- 5 Mayıs 2011
- 505
- 115
- 123
Annelerimiz babalarımız ne koşullarda ev kurdular, tabii buna ev kurmak denirse, babam işe kalkmak için saatini meyve-sebze kasasının üstüne koyar, kurar o şekilde kalkarmış, kıyafetleri şunları bunları hep emektar dikiş makinesiyle yamışlar, ama noldu amaçlarla araçları birbirlerine karıştırmadıkları için hedef sadece mutluluk ve huzur verdiği için şimdi her şeye, her şeyin iyisine sahip oldular.
Sözlüm bana hep şöyle der yatacak kuru bir döşeğimiz olsun karnımız doğsun ama senin gülen yüzünle güne başlayayım en azıyla yeter bu bana, sonra nasılsa rabbim sağlık ve ömür verirse bir şekilde yaparız. Hem her şey dört dörtlük olsa ilerisi için hayalleriniz, umutlarınız, planlarınız olmayacak ve kısa sürede mutsuzluğa sürükleneceksiniz. İnsan tamah etmeyi biliyorsa iki urba az olmuş çok olmuş hiç önemli değil.
Sözlüm bana hep şöyle der yatacak kuru bir döşeğimiz olsun karnımız doğsun ama senin gülen yüzünle güne başlayayım en azıyla yeter bu bana, sonra nasılsa rabbim sağlık ve ömür verirse bir şekilde yaparız. Hem her şey dört dörtlük olsa ilerisi için hayalleriniz, umutlarınız, planlarınız olmayacak ve kısa sürede mutsuzluğa sürükleneceksiniz. İnsan tamah etmeyi biliyorsa iki urba az olmuş çok olmuş hiç önemli değil.