Evlendikten sonra her şeyin tersine gitmesi..

Tahmin etmiştim çünkü böylelerinin sadece kendi acıları en büyük acıdır, kendi sevdikleri en önemli kişilerdir, dünya yansa onlara bi şey olmazsa göbek atarlar..
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Başınız sağolsun. Kaybınız çok yeni, acınız çok taze. Aynı zamanda evliliğiniz de çok yeni ve bu evlilikle beraber şehir değişikliğide yapmışsınız. Suan psikolojinizi olumsuz etkileyecek bir sürü etkenle aynı anda başetmeye çalışıyorsunuz. İçinizdeki büyük boşluk ve acı sebebiyle herkese öfkeli olmanız, herseyi yanlış anlamaya müsait olmanız ve etrafınızdaki insanların nefes alışının bile size rahatsızlık vermesi çok normal. Bence uzun vadede kendinizi daha da yıpratmamak adına yas sürecinizde profesyonel destek alın. İnsanların davranışlarına ve sözlerine takılmamaya çalışın. Çünkü şu yaşadığınız sıkıntıları kötü niyetleri olmaksızın anlayamayabilirler, yeterli empati yapamayabilirler. Ya da siz insanların tavırlarını sağlıklı bir bakış açısıyla değerlendiremiyor olabilirsiniz.
En kısa zamanda gönlünüze ferahlık diliyorum. Rabbım sabır versin inşallah

Allah razı olsun çok teşekkür ederim yorumunuz için haklı olabilirsiniz. İnanın acım olmasına rağmen yine kötü düşünmemeye çalışıyorum ama empati yapabilmek onlar adına bu kadar zor olmamalı, babası yoğun bakımdayken birlikte babası için hastaneye gidiyorduk annesine destek olmak için yanına gidiyordum sürekli teselli veriyordum ama aynı şeyler başıma gelince böyle bir destek görememek üzüyor. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Başınız sağalsın.
Şu mesajınız konunun seyrini değiştiriyor. Sizin kıyasa girmeniz anlaşılma çabalarınızdan.

Başınız sağalsın.
Şu mesajınız konunun seyrini değiştiriyor. Sizin kıyasa girmeniz anlaşılma çabalarınızdan.
Henüz babam vefat etmemişti, İstanbul'a gelip babamın yoğun bakım görüşleri için ailemin yanında uzun kalmamdan dolayı diye düşünüyorum başka bir durum yoktu.

Başınız sağ olsun.
Kıyas yapmanız normalde normal değil ama acınız henüz çok taze. Ben de annemi kaybettiğimde tam olarak böyle olmasa da benzer düşüncelere girmiştim.
Kötü bir haber gördüğümde ya da burada kötü anne babaları okuduğumda benim annem öldü bu berbat insanlar, çocuklarının yanında olmayı hak etmeyen insanlar mutlu mesut yaşıyor diye düşünüyordum. Anlıyorum yani sizi ama bu tarz düşüncelere saplanıp kalmak çok yıpratıcı.

Annesi nasıl teselli edeceğini bilememiştir belki. O yüzden saçmalamış olabilir.
Eşiniz babanızın yanındasınız diye mi boşanacaktı anlamadım o kısmı ama eğer öyleyse bu adama güvenerek hareket etmeyin bundan sonra. Size en çok destek olan kişi o olmalıydı.

Henüz babam vefat etmemişti, İstanbul'a gelip babamın yoğun bakım görüşleri için ailemin yanında uzun kalmamdan dolayı diye düşünüyorum başka bir durum yoktu.

Evlilik sözleşmesi yapılırken 'İyi günde, kötü günde' denmesi öylesine değil.
İnsanlar neler yaşıyorlar.
Peki başka bir şehirde yoğunbakımda olan eşinizin babası olsaydı ne olacaktı?
Eşiniz çok bencil, insanın eşi destek alabileceğine güven duyduğu kişi olmalı.

Sıze eglence vıdeoları atmaları cok terbıyesızce. Babanıza uzuldum. Allah rahmet eylesın. Maalesef ınsanlar duygularda bencıl olabılıyor. Yakın zamanda annem hastalandı. Bu surecte çok buyuk stres altındaydım. Cok sukur ıyılestı ama bu surecte sevgılımı hıc aksatmadım. Sımdı sevgılım annesı hasta gun ıcınde hıc konusmuyoruz bıle. Bazıları ıcın can oluyor bazısı ıcın patlıcan. Herkesın kıymetlısı kendıneymıs onu anladım.

Baş sağlığınız için teşekkür ederim. Kıyastan çok babası iyi sürekli bana babamın durumu kötü sağlığı iyi değil diyip durması ve benim kaybım varken.
Haziranda evlendik temmuz'da babamın başına bu olaylar geldi aileme destek olmak babamın yoğun bakım görüşleri için istanbulda bulunmalıydım.Süre uzayınca 7 temmuzda gittim sonra haftasonları gel dediği için birkaç kez gittim. Babamın durumuna rağmen hatta hafta içi birgün doktorla yüz yüze görüşmem gerekli dedim başka gün görüşürsün zaten telefonda bilgi veriyor gibi söylemlerde bulundu. Ankara'ya onun yanına gitmediğim için konuyu açacaktı diye düşünüyorum. Çünkü ortada başka bir şey yoktu.

Babası yoğun bakımdayken düşünün 15 haziran nikah tarihim 16 sı ertesi gün balayında olmam gerekirken eşimle birlikte babası için yoğun bakıma gittim hastane kapılarında bekledim ve bu bana göre eş olarak olması gereken bir şeydi. Onun gibi bencil olsaydım, balayına gitmek istiyorum derdim.Ama işte bilmiyorum çok üzgünüm sadece. Babamı kaybetmek üzerine yanlış biriyle mi evlendim düşüncesi her şey tersine gidiyor içinde boğuluyorum gibi.

Teşekkür ederim baş sağlığınız için. Benim için de benzer bir şey oldu babası yoğun bakımdayken yardımcı oldum hatta hastaneye varıncaya kadar bilgi almak için aradım ben de sağlık sektöründeyim diye eşimin kız kardeşi aradığım için bana kızdı.üzerine eşim aynı şeyleri ben yaşarken bana benim ona olduğum gibi destek olmadı.

burayı okuyunca anladım ki siz sağlıklı bir psikolojides değilsiniz. İçten içe onun babası neden ölmedi de benim babam öldü diyorsunuz resmen. Hatta bide eşinizin ağzından çıkan kelimeleri ölüm sebebi sayıyorsunuz. Şok oldum şu an.

Sanırım düğüne gitmesinden ziyade kendisine baş sağlığına gelmemiş olmasına alınmış. Hamile olduğu için gelemedim derken düğüne gittiğini görünce kırılmış .Yani oraya gidiliyorsa bana da gelmek zor olmamalı diyor galiba konu sahibi

Çok doğru, tabi ki düğüne istediği yere gidebilir ama bilirsiniz bi arabayla baş sağlığına gelip Fatiha okumak, düğün için hazırlanmak enerji sarfetmekten daha kolay tabiki isteyen empati yapan biri için. Ben hamile olduğu için gelemiyordur diye düşünmüştüm iş benim düşündüğüm gibi değilmiş düğüne gittiğinde anladım.

Ani ölüm ve evlilikle beraber çok hızlı değişmiş hayatınız. İşinizi, evinizi, şehrinizi herşeyinizi değiştirmişsiniz.
Aynı anda birçok yeniliğe adapte olmaya çalışmaktan kafanız karmakarışıktır bu çok anlaşılır bir durum.

Eşiniz için babanıza nazar değdirdiğini falan düşünmek mesela çok anlamsız. Ölüm vakitlidir. Aynı durum eşinizin babası içinde geçerli. Onunda sarfedecek nefesi var daha.

Evliliğin başı her anlamda çok önemli. Ama bazı konular vardır ki herşeyin önüne koymanız gerekir. Diğeri açısından çift olmanın sorumluluğu da burada devreye giriyor. Bu konuyu tek başınıza değerlendirmemenizde fayda var. Mutlaka yardım alın. Bazı detayları da fazla önemsiyorsunuz. Yasınızı yaşayın ve şuan burada gündem ettiğiniz diğer kişilerden odağınızı çekmeye çalışın. Daha berrak düşüneceğiniz zamanlar gelecek. Şuan hala acının ve alışma sürecinin içindesiniz.

başınız sağolsun acınız çok yeni eş ailesinin yaptıkları doğru değil kırgın ve üzgünsünüz " neden onun babası yaşıyor benim babam öldü " diye kıyasa girmeniz de çok çok normal insanlar bilmedikleri acının empatisini yapamıyor bence. "Babanın vefatı" nasıl bir duygudur bilmiyorlar. Bir gün vadesi dolarsa senin karşına geçip ;" çok büyük acıymış nasıl dayandın " diye ağlayacaklar. ölüm hak, her eve girecek.

Ben seni anladım canım .benim eş ailesi de babamı aniden kaybettiğimde , üstelik o sırada çok yeni hamileydim babamın ölümünün 3. Günü kürtaja girmiş insanım bebeğimi kaybettiğim için . Ama onlar ne yaptı biliyor musun ? Biricik torunlarına yaoacakları sünnet düğününü erteleme gereği bile duymadılar . Gayet müzikli oyunlu şekilde yaptılar . Daha neler neler . Açıkçası ben bu tarz insan olamamış canlılarla hiçbir kadının mutlu bir ömür geçireceğine inanmıyorum . Sen de babacığının acısıyla yaşamaya alıştıktan sonra bu evliliği gözden geçir derim . Başın sağolsun

bu süreci yaşayan biri olarak karşıma geçip " ama kızımın telefonunu açmamışsın , yok cahilliğine ver "diye geviş getirecekse o da benim " acıma" verecek, konu sahibinden çok daha büyük tepkiler verirdim. İnsan bağıra bağıra acısını yaşamak istiyor. takdiri ilahi biz de biliyoruz , kendini yıpratma diyorlar ya insan kendini parçalamak istiyor , diri diri gömmek istiyor sen yıpranma diyince aa tamam diyip susamıyor ki . Ben de kıyasa giriyordum yaşlı görmeye tahammül edemiyordum bunlar yaşıyor da benim babam niye gitti diyordum. sağlıklı düşünemiyoruz ki . Yas sürecinden sonra kabullenme süreci geliyor ve normale dönüyorsun , sağlıklı düşünüyorsun.

Yani biraz empati yapar mısınız lütfen? Yeni evli olsalar dahi abisinin eşi değil mi kaybı olan? Hemde en yakınını kaybetmiş. Düğüne gidebilen kişi, baş sağlığı içinde gitmeli. O evde çok yeni bir kayıp var. Kalkıp abisine düğün videoları atması bence düşüncesizlik. Görümce tabi ki hayatına devam edecek ama Allah rızası için bile insan bi gider, bir saat bile olsa oturur. Destek olduğunu hissettirir. Ha yapmıyor mu? Mesafe koyar geçersiniz.
Asıl eşinizin tavırları beni ürpertti. Sağlık sebebiyle gitmişken boşanma konusu açması, doktorla yüz yüze görüşeceğinizi söylediğinizde önemsememesi vs bunlar bana çok merhametsiz geldi açıkcası.
Herkes kendi acısını bilir. Eş ailesinden hassasiyet beklersen üzülürsün. O hassasiyeti göstermesi gereken eşiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…