Evlendikten sonra her şeyin tersine gitmesi..

Yeswomen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2020
88
59
88
33
Merhabalar; nasıl bir başlık yazarım diye düşündüm fakat bulamadım. Kısaca anlatmam gerekirse her şey ben evlendikten sonra hayatımın hızlıca alt üst olmasıyla başladı. Konuyu biraz baştan anlatmak istiyorum sizlere, 15 haziran nikah tarihimizde eşimin babası 8 haziran'da yoğun bakıma girdi aslında nikahı ertelesek mi uygun olmaz desemde davetiyeler basıldı geciktirmeyelim diyip nikahı o tarihte yaptık. Ben ailemle istanbul'da oturuyorum onlar da ankarada. Ailemi alıp hızlı trenle birgün öncesi gittik dini nikah resmi nikah derken ailemi yolculadım. Beş gün sonra 7 yıldır çalıştığım kurumdan evlilikle ayrılmak için istifamı vermem gerekiyordu istanbul'a ailemin yanına geldim. Sonrasında annemin elden ameliyatı oldu hiç olmayacak şey. Babamı tedbir amacli hastaneye götürdüm yatış verdiler sonrasında sağlığı daha kötü olmaya başladı taburcu olduktan bonrasında babam banyoda düştü omurga dolayısıyla ameliyat oldu üzerine koah hastası olduğu için nefes darlığı arttı yoğun bakıma girdi ve çok üzülerek babamı kaybettim.Ve ben ne zaman ankara'ya dönsem babam ya serviste fenalaştı ya da düştü bir olumsuzluk olup duruyordu istisnasız her gidişimde ertesi gün böyle oldu. Tüm bu olaylar o kadar hızlıca nikah sonrası oldu ki şuan ruh gibiyim babamı 9 ağustos'ta kaybettim yaklaşık bir ay oldu ve babamı çok severdim o da beni. Şuan yaşadıklarıma bir anlam veremiyorum. Eşimin babası babamdan büyük olmasına rağmen yoğun bakımdan çıktı sağlıklı ve eşim bu konuda beni anlamıyor yapacak bir şey yok olan oldu kendini yıpratma diyip duruyor. Ailesi de empatiden yoksun insanlar. Benim babam sağlıklıyken onun babası yoğun bakımdaydı ve kayınvalidem çok üzülüyordu bu saatte gelirdi arardı sorardı diye, babam vefat edince de üzülme yapacak bir şey yok diyor durdum derin nefes alıp sizin de eşiniz yoğun bakımdayken çok üzülüp kendinizi yıpratıyordunuz o zaman da deseydiniz kızım takdiri ilahi yapacak bir şey yok diye öyle söyleyince sustu. Eşimin kız kardeşi ben ankarada yapayalnızım bi arkadaşım yok üzerine hayatımda en çok sevdiğim insanı canım babamı kaybetmişim beni arayıp müsaitseniz baş sağlığına bi fatiha okumaya gelelim demek yerine, geldiğim haftanin haftasonu eşinin kuzenin düğününe gidiyor abisine yani eşime düğünden videolar atıyor iki gün sonra da beni aradı açmadım. Annesi sen kızımın telefonunu açmamışsın dedi ben de kendisine kırgınım bi baş sağlığına gelmesi düğüne gitmesinden daha kolay bir arayıp sorabilirdi ben yine iyi niyetimle kız hamile o yüzden gelmemiştir dedim ama beni aramayıp düğüne gitmesi kırdı bana değer vermemesini geçtim abisinin eşi olarak sormalıydı onun babası yoğun bakımdan çıkamasa ölse ben hep yanında destek olurdum dedim. Annesi de cahilline ver dedi. Ailesinin empati yapmaması canımı çok sıkıyor. Benim babamı serviste yatarken eşim baban iyi taburcu olur dedi nazar mıdır bilmiyorum ertesi gün yoğun bakıma girdi babam. Kendi babasının durumunu görseniz babamdan büyük yemek yiyor gayet iyi konuşuyor keyfi yerinde hızlıda yürüyor sürekli babası için iştahı yok keyifsiz yürüyemiyor diyor. Dedim babanı daha yeni gördüm gayet sağlıklı, babam kötüyken iyi diyosun, kendi babanın da sağlığı iyi nazar değmesin diye sürekli kötü diyor kendim görmesem hakverirdim. Daha yaşadığım çok şey varda, kısaca durum böyle. Sizlerle paylaşmak istedim inanın çok zor durumdayim babamın yokluğu, yaşadıklarımın hepsi beni çok üzüyor. Sizlerden birer yorum teselli bekliyorum sadece..

Sizin gibi karsi tarafin da uzulmesini istiyorsunuz ama onlar icin hayat devam ediyor. malesef insanlar bizim kadar acilarimiza duyarli olamiyor. Babanizi kaybetmissiniz basiniz sagolsun. En azindan babaniz murvetinizi gordu diye anladim mesajinizdan. Kendi aciniza odaklanin bence esinizin babasi ile kendi babanizi kiyaslamayi birakin bu size birsey kazandirmaz kaybinizi geri getirmez. Siz annenize destek olabiliyor musunuz yada annenizden destek goruyor musunuz

Başınız sağ olsun. Ben ortada rahatsiz olunacak bir durum göremedim. Sizin de kp vefat etmiş olsaydi en fazla ne kadar üzülürdünüz ki? Ne kadar bir geçmişiniz var ki? Yani yeni evliyken yalan olmasin ben üzülmezdim ya. Babasına da yani bi ölsün demediginiz kalmış. Ben okurken rahatsiz oldum umarım onlar sezmezler.

Ben sizi çok iyi anladım. Yanınızda acınıza ortak olmasalar bile saygı duymalarını istiyorsunuz ama bunu göremiyorsunuz. Hak veriyorum size. Güzel cevaplar vermişsiniz iyi olmuş.
Kp için de bu kadar ağırken onun değil de sizin babanızın ölmesi tabi ki şok etkisi yaratmıştır. İnsanız biz ve duygularımız var. Keşke babası ölseydi demiyorsunuz ki sadece anlam veremiyorsunuz.
Ama işte insanın ömrü böyledir. O vakit dolunca sağlıklı da olsan bir şey bahane oluyor. Allah babanıza rahmet eylesin. Sizlere de sabır versin.
İçinizdeki kırgınlıklardan emin olmadan bir çocuk yapmayın derim..

başınız sağolsun da "Kendi babasının durumunu görseniz babamdan büyük yemek yiyor gayet iyi konuşuyor keyfi yerinde"

bu nedir yahu?
ölümün sırası yaşı mı var...
Baş sağlığınız için teşekkür ederim. Ben tabi ki iyi olsun ecel hepimizin başında orada söylememde ki şey eşim babam çok kötü sağlığı iyi değil diyip durmasından kaynaklı yoksa babasına bir şey olsun istemem.

Allah razı olsun çok teşekkür ederim tam olarak hissetiklerim ve beklediğim teselli eksik olmayın. Onun farkındayım doğum kontrol hapı kullanıyorum. Evlilikte kötü zamanlarda belli oluyor bazı şeyler samimiyetinize güvendiğim için şunu söyleyebilirim ki daha yeni evliyken babam yoğun bakımda ben de aileme destek için ailemin ve yoğun bakım görüşleri için istanbul'da kaldım. Bana o haldeyken destek olacağına boşanmakla ilgili konuşmaları biraz açmaya başlamıştı. Tekrar eksik olmayın yorumunuz için teşekkürler.

Kötü gününde yanında olmayan boşanmadan bahseden adamı acilen bırak çocuk falan olmadan, hapa da çok güvenme. Yazmak istediklerimi Donya yazmış ben anladım seni ama karsidakiler öküz kocan dahil.

normal bir insan kimseye bişey olsun istemez zaten, bunu belirtmenize gerek yoktu diye düşünüyorum?

+ sizin geldiğiniz hafta kuzeninin düğünü varmış görümceniz gitmiş
ben "yengemin babası öldü" diye düğüne gitmeyen görümce hayatımda ne duydum ne gördüm.

düğüne elbett ki gidecekti normal olan bu
size de başka bir zamanda gelecekti ama aramış açmamışsınız artı o da gelmez muhtemelen
sizin ankarada yalnız olmanız da görümcenizin sorunu değil

ani kayıp yaşamışsınız, zor, başınız sağolsun.
ama diğer insanlardan beklentileriniz aşırı ve yorucu.

gel gelelim eşiniz babam babam babam diyip sizin üzüntünüzü hafife alıyorsa kurulacaksanız asıl kurulacağınız şey bu.
eşiniz sizin kadar üzülemez, çok normal daha dün 1 bugün 2. o siz üzüldüğünüz için üzülüyor, size destek oluyor olmalı.

Babanizi iyi tanimiyorlardi ortak anıları yoktu aynı sizin kayinpederle aranız gibi.Basiniz sağolsun çok zor ani kayıp insan o şoktan uzun süre çıkanaz biliyorum Onların bu hassasiyetinize aynen öyle hissetmeseler bile görüntüde bile olsa saygı göstermesi gerekir .En azından destek olmak bir burdayiz demek iki dua etmek biraz sizi teselli etmek olması gereken bu .Onun dışında kayınpeder yoğun bakımda iken nikahı ertelemeniz gerekirdi iki taraflı oda olmamış o adamın yerinde olsam ne sizin ne oğlumun suratına kolay kolay bakmam siz istemeyin oğlum istesin farketmez ikiniz içinde Nedeni neyse ne.Ha adamin cikmasi imkansız bir hal olurdu adam 3 senedir komada olurdu farklı.O nedenle kayinpeder sizi anlanasada haklı .Onu geçelim .Başınız tekrar sağolsun anılara tutunmak durumundasınız ne mutluki adam gibi arkasından ozlenecek bir babanın kizisiniz buna her insan sahip değil .Açınızı yaşayın Bosverin gerisini bugün size yarin onlara sizde ilerde hayat devam ediyor üzülme yapacak birşey yok diyeceksiniz kinci değilim ölümde yarış olmaz hesap açılmaz lakin bu işler böyle

Bu yakın ölümünden sonra sanırım herkesin beyninde olan bir durum..Ben de bir ölümle alakalı bunu çok sorguladım yani beynim susmadı..Sonra aman dedim aman isyan gibi olmasın Allah'ım dedim senden geldi biliyorum...Ölecek denilen kişi yaşıyor ve sapasağlam tıbbın doğal ölüm yazdığı sağlıklı kişinin öldüğüne çoook uzun zaman takıldım...

İşte kader burda başlıyor..Sonra sonra taşları oturtuyorsunuz..Bazılarının imtihanı oluyor yaşamaya devam ediyor bazılarının hayat sınavı bitiyor ama bize zamansız geliyor..

Babanızın mekanı cennet olsun...

Onları asla degıstıremezsınız kımseyı degıstıremezsınız hatta...Hatalarını soylemıssınız bu guzel bısı..Bundan sonra da sınırlarınızı korursunuz olur bıter..Evlendık dıye can ciğer olucaz gibi kanun yok..Kendi akrabalarımdan konusmadıklarım,sınır cızdıklerım var..

İmtihanlarınız arka arkaya gelmiş..Allah yüreğinizi hafifletsin...Huzur versin...

Allah razı olsun sağolun desteğiniz teselli verdiğiniz için eksik olmayın. Ben açıkcası istemedim nikahı zaten inanın basiret bağlanması mı ya da benim akılsızlığım mı bilmiyorum her şey birden oldu ve ben hiç bir şey anlamadım. Tekrar çok sağolun

Başınız sagolsun.. eşiniz boşanma konusu mu açtı? O kısmı anlamadım..

Allah razı olsun çok teşekkür ederim eksik olmayın

Başınız sağ olsun
Bu tavrınızı babanızı kaybetmenin acısına bağlıyor susuyorum lakin normal değilsiniz
Profesyonel bir destek alın

Vallahi sizin babanıza nazar mı değdi bilmem ama siz kayınpederin başını nazarla yiyecek gibisiniz.
Kader diye bir şey var. Herkesin nefesi sayılıdır. Babanızla kayınpederiniz arasında nasıl bir kıyaslama yapabiliyorsunuz anlamak zor.
Bir kayıp olduğunda insanlar üzülme harap etme kendini, ne yapalım takdiri ilahi derler. Yani sizi nasıl teselli etsinler bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…