evleneceginiz kisinin esiniz oldugunu nasil anladiniz?

montesorri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
519
101
68
Ankara
iyi geceler kizlar gecenin bu saatin de olsa da aklima takilan soruyu sizlere sormak istedim.sorum su ki evlenmeden once esinizle evleneceginizi hissettiniz mi?
hayatim da birisi var onunla ciddi olarak gorusuyoruz ve ramazan sonu ciddi adimlar atmayi dusunuyoruz ama ben hani hic ruya felan gormuyorum.hani ruyalar habercidir yada insan hisseder sanki ama icimde bir bilinmemezlik var.daha once boyle bir olayda icim hep huzursuzdu simdi kestiremiyorum.
sizler bu karari almadan evvel neler yasadiniz neler hissettiniz?bunlari merak ediyorum.ben hep olumsuz bir kiz oldugum icin mi bu vesveseler bilmiyorum.

Bisey hissetmedim. Esimle ikimizde evlilik dusunmuyorduk. Hatta esim belirtmisti asla evlilik istemedigini. Sevgili olarak takiliyorduk benimde bir sikayetim yoktu. Iyi anlasiyor ve egleniyorduk bolca. Biz ciddiyiz, ciddi adim atcaz modunda degildik. Birgun yuzukle cikageldi ve teklifini yapti. Sasirdim ve kabul ettim. Cok hizli bir sekilde evlendik. 2. Senemize girecegiz.

Tamamen aşık olarak evlenenlere çok ozeniyorum .
Benim ki daha çok mantık sanırım .
Gözüm başka bir şey görmüyor modunda değilim çünkü .

Bunu bende kendime soruyorum.
Ozellikle kendime, cunku etrafima sorma cesaretim yok.
Su an evlilik dusundugum bi sevgilm frlan yok. Zaten hazirda degilim yeni yeni yasadgim ask travmasinin ardindan.
Ama o gun geldiginde nasil ilerliycek, nasil emin olucam hic bilmiyorum sen gibi bende.

Bırakamadık ayrılamadık kopamadık 4 yıl boyunca. Bu 4 yıl içinde hiçbi zaman sıkılmadık bıkmadık her gün heyecanlıydık. Onsuz yapamıyodm her gün görmek istiyodm e maddi durumlarda el verdi evlendk ztn evlencemğmz zamanı iple çekiyoduk. Ve evet gerçekten onu ilk gördüğümde o kişi olduğunu anlamıştım

Sonradan aşk oluyor mu peki ?
Mantık evliliği yapınca yani.

Aşk dediğin kavuşamadığın için heyecandan öldüğün durumlarda olur,evlenmişim,her gün koynumda olan adama ne aşkı..
Seviyorsun belki alışıyorsun ama aşkın bu konuyla hiç alakası yok.

Aşk mutluluk birazda bizim bakış açımızda tabi ki aşık olursun Rabbim iyilerle karşılaştırsın benim etrafımda gördüğüm severek evlenenler de evlenmeden önce her türlü olumsuzluğu görmezden geliyor idare ederim diyor yanında olayım yeter diyor vs vs sonra da olaylar olaylar...

Daha yeni okudum bilimsel bir çalışmaymis severek evlenenler oldukça boşanmalar artacakmış inşallah doğru bir çalışma değildir....

Evlenince anladım hatta biraz geçtikten sonra. Aaaa evlendim ben ya dedim kendi kendime. Evlilik çok büyük anlamlar yüklediğim bir kurum değil. Sırayla akrabalarıyla tanışınca, ebeveynleriyle muhattap olunca bunu kendime nasıl yaptım dedim ama insan herşeye alışıyor.

Aşk dediğin kavuşamadığın için heyecandan öldüğün durumlarda olur,evlenmişim,her gün koynumda olan adama ne aşkı..
Seviyorsun belki alışıyorsun ama aşkın bu konuyla hiç alakası yok.
Yani farkı ne oluyor onu sormak istedim . Aşık olup evlenenle normal mantıklı bulup beğenen arasında fark ne

Mesela ilk görüşmede hissedememissiniz sanırım o heyecanı. Sonradan evlendikten sonra o özel olma duygusu geliyor mu ?
Düğün yaklaştıkça ben celiskiye düşmeye başladım =)

herkes nerden bakmak isterse oradan görür bence erkekler aşık olduğu kadına iyi bakıyor el üstünde tutuyor.evlilikte aşk sevgi olmazsa tahammülde olmaz..

Mesela ilk görüşmede hissedememissiniz sanırım o heyecanı. Sonradan evlendikten sonra o özel olma duygusu geliyor mu ?
Düğün yaklaştıkça ben celiskiye düşmeye başladım =)

böyle zamanlarda hep bir vesvese olur hiç takılmayın, bence birazda biz kadınlar beklentiyi biraz abartıyoruz o yüzden hayal kırıklığı oluyor...

Ben anlatimm :)))) 15 yaşındaydım ve çok kısmetli bi donemimdi çok erken diceksiniz gerçekten de öyle. O yaşta istemeye geliyorlardı ya da bahsediliyodum. büyük gosteriyodum yeni yeni kapanmıştım.

Esim ve iki arkadaşı bir birinden habersiz teklif gönderdiler eşimi dahil hepsini red ettim. Sonra aralarında biri çok yakışıklı öz güveni tavan pesimi bırakmadı yengeleri aradı falan ben de etkilendim tam evet dicekken gece rüya gordum (aşırı şimşek cakiyodu ama yağmur yok her taraf karanlik çok korkuyodum kimsem yok diyodum çığlık atıyordum) rüyamda çok etkilendim sabah tekrar aradılar hayır ben istemiyorum kesinlikle dedim aradan bir hafta geçti eşimin ablası kız kardeşi aradı bak işte kardeşimiz okula gidiyor sadece bir kere konuşun ilk defa bir kıza teklif etti bütün aile istiyo dedi sadece bir konusun dedi. O kadar bir baskı vardı ki üstelik ben eşimi begenmiyodum 9 sene once sap sarı saçlar yanaklar kırmızı ve tombis hayatta istemem diyodum.

Neyse ailesinin aradığı gece ben dusunmek istemediğimi kesin karar verdiğini söyledim :) gece yine rüya gordum ve asla unutmam Allah sahittir eşimle beraber yem yeşil dağda bayırda koşup egleniyoduk meyve yiyoduk sebze yiyoduk çok eğlendi eğleniyoduk ne bilim sabah kalktim ablama anlattım ruyami bir dene çok iyi diyolar dedi çok etkilendim icimde bir boşluk hissi vardı ben de esmin ablasına abla deniyebolirz diye mesaj attım. Mesajı gorur gormez beni aradılar eşimde yanındaymış tlfnu eşime verdi bi SELAMUN ALEYKUM dedi yemin ederim o hissettiğim boşluk bir anda doldu hayat durdu sanki :)) 4 yıl sonra da evlendik :)) şuan 5 yıllık tapulu malimmm :)))))

Çok uzun ama okumanızı isterim M montesorri

Vala bızde evlılık dusunmyoduk 3 yıl cıktık ama neyse aynn gunumuzu gun edıoduk bovlıng pıknık sınema orası daguzelmus gıdelm hata bırlıkte pes bıle oynardık bıgun dedı gel dedemle tanıstrm durdum ne dedesı anne sını fln tanıyodum kardeslerınıde benı butun teyzeletıne anltmıs gostermıs derkn herkes nıe evlnmıyonuz demıs dusnmedık kı oda bu konuyu acmadı ama zaten bayan acmamalı erkk soguyobuna ınnyorum neyse bıgun cıktı geldı dede ıle tanstrdı babne faln ooo bunargelın fln dedı drej nolukdemeden hersey 3 4 ayda oldu evlendık tanısma ısteme nısan nıkah dugun xd bıde babalarımız arkadsmıs bılmyorduk hıc daha kolay evlendık bundan xd

Rabbim mutluluğunuzu daim etsin, kem gözlerden saklasın, bebislerle taçlandırsın Âmin

İstıareyemı yattın normal ruyamı ben esım ıcın yatmıstım denız gormustum berak

Rabbim mutluluğunuzu daim etsin, kem gözlerden saklasın, bebislerle taçlandırsın Âmin

Ay Allahım Razı olsun inşallah cumlemizinkini de sizinkini de inşallah daimi hayırlı mutluluklar versin inşallah size de isteyen herkese de bize de hayırlı sağlıklı evlatlar versin Rabbim mutlulugumuza mutluluk katsin inşallah amiiinn ❤❤ :-*

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…