Merhaba kizlar lafi uzatmadan basliyorum :) Ben 9 aylik evli calisan bir bayanim sorunum su ki evlenmeme ragmen ailemin maddi yukunu tasiyorum..babamin kendi isi battigindan beri 3 yildir evde..evi bu sure zarfinda hep ben gecindirdim.calismama sebebini o is bulamamk desede ben inanmiyorum.baskasinin yaninda calismak istemiyor kalani bahane .5 yilk beraberligim vardi zar zor evlendik bir cok yuku esim cekti..ailem hic bir sey yapmadi.ben zatn o durumdayken birsey beklemiyordum ama keske biraz kndileri icin caba harcasalar..evleri kira sgk yok..evlendim kirayi odemeye devam ediyorum mutfak alisverisi falan yapiyorum fakat babam istedikce istiyor..yok elektrik kesilecek yok su..tam toparlayamadim kizlar ama bir fikir verin hatami ediyorum? Not:annem ev hanimi ve okuyan ortaokullu bir kardesim var onada ben destek olmaya calisiyorum.Nankor olmak istemiyorum babam bu durum oncesine kadar ne desem yapti saolsun..
Elinde varken , senden kırpmaya çalışsa bozulmakta haklısın, ama yok sensiz aç , açıkta kalacaklarsa nasıl elini eteğini çekebilirsinki? Anne -baba, kardeş bunlar sonuçta.
Baban iş bakmıyor mu?
.
hayır malesef bakmıyor
O zaman annenle konuş canım..dürtsün biraz. Sorumluluk sahibi olması lazım. Senin eşin ne düşünür diye akıl etmesi gerekirdi. Hayır bunca yıl kendi işinde çalıştıysa, niye bağkur'u bile yok?
Evde yatıp hazır yemeye alışması da hoş değil.
.
Anneye babaya yaardım etmek boynumuzun borcu. Ama senin durumun da zor. Konuşup biraz süre versen, şu kadar ay daha yardım edicem sonra başınızın çaresine bakın, eksik kaldığınız yerde yine yardım ederim ama tüm ihtiyacınızı ben karşılayamam desen. Belki biraz faydası olur.
Emeklilik durumları yok mu? Sgk bu aralar yine borçlandırmayla falan emekli ediyor milleti seçimlerdn dolayı. Bir araştırsanız.
kazancın çok mu iyi, eşin ses etmiyor mu?
hayır çok değil.yaklaşık 2000 alıyorum eşim bu durumu biliyor.kızıyor ama anne baba haklısın atsan atılmaz diyor.
başkasının yanında çalışmak istemiyor demişsin ya.. acaba iş aramak mı zoruna gidiyor bir yaştan sonra.. belki sen ya da eşin ya da bir tanıdığınız vasıtasıyla iş bulsanız ve "sana burdan ihtiyaç varmış, çalışır mı diye sordular" şeklinde yaklaşsanız.. ne iş yapıyor bilmiyorum, ne iş yapabilir... iş bulmak da kolay değil hele belli yaştan sonra ise ama...
ya da maaşının belli bir kısmını gene vermeye devam edersin, insan elbet ki anne babasına yardım edecek ama ... "borcumuz var bundan fazlasını veremeyeceğin bu ay" falan dersen belki iş bakmaya yanaşır..
ortaokula giden çocuğun olduğu bir evde, çalışmayan, sosyal güvencesi olmayan bir baba.. biraz sorumsuzluk gibi geldi bana kusuruma bakmazsan...
annen çalışsın şekerim evde kardeşine mi bakıyor
evet kardeşime bakıyor.Bazı sağlık sorunlarıda var.
evet kardeşime bakıyor.Bazı sağlık sorunlarıda var.
Merhaba kizlar lafi uzatmadan basliyorum :) Ben 9 aylik evli calisan bir bayanim sorunum su ki evlenmeme ragmen ailemin maddi yukunu tasiyorum..babamin kendi isi battigindan beri 3 yildir evde..evi bu sure zarfinda hep ben gecindirdim.calismama sebebini o is bulamamk desede ben inanmiyorum.baskasinin yaninda calismak istemiyor kalani bahane .5 yilk beraberligim vardi zar zor evlendik bir cok yuku esim cekti..ailem hic bir sey yapmadi.ben zatn o durumdayken birsey beklemiyordum ama keske biraz kndileri icin caba harcasalar..evleri kira sgk yok..evlendim kirayi odemeye devam ediyorum mutfak alisverisi falan yapiyorum fakat babam istedikce istiyor..yok elektrik kesilecek yok su..tam toparlayamadim kizlar ama bir fikir verin hatami ediyorum? Not:annem ev hanimi ve okuyan ortaokullu bir kardesim var onada ben destek olmaya calisiyorum.Nankor olmak istemiyorum babam bu durum oncesine kadar ne desem yapti saolsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?