- 11 Ocak 2017
- 345
- 360
- 23
- Konu Sahibi sevdiksevdalandik
-
Ben anlattım da sen neresini anlamadın?Sen burda bize anlatamıyosun ailene nasıl anlatacaksın?
Ayrıca erkek tarafı tabiiki kabul eder senin yaşında kızı. Erkek ailelerinin arayıp da bulamadığı küçük kız, bekar kız.
Önceki konularımda bir miktar linç yediğim için hatırlayanlar olacaktır sevgilim benden 14 yaş büyük,21 yaşındayım. Beraberliğimizde 1.5 yılı devirdik.
Lakin ben ailemden saklıyorum ilişkimi. Onun kızı var 15-16 yaşlarında o dahil tüm ailesi beni biliyor,ilişkimize onay veriyorlar.
Biz seneye okulum bittiğinde evlenmeyi düşünüyoruz ama aileme bu durumu nasıl açıklayacağıma dair hiçbir fikrim yok.
Özetle ailem;
Babam: ikinci eşi beni evde hor görüp,bir gün durduk yere kızını istemiyorum bu evde dediği için ben 12 yaşındayken "kızım beni de anla" diye evinden kibarca kovan,üniversite okuduğum halde yurt masrafımı bile yarısını ancak karşılayan bir adam.. (maaşının 5te biri bile değil yurt taksitlerim)
Annem: bütün birikimini ikinci eşine harcayıp abimin ve benim üzerime olan evleri(rahmetli dedem almış biz küçükken abime ve bana geleceğimiz için) onları dahi satıp iş kurşun diye eşine verip batıran,beni senelerce şehir şehir kocasının peşinde sürükleyen bir kadın.. üniversitede hem okuyup hem çalışmama rağmen geçen gün abim borca girdiği için benden para istedi..
Abim ise benim canım.. babam gibi en çok ona nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum çünkü asla onay vermeyecek..
Şimdi ben bu aileme mutlu olduğumu,huzuru bulduğumu,bu şekilde hayatıma devam etmek istediğimi nasıl anlatıp nasıl ikna edebilirim,yardımlarınızı bekliyorum..
Bunlar önceliğim tabi okulum bittiğindeIşini eline al ekonomik özgurlugunu kazan sonra da sadece abine danış ...
İlk defa burada olumlu bir yorum aldım çok teşekkür ederim:) Önceliğim tabi ki işim,fakat okulum bitince ailemin yanına dönmek zorundayım ve baskı kurup hayatımı zindan edebilirler çünkü onay vermeyecekler biliyorum..Ufacık hikayede nasıl zor bi aile hayatın varmış. Hem okudum hem hüzünlendim.
Kimseler seni linç etmesin bunca düzensizliğin içinde okumuş sevmiş ve şimdi ailemle tanıştıracağım telaşı içindesin...
İlişkindeki büyük yaş farkı yada çocuğunun olması önemli değil. Önemli olan senin mutluluğun.
Okulun bitince ailene erkek arkadaşımla tanışmanızı istiyorum diyeceksin ve onlarda sana saygı duyacak.
Abla tavsiyemi burada yapıyım okuldan sonra işini eline al evlenmek için acele etme... Umarım mutlu bir yuvan olur :)
Tabii ki zaten 1 yıl gibi bir süre var önümüzde bu süreç düşünmem iyice ölçüp tartmam konusunda önemli.. Fakat şuan çok şükür her şey yolunda böyle giderse açıklamam gerekecek o dönemin sancısı içindeyim sadece..Okulunu bitir meslek sahabii ol ondan sonra evliligi dusunuraum .Hem ozmana kadar zamanda gecmis olur.
Bunlar önceliğim tabi okulum bittiğinde
İlk defa burada olumlu bir yorum aldım çok teşekkür ederim:) Önceliğim tabi ki işim,fakat okulum bitince ailemin yanına dönmek zorundayım ve baskı kurup hayatımı zindan edebilirler çünkü onay vermeyecekler biliyorum..
Ben aileme inat ya da ailem zor olduğu için böyle bir karar almadım ki.. Olabilir u saydıklarınız kesin yanıt veremez kimse fakat yaşıtıyla evlenip sorun yaşayan insanları da okuyoruz burada.. teşekkür ederim yorumun için..Cok gençsin ailen ne kadar zor olursa olsun yanlış evlılık yapma . Adamın kızı Şen'le yaşıt nerdeyse için nasıl alacak bu durumu . Kesin kıskanır . Sonra gene problemler olur bence kendıne göre birini bul
Hayatı zindan edecekler diyorsan işini eline alana ve onlara muhtaçlığın bitene kadar bir şey deme bence. En son, ben evleniyorum dersin. Bir şey bekleme onlardan zaten destek mestek.Bunlar önceliğim tabi okulum bittiğinde
İlk defa burada olumlu bir yorum aldım çok teşekkür ederim:) Önceliğim tabi ki işim,fakat okulum bitince ailemin yanına dönmek zorundayım ve baskı kurup hayatımı zindan edebilirler çünkü onay vermeyecekler biliyorum..
Zamana birak takma kafana 1 yil sonra ne olacagi belli olmaz ilerlisini duaunupte simdiki anini kacirmaTabii ki zaten 1 yıl gibi bir süre var önümüzde bu süreç düşünmem iyice ölçüp tartmam konusunda önemli.. Fakat şuan çok şükür her şey yolunda böyle giderse açıklamam gerekecek o dönemin sancısı içindeyim sadece..
Bende kesin olarak çalışma konusunda kararlıyım,zira öğrenci halimle bile kendi ayaklarımın üzerinde durabiliyorken evlenince kocama el açmayı asla istemem.. çok teşekkür ederim yorumun içinHayatı zindan edecekler diyorsan işini eline alana ve onlara muhtaçlığın bitene kadar bir şey deme bence. En son, ben evleniyorum dersin. Bir şey bekleme onlardan zaten destek mestek.
Üzülüyorum. Büyük ihtimal yanlış bir evlilik ama iyi de olabilir. Hata yapmanı istemiyorum bu yaşta ama eminim ki yaptığın şey hata olursa da bunun suçlusu o ailen olacak, masum olan sen değil. Umarım mutlu olursun.
Ve lütfen, mutlaka çalışmaya başladıktan sonra evlen. İşin garanti olsun ve bütün paranı eşine asla verme. Hesabın ayrı olsun. Ve asla ama asla işini bırakma. Eğer şu an yaptığın bir hataysa, geri dönüşün olsun bu sayede.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?