Evlendikten sonra her şeyin tersine gitmesi..

Allah razı olsun, teşekkür ederim

Teşekkür ederim yorumunuz için, ben onlarda benim gibi üzülsün perişan olsun demiyorum ama sizinde yazdığınız gibi birazcık merhamet birazcık empati anlaşılmak istiyorum sadece.

Teşekkür ederim, yaşadığım çok büyük bir acı ve evliliğin başında olması ben destek beklerken ailesi de dahil merhametsizce davranmaları bir vefat haberine bir şey olmaz diyebilmek için kalbinin olmaması gerekir. Üzerine annesine gittiğimizde abisi bana annen baban nasıl diyip sonrasında kusura bakma başın sağolsun tekrar demesi karşılaştığım durumlar içler acısı.

Acınız taze anlıyorum hassas bir dönemdesiniz. İnsanlar sizi teskin etmek için üzülme demişlerdir belki, eşinizin babası vefat etseydi belki siz de onlarla bu şekilde bir iletişim kuracaktınız. Niyetin kötü olduğunu düşünmüyorum. Herkesin acısı kendine ağır, ne yazık ki bu böyle. Kız kardeşinin ziyaret etmemesi hata olmuş. İşi senin baban benim babam durumuna getirmeyin. Çirkin duruyor. Başınız sağolsun.

Başınız sağ olsun. Rabb'im kolaylık versin.

Eşinizden destek göremeyince bence herkese haklı haksız bilenmişsiniz. Kp bile ölmediği için suçlu olmuş sanki. Sıkıntı eşinizde o size destek olsa geri kalan batmaz bence.

Görümce sizi baş sağlığı için aramazken düğünde video atması aşırı çirkin bir hareket bence. Gitsin ama bari size video atmasın hemen.

Gerçekten neyin üstesinden nasıl geleceğimi bilmiyorum. Bu değişimlerden en çok beni üzen babamın kaybı oldu.

Nazar konusu da eşimde genel itibariyle var bu, bi makineye iyi der bozulur, bir şeye ya da bir yere gitmeye hazırlanırız illa olumsuz bir şey olur yani size sayamayacağım kadar çok babasına sürekli hasta çok kötü demesi mesela bir yolda yürüyoruz babamla buraya geliriz şunu yaparız yanımda sürekli babasını araması birgün dedim ki benim babam sağlıklıyken senin baban yoğun bakımdaydı sırf sen üzülme diye telefonla başka odada babamla konuşacak kadar ince düşünürken sen sürekli acımı daha çok artıracak şeyler yapıyorsun. Yani o yüzden anlamsız olsa da biraz ona yordum.Başkası öldüğünde ölüm insana gelmez gibi geliyormuş bir yakınını kaybetmeden insan anlamıyor.

Biraz empati biraz anlayış bekliyorum biliyorum insanlardan bir şey beklemek olmaz ama iyilik yapamıyorlarsa bari acıma saygı duysalar istiyorum.
Teşekkür ederim yorumunuz için.

Eşinizin boşanma mesajını sonradan gördüm. Ne denir ki, en zor anınızda size bu şekilde gelen bir adamdan ne köy olur ne kasaba. Farkındasınız da zaten. Kabul edilebilir bir durum değil. Babanız vefat ettikten sonra hiç bu konuyu konuştunuz mu niye böyle bir angutluk yapmış ?

Baş sağlığınız için teşekkür ederim.
Babası yoğun bakımdayken eşimi ailesini yalnız bırakmamaya çalıştım teselli verdim. Onlardan da birazda olsa beklerdim tabi ki benim kadar üzülemezler ama en azından saygı duyup üzülmediklerini de belli etmezler diye düşündüm.

Fikrimi değiştirdim haklısınız böyle bir insan yetiştiren aileden beklenir.

İnanın babamın acısı üzüntüsü bana her şeyi unutturdu yaşadığımı bile hissetmiyorum. Konuyu buraya açtıktan sonra cevap verdikçe bu boşanma konusuda aklıma geldi.

Hem yeni evlisin yeni hayatına alışmaya çalışıyorsun hem de büyük bir kayıp yaşamışsın. Ben seni anlıyorum. Belli ki kocan sana destek olmamış. Yani onun babası vs demen garip görünüyor herkesin ömrü farklı ama bu süreçte yanında olduğunu hissetmediğinden böyle. Yani kocan nasıl bir öküz ki babasını yeni kaybetmiş karısına benim babam az yiyor iştahı yok falan diyor.
Ailece çok kötüler ne diyeceğimi bilemedim. Hadi görümcen düğünden video atiyor da eşin bunları sana belli etmeyebilirdi yanında içi yanan biri var sonuçta.
İnsanın böyle zamanlarda destek almasi önemli istersen terapi al bu süreç için.

Amin Allah razı olsun sağolun.
Eşim dahil hiç birinden bir destek göremedim benden hiç birşey olmamış gibi davranmamı bekliyorlar sanki. Babası için sağlığına sürekli kötü çok kötü demesi fakat öyle olmaması oradaki kastımdı aslında.

Kız kardeşiyle mesafe koydum yani vefattan daha büyür bir şey insan yaşayamaz bugünde destek olmak yerine üzerine saygı duyulmaması insanı üzüyor.

Bunu şutla annen sağ ise beraber destek olun birbirinize. Bunlardan bir halt olmaz merhametsizler. Bekleme bir şey artık gördün nasıl olduklarını.

Eşiniz size saygı duymazsa kimse duymaz, eşiniz destek olmazsa kimse olmaz. Sorunu eşinizle çözmek zorundasınız.

Eşiniz video attığı zaman kardeşine " eşimin babası vefat etti, bu video ne alaka daha başın sağ olsun bile demedin" diyebilirdi.

Onun dışında bizim acımızı sadece biz yaşarız. Kızım kanser (3.5 yaşında) tanısı aldığında yaşadıklarımı anlatsam şaşar kalırsınız. En yakınımız bile acımı umursamadı. Annem, babam ve kız kardeşim hariç. Eşimin öyle güzel destek oldu ki ailesinin yaptıkları/yapmadıkları umrumda olmadı.

Kızımın tedavisi bitti çok şükür. Sağlıklı bir ergen olacak insallah Rabbim ne bir daha düşürmesin hastanelere. Orada olanlara yardım etsin.

esinizin ve ailesinin merhameti de vicdani da kendine. soylediginiz her sey, bu zihin yapisiyla yaptiklari davranislari acikliyor. karsilarina gecip empati istediginizi soyleyip bu isi cozemezsiniz. kaliplasmis bir bencillikleri var ve hatta bence nesilden nesile gelmis haklilik semasina da sahip gibiler. sucluluk duygulari da yok. ölümü yaklasmis babaniz icin bir sure istanbul sehrinde olmanizin hicbir hakli yanini gormuyor esiniz. oyle boyle bir bencillik degil yani. bana bunlarin elinde harcanir ve degersiz olursunuz gibi geliyor.

bosanmayi bir dusunun.

Son düzenleme:

Sanırım biraz öyle, düşünün nikah gününden birgün önce geldik o zaman babası yoğun bakımdaydı annesi bi yemek hazırlamamıştı kız kardeşi bir tencere çorba pilav yapıp getireyim demedi aileme mahçup olmuştum bi de çıkarken kız kardeşi abisine mutlaka birşey sipariş et ayıp olmasın diye ayıbın büyüğünü yaptı hangi birini sayayım ki haklısınız.

Bu yorumu çok beğendim ve eklemek istedim.İlerde ne olur ne biter kestiremiyorum ama empati yoksunluğu yaşayan insanlarla bir arada bulunmak zor bir şey.Ben en çok kv nin seni arayıp ,kızımı telefonunu acmamissin lafına ayar oldum.Eşinizi bilemiyorum ama bu kv zorlar sizi, sinsi gibi geldi bana.Bu arada bu tarz evlilik,ikili ilişkiler gibi konulara çok yorum yapmam ama bu konuda size yorum yapmak içimden geldi...

Düşünün ki bi de üzerine arkadan babası da evet kızımın telefonunu açmamış gibi bir şey söyledi. Ben orada acımın yasımın derdine düşmüşüm bu anlayışsız empati yoksunu insanlar kızlarının telefonunu açmadığımın derdine ne diyeyim ki..

Babanızı yeni kaybetmenin acısı bunlar. Kimse sizin kadar uzulmeyecek çünkü ateş düştüğü yeri yakar. Annem 47 yaşında babam 3 ay önce 67 yasinda oldu. Hem de öyle bir olum ki aylarca allahim iki iyilikten birini ver diye dua ettik hem de hem anneme hem babama. Her ikisinde de Allah bizi aynı acıyla sınadı. Birinde eşim vardı birinde yoktu kapandım içime kendim ağladım ne çocuğum bilir ne eşim. Çünkü anlamazlar. Eşinizden ve ailesinden böyle birsey bekleyemezsiniz çünkü başlarına gelmedi. Bundan sonraki aşama yolda gördüğünüz babanızla yasitlarina bakip bak dipçik gibi dolaşıyor benim babam gitti demek. Ama inanın çare yok. Zaten görümce size atmamis ki eşinize atmış, atsın bosverin acinizi da herkese göstermeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…