Allah razı olsun, teşekkür ederimbaşınız sağolsun acınız çok yeni eş ailesinin yaptıkları doğru değil kırgın ve üzgünsünüz " neden onun babası yaşıyor benim babam öldü " diye kıyasa girmeniz de çok çok normal insanlar bilmedikleri acının empatisini yapamıyor bence. "Babanın vefatı" nasıl bir duygudur bilmiyorlar. Bir gün vadesi dolarsa senin karşına geçip ;" çok büyük acıymış nasıl dayandın " diye ağlayacaklar. ölüm hak, her eve girecek.
Teşekkür ederim yorumunuz için, ben onlarda benim gibi üzülsün perişan olsun demiyorum ama sizinde yazdığınız gibi birazcık merhamet birazcık empati anlaşılmak istiyorum sadece.Yani biraz empati yapar mısınız lütfen? Yeni evli olsalar dahi abisinin eşi değil mi kaybı olan? Hemde en yakınını kaybetmiş. Düğüne gidebilen kişi, baş sağlığı içinde gitmeli. O evde çok yeni bir kayıp var. Kalkıp abisine düğün videoları atması bence düşüncesizlik. Görümce tabi ki hayatına devam edecek ama Allah rızası için bile insan bi gider, bir saat bile olsa oturur. Destek olduğunu hissettirir. Ha yapmıyor mu? Mesafe koyar geçersiniz.
Asıl eşinizin tavırları beni ürpertti. Sağlık sebebiyle gitmişken boşanma konusu açması, doktorla yüz yüze görüşeceğinizi söylediğinizde önemsememesi vs bunlar bana çok merhametsiz geldi açıkcası.
Herkes kendi acısını bilir. Eş ailesinden hassasiyet beklersen üzülürsün. O hassasiyeti göstermesi gereken eşiniz.
Teşekkür ederim, yaşadığım çok büyük bir acı ve evliliğin başında olması ben destek beklerken ailesi de dahil merhametsizce davranmaları bir vefat haberine bir şey olmaz diyebilmek için kalbinin olmaması gerekir. Üzerine annesine gittiğimizde abisi bana annen baban nasıl diyip sonrasında kusura bakma başın sağolsun tekrar demesi karşılaştığım durumlar içler acısı.Ben seni anladım canım .benim eş ailesi de babamı aniden kaybettiğimde , üstelik o sırada çok yeni hamileydim babamın ölümünün 3. Günü kürtaja girmiş insanım bebeğimi kaybettiğim için . Ama onlar ne yaptı biliyor musun ? Biricik torunlarına yaoacakları sünnet düğününü erteleme gereği bile duymadılar . Gayet müzikli oyunlu şekilde yaptılar . Daha neler neler . Açıkçası ben bu tarz insan olamamış canlılarla hiçbir kadının mutlu bir ömür geçireceğine inanmıyorum . Sen de babacığının acısıyla yaşamaya alıştıktan sonra bu evliliği gözden geçir derim . Başın sağolsun
Gerçekten neyin üstesinden nasıl geleceğimi bilmiyorum. Bu değişimlerden en çok beni üzen babamın kaybı oldu.Ani ölüm ve evlilikle beraber çok hızlı değişmiş hayatınız. İşinizi, evinizi, şehrinizi herşeyinizi değiştirmişsiniz.
Aynı anda birçok yeniliğe adapte olmaya çalışmaktan kafanız karmakarışıktır bu çok anlaşılır bir durum.
Eşiniz için babanıza nazar değdirdiğini falan düşünmek mesela çok anlamsız. Ölüm vakitlidir. Aynı durum eşinizin babası içinde geçerli. Onunda sarfedecek nefesi var daha.
Evliliğin başı her anlamda çok önemli. Ama bazı konular vardır ki herşeyin önüne koymanız gerekir. Diğeri açısından çift olmanın sorumluluğu da burada devreye giriyor. Bu konuyu tek başınıza değerlendirmemenizde fayda var. Mutlaka yardım alın. Bazı detayları da fazla önemsiyorsunuz. Yasınızı yaşayın ve şuan burada gündem ettiğiniz diğer kişilerden odağınızı çekmeye çalışın. Daha berrak düşüneceğiniz zamanlar gelecek. Şuan hala acının ve alışma sürecinin içindesiniz.
Baş sağlığınız için teşekkür ederim.Acınız taze anlıyorum hassas bir dönemdesiniz. İnsanlar sizi teskin etmek için üzülme demişlerdir belki, eşinizin babası vefat etseydi belki siz de onlarla bu şekilde bir iletişim kuracaktınız. Niyetin kötü olduğunu düşünmüyorum. Herkesin acısı kendine ağır, ne yazık ki bu böyle. Kız kardeşinin ziyaret etmemesi hata olmuş. İşi senin baban benim babam durumuna getirmeyin. Çirkin duruyor. Başınız sağolsun.
Fikrimi değiştirdim haklısınız böyle bir insan yetiştiren aileden beklenir.Baş sağlığınız için teşekkür ederim.
Babası yoğun bakımdayken eşimi ailesini yalnız bırakmamaya çalıştım teselli verdim. Onlardan da birazda olsa beklerdim tabi ki benim kadar üzülemezler ama en azından saygı duyup üzülmediklerini de belli etmezler diye düşündüm.
İnanın babamın acısı üzüntüsü bana her şeyi unutturdu yaşadığımı bile hissetmiyorum. Konuyu buraya açtıktan sonra cevap verdikçe bu boşanma konusuda aklıma geldi.Eşinizin boşanma mesajını sonradan gördüm. Ne denir ki, en zor anınızda size bu şekilde gelen bir adamdan ne köy olur ne kasaba. Farkındasınız da zaten. Kabul edilebilir bir durum değil. Babanız vefat ettikten sonra hiç bu konuyu konuştunuz mu niye böyle bir angutluk yapmış ?
Amin Allah razı olsun sağolun.Başınız sağ olsun. Rabb'im kolaylık versin.
Eşinizden destek göremeyince bence herkese haklı haksız bilenmişsiniz. Kp bile ölmediği için suçlu olmuş sanki. Sıkıntı eşinizde o size destek olsa geri kalan batmaz bence.
Görümce sizi baş sağlığı için aramazken düğünde video atması aşırı çirkin bir hareket bence. Gitsin ama bari size video atmasın hemen.
Bunu şutla annen sağ ise beraber destek olun birbirinize. Bunlardan bir halt olmaz merhametsizler. Bekleme bir şey artık gördün nasıl olduklarını.Amin Allah razı olsun sağolun.
Eşim dahil hiç birinden bir destek göremedim benden hiç birşey olmamış gibi davranmamı bekliyorlar sanki. Babası için sağlığına sürekli kötü çok kötü demesi fakat öyle olmaması oradaki kastımdı aslında.
Kız kardeşiyle mesafe koydum yani vefattan daha büyür bir şey insan yaşayamaz bugünde destek olmak yerine üzerine saygı duyulmaması insanı üzüyor.
Amin Allah razı olsun sağolun.
Eşim dahil hiç birinden bir destek göremedim benden hiç birşey olmamış gibi davranmamı bekliyorlar sanki. Babası için sağlığına sürekli kötü çok kötü demesi fakat öyle olmaması oradaki kastımdı aslında.
Kız kardeşiyle mesafe koydum yani vefattan daha büyür bir şey insan yaşayamaz bugünde destek olmak yerine üzerine saygı duyulmaması insanı üzüyor.
Sanırım biraz öyle, düşünün nikah gününden birgün önce geldik o zaman babası yoğun bakımdaydı annesi bi yemek hazırlamamıştı kız kardeşi bir tencere çorba pilav yapıp getireyim demedi aileme mahçup olmuştum bi de çıkarken kız kardeşi abisine mutlaka birşey sipariş et ayıp olmasın diye ayıbın büyüğünü yaptı hangi birini sayayım ki haklısınız.esinizin ve ailenizin merhameti de vicdani da kendine. soylediginiz her sey, bu zihin yapisiyla yaptiklari davranislari acikliyor. karsilarina gecip empati istediginizi soyleyip bu isi cozemezsiniz. kaliplasmis bir bencillikleri var ve hatta bence nesilden nesile gelmis haklilik semasina da sahip gibiler. sucluluk duygulari da yok. bana bunlarin elinde harcanir ve degersiz olursunuz gibi geliyor.
bosanmayi bir dusunun.
Bu yorumu çok beğendim ve eklemek istedim.İlerde ne olur ne biter kestiremiyorum ama empati yoksunluğu yaşayan insanlarla bir arada bulunmak zor bir şey.Ben en çok kv nin seni arayıp ,kızımı telefonunu acmamissin lafına ayar oldum.Eşinizi bilemiyorum ama bu kv zorlar sizi, sinsi gibi geldi bana.Bu arada bu tarz evlilik,ikili ilişkiler gibi konulara çok yorum yapmam ama bu konuda size yorum yapmak içimden geldi...Ben sizi çok iyi anladım. Yanınızda acınıza ortak olmasalar bile saygı duymalarını istiyorsunuz ama bunu göremiyorsunuz. Hak veriyorum size. Güzel cevaplar vermişsiniz iyi olmuş.
Kp için de bu kadar ağırken onun değil de sizin babanızın ölmesi tabi ki şok etkisi yaratmıştır. İnsanız biz ve duygularımız var. Keşke babası ölseydi demiyorsunuz ki sadece anlam veremiyorsunuz.
Ama işte insanın ömrü böyledir. O vakit dolunca sağlıklı da olsan bir şey bahane oluyor. Allah babanıza rahmet eylesin. Sizlere de sabır versin.
İçinizdeki kırgınlıklardan emin olmadan bir çocuk yapmayın derim..
Düşünün ki bi de üzerine arkadan babası da evet kızımın telefonunu açmamış gibi bir şey söyledi. Ben orada acımın yasımın derdine düşmüşüm bu anlayışsız empati yoksunu insanlar kızlarının telefonunu açmadığımın derdine ne diyeyim ki..Bu yorumu çok beğendim ve eklemek istedim.İlerde ne olur ne biter kestiremiyorum ama empati yoksunluğu yaşayan insanlarla bir arada bulunmak zor bir şey.Ben en çok kv nin seni arayıp ,kızımı telefonunu acmamissin lafına ayar oldum.Eşinizi bilemiyorum ama bu kv zorlar sizi, sinsi gibi geldi bana.Bu arada bu tarz evlilik,ikili ilişkiler gibi konulara çok yorum yapmam ama bu konuda size yorum yapmak içimden geldi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?