Evleneceginiz insan dnyann br ucunda olsa, herseyinizi brakr gider misiniz?

bekar olsam giderim derdim ama evlenince dank ediyo annemden babamdan çooook uzaklarda yaşayamam allahtan annemlere çok yakınım

Bende esimle dunyanin bir ucundayiz, dunyanin oteki ucunada gidelim dese yine onunla giderim.

Evet dediginiz gibi buna degecek bir erkek olmali. Ben esimi cok seviyorum ve onun yaninda her yere giderim.

kimi giderim demis kimi gitmem demis bekara kari bosamak kolay derler ya buda onun gibi bisey bekarken insan dusunemiyo bende norvecten kalktip fransaya geldim ailemi kardeslerimi cevremi herseyimi birakip geldim ustelikte baskentten kucuk bi kasabaya cevre yok dil yok bi carsiya gitmek icin arabayla 40-50 km yapman lazim sosyal bi faliyet yok cook pisman oldum ama esimdende vazgecemezdim vazgecmem de Allah sabrini veriyo ama, kimi arabayla 20 dk mesafeyi bile cok gormus benim arabayla 1600km ya ben ne yapayim ucakla 2 saat ama havalani yok bilet pahali paristen cok ucuz ama paris 600km bekarken ne ki ucakla 2 saat diyodum bi haftasonu bile insan gidebilir diyodum ama nerdeeeeee

doğru bekara karı boşamak kolaymış.bende yakındayım Allahtan annemler iki mahalle üstümde.ikisinin yeride farklıdır.herşey herzaman güllük gülistanlık olmuyor.

bekar olsam giderim derdim ama evlenince dank ediyo annemden babamdan çooook uzaklarda yaşayamam allahtan annemlere çok yakınım

aynen, bende bekarken esimle henuz sevgiliyken heryere gidebilcegimi sanardim onunla, ama øyle kolay degil anliyorum, yine uzakta degilim yine annemler 10dakikalik mesafede araba ile, ama baba evinden cikinca anliyor insan bazi seyleri

Erkek arkadaşımın başka bir şehire yerleşmesi gibi bir durum vardı. Çok seviyorum onu o kadar çok düşündüm ki acaba evlenip gidersek yapabilirmiyim diye. Açıkçası ben kendime güvenemedim .Ailemi sevdiklerimi çevremi alışmış olduğum ortamı bırakıp gitmek düşüncesi bile çok zor geldi bana.Mecbur değilsem asla gitmem ama aksi olursa yapılacak birşey yok.Gerçi artık öyle bir durum kalmadı o başka konu. Sevdiğin kişiyle berabersin ama sevgili eş herşey demek olmuyor bazen. Öyle zaman geliyor ki sevmediğin insanın bile yanında olamsını istiyorsun özlüyorsun. Yinede büyük konuşmak istemiyorum kısmet işi Allah bilir. Evlenip başka şehire hatta başka ülkeye giden bayanlar var onlar nasıl dayanıyor hep merak etmişmdir. Allah kimseyi sevdiklerinden ayrı koymasın.

Son düzenleme:
sevgilim Balıkesirliydi ve ben müthiş düşkündüm sevgilime ilişkimiz resmiyete dönüştüğünde İst. da yaşayacaktık sonra bi aksaklık oldu memlekette yaşayacağız dedi bende o zaman sana güle güle dedim sırnaşık şey
kusura bakma ama senelerce benim için o kadar fedakarlık yapmış anamı babamı bırakıp dün tanıdığım birinin peşine takılıp gidemem demiştim :mymeka:

sonuç anacığımın yanındayım, eşimde benim yanımda sengözlerimebaksanab yerimseniben

Giderim ama gelir ailemide görürüm aşkimin için ölürümmm
kisacasi ne yardan ne serden vazgeçerim

:teselli:
Yazinizi okurken birde diger arkadaslarimizin yapmis oldugu yorumu okuyunca agzim acik kaldi.Bende kendi fikirlerimi yazayim sizlere umarim sizi azcikta olsun dusundurur.Benim burda yorumcularda gordugum hemen hemen hepsinde diyecegim coguda ailesine bagli hele biri varki 20 dakkalik uzakliga bile gelemiyor ya guldum resmen ne demeli bilmiyorumki kardesim ailen senin herseyin mutlakaki hepimiz icin oyledir aile sevgisiyle koca sevgisi bambaska bir olay ama bir bayan ailesine bu kadar cok duskunse bence evlenmek yerine olene kadar ailesinin yaninda bekcilik yapsin yani darilmayin ama kisiligine tam elde edememis kararsiz kisiler bence bu yola basvurur.egerki kisi bir kisiyle severek evlenmisse ve sevdigi adama deger veriyorsa o kadinin yeri kocasinin yanidir zaten ise yaramaz bir adam diyorsaniz gitmem diyorsaniz yani ne demeli ise yaramiyan adamla neden evli kaliyorsunuz yani kararsiz endiseli kimi daha cok sevdiginden emin olmayan yada aile ile koca sevgisinin arasinda farki bilmiyen kisiler zaten her zaman yanilgiya duserler ve kendi hayatlarini kendileri zehir ederler,insan ailesini tabiki sever ama kocayla aile arasinda sevgiyi ayirt edemiyorsa ne demeli artik bilemiyorum arkadasim siz celiskide kalmisiniz yazinizi okudugum kadari ile annenizinde tesirinde kalmisiniz belliki ama benim fikrimi gercekten onemsiyecekseniz yazayim size.eger ben sevdigim bir adamla evlendiysem ona deger verip sayip seviyorsan deyil baska bir ulkeye fizana bile olsa giderim benim annem olene kadar bana baki deyil evet annemi severim onunla mutluda olurum ama insan esinide sever ve gercekten insan sevdigi birini ne kirmak nede uzmek ister gidin kardesim esinizi yada evleneceginiz adami seviyorsaniz gidin ne yani dunyanin sonumu giderseniz en azindan sevdigin adamla beraber mutlu olmaya gidiyorsun yani bazi arkadaslar yazmislar sanki cehennem zebanisiyle beraber gidiyorlarmis gibi gulmekten patladim vallahi .bilmeniz gereken tek sey esinize yada evleneceginiz kisiye seni seviyorum kelimesi yeterli deyildir hic bir sey ifade etmez cunki sevgi demek fedakarlik demektir eee nasil sevdigini kanitlarsin gosterirsin yapacagin fedakarlikla tabiki sevgi sozle deyil gostererek anlatilir bence neyse arkadasim iyice dusunun esinizi gercekten sevdiginize emin olun sonra karar verin sevmiyorsanizda zaten kisinin sevmedigi bir kisiyle beraber olmasinada ben bir anlam veremiyorum .bir kusurum kirici sozum olduysa affola

ben giderdim niye gitmiyim ki.
sevdiğim adam bi yerde artık yuvam ailem olucak benim.
giderim

gittik de ne oldu..kıymetımızı bılen mı var sankı..sımdkı aklım olsaydı ah..zaten nasıl bır sok anında kabul ettım evımı ocagımı yurdumu bırakıp buralara gelmeyı hıc anlam veremem..

:çok üzgünüm:kaydirigubbakcemilesenağlama

sanırım ailemi bırakıp gidememm benn cok özlerim dayanamam ki onlarsızlıgaa...

ben o kadar fedakar bi kadın olamam.
henüz nişanlıyken eşimle ayrı şehirlerde oturduğumuzdan annem babam her zaman dediler bana; "doğduğun değil doyduğun yerdir" diye.
ama ben sevdiklerimsiz doyamazdım ki..

eşimde benim kendimdeki içsavaşımı görmüş olacak ki benim yaşadığımız şehre yerleştik.
annemlerle yarım saatlik mesafede oturmama karşın bazen 3 hafta görüşemediğimiz oluyor.
ama benim bir aman dememe saat dolmadan yanımda olacaklarını bilmem huzur veriyor bana.

bence onemli olan bunun evliligimi ne kadar etkileyecegidir. evin huzuru herseyden once gelir. ailem iyi olsun da uzakta olsunlar. ama dipdibe olup evimde huzursuz gecimsiz olmayi istemezdim. hasret cekilir ama huzursuzluk cekilmez! huzurum icin gitmem gerekirse giderim.

Son düzenleme:
ben de öyle yaptım.ama şimdi çok pişmanım.aileme çok uzağız.severek evlendik ama yine de ana babanın yeri başka.çok yalnızım burda.ne akraba ne eş dost.sadece eşimin ailesi var.saolsun onlarla da neredeyse her hafta görüşüyoruz.aile çok iyi ama artık çok sıkıldım bende bu durumdan.iş de bulamadım.eşiniz ve ailesi ne kadar iyi olursa olsun dediği gibi ana babanın yeri kendi vatanın apayrı.

Çok aşık olmuştum bundan seneler evvel.Seninle Japonyaya bile giderim demiştim.Giderdim de..gözüm hiçbirşey görmüyordu.Onsuz burda mutsuz olmaktansa giderim diye düşünüyordum.Bunu demek için gerçekten çok aşık olmak lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben ailemden sadece 2,5 saatlik uzaklikta yasiyorum ama ne yazikki 2-3 ayda bir görebilyorum. Oda en fazla 2 günlügüne. Bu yüzden hic bir bekar arkadasima tavsiye etmem ailelerini birakip cok uzaklara gitmeyi.. Ayrilik insani mahvediyor.. :çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…