evlendikten sonra değiştiniz mi?

pek değiştiğimi söyleyemem ama evlenmeden önce daha sakin bir insandım arka arkaya 3 çocuğum olunca ister istemez biraz daha asabileştimbilmiyorumkismile
bunun dışında pek bir değişiklik yok gibi bendeCADIARZU
dış görünüş olarakda bekarken daha bakımlıydım.şimdi özenemiyorum kendime ama kilo konusunda çok şanslıyım.3 doğumdan bana sadece 4 kilo kaldızemuszemuszemuszemus

rica ederim canım,,bebişinle ailenle en güzel günler senin olsun:lepi:

valla ben değişmedim ama eşim değiştiğimi sölüyor daha uysalmışım önceden
şimdi ise daha cok dişimi gösteriyormuşum:)

öle de setrinisa cım hiç öle bir eş olmak istemezdim açıkcası
eşiminden benden memnun ben de ondan menun olmak isterdim çok şükür memnunumda tartışmalar olmuyor değil

bende senin gibi çok daha uyumlu bir eş olmak isterdim
ama dış etkenler bazen insanı zorlayabiliyor
yine de çok şükür eşim de ben de başka insanlarla evlenseydik bu kadar mutlu olamazdık diyoruz
rabbim senin hanendeki huzuru hiç eksik etmesin inşaallah:)

çok şükür cnm
yine de biz de diyoruz başkalrıyla evlenseydik böle mutlu omazdık diye
hepimizin hanesinden mutluluk esik olmasın

dış görünüşüm de değişti ( hele çocuktan sonra - olumsuz yönde ) biraz huyum da değişti...
aslında karakterim aynı ama bazı ödünler veriyorum
eskiden kafama esince istediğim yere giderdim , ama şimdi esince gidemiyorum eşimi ve çocuğumu düşünüyorum ( biraz özgürlüğüm benim isteğim doğrultusunda kısıtlandı)
eskiden daha çok polyanaydım , şimdi daha çok gerçekleri görüyorum
eskiden insanları daha kolay affedebiliyordum , şimdi affedemiyorum
eskiden bana yapılanları unutabiliyordum , şimdi iyiliği de kötülüğü de unutamıyorum
eskiden çok düşünmezdim hareketlerimin sonuçlarını , şimdi sonuçlarını düşünerek adım atıyorum
eskiden plan yaparken bir tek kendim için plan yapardım , şimdi 3 kişi için plan yapıyorum

aklıma gelen bunlar...
evlilik mi beni olgunlaştırdı , eşim mi yaşım mı bilmiyorum ama genel olarak bakılınca memnun ve mutluyum:))

gençliğimde çok dolu dolu deli deli yaşadım...
yaşamamış olsaydım belki özlerdim özgürlüğümü...ama şimdi özlemiyorum :))

Hemde ne değişimdi - tersyüz olmuştum. Çok üzgünüm çoook
Kültür farkına uyum sağlıyacağım diye benliğimi yitirmiştim. lmaz:
Değişen beni ben sevmiyordum ki - o nasıl sevsin? :mymeka:
Sonunda yolları ayırmak zorunda kaldık.
:gitme:

sanırım evlenince kabuğumuzdan çıkmak zorunda kalıyoruz ..

evimde ılımlı ve uysalımyerimseniben

ama dış etkenlere daha tepkili ve daha gözü açık oldum :mymeka:

çoğu zaman içime atıp üzülsem de herşeyin farkında olmak ve kendini savunmak daha güzel..a.s

nedendir bilmiyorum ama ailelere karşı bir savunma duvarı oluşturmak şart oluyormuş..

Bende evlenmeden önce çok asabi bir insandım ama evlendikten sonra bir durgunluk geldi. Daha anlayışlı daha olgun davranıyorum artık sinirim de çok kaldı denemez. Eşim evlendikten sonra sana bir sihirli değnek deydi sanki bilseydim 8 sene önce evlenirdim diyor :))))) bunun aksine eşimde tam tersi oldu sakin kişilik gitti yerine bir sinir küpü geldi

Hepimiz farkında olarak ve olmayarak değişim sürecine girmişizdir.

Evlilik de bir değişim değil mi dir Evlenince de hayatımızı değiştiririz nispeten.

Anne olunca da değişir olgunlaşırız ,hayatımıza birini daha alırız,büyürüz.

Hepimizin ilişkileri güzel duygular,toz pembe hayallerle başlıyor,nikah masasına başımızda bu hayallerle oturuyoruz .

Hissettiğimiz duygular o kadar büyüleyici,eksiksiz,yoğun oluyor ki etrafımızı saran bulutların bile farkına varamaz oluyoruz.

Peki ya evlendikten sonra ne değişiyor ? Bu bulutları neden bu kadar farkedir oluyoruz

Biz mi değişiyoruz eşimiz mi hayat mı ne?

Zaman ilerledikçe hafif anlaşmazlıklar başgöstermeye başlıyor,sonra kişilik karmaşıklıkları,ailesel sorunlar,kıskançlıklar devamında geliyor.Ve belki de aldatmalar aldatılmalar

Peki ya ne değişiyor biz mi o mu hayat mı ?

Bunlara göz yumup kabul ediyoruz yuva yıkılmasın nedeniyle çoğumuz reddedip ayrılıyoruz yada eşiğine geliyoruz

Evlilikten önce kesin hükümlerle baktığımız şeylere biraz yumuşak bakıyoruz.Ona ters gelen noktalarda kendinizi ona uydurmaya çalışıyorsunuz.
Eskisi gibi olmuyor çoğu şey bekarken olduğu gibi en azından.

Aileniz uzak şehirde oluyor eşinizden izin almanız gerekiyor kafanıza estiği gibi gidemiyorsunuz bekarken ben dinlemem onu çekip gelirim diyebiliyorsunuz belki de.
Ama evlendikten sonra değişiyor düşünceleriniz onu dinlemeden olmuyor .Bunun farkına varıyorsunuz.

Ailesine de ayak uydurma süreciniz başlıyor kendinizden gidenlerin arkasından bakmakla yetiniyorsunuz.

Katı kurallarınızı çiğnemekle kalıyorsunuz.

Bekarken kendi annelerimize kzıınca bağırabiliyorduk belki de.Ama onun annesine bırak bağırmayı kızamıyoruz bile.Yutuyoruz denilenleri söylenilenleri laf sokulanları ...Herşeyi.

Bu da bir değişimdir Haksızlığa gelemeyen yapılarımız biranda alttan alan bir hal alıyor bu değişimi izler oluyorsunuz.

Hepimiz değişiyoruz.Bekarken çoğumuz sakin karakterliyken evlendikten sonra psikolog psikolog gezer oluyoruz.

Çünkü içimize atmakla oluyor herşey deşarj olamıyoruz hıncımızı alamıyoruz,alacak kişi eşinizin annesi olduğu için eşiniz arada olduğu için susuyorsunuz susuyoruz.

Bu haksızlık yiyip bitiriyor bizi değişiyoruz.Susmak da bir değişim oluyor bizim için.

Ya eşimiz,eşlerimiz.? Biz bu değişimi yaşarken onlar ne yapıyor neyle meşgul oluyor

Evlilik teklifi ettikleri gül yerine koydukları,gözü başkasını görmeyen eşlerini aldatma yoluna başlarını koyuyorlar.Aldatmayı adamlıktan sayıyorlar bunu inkar bile ediyorlar.
Değişimin en büyüğünü aldatmakla karakterlerinden veriyorlar.

Sevgileri bitiveriyor kalıveriyorsun ortalıkta sırtını dayadığın insan çekiliveriyor sırtından başkasını seviyorum boşanalım diyiveriyor neye uğradığını şaşırıyor afallıyorsun bu ne değişim diyorsun

Hayat karşısında öylece kalıveriyorsun .Ne değişti sorusunu soruyorsun kendine ve ona cevap alamıyorsun

Evet değişiyoruz ve bu hayatta biraz da değişmek lazım

O......Mavi......O canım ne yaptın sen ya mahvettin beni

Aileniz uzak şehirde oluyor eşinizden izin almanız gerekiyor kafanıza estiği gibi gidemiyorsunuz bekarken ben dinlemem onu çekip gelirim diyebiliyorsunuz belki de.
Ama evlendikten sonra değişiyor düşünceleriniz onu dinlemeden olmuyor .Bunun farkına varıyorsunuz.

Bekarken kendi annelerimize kzıınca bağırabiliyorduk belki de.Ama onun annesine bırak bağırmayı kızamıyoruz bile.Yutuyoruz denilenleri söylenilenleri laf sokulanları ...Herşeyi.

bu noktalara içtenlikle katılıyorum bekarken parka giderkendemi haber verecem ne saçma derdim
kayınvalideminde her türlü hayatıma müdahalesini ve imalarını o kadar güzel yutuyorum ki
ben bile kendime hayret ediyorum

Canım benim ...Evet kayınvalidelerimizin hayatlarımıza müdahalesini bile anlamsızken anlamaya çalışıyoruz bu da bir değişimdir :1hug:

değiştim... esnemeyi öğrendim ben... hemen tepki vermemeyi, bir süre beklemeyi, eğer hala aynı şekilde düşünüyorsan tepkini vermeyi öğrendim...
evlenmeden önce farkında olmadığım bir çok şeyi farkına vardım... değerimi anlamama yardım etti evliliğim... olumlu ya da olumsuz çok şey değişti hayatımda evlilikle... en önemlisi olumsuzlukları, negatif duyguları inciye dönüştürmeyi öğrendim...

yaa bende de tam tersi kendimi savunamaz uysal biri idim şimdi ise cok rahat her ortamda kendimi ifade edip savunabiliyorm
sanırım eşim haklı:))

değişmişim, etrafımdakiler öyle diylgunlaşmım.
Daha esnek oldum, daha sinirli, daha sabırlı, daha hassas,
daha temkinli.
Evlilik zor be, öğretiyo herşeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…