- Konu Sahibi DepresifFisilti
-
[/B]
senin ki de benimki gibiymiş aynı kardeşşama senin ki sana ayak uydurmuş hem sen iyi de cesaret etmişsin böyle biriyle evlenmeye illaki tutuyodur cimriliği ama dimi.. ben biraz elite olmayı seven biriyim. yeri gelir simit cay içerim yeri gelir lüx yerde yemek yemek isterim. anneannesi bile geziyor olmamaıza laf dedi. gezin gezin evlenince gezemezsiniz diyo.. nerden biliosun gezmicemizi ALLAHIM YAA trakyalılar da mı böyle bi huy var gezmeyi yemeyi yedirmeyi sevmiyorlar ben mi yanlış düşünüyorum acaba ??
benden cekinio ama korkmaz ki. telefonda cekinmio huyum böyle değişmem ben diyor yanımda da kuzu oluyor yanımda cok tanıma fırsatım olmuyo cunku o istenbuldaa ben antalyadayım.. kardesimin nişanlısı cok iyi o da konuskan değil girişmez ama kardeşim 1 milyarlık pc aldı yakında amerikadan sipariş verdiği iphone da gelicek.. bi yerde kahve içer bi yerde yemek yer seviyo adam para harcamayı..ç bunlar lüx seyler değil sadece sosyalizmm gerektiriyor. bilmiyom işte dediğim gibi senin ki kuzu olmus benimki telde cok karsı geliyor.. ailesinin de toplam geliri 3.400 felan evde kendilerinin.. zaten anca kendilerine harcamayı seviyorlar cok tuhaflar ailem haketmiooo
evlenirken amaç neydi diye sormak lazım..
neye göre karar verdiniz? arada sırada 4 yıl
boyunca gelip giderek tanışmak...nişanda
ailelerin tanışması..evlenme kararı alındıktan
sonra ailenin araştırma! çabası...kimseyi
tanımak öyle kolay değildir elbet ama sevgili olmak
evlenmek için yeterli değil...şimdi tamamen farklısınız
diyelim ne olcak? maddiyat evlilik için çok önemli..
adamlar sizi karşılarken bu kadar pervasızsa ya sonrasıı...
başa gelen çekilirmiş derler ama siz çağırmışsınız bu durumu:44:[/Q
cok beğeniyordum ben onu sonra görüşmeyelim dedim ağlıyordu benim için msnde 2 3 ağladı sevmesine seviyor oda bende seviyom mu simdi bilmiorum nişanlanmak için hep sıkıştırdım hep para yok derdi en sonunda 6 ay içinde nişan yapmassan ayrılıcam dedim o da geldi yaptı.... ailem beğenmedi aile yapısını misafirperverlik ay zaten bide pasaklılarki hadi nişanlımı değiştiririm dedim ama hep ben mi durtucem onu(
evet pervasızdı ve davet etmiolarlar hiç gelin bu tarafa ne biçimler anlamadım.. evlendikten sonra iş biticek nasılsa daha cok sorunlar baslıcak dimii
uzun süreli ilişki yaşamışsınız şimdi mi farkına vardın peki
nişanlanmadan önce de böyle mi davranıyordu
maddi durumları nasıl , 3 gün aynı yemeği mi yediniz amma soru sordum ha :)
cok beğeniyordum ben onu sonra görüşmeyelim dedim ağlıyordu benim için msnde 2 3 ağladı sevmesine seviyor oda bende seviyom mu simdi bilmiorum nişanlanmak için hep sıkıştırdım hep para yok derdi en sonunda 6 ay içinde nişan yapmassan ayrılıcam dedim o da geldi yaptı.... ailem beğenmedi aile yapısını misafirperverlik ay zaten bide pasaklılarki hadi nişanlımı değiştiririm dedim ama hep ben mi durtucem onu(
evet pervasızdı ve davet etmiolarlar hiç gelin bu tarafa ne biçimler anlamadım.. evlendikten sonra iş biticek nasılsa daha cok sorunlar baslıcak dimii
Durumları nasıldan öte sorulması gereken soru nişanlınız size karşı nasıl? Bir şey aldığınız da fişine bakıyor olması neden bu kadar önemli? Önemli olan bir şey alana kadar ki aşamada size nasıl davranıyor? İstediğinizi alana kadar olmadık laf söylüyor öylemi alıyor yoksa alınacak şeyi aldıktan sonra fişine bakmakla mı yetiniyor... 3 gün evlerinde kalmışınız bir öğün yemek pişmiş diğer öğünler ne yapıldı sizleri aç bırakmamışlardır sanırım? Bizde de misafir geldiği zaman çeşit çeşit yemek yapılır en güzel tabaklar bardaklar çıkarılır ama eşimin tarafında öyle değildir...Sanki onlardan aileden birisiymiş gibi hazırlık yapılır günlük kullandıkları tabaklar bardaklar çıkarılır ama pintiliklerin den mi? HAYIR...Tamamen kültür meselesi...Eğer ben bu aileyle yapamam bize ters diyorsan evlenmezsin olur biter...İnsanların yaşam biçimlerini kültürlerini değiştiremezsin...Sakın zamanla değişir diye düşünüp evlenmeyesin...
Bence yol yakınken vazgeçin bu işten...Sizin nişanlınızdan beklentileriniz onun verebileceklerinden çok farklı...Yaşınız kaç acaba merak ettim...
aileler tanısana kadar anlayamadım ki. annesiyle konusuyodum ay cok tatlı dilli diyordum sevdi beni diyordum.. gereksiz gereksiz konusan bi tip zaten.. ben hep seviyeli sanırdım onları. bana kontür almayan yüklemeyen adamdan ne beklenirdi ki.. kontür için bile dediki karım değilsin ki sana kontur alim daha babamın evindeymşim , nişanı atmazsam zaten sırf onca para harcandığı için atmam diyordu yoksa kolay olurmus ayy ne yüzsüzmüşümm ben yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
( sene olarak 26 ama 10 ayda doldurcam tam olarak
bi gün annesi annem pazara indik annesi bana elbise gösteriyordu alacağından mı yok nişanlım elimden tutmus beni cekiştirneye calıstı o anda neymiş babamlar bekliomuss sinir oldum elbisede cok güseldi anası alcak die korktu sanırım eve geldim sinirimden ağladımm.. kapıyı kapatıp.. soledim ona böle yaptın die valla dio yanlıs anlamıssın dio inandım simdi huylar cıkınca o an ki sebepte cıkıo.. ben gittim sofra donatıldı meyveler krepler pastalar ama annemlere de kuru yemek, karpuz felan da annemler aldı sabah fırından ekmekle beraber yaz günü soğuk soğuk meyve koysalardı olürlermiydi kapının onunde de pazar vardı ben mi problemliyim bakın yaa.. nişanlım da huyları böle değiştiremem uyaramam dediler yok yok kültür farkı cok fazla yapamicam bennn göörgüsüzlük bu yazdıkça daha da sasırıom o hallerine.. ben bi şişme yelek itiyodum nişsanlımda bilir antalya da bulamadm oraya gittim buldum harikaydı orda cesit cok ucuz gibiydi mağazaya göre 50 liraydı güydüm denedim beğendinse al demedi içimde kaldı ufak seyler ama sinek te ufak mide bulandırır..((((((((((
sen haklısın malesef,
bunlarınki cimrilik değil,görgüsüzlük.
cimri insan yemez içmez biriktirir,ama yeri geldiğinde misafirini ağırlar.
nedemek misafire hesap ödetmek.
heleki bu misafir dünürlerse.
ben buna çok önem veririm.
sen yeri geldiğinde kuru ekmek yersin evlenince ama bu adam annen baban misafirliğe gelse onlarda kuru ekmek yesin der evlenince.
yol yakınken ayrıl bence,evlenince çok üzülürsün.
başlığı okuyunca ilk ağzımdan çıkan cümleKIZLAR BANA YARDIMCI OLUN DÜŞÜNCELERİNİZE VE TECRÜBELERİNEZE ÇOK İHTİYACIM VARBEN YAKLAŞIK 1 SENEDEN FAZLADIR NİŞANLIYIM. İSTANBULA GELİN GİDİCEM VE NİŞANLIMLA 4 SENELİK BELKİDE DAHA FAZLA BİR BİRLİKTELİĞİMİZ OLDU UZAKTAN UZAĞA ARADA Bİ GELİP GİDEREK.. NİŞANLANDIK SONRA AİLESİYLE AİLEM NİŞANDA TANISTI. COK SEVDİLER ONCE GÜLER YÜZLÜLERDİ BİZE GELDİKLERİNDE AMA TA Kİ BİZ DE ONLARI GÖRMEYE CEWREDEN ARASTIRMAYA GİDENE KADAR MİSAFİRPERVERLİK SIFIRDI ANNEM VE BABAM COK MUTSUZDULAR 3 GÜN KALDIK SADECE Bİ DEFA EVDE YEMEK PİŞTİ KISACASI BEKLENİLEN İLGİ YOKTU. TABAK CANAK DESENİZ SANKİ SIRADAN BİRİ GELMİŞ. BİZDE TEK BARDAKLARLA TABAKLARLA MİSAFİR KARSILANMAZ DİYENLERDENİZ.. Anlayacağınız kültür farkımız cok fazla elleride cok sıkı nişanlım herseyin fişine bakan biri. topluluukta bi yere gidildiğinde ben ödim diye ısrarcı değil ve ben cok utanıyorummm (( bişiler yazınnnn:18::18:
canım bence daha fazla erteleme burda bu kadar kişi hemfikiriz.konuşmakla bişey olmuyor ailen de sana destek.
ilk başlarda zor olur alışkanlık,sevgi beslemişsin sonuçta
bi de bu ikinci diye yanılmam düşünüyoy insan hayatta sadece bir kez yanılabilirm sanıyor,umuyor..ama malesef üstüste olabilyor böyle dobroskiler..bence ilişkilerinde evlilik için acele etme bi daha.iyice tanı,beğen,aşık ol sonra evlen..sen bu adama aşık deilsin.sevgi duygunu onda yoğunlaştırmışsın sadece..sevgi beklentin için kullanma adamı at gitsin
nisanlilik evliligin yarisi canim. Suan evli olup bunlari yasasan daha beter kahrolurdun inan. Hatta bilki evlenince bu tarz olaylar icin tartisinca aynen sunu diycek seninki " bilerek geldin" bu sozde seni cok kiracak en cokda kendine kizacaksin nasil izin verdim bu hadde gelmesine diye.
Karari verecek olan sensin.
başlığı okuyunca ilk ağzımdan çıkan cümle
"düşünmek miiii, biz gördüük gördüüüükkk" ... Oldu..
Içeriğini okudum,
anlattıkların bizimkilerin(artık bizimkiler derken bile ağzım gıcıklanıyo ama anlaşılması için demek zorundayım) yanında devede kulak..
Aaah , şöyle deyim ben ; hergün gelen komşuya aynı davranış tutum sergilenirdi ,
ki benim ailem bi istemeye geldiklerinde bide düğünde görüştüler ilk....
Davranışlarını o kabus dolu günü bir kenara attık ama öyle paragözlerki düğün sonrası bütün masrafı eşimle benim üzerime yıktı yıkamayacak olunca yalan söyledi, oda sökmeyince duygu sömürüsü yaptı..üzerimize takılanları elinde gezdirmişti zaten babası düğün bitti iki gün geçti vermiyordu daha takılanları,veremiyordu , istettim öyle vermişlerdi..içinden milyarlar harcamış zaten,
kalan bir buçuk milyarı hepsi bukadardı deyip vermişti ,
oydu gözünü diktiği..onuda aldılar,
ben direttim kavga ettim yok artık bukadarda olmaz diye, ama eşim benim hatrım için dedi gönülsüz verdim..
Eşim annesine verdi oda koynuna soktu(annesi biraz moralsizdi ama bana göre hiç alamamalıydı o parayı)ben utanıyorum git baban alsın istiyo madem demeli alamamalıydı,
ödetmeye çalıştığı düğün masrafı da zaten ne kadardı biliyomusunuz,
inanabilecekmisiniz.. Sadece 4 milyar...ben bunlara sabrederken eh dünya malı diye susarken içimdekileri.......düşünün artık!!!
Ve biz birbirimizi yaşama fırsatı bulamadık hep borç altında boğula boğula binbirtürlü kabuslu günlerle bugüne geldik. şimdi bebekte geliyor yeni evli heveslerim kaldı geride
oooo kısaca yazacaktım uzamışta uzamış...sadece bu anlattıklarım değil , önceside vaaaar sonrası da varr hele baba olacak şahıs..mide bulandırıcılar..
şuan o tarafa neffffffffffret doluyum
anlattığınız şeyler kimine göre önemsiz detaylardır kimine göre olmazsa olmayacak konulardır...anlattıklarınıza bakılırsa siz dayanamayacak gruptasınız önemli detaylar o yüzden bile bile lades diyerek evlenmeyin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?