Evlendikten Sonra Bir Süre BabaEvinde Yaşamak..

kısa bir süre bence..sen illaki şubat ayında evlenmek istiyorsan ve 4-5 ay baba evinde kalman gerekiyorsa bence çokta sorun deil..görümcem 1 yıl boyunca sadece hafta sonları eşiyle görüşebildi..onun dışında ayrı şehirlerde çalışmak zorundaydılar bir sene boyunca..

Bu kadar zaman beklemişsin biraz daha bekleyin canım ondan sonra insanlar başka laflar çıkarır mezun ol ondan sonra evliliğini rahat rahat eşinle yaşa evlendikten sonra ayrı kalmak yıpratır birazda

bence evlen bu gidişle ben de nikah kıydırıp öyle okumayı düşünüyorum. bi hevesle yapılan imam nikahından bahsetmiyorum bu arada. dediğin gibi günah boyutu insanı çok yoruyor ve üzüyor seni anlıyorum..

Nikah kiyip dugun sonra yapanlar var o zamam.oyle.olabilir

Valla etraf yazın evlenseniz bir şey demez de evlenip bakayına gidip baba evine gidersen ağzına geleni söyler. 5 ay bekleyememiş sırf tatil yapmak için evlenmiş derler :)

Nikahı şubatta kıyacak olsanız Türkiye'ye kesin dönüş yapmadan bir kez daha gelip gitmiş olacak. Tarihi martta alacak olsanız da Türkiye'ye kesin dönüş yapmadan bir kez daha gelip gitmiş olacak. Yani masraf boyutu aynı, değil mi?

Ama ille de öyle evlenmek istiyorsanız olur tabii, neden olmasın? Çok bir mantığı yok açıkçası ama önemli olan sizin istemeniz sonuçta :)

Ne anladık o evlilikten birlikte olmadıktan sonra... Acele etmeyin bence zaten oyle ya da boyle ayrısınız

Kesin dönüşü ne zaman yapacak

Siz organizasyonu yapın o gelince de evlenin eviniz ve düzeniniz kurulsun

Nikahı yapıp balayı sonrası baba evine gelmekte de bir şey yok

Eşim yurt dışında der geçersin ama bu senin ne işine yarar onu bilemem evli olup baba evinde olmak ile nişanlı olup baba evinde olmak arasında fark yok

Nasıl bir amaca hizmet edecek bu anlamadım, dini hassasiyet demişsin, hani görüşüpte öpüşüp sevişseniz anlarım ama zaten görüşme olmayacakmış, nikahsız baba evinde durmanla nikahlı baba evinde durman arasında ne fark var bu durumda

Nişanlınız ile günahlarınızdan söz etmeniz bana tuhaf geldi açıkcası evlenince o günahları işlememiş mi olacaksınız? İnsanlar belki "evlendi artık" der ama tanrı ne der bilemeyiz. Kesinlikle yanlış anlaşılmasın bu yüzden sizi eleştirmiyorum yalnızca bu kısma niye takılıyorsunuz anlamadım sonuçta beden, keyif, hayat sizin tabiki dilediğinizi yaşarsınız.

Her geldiğinde nasıl bir günaha giriyorsunuz onu da anlamadım

Ben de bunu yazacaktım unutmuştum

Yani zaten görüşemiyorsunuz öpüşüp sevişemiyorsunuz

Telefon ile konuşmakta da günah nerede

Tanışma aşaması işte nişan aşaması

Bir de 6 yıl diyorsunuz yani günahda size göre bunlar 6 yıldır da günahtır 6 yılın günahı yanında 6 ayınkinden bir şey olmaz bence

ben 9 sene yedim bu b.ku öpüştüm de koklaştım da, bu kadar hassas olanlar görücü usulü tanışıp 3 aya evlenecek o zaman, aksi halde dediğin gibi 6 senedir o günah dediğin yerinde duruyo zaten

evlendik 2 gece otelde batmana gelmeden son gecede kendi ailelerimizde kaldık, eşim kendi ailesinin evinde ben kendi evimde yani, 1 geceye bile millet ne laf etmiş annem sonradan anlattı, uğursuz olurmuş falan filan

Bende öyle olmuştum. Eşinin tayini çıkana kadar ayrıldık zor geçti. Balayindan sonra onu uğurlamak.

Onca yil beklemissiniz biraz daha bekleyin , bu seferde miölet evlendin kocan nerde diyecek..

valla ben de çok çıkmaz bir durumdayım.

nikahı 8 mayısta yaptık. ama gelinlik filan giymedim. düğünüm 3 ekimde. nikahtan 2 gün sonra ben görev yaptığım şehre döndüm. sadece atamamın gerçekleşmesi için bir prosedürü yerine getirmiş olmamıza ve herkesin de böyle bilmesine rağmen o durumda bile kendimi tuhaf hissettim. yüksek ihtimalle atamam gerçekleşecek inşallah eşimin olduğu yere ama gerçekleşmemesi gibi bir şey olursa o zaman ne olacak bilmiyorum. balayı planımızı filan da yaptık. balayından sonra herkes kendi evine olacak eğer atanamazsam (allah korusun)

diyeceğim o ki herkes farklı şekillerde de olsa böyle şeyler yaşayabiliyor. milletin ne dediğine bu kadar takılma. ayrıca iki kişinin arasında gerçekten gönül bağı varsa gerisi fasa fiso. geç bu günah işlerini.

Evet evlenince ayri kalmak gerçekten çok zor oluyor. Günler geçmek bilmiyor bir an önce düzenini kurmak istiyorsun. Ayrica karşi taraf (eşin ailesi) bir imzayi firsat bilip seni suistimal edebiliyor.

Bizim tayin olmadı,1 sene ayrı kaldık o kendi ailesiyle, ben kendi ailemle.
Bana ayrılık, özlem zor gelmedi.
Ama o uzaklıktaki sorunlar, kavgalar, saçma sapan baskılar..
Evinizi ne zaman kuracaksınız soruları rahatsız ediyor, zaten mesafe evliliğinde sorunlara sebep oluyor.
Ciddi bir hayal kırıklığı ve pişmanlığın içindesin..
İğrençti. Hayatımın en iğrenç 1 yılı desem abartmış olmam..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…