• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EVLENDİM ÇOK PİŞMANIM

Çalışıyorum iş çıkışı gidip orada yemek yiyelim misafirleri geldiğinde hizmetini edeyim kayınvalidemin istekler böyle devam ediyor buna eşimde bende tam alıştık derken dün ki kavgayı hazmedemiyorum şu an çok kötüyüm
Ben calisiyorum zaten yoruluyorum kendi evimizde vakit gecirmek istiyorum dedinizmi

Ben evlendiğimden beri bu üçüncü bayramımız olacak zaten kızı yok kayınvalidemin istiyorum ki böyle bayram geldiğinde küçücük bir hediye alıp beni mutlu etse kızlar sen alıyor musun diyeceksiniz aldım da ama ben karşılıklı hediyeleşmek istiyorum mesela onun gözünde kızı gibi olayım kızım bunu gördüm aklıma sen geldin sana aldım falan diyerek bana yaklaşsın istiyorum bunları da eşime yansıttım sorun oradan başladı zaten
Canım üç aşağı beş yukarı erkek milletinin yüzde doksabesi böyle bir odunda benim başımda. Ben bir evin tek çocuğunun esiyim. Evleneliligimin 5. Yilindayim kv çok yakınız benimde yaşadığım yerde ailemden yakın kimse yok. Istedimki kv ile ana kız gibi olalım yok olmuyor böyle bir şey bekleme gelini herzaman rakip olarak görüyorlar maalesef. Mesafeli ol. Çok şey paylaşma hiç bir şey bekleme. Eşine de ailesini kötüleme canım yerin çamuru da olsa toz kondurmazlar. Eşine ve ailesine sınırlarını çiz asamasinlar boş ver uzuldugunu gördükçe daha çok uzmek ister. Önemsemedigini yansit herşey yoluna girecektir. Unutmaki problemsiz evlilik yok

Evet ilk başta ailem hiç istememişti evliliğimizi ama evlendik her şey güzeldi ufak tefek sorunlar dışında aileme yansıyacak kadar hiç problem olmadı zaten. Evliliğimizin ilk günlerinde ikimizde alışana kadar sorun yaşadık maddi sorunlar yaşadık ama onlar da geldi geçti. İkimiz de çalışıyoruz ben istediğim hiçbirşeyden eksik kalmadım her istediğimde ailemin yanındaydım onlarla iletişimimiz çok şükür hep iyiydi ama ben alışamıyorum bir yıldır onun annesine ısınamıyorum sürekli bu sorun bunu eşime yansıtıyorum dün de yine tartışırken bana yaptığı şeyleri başıma kaktı yani her istediğin oluyor nereye istersen gidiyoruz senin istediğin yerlere gönderiyorum kızmıyorum küsmüyorum her şeyine tamam diyorum diye üstüme yürüdü. Ben çok ağladım ben ağladıkça üstüme geldi.

Eşinin ailesine alışamayabilirsin, hiç sevmeyebilirsin, sevmek zorunda da değilsin.
ama saygı duymak zorundasın. Bunu sürekli eşine yansıtırsan adamı soğutursun kendinden.
Evlendiğine çok pişman olacak bir durum da göremedim ben. Evlenirken evliliği oyuncak mı sanıyorsunuz anlamadım ki.

Evet ilk başta ailem hiç istememişti evliliğimizi ama evlendik her şey güzeldi ufak tefek sorunlar dışında aileme yansıyacak kadar hiç problem olmadı zaten. Evliliğimizin ilk günlerinde ikimizde alışana kadar sorun yaşadık maddi sorunlar yaşadık ama onlar da geldi geçti. İkimiz de çalışıyoruz ben istediğim hiçbirşeyden eksik kalmadım her istediğimde ailemin yanındaydım onlarla iletişimimiz çok şükür hep iyiydi ama ben alışamıyorum bir yıldır onun annesine ısınamıyorum sürekli bu sorun bunu eşime yansıtıyorum dün de yine tartışırken bana yaptığı şeyleri başıma kaktı yani her istediğin oluyor nereye istersen gidiyoruz senin istediğin yerlere gönderiyorum kızmıyorum küsmüyorum her şeyine tamam diyorum diye üstüme yürüdü. Ben çok ağladım ben ağladıkça üstüme geldi.
Bir evliliği rezil de vezir de kadın yapıyor toplumumuzda..zor karaktersiniz vesselam..şu yazdıklarınızda ağlayacağınız kısmı bulamadım ben..denklemlerle aram iyi değil diyeceğimde sayısalcı bi karakterim...istemediğiniz neyi yapmadıda o gün ağlama gereği duydunuz belkide devamı var okuyacağım ama şurdan okuduğum kadarıyla mnalesef sizden taraf olamayacağım.

Bunaltmışsın eşini
Kayınvalide ön yargını kaldır aradan ve kızı gibi olmaya çalışmaktan vazgeçmek
Gözünün üzerinde kaşın var mevzularına takılma
Mesafeyi yavaş yavaş koy, eşine yansıtma her şeyi
Bu kadar ağlayacak, sızlanacak bir durum yok, biraz idare gerek o kadar

Bunaltmışsın eşini
Benim yazacaklarım da bunlardı. Yıpratmaya değmez ne kendinizi ne evliliğinizi...

Evleneli tam bir yılımız doldu dün o evden gitmek istedim ilk defa ayrılmayı istedim hatta ölmeyi bile. Dün eşimle akşama kadar kavga ettik. En son sinir krizi geçirdim mahvoldum. Ama dönemem babamın evine yapamam orada da şu an çok kötüyüm arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.

kavga nedeni nedir bu bir
baba evine dönememe nedenin nedir bu iki
kendi kendine yetebilecek maddi imkanların varmı bu da 3

bunları cevaplarsan daha mantıklı önerilerde bulanabilirim

Bir evliliği rezil de vezir de kadın yapıyor toplumumuzda..zor karaktersiniz vesselam..şu yazdıklarınızda ağlayacağınız kısmı bulamadım ben..denklemlerle aram iyi değil diyeceğimde sayısalcı bi karakterim...istemediğiniz neyi yapmadıda o gün ağlama gereği duydunuz belkide devamı var okuyacağım ama şurdan okuduğum kadarıyla mnalesef sizden taraf olamayacağım.
Ağlama sebebim şu yaptığı herşeyi başıma kaktı ve üstüme yürüdü çok kızgın bir şekilde karşımda ki kişi benim eşim değildi o anda

Canım üç aşağı beş yukarı erkek milletinin yüzde doksabesi böyle bir odunda benim başımda. Ben bir evin tek çocuğunun esiyim. Evleneliligimin 5. Yilindayim kv çok yakınız benimde yaşadığım yerde ailemden yakın kimse yok. Istedimki kv ile ana kız gibi olalım yok olmuyor böyle bir şey bekleme gelini herzaman rakip olarak görüyorlar maalesef. Mesafeli ol. Çok şey paylaşma hiç bir şey bekleme. Eşine de ailesini kötüleme canım yerin çamuru da olsa toz kondurmazlar. Eşine ve ailesine sınırlarını çiz asamasinlar boş ver uzuldugunu gördükçe daha çok uzmek ister. Önemsemedigini yansit herşey yoluna girecektir. Unutmaki problemsiz evlilik yok
ben annesine kötü demiyorum ama alışamadım bazı şeylere eşim de bu konu da üstüme geliyor sürekli. ya ben çalışan biriyim sürekli fazlasını bekliyor kayınvalidem hizmet konusunda ben kendi evime temizlik için bir bayan aldım kırk tane laf etti kadın geldiği gün kendisi de geldi ben söyledim kızım kendini yorma temizlik için birini al diye bulamaz böyle kaynana diyor..

eşinin annesine ısınamıyorum diye tartışma çok yersiz.....
10 yıldır benim çektiğimi rabbim bilir....bu evlilikten soğumaya gerekçe değil....
zamanla duyarsızlaşmayı öğrenirsiniz...

Bunaltmışsın eşini
bu gün o kadar stresliyim ki tek çarem sizlerden destek almaktı. daha önce de açmıştım konu bebek konusunda da çok üstüme geliniyor diye son üç aydır dr a gidiyoruz her şey üstüme üstüme geliyor. Çocuk konusunda eşim istiyor diye dr a başladım anne olmayı tabi isterim allahım nasib ederse ama hazır hissetmiyordum kendimi şimdi o kadar ilaç kullanıyorum belki bunların stresi var üstümde sakın sana ters birşeyler söylersem yanlış anlama diye uyardım kendisini hep.

hep aynı şeyler anlayışsız hep bana hep bana diyen bencil kv.bende bıktım çalıştığın halde senden beklentisi olan insanlar.sadece kendilerini düşünen uyuz insanlar

Canm eğer kaynanan cidden sana kaynanalik yapiyor olsa burada bambaşka bir soru olurdu. Ama senin canin istemediğiiiçin bu şekilde davraniyorsun.. Yani calistigin için gelinlik yapmak istemiyorsun.. tamam yapmak zorunda değilsin ama yapmadgin surece şikayet etme hakkında yok kusura bakma. Es için el derler ya aynen öyle.. Es için aile karsina alinmaz bunu da eşinden bekleyemezSin.. Benim diyeceğim o ki kaynananla arani iyi tut.. İsinmasanda isinmis gibi yap.. En azindan bi 4 sene bu gerekli sonra herkes kendi hayatına bakar çoluk çocuk derken alisirsinda..

Hep beklenti beklenti. Her sorun beklentiden çıkıyor. Kayınvaliden senden bekliyor. Sen kayınvalidenden.
En azından sen beklentilerini yok etsen sorun yarıya iner. Şimdi kayınvalideni değiştiremeyeceğimiz için seni eleştireceğim. Sorunun nereden çıktığını yazmışsın. Kayınvaliden kızı gibi davransın, aklına gelesin, hediyeler alsın. Bu konu yüzünden tartışmamız çıkmış. Gerçekten değmez kafaya taktığına kavga ettiğinize. Kaynanan kızı gibi davransa ne davranmasa ne, hediye alsa ne almasa ne. Hem kızı gibi davransın diyorsun hem de gelsin yardım etsin misafirlerle otursun deyince gitmek istemiyorsun. Ama bu da anne kız gibi olmanın bir getirisi zaten.

Ben evlendiğimden beri bu üçüncü bayramımız olacak zaten kızı yok kayınvalidemin istiyorum ki böyle bayram geldiğinde küçücük bir hediye alıp beni mutlu etse kızlar sen alıyor musun diyeceksiniz aldım da ama ben karşılıklı hediyeleşmek istiyorum mesela onun gözünde kızı gibi olayım kızım bunu gördüm aklıma sen geldin sana aldım falan diyerek bana yaklaşsın istiyorum bunları da eşime yansıttım sorun oradan başladı zaten

Esinle huzurundan daha mi önemli gelecek hediye... Neden beklenti icindesin ki?

Annen dusunmeyip sana hediye almasa aglayip küsüp kizacak misin? Yoksa annemdir ne olacak mi diyecektin? İste bunu da öyle düşün..

Beklenti içine girme.. Ve eşine annesini eleştirme içinde tut...

bu ne ya ! bu okuduğum kaçıncı konu hepside yeni evlenip pişman olanlar :KK34: yeminlen evlilikten korkar olduk

Hep söylerim evlilik denge işidir. Bu dengeyi de kadın sağlar. Eşinle ailen arasında, eşinin ailesiyle kendi ailen arasında ve kendinle eşinin ailesi arasında denge kurmak zorundasın. Bunu yapmazsan evliliğin sarsılır. Eşine sürekli ailesinden şikayet edemezsin. Adamın sinirlerinin bozulması normal bu durumda. O gelip sana annen şöyle annen böyle dese sen de patlarsın bir yerden sonra. Kayınvalideye alışamadım ne demek? Kadının anladığım kadarıyla seninle bir derdi yok. Hizmet etmeni bekliyorlarsa biryapar üç yapmazsın. Bahane bulursun. Ama istemiyorum diye direterek olmaz bu işler. Belli ki gerçekten zor bir karakterin var. Kendi ailen yarafından biraz şımartılarak büyümüşsün gibi geldi bana.

Karşı taraftan beklentin ne kadar az olursa o kadar mutlu olursun. Allahaşkına bir insan eşine nasıl annen bana hediye almıyor der? Mantıklı düşünün, düşünerek konuşun.

Eşinizin pek hatası yok gibi geldi bana. Sizin biraz kendinizi toparlamanız lazım.

Back
X