerin konularını oku

Evlilikte sevgi kadar mantık da çok önemli. İlk evlendiğim toyluk zamanında sorsaydınız, belki eş için fişler dersim ama 12 yıldan sonra, gayet mantığın önemli olduğunu düşünüyorum.

eğer eşiniz için 3-4 senelik bir şehir değiştirme olsaydı, olabilir dersim ama bu bir ömürlük bir şey. Ailenizden ayrı kalıp bir ömür boyu kayınvalideyle kalmak zorlayacaktır sizi

Ben ailemden uzakta calisiyodum. Sevdigim ise bambaska bir sehirde. Aileden uzak olmak beni yipratmiyo. Esimde benim oldugum sehre geldi. Istese yapabilir sizin yaniniza gelebilir bence.

Birak baska sehiri, adam annesinin evinden bile çikmak istemiyor. Bebeklikte baglanmadan hep bahs ediliyor ya? Ha ise, bu sahis "yanlis" baglandi. Yani kaygili, yada korkulu bir sekilde. Ve bunun farkina varmasi güç. Degismeside güç. Hep kendini kv'de ile yaris halinde gibi his edeceksin.

Kv'de ile beraber yasamak kabus olur. Istedigin gibi öpüsüp sarilamazsin, istediginde "amaan bügün disardan yiyelim" diyemezsin,... Evliligi, evlilik yapan seyler kaybolur. Madem bir annenin yaninda yasayacaksin, kendi annenin yaninda yasa rahat ol.

Ortak karar vermedigim, ikimizin de faydasina olmayan hic bir karara uymam.

Esimle 7-8 kez tasindik evlendigimizden bu yana,
bazen onun menfaatine oldu bazen benim menfaatim agir basti,
ama bu tek tarafin menfaatine olan tasinmalar gecici tasinmalardi,

ornegin bir kez cocuk benim is yerimin kresine gidiyor, ben hamileyim falan, oyle olunca benim is yerime yakin tasindik kiraya, ama gidip oradan ev almadik ornegin.

Sizin durumda ise hem kalici bir durum soz konusu, hem de tek tarafin menfaati soz konusu,
siz bostan korkulugu musunuz, sizin ailenizdeki herkesin yasam garantisi mi var...

O halde oturun kendi annenizle yaşayın.
Ciddiyim.
Sizin sorununuz büyükşehirden küçük şehire gitmekten daha büyük.
Sevgilinize şu konuda hak verebilirim.
Annesi yalnız, kendisi tek çocuk, o şehirde de işi gücü varsa elbette başka şehre gitmek istemez insan.
Ama bırakın şehri adam evden de ayrılmıyor. Onun için hiçbir şey değişmeyecek. Yatak odasında iki kişi olacak artık, başka şey değişmeyecek. Evin oğlu olmaya devam edecek.
Sevgiler fedakarlık isterse kendisi de bir adım atsaydı bari değil mi.
Şehri kabul etsem de aynı evi kabul etmezdim ben.
Benim ailem de kabul etmezdi hatta bu durumu.

Şimdi herşey toz pembe gözükür. Kaynana ile aynı evde yaşarım ne olacak falan diye ama. Özel hayatınız olmayacak. Aynı apartmanda altlı üstlü ev tutun gerekirse ama aynı evde yaşamayın. Küçük şehir de severim ben onu sıkıntı yapmazdım ama kaynana sıkıntı malesef

Cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim. Gerçekten hepiniz çok haklısınız. Söylediklerinizin yazdıklarınızın hepsi çok doğru. Hepinize tek tek cevap yazamadım kusura bakmayın. Ben kararımı verdim böyle bi hayatı istemiyorum. Açıkçası mantığım da ağır bastığı için bu kararsızlığı yaşadım. Tekrar teşekkür ederim herkese.

Merhabalar. O kadar çok kafam karışık ki buraya yazmak istedim. Görüştüğüm biri var ve onu çok seviyorum . Hem arkadaşım hem dostum hem de sevdiğim kişi kendisi aramızda çok değişik bir bağ var . Şöyle bir şey var ben büyük bir şehirde yaşıyorum kendisi ise benden 3 saat uzaklıkta başka bir şehrin ilçesinde yaşıyor. Evlendikten sonra buraya yerleşmek istiyor. Ve hiç bir şekilde burdan da ayrılmayı düşünmüyor çünkü tek çocuk ve annesini de bırakmak istemiyor babası da vefat etmiş . Bu konu yüzünden çok tartıştık ben büyük bir yerden küçük bir yere gitmek istemiyorum orda sıkılacağımdan da eminim bana sağlayacağı imkanlar kısıtlı bu bir gerçek. O da ayrılmak istemiyor ben de istemiyorum. ama bu konuda da uzlaşamıyoruz. Bazen mantığım ağır basıyor olmaz çok sıkıntı yaşarsın mutsuz olursun diyor bazen de sevdiğinle olursun diyor. Tecrübeli arkadaşlar ya da fikrini söylemek isteyenler yazabilir mi çok ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
Sevgilin nerde yasiyor su an o kucuk ilce de qnnesiyle mi

Hayatının hatası olur. İnan bana aynı eve girince eşe bakış açın değişebilir , kayınvalide 180 derece değişebilir. Risk almazdım ben olsam.

Kabul etmeyin. Ne demek annesini yalnız bırakmak istemiyor, belki siz de bırakmak istemiyorsunuz annenizi? Bencilliğe bak. Hangi devirde yaşıyoruz ayrıca, kayınvalideyle yaşamak nedir?

Bazen düşünüyorum da biz kızlarımıza boşuna mı okusun, mesleğini eline alsın, kimseye muhtaç olmasın, kendi ayakları üzerinde durup rahat yaşayabilsin diye bas bas bağırıyoruz acaba. Biraz da hayatın gerçeklerini gösterip anlatmak gerek diye düşünüyorum. Çünkü zorluk nedir bilmedikleri görmedikleri için hayatı toz pembe sanıyorlar. Son zamanlarda sosyal medya da soba güzellemesi yapanların türediği gibi... valla bizim köydeki kızlara bile bakıyorum, şehirlilerden daha akıllı. Şu yazıyı onlara okusam, arkasından gülüp alay ederler. Hepsi de geldi büyük şehre, okul okuyorlar. Mesleğini eline alanlar oldu. Evlilik dedin mi de acelem yok diyorlar. Geçen sohbet ettiğim kız, yaşlılarla kala kala iyice yaşlı oldum gidicem buradan diyor. E şimdi her imkanı olanlara bakıyorsun... vay arkadaş diyorsun içinden

Son düzenleme:
İkimiz de öğretmeniz. Evet kayınvaliyle kalacağız

Bence düsünmen ve korkman gereken ilk şey k.v ile yaşamak olmalı. Dünyanın en iyi insanida olsa ev ev üstüne olmaz. evler Yakın olabilir ama ayni ev olmaz. İlerde bu şartlarda kızımı bu sartlarda vermezdim.
Ayrica gerçekten dostum arkadasım vs olsa seni anlardi

Bazen düşünüyorum da biz kızlarımıza boşuna mı okusun, mesleğini eline alsın, kimseye muhtaç olmasın, kendi ayakları üzerinde durup rahat yaşayabilsin diye bas bas bağırıyoruz acaba. Biraz da hayatın gerçeklerini gösterip anlatmak gerek diye düşünüyorum. Çünkü zorluk nedir bilmedikleri görmedikleri için hayatı toz pembe sanıyorlar. Son zamanlarda sosyal medya da soba güzellemesi yapanların türediği gibi... valla bizim köydeki kızlara bile bakıyorum, şehirlilerden daha akıllı. Şu yazıyı onlara okusam, arkasından gülüp alay ederler. Hepsi de geldi büyük şehre, okul okuyorlar. Mesleğini eline alanlar oldu. Evlilik dedin mi de acelem yok diyorlar. Geçen sohbet ettiğim kız, yaşlılarla kala kala iyice yaşlı oldum gidicem buradan diyor. E şimdi her imkanı olanlara bakıyorsun... vay arkadaş diyorsun içinden

Mesajımı düzenleyemedim. Not olarak yanlış anlaşılmamak adına belirtmek isterim... Kimse için asla onlar akıllı, bunlar akılsız diye bir genelleme yapmak değildi amacım. Benim haddime değil. Herkesin yaşantısı, gördüğü görmediği farklıdır. O yüzden kimseyi yargılayamam. Sadece bu zaman da herkesin gözü böylesine açılmışken, bazılarının ısrarla kapamasına üzülüyorum

CANım bende eşimle öyleyim eşim köyde küçükbaş çiftliği var ama evimiz şehirde o 2 günde 1 köye gidip geliyo ben evde şehirde kalıyorum köy de evimizden 90 km uzaklıkta 2 yıldır böyle yaşıyoruz ama sizin biraz farklı galiba o annesi yalnız olduğu için ayrılmak istemiyor mesafe de uzak baya bende ilçede 1 ay kalabildim aşırı sıkıldım geri büyükşehire taşındık büyükşehirde doğup büyümüş biri küçük yerlerde yapamaz şimdiki zamanda köyde yaşayan kızlar bile köyde kalmak istemiyorlar şehirlerden evlenmek istiyorlar ama anlaşmanıza bağlı kayınvalide ile yaşamak ta zor olur ne kadar iyi olsa bile insan evinde rahat edemez herkes kendi evinde rahattır

Büyükşehirde istediğin zaman çıkıyorsun gidicek yerler var arkadaşların var ama ilçeye taşındığın zaman boğulursun ömür boyu orda yaşamak düşüncesi çıktığında gidicek bi çarşısı bile olmayan yer seni boğar ben öyle yaşdım 1 ay kaldım ama o 1 ay zehir gibiydi her gün ağladım burda mı yaşıcam ben ömür boyu dışarı çıktım mı gidicek yeri yok arkadaşım yok bomboş sıkıcı bir yer üstelik sende kaynana da var birlikte yaşamak var çok zor olur evde senin düzenin olmaz genelde kaynana büyük diye ona hizmet etmek zorunda kalırsın çayını koyarsın yemeğini vs. Tamamen hizmetçi gibi bir yaşam yani bende öyle kayınvalidem gelinler geldiği zaman onlar yapsın işleri diye düşünüyor bende o yüzden gitmiyorum bayramdan bayrama gidiyorum sonuçta ona hizmetçi olmak için evlenmedim herkesin kendi işini yapbilecek gücü var ama Türkiye de öyle olmuyor gelin varsa gelin yapacak oluyor iyi düşün bence herşeyi sevgi de bir yere kadar sonuçta

annesi tek başına kalamayacak durumda mı ? yani gece yanında biri olması lazım gibi, bakıma ihtiyacı var gibi ?
bir kere başbaşa kalamayacaksınız ve uyum süreciniz çok zor olacak. ayrıca büyükşehirden küçük bir yere gitmek zorlayıcıdır. bazıları sanki büyükşehirde her istediğinde bir yere gidebiliyor musun diye düşünüyor ama bence istediğinde gidebileceğini bilmek bile çok önemli.
hadi sevgiden dolayı fedakarlık ettiniz, bari ayrı evde yaşayın. o da yok.
bana bu adam evlenmek değil de eve iş yapacak kadın arıyor gibi geldi bir yandan da.
yoksa ikinizde öğretmenseniz, kendi evinizi kurup geçindirebilirsiniz.

Büyükşehirde istediğin zaman çıkıyorsun gidicek yerler var arkadaşların var ama ilçeye taşındığın zaman boğulursun ömür boyu orda yaşamak düşüncesi çıktığında gidicek bi çarşısı bile olmayan yer seni boğar ben öyle yaşdım 1 ay kaldım ama o 1 ay zehir gibiydi her gün ağladım burda mı yaşıcam ben ömür boyu dışarı çıktım mı gidicek yeri yok arkadaşım yok bomboş sıkıcı bir yer üstelik sende kaynana da var birlikte yaşamak var çok zor olur evde senin düzenin olmaz genelde kaynana büyük diye ona hizmet etmek zorunda kalırsın çayını koyarsın yemeğini vs. Tamamen hizmetçi gibi bir yaşam yani bende öyle kayınvalidem gelinler geldiği zaman onlar yapsın işleri diye düşünüyor bende o yüzden gitmiyorum bayramdan bayrama gidiyorum sonuçta ona hizmetçi olmak için evlenmedim herkesin kendi işini yapbilecek gücü var ama Türkiye de öyle olmuyor gelin varsa gelin yapacak oluyor iyi düşün bence herşeyi sevgi de bir yere kadar sonuçta
bence normal miktarlarda ise is yapmak problem degil, sonucta bir insan, bi tabak daha koyacaksin. zor olan istedigin isi istedigin zaman yapamazsin. mesela bulasiklar kalsin yatmadan once yikarim simdi cocukla oynayayim diyemezsin goze batar. ya da arkadaslarin gelecek evine ama kayinvvalide de mecbur evde garip ortam olacak. ayni sekilde onun akrabalari gelecek belki ama sen o kadar fazla gorusmek istemeyeceksin. vs vs

Back
X