- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.301
- 598
Bak sahiden burda yazilanlar cok dikkatimi cekti ben merkezci bi insan olmamasi sahiden onemli sen evliligin icin birseylerden idun vereceksen karsi tarafta vermeli ve bunu görmediğin bi insanla evliligi yurutmek cok zor olur bence
En doğrusunu kalp söylüyor sanırım dimi.
Kesinlikle, ego savaşı olmayacak evlilikte, biz aynı gemideyiz bilinci olmalı gemi batarsa ikimizde boğuluruz diyebilmeli çiftler
Bak mesela en basitinden ornek vereyim sanirim burda okumustum birisi yazmisti hamileymis ve memleketine ozgu bi yemegi cani cekmis ve o yemegi pisirmis diye esi bir suru soylenmisti falan kizcagiz cok uzulmustu
Ortada basit bir yemek meselesi gibi gorunen bir olay bence cok onemlidir dusunsenize o an esinin belki caninin o yemegi istedigini dusunemeyecek kadar bencil olmamali
Birisi esi aci sevmiyor diye yemeklerin icinden sevdigi icin aciyi cikartiyorsa oburude esi icin baska sevdigi birseyden feragat etmeli tabiki benim soz ettigim sey basit bir konuydu ama bi evlilikte feragat soz konusuysa her iki taraftada olmali her zaman sevdigi seylerden vazgecen taraf tek kisi olmamali bence
Kadin birseylerden kocasi icin vazgecebiliyorsa erkekte karisi icin bazi seylerden vazgecebilmeli yoksa bir taraf hep yipranacak ve o gemi su almaya baslayacak
Yok valla hiç basit değil şeytan ayrıntıda gizlidir demişler ben eşime hep dikkat ederdim lokantada restaurantta cafede nasıl davranıyor atıyorum yemeği geç geldi ne tepki veriyor ya da yemek geldi bi teşekkür var mı garsona, asgari adab-ı muaserete sahip mi diye hep gözlerdim, gözlem çok önemli, ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz derler sorsan herkes iyi herkes hoş ama davranışları iyi analiz etmek lazım
ben 22 yaşımda evlendim. fakülteden mezun oldum. öğretmen olarak atandım eylül ayında, ekimde nikahlandım. hiç maaşımı harcayamadan evlendiğime pişmanım. oku oku sonra da evlen iş, ev işi derken hayat bayatlaştı. yaşını bilmiyorum ama erken evlenme derim heleki 20 yaşına kadar okuduysan az hayatını yaşa.
amin canım sağolasın, daha iyisi daha hayırlısı senin olsun...Maşallah ne güzel ne mutlu size. Allah daim etsin.
En doğrusunu kalp söylüyor sanırım dimi.
sağol canım ama gözüm kapalı bir şekilde de evlenmedim tabi, aşık olmadan önce de tanıyordum eşimi, karakterini biliyordum zatenMaşallah ne güzel ne mutlu size. Allah daim etsin.
Benim esim de hep paylasir amma hic dikkat etmemisdim buna)) sayende dikkatimi cektiBir şeyi yazmayı unuttum..yemeğe çıktığınıZda veya evde yemeğini siİzinle paylaşıyor mu buna bi dikkat edin..
Bir dün bir sevgilimle dışarda yemeğe çıkmıştık ortaya benim isteğimle pancar turşusu söyledik ki ben çok severim bunu da belirtmiştim..o daha ben yemeğimi yerken hepsini yemişti..daha sonra da bununla karşılaşmıştım mesela ben bir şey hazırlıyorım ya da bir üzüm tabağı düşün adam daha ben bir tane almadan hepsini yiyor..
Eşimle ise ilk zamanlar yemeğe çıktığımızda o kendi tabağından benim tabağıma koyardı bunun da tadına bak die..
Ben böyle böyle aşık olmuştum iişte..
Paylaşandan koca oluyormuş ben de bunu öğrendim..Benim esim de hep paylasir amma hic dikkat etmemisdim buna)) sayende dikkatimi cekti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?