• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EVLENDİM ÇOK PİŞMANIM

Ara anlatımlarında durumun daha anlaşılır olmuş canım.
Sabır taşını çatlatacak bir oğul bağımlılığı karşısında çaresizlik hissediyorsun.
Bu tutumdaki k.valideye ısınacağın varsa da ısınamazsın gerçekten.
K.Validenin sınırları anlayabilmesi için neler yapılabilir bilmiyorum ama
sorununu eşinle çözemezsin.
Bu tip annelerin oğullarını kendine bağlama hünerlerine akıl erdiremiyorum.
Oğullarına akıl tutulması yaşatıyorlar resmen. Pes yani. :KK17:
ilk açtığım konuda sadece dün ki tartışmadan ne kadar etkilendiğimi anlattım iş yerindeyim bir an içimi boşaltmak için o şekilde anlattım ama bazı arkadaşlar beni anlamamış. eşim bir defasında parmağını kesmişti meyva soyarken annesi bunu görünce "vah oğlum vah ben kocama bir kere olsun meyva soydurtmadım hep ağzına verirdim" dedi bana tepki gösteren bayanlara söylüyorum yada bekar olupta tepki gösterenlere bu kadarına hangi sabır taşı dayanır.

çok sakin bir yapım vardır benim ama artık bunaldım ben iyi oldukça herkes üstüme geliyor sanki ama eşim sinirlenince söylenmeyecek şeyleride söylüyor sanki nefret kusuyor karşısında düşmanı var gibi
İlk mesajında tabloyu oluşturan enstrümanlar yeterli olmadığı için oklar sana yöneldi tatlım.
Annesiyle eşi arasında sağlıklı denge kuramayan erkekler eşlerine karşı saldırgan oluyor maalesef.
Annesine de kızsa hırsını eşinden çıkarıyor.

ilk açtığım konuda sadece dün ki tartışmadan ne kadar etkilendiğimi anlattım iş yerindeyim bir an içimi boşaltmak için o şekilde anlattım ama bazı arkadaşlar beni anlamamış. eşim bir defasında parmağını kesmişti meyva soyarken annesi bunu görünce "vah oğlum vah ben kocama bir kere olsun meyva soydurtmadım hep ağzına verirdim" dedi bana tepki gösteren bayanlara söylüyorum yada bekar olupta tepki gösterenlere bu kadarına hangi sabır taşı dayanır.
Bu kadının hiç mi başka işi yok? Ahtapot gibi tüm kollarını size dolamış.
Töbe töbe!!! Eşinin yuvasına daha hakkaniyetli olması için dua et canım.
Allah yardımcın olsun.

İlk mesajında tabloyu oluşturan enstrümanlar yeterli olmadığı için oklar sana yöneldi tatlım.
Annesiyle eşi arasında sağlıklı denge kuramayan erkekler eşlerine karşı saldırgan oluyor maalesef.
Annesine de kızsa hırsını eşinden çıkarıyor.
Eşim bunu itiraf etti zaten ben herşeyi gözlemliyorum ama gidip anneme sen haksızsın diye nasıl söylerim dedi. Daha önce bir kez konuştum benim yapım bu oğlum değiştiremem dedi diyor ama bu tartışmaya kadar oda ben de umursamıyorduk o kadar ben hep içime atıyordum

Eşim bunu itiraf etti zaten ben herşeyi gözlemliyorum ama gidip anneme sen haksızsın diye nasıl söylerim dedi. Daha önce bir kez konuştum benim yapım bu oğlum değiştiremem dedi diyor ama bu tartışmaya kadar oda ben de umursamıyorduk o kadar ben hep içime atıyordum
cnm su saatten sonra yapcagn tek sey olayları sadece izlemek .. eger susarsan kazanan sen olacaksın emin ol ! o annesi sonucta ister istemez onun tarafnı tutacaktr ama sen biraz alttan alırsan bak esin nasılda senin safına geciyo ;) ha haksızlıgada göz yumma elbet ama kücük seyleride sorun etme sen esini kendine baglamaya bak .. ona kücük süprizler yaparak yemekler hazrlayarak felan işte :)

kendini ifade etmede yetersiz kalan kişilerin burda diğer üyelere atıfta bulunmaları da pek bir moda oldu..konu sahibi hanımefendi siz kendinizi düzgün ifade edebildinizmi de size haksız olarak yüklendiğimizi ifade ettiniz..bazen kimseye yorum yapasım gelmiyor.

Annemle iyi gecin bende senle gecineyim
Anneme laf soyleme sana laf soylemim
Annemi uzme seni uzmim

Boyle dusunen butun erkeklerin uzerine 1 bidon benzin dokup yakasım var anasını satim

Bizdeki ne anne degilde korkuluk mu

kendini ifade etmede yetersiz kalan kişilerin burda diğer üyelere atıfta bulunmaları da pek bir moda oldu..konu sahibi hanımefendi siz kendinizi düzgün ifade edebildinizmi de size haksız olarak yüklendiğimizi ifade ettiniz..bazen kimseye yorum yapasım gelmiyor.
Hangi üye ye atıfta bulundum acaba yada bana haksız yükleniyorlar diye sitem ettim. Ben burada herkesin eleştirisine önem veriyorum. İlk konu açtığımda o anda içimden geçenleri yazdım hemen. içime attıklarımın hangisini bir anda yazabilirdim. konu açıldıkça zaten derdimi paylaştım ben hanımefendi. Herkese de tek tek teşekkür ederim beni dinleyip yorum yaptılar.

Hangi üye ye atıfta bulundum acaba yada bana haksız yükleniyorlar diye sitem ettim. Ben burada herkesin eleştirisine önem veriyorum. İlk konu açtığımda o anda içimden geçenleri yazdım hemen. içime attıklarımın hangisini bir anda yazabilirdim. konu açıldıkça zaten derdimi paylaştım ben hanımefendi. Herkese de tek tek teşekkür ederim beni dinleyip yorum yaptılar.
seni anlamadığımızı ifade ettiğin mesaja atıfta bulunarak yazdım en başında kayınvalidenin sıkıntılı karakterinden bahsetsen emin ol burda hepimiz sana destekte nirvanaya çıkardık..ben konu açılırken öncelikle sakinleşip kafanın toplanıp tüm ayrıntılarıoyla yazılmasından taraftarım sonra yazdığımız yorumlara ya konu sahipleri pişman ediyor ya da biz bir şekilde pişman oluyoruz..bu durum bu konunuzda sizin içinde geçerli..

sana birşey söyleyeyim mi biraz sanki fazla abartıyorsun ne küfür duymuşsun ne hakaret işitmişsin başına kakmış onlar eşinin yapması gerekenler görevleri zaten sende kendi görevlerini biliyorsun annesinden bayramda hediye beklemen de yanlış sen al o almıyorsa düşüncesizliktendir seni sevmediği kızı görmediğinden değil cahilliktir herkes senin gibi ince fikirli olacak diye kanun yok bunu söyleyip eşine ne diye aranı kötü ediyorsun adam her istediğini yapıyormuş sende suyuna git alınacağına ayrılmayı düşüneceğine daha ne sorunlar çıkar bu hayatta daha bişey yok ortada ayrılık diyorsunuz bana biraz nazlı kırılgan geldin bence seni haklı gördüğüm işten gelip kayınvalide geçip misafirine hizmet etmeni beklemeleri oda yoruluyorsun kendi evindede işin olur bide orası fazla.. sonuçta insansın anlayış gösterecekler.. orada hatalı davranış var ama sen bunu söyleyerek değil uygulayarak göster işinin olduğunu belirt evine git

Eşinizle sorununuz yoksa 3. şahıslar için neden kavga ediyorsunuz?yakınsanız ve kızı da yokmuş gelmenizi gitmenizi istemesi doğal başka bir kötülüğü dokundu mu size mesela eşinizle aranızı mı bozdu, laf mı söyledi, hakaret mi etti eşiniz için annesini idare etmek çok mu zor. Akraba filan geldiğinde tabii gitmek gerekiyor gelinsiniz hem yardımcı olmak hem bir gözükmek açısından annenizle yakın olsanız gitmez misiniz. Hediye mesela almıyor diyorsunuz almasın siz alın o almasın ne farkeder eşin alsın yapsın o daha önemli eşinizle aranızda bir sorun yok ki. Ayrılmayı gerektirecek bir sorun yok ortada yani nedense bu zamanda fazla sıkıya gelemiyor eşler. Çok gidiyoruz çok çağırıyorlar mesela bu. Sen eşine direkt annesini kötülersen ben alıyorum o hediye almıyor dersen eşin de ben her şeyini yapıyorum alıyorum ondan sanane boşver der erkekler istemez annelerine laf edilmesini neden istesin ki bende kaynanamdan hediye beklemem eşim alır alacaksa. Pişman olunacak şeyler değil ki bunlar ikinizde çalışıyorsunuz kendi istediklerini alın beklentilerinizi küçük tutun.

kayınvalidenin yanlışları ile ilgili eşini suçlama. sana hediye almadı diye tartışma çıkarılır mı adam da patlamış işte. napsın gidip zorla hediyemi aldırsın

Anlattiklarin esinle senin problemin olmaktan cok, senin ve kvnin problemi gibi duruyor.
Annesi senin istedigin ilgiyi gostermiyorsa esin ne yapabilir ki?
Kizi yokmus hic, belki ondan oyle hediyelesmekmis nazini cekmekmis gibi seyleri bilemiyrdur.
Esine fazla yuklenmemeni tavsiye ediyorum. İlk zamanlar insanin muhattabi sadece esi oluyor biliyorum. Herseyi her sorunu ona anlatip sikayet ediyor. Bunu ben de cok yaptim :)
Ama zamanla esinin tarafinin dilini cozdukce esini aradan cikariyorsun.
Bu konuda cabala biraz, araniza sogukluk girmesine izin verme.

evliliğin ilk yıllarında yaşanan aileye uyum sorunu...zamanla kv ile birbirirnizin huyunu suyunu tanıyacak , bakışınızdan bile vereceği tepkiyi çözeceksiniz..biraz sen kenidini törpüleyeceksin, biraz o..ama haklıyken de altta kalma...bazen en sert halini de göster ki kızdırmaya korksun

K.Validenin beklentilerine ayak uydurmak zorunda değilsin canım. Görüşme planını kendine göre yapabilirsin.
Beklentileri karşılanmadığı için ne kadar vır vır ederse etsin zamanla sizin programınıza ayak uyduracaktır.
Herkesin kendine göre bir hayatı var. Çatlak seslere kulak vererek hayatımızı yaşayamayız.
Hayatımızın bir parçası olması gereken insanların hayatımızı ele geçirmesine izin vermemeliyiz.

eşini seviyorsan ailesinide sevmeye çalışacaksın. ha sevemiyor olabilirsin ama saygı duymak zorundasın. zorundayız.

Düşünüyorum da ne kadar mükemmel bir koca olursam olayım
her istediğinde, misafirinde, cartında, curtunda anneme hizmetçiliğe koşacak
eş istemeye ne kadar hakkım var?

Her istediğini yapıyormuşmuş yok yaaa!

O sana katlanmıyor sen onların bu saçma isteklerine katlanıyorsun.
Gitmesen bile bu isteklerle savaşmak da katlanmaktır.

Bence duygularını ağlayarak, kriz geçirerek değil böyle açık, sert konuşarak ifade etmelisin..

Sizi bir an çok iyi anladım :) Ama bir yandan da yapılan yorumlara baktığımda bir çok kişiye hak verdim.
Eşinizi bunaltmışsınız maalesef o da patlamış.
Bende bir senelik nişanlıyım ve nasip olursa bu yaz evleneceğiz. Benimde kayınvalide ile aramda sıkıntılar var. Şunu belirteyim bir erkeğe annesi ve ailesi ile ilgili sakın kötü(olumsuz, annesinin istediği sizin istemediğiniz) bir şey söylemeyin. İlk başlarda söylersiniz oda kabul eder ama kayınvalide ile aranızda sıkıntı varsa ve siz bunu sürekli eşinize yansıtırsanız eşiniz bir süreden sonra sizi kaale almaz. Annesi çünkü atsan atılmaz satsan satılmaz. İleri ki zamanlarda eşinizden ailesi konusunda bir şey isteyeceğiniz zaman bir adım önde olmak istiyorsanız eşinizin güvenini kazanın bence.
Evlilikte bence her zaman dengeyi erkek korur. Annesi ve eşi arasında dengeyi korumak zorunda olan taraftır. Siz ise eşiniz ve ailesi arasında dengeyi korumak zorunda olan tarafsınız.
Çalışan bir bayan olarak gitmek istememeniz gayet normal.
Bizim toplumumuz gelinleri temizlik için hizmet için alırlar. Bunu değiştirmek mümkün değil ne yazık ki. Bende bu durumu hiç sevmiyorum. Anladığıma göre sizde sevmiyorsunuz. Size bu konuda tavsiyem ise kv ye gideceğiniz zaman eşinizle birlikte gidin hizmet edin. Ama misafirleri gelmiş siz onlara hizmete gidecekmişsiniz tabi ki gitmeyin ;) Gitmeyin ama bunu istemedğinizi de eşinize belli etmeyin.
Ağlamayın, ağlarsanız kendinizi harap edersiniz. Umursamamayı öğrenin, eşiniz sizi seviyorsa bununla kendinizi avutun :)

Bence bir an önce ayrilmalisin.....Cunku hiçbir evlilikte böyle şeyler olmaz....Evlilikler hep güllük gülistanlık olur 4-4 luk olur...Hiçbir zaman tartışma olmaz.....Ne bir anlaşmazlık ne bir tartışma...Hiçbir evlilikte en ufak bir tartışma bile olmaz....
İnsan en sevdiği arkadaslriyla anne babası ile de bazen anlasamiyor.....
Bu forumda gördüğüm bazı şeyler de şunlar, en ufak bit mevzuda hemen bosanayim mi diye soruyor bazı arkadaşlar....Ya arkadaslr bu çocuk oyuncağı mi...
Mesela biri diyor eşime geç gelmeyeceksin dedi geç geldi, boşanmayı düşünüyorum
Biri diyor bana milletin içinde sus deyip susturdu bosanayim mi ?
Böyle birçok neden var.....Arkadaslar ortada aldatma ve hergün devam eden büyük bir haksızlık yoksa boşanmayı düşünmemek lazim bence....
Yoksa bana soyle dedi cok kırılsın,bana böyle davrandı cok üzüldüm bu ve benzeri şeylerden dolayı heme. Boşanmayı istemeyelim bence...Ben de dahil...

Back
X