Evlendikten sonra erkekler değişir mi?

Bir erkeği tanımak için illa evlenmek mi gerek?

• evet

OY: 31 73,8%
  • hayır

OY: 11 26,2%

• Ankete Katılan
    42
odunluk bakidir bence. değiştirmeye çalışmayın,katıksızsa değişmiyo.

Hayır dedim.. elbette beraber degisiyorsunuz ama beraber bir değişim. Ben şimdiye kadar eşimin önceden bilmediğim sezmedigim şaşırdıgim bir davranışiyla karsilasmadim evliliğimde. 10 yıl beraberlikle sonra evlenince böyle. Olmuştur belki :) he evet çoraplarını asla kirli sepetine atmadigini öğrendim ama sorun değil yani.. :) o da benim yemek yapamadığımi öğrendi mesela

Aslinda degismiyorlar.

Sevgiliyken ODUNluklarini gizliyorlar evlenince gercek yuzleri cikiyor.

Misal ben esimi sakin bir insan zannederken, asabiyetin krali oldugunu evlenmemden 3 gun sonra öğrendim. Cok çabuk parlayan bi insan. Ve cok cabuk kalp kiran. Ve asla özür dilemez. Gercek yuzunu anlamak icin evlenmek gerekiyormus, onu anladim.

Ergeine göre degisir denmis, dogrudur.
Benim esim ne ise hala o.
Hatta söyle birsey anlatiyim. Arkadasin da sevgilisi vardi o dönemlerde en ufak bir tartismada cicekler yollardi falan. Arardim esimi tabi o zamanlar sevgiliyiz. Bak böyle böyle yapti sen olsa yapmazsin öküzsün derdim. Ya derdi, ben böyle seylere güvenmem. Kesin altindan birsey cikacak. Evlenince ne yapacaklar gör derdi.
Neyse biz böyle gayet dogal uzun süreli bir iliski yasadik. Hersey normaldi. Evliyiz ün senelik hala da ayni. Hic degismedi. Ama gercekten, hatta evliyiz diye daha da baska duygular eklendi iliskimize. Fakat o bahsettigim arkadas da evlendi ve esi simdi gercekten öküz oldu. Hani öncesinde cicekler gönderen asigim diye kapida dolanmalar öyle basit bir hal aldi ki ben üzüldü. Kizin ne istedigi önemli bile degil simdi.
Ben esime hak verdim. Fazla ilgi fazla boya sonradan düser, biz de buna degisim deriz. Ama yok öyle birsey. Kendilerini nasil tanittiklariyla ve de sonradasinda sizin onu gercekten tanimanizla alakalidir bu durum. Tabi evlilik hayati zaten süprizliklerle ve odunluklarla doludur.
Ha ben de degismedim. Hala ayniyim. Hala özel günleri hatirlamam, onun da unutmasini kafaya takmam. Güler geceriz.
Baskalariyla asla karsilastirma yapmam.
Biz böyle cok rahatiz. Odunsak da hep odunduk. Kandirmaca olmadi
Bir de özel hayatini cok fazla burnumuza sokanlara hic güvenmem sosyal medyada. Cünkü asil mutlulugu yasayinca baskalarina gösterme cabasi cok gereksiz geliyor. Yasiyorsun sadece. Iste o cok gözümüze sokanlarda kesin bir sorun vardir da diyorum. Konu sapti mi ne =D

evendikten sonra değişenler var tabi ama değişim bence zamanla olan bir şey..
zaman içinde insanlar değişir..duygular yaşam tarzı bakış açısı değişebilir...

eşim evet evlendikten sonra çok değişti..
ben de öyle..
daha bi bağlandık birbirimize..
bakışı dokunuşu sevgisi bambaşka oldu..
daha anlayışlı daha naif daha narin davranıyor..
sevgiliyken evlenince herşeyin biteceğini düşünür korkardım ama çok şükür öyle olmadı..
inşaallah ALLAH IM DAİM EDER :)

6 yıllık bir ilişkim vardı, dı çünkü artık evliyiz :) 6.yılımız kasım ayında bitiyor. Evlenince çok daha iyi çok daha sorumluluk sahibi çok daha biz oldu. benimki olumlu yönde bir değişme oldu diyebilirim.

Gunaydin, actigin konudan dolayı tebrik ederim.Öncelikle oyum evet.Evlilikte insanların bir rahatlaması söz konusu.Burda insan faktörü çok önemli.en ufak bişeyden kavganın büyümesi boşanma noktasına gelmesi üzücü.Bu yaşadığını sadece senin başına gelmiyor emin ol:)
Hergun görüşen bişeyler paylaşmaya evlilik gibi resmi sözleşme ile mecbur kalan insanlar zamanla monotonluk ve ufak çatışmalarla yıpranıyor, yıpranıyoruz.

aynı benim yaşadığım durum..3 yıllık flörtlük dönemi sonrası evlendik şimdi yaklaşık 1,5 yıllık evliyim..genel huyları aynı..ama romantizm sıfırlandııı....

kimi değişir kimi değişmez bence .aşk bir süre sonra biter sevgi yerini alır diyenlere katılmıyorum . eşini ilk günkü gibi seven insanlar tanıdım . eşinden nefret edenleri de tanıdım . o yüzden bu herkese göre değişir .
ama iki insanın birbirini tamamlamasıda önemli bence sadece aşkla yürümez .

Evliliğin ilk evrelerinde birbirine zıt iki karakter aynı evi paylaşmaya başlayınca ufak tefek sorunlar çıkıyor doğal olarak.
Ve biz kadınlar pespembe gözlüklerimizle evleniyoruz.
24 saat bir fiil aynı evde yaşayıncada adamın yeni huylarına zıt gidiyoruz.

Arkadasin biri yazmis bende aynini dusunuyorum. Nasilsa benim oldu hediyeyede gerek yok guzel sozede kibarligada. Hemen hemen hepsi boyle. Dusunmeyi gectim benim eaim direk yuzume soyledi. Hatta bir kereainde hediye dedim diye helva aldi geldi al bak en makbul hediye karnin doyar en azindan dedibizde cok tartisiriz genelde o zivanadan cikartir beni bende kavga cikaririm. Ama bu sanirim bagimizi kuvvetlendirdi. Allah herkesin kalbine sevgi versin ve bir omur ayirmasin...

kesinlikle değiştiklerini düşünüyorum yüzde doksan dokuz.. ben eşimi tanıyamıyorum.. öyle ince öyle nazik öyle sessiz öyle romantik bi adamdıki.. üstelik evlilik ve sevgililik öncesi 2 sene onunla aynı yerde çalıştığım için az çok tanıdığımı düşünüyodum.. bana rol yapmadığı belliydi.. ikimizdede böyle düşünceler yokken arkadaşken onun karakterine hayrandım.. şimdi evlendiğim adamı sevmiyorum.. ama o eski adama hala aşığım ve çok özlüyorum..

Oyumu evetti. Ben de 5 aylık evliyim 1. Yıl kadar tanıdıktan sonra birbirimizi evlendik. Ne yazık ki değişiyor hele ki gidecek bir yerin yoksa ilk zamanların kanatsız meleği, beyaz atlı prensi kabusa dönüşüyor.işten stresli gelince ottan sebebe şamarını bile yemişindir. Tos pembe hayallerle evlenigorsun ah ne kibar anlayışlı iyi vs derken köprüyü geçince benimki gibi şamarı yiyorsun. Boşanmak isterdim başka bi seçeneğim olsaydı çünkü insan yeni evliyken bu kadar hayal kırıklığını kaldıramıyor. Ama sıcak bir yuvam olsun ailem olsun diyorsan katlanıyorsun. Balayında bile yerlerde sürüklenmiş biri olarak... Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın kimin iyi kimin kötü olduğunu Allah bilir..ama sabrın sonu selamettir ... Zamanla alışıp huzurlu güvenli yuvaya kavuşuruz. Ama Evlliliğinin ilk zamanlarını mutlu geçiren çiftlere hep gıpta edicem sanırım

1,5 sene falan sabredin evliliğin ilk dönemleri çok zor oluyor bazı çiftlerde, kv. hayatınıza müdahilse onu uzaklaştırın yavaştan, bahanelerle bilmemneyle, konuşun, biraz siz uyacaksınız bir o size uyacak, gerekirse pisikoterapi alın.. halledersiniz üzülmeyin ..... gaza gelmeyin evlilik sabır ve sevgiyle işlenen bir şey....

Valla benim adam zaten evlenmeden öncede odundu neysem oyum ben diyordu öyle doğal ormantik davranışları vardı kendisinin misal oyuncakcidan bana ayı alsana aşkım diyen sevgilisine ben varimya napcan diyen biriydi yani zaten odunun dibi bu adam diyordum daha ne kadar olabilirki diye düşünüyordum amma ciks orası dip değilmiş dahada beter olabiliyormus.. Benimde ilk yılım bitti o tartışmalar gördüğüm kadarıyla herkeste oluyor evliliğin ilk yılları en zor zamanlaridir derler ki dogruymusta yavaş yavaş alisiyosun bu hallerine biraz o seni egitiyo biraz sen onu derken orta yol bulunuyor bi şekilde... Etrafında gördüğün hic bi evlilik dört dörtlük değil emin ol boşuna demiyolar kavgalar tuz biberdir diye.. O kavgaların sonundaki barismalar evliliği güzel kılan...

kadınlar da en az erkekler kadar değişiyor.. tek taraflı bir değişim yok yani :)
ama kadınlar da kurtarmaya yönelik caba var en azındna erkekler öyle degil söyleyip sonra toparlamaya calısıyolar ama kadın son noktaya kadar sabrediyo hadi bi sans daha 1 sans daha diyo

ooo cok üzüldüm balayında bile ne oldu ki bu kadar 1 sene tanıyarak evlenmissin aslında yoksa be -n gibi kacakmısın sende (

Daha imzayı attığı gibi gerçek yüzünü gördüm 4 yıllık evliyim hala aynı, yani sevgiliyken beni iyi kandırmış, hem mutsuzum huzurzusum ruh sağlığımı ve yavaş yavaş beden sağlığımı da kaybetmeye başladım buna rağmen diyorki ben seviyorum beni bırakma bencillik değil de nedir bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…