Evlenecek Arkadaşlarımızdan Korunma Yöntemlerii

Gebelikten Korunma Yöntemleri

• Hap İle Korunma

OY: 86 41,0%
  • Aylık yada 3 aylık İğne ile Korunma

OY: 11 5,2%
  • Rahim İçi Araç-Spiral ile Korunma

OY: 4 1,9%
  • Kondom-Prezervatif ile Korunma

OY: 84 40,0%
  • Diğerleri. (..)

OY: 25 11,9%

• Ankete Katılan
    210
3 gün sonra evleniyorum yasmin kullanıyorum
ama unutma korkusu beni öldürüyor
cep telefonuma alarm kurdum her akşam 21,00 da çalıyor
ama ben muhakkak alarmdan önce bi sıçrıyorum :1:
unuttum içmedim çalmadı ötmedi :60:
alışırım inş.

yasmine yeni mi başladın canım 3 gün sonra düğün ise 1 ay önce falan başlaman laızm sanırım
:64:
bende öyleyim 22:00 kurdum ilk başta 30 dk erken 30 dk geç içtim 2. haftam işte alıştım artık ama üşeniyorum kalk ilaç aç su al falan :59:

yasmine yeni mi başladın canım 3 gün sonra düğün ise 1 ay önce falan başlaman laızm sanırım
:64:
bende öyleyim 22:00 kurdum ilk başta 30 dk erken 30 dk geç içtim 2. haftam işte alıştım artık ama üşeniyorum kalk ilaç aç su al falan :59:

aaa canikom sen başladın mı şimdiden kullanmaya

2 ay sonra düğünüm var

bende doktora gittim bana Belara doğum kontrol hapı verdi. En az yan etkisi olan ilaç bu dedi.
Bugün 5. günüm. Adet günüm düğünüme denk geldiği için 2 ay önceden başladım.

Bu arada Belara kullanan var mı?

asis bende adet günümü ayarlamak için 2 ay önce başladım ama yasmin verdi bana

benim durumum çok karışık 29 mayısta düğünüm var

ama balayınada bir hafta sonra çıkıcam. düğünü ertelesem, balayına kesin denk geliyor. Bu ay düzenli kullanıp adet olucam. 7 gün ara verip 2.kutuma başlayacağım

ama sonra hiç ara vermeden devam edip balayı bitince ara vericem. Bu konuda bilgisi olan var mı?

21 gün sonra ara vermeden 2. kutuyu hemen peşine içmeye başlasam bir zararı olur mu kızlar:69::69::69::69:

Son düzenleme:
:59::59::59:

bana doktor hap vermedi ara sıra tansiyonum yükseliyor diye...lateksede alerjim var...prez.de olmuyor yani....ne yapacağımı bilmiyorum..çok korkuyorum,sinirlerim bozuldu resmen....hiç ama hiç istemiyorum evlenir evlenmez çocuk falan..allahıımmmmmm....ödüm patlıyor yaa...iğneleri de önermiyoruz dedi doktor ne yapıcam ben fikir verebilecek olan var mı bana??zaten artık hapada başlayamam çünkü adet dönemim geçti ve düğün 14 mayısta....bi spermisit verdi dr. fitil....ama onun da çok koruyuculuğu yok sanırım ek bi koruma gerekiyor...offfff

düğünden önce bi ara gidebilirsem yine gidip danışıcam bi doktora ama ne yapılabilir bu durumda bilmiyorum,fazla bi alternatifte yok...:50: düğün stresi yetmiyormuş gibi bi de bu çıktı....uykularım kaçıyor resmennn...!

bana doktor hap vermedi ara sıra tansiyonum yükseliyor diye...lateksede alerjim var...prez.de olmuyor yani....ne yapacağımı bilmiyorum..çok korkuyorum,sinirlerim bozuldu resmen....hiç ama hiç istemiyorum evlenir evlenmez çocuk falan..allahıımmmmmm....ödüm patlıyor yaa...iğneleri de önermiyoruz dedi doktor ne yapıcam ben fikir verebilecek olan var mı bana??zaten artık hapada başlayamam çünkü adet dönemim geçti ve düğün 14 mayısta....bi spermisit verdi dr. fitil....ama onun da çok koruyuculuğu yok sanırım ek bi koruma gerekiyor...offfff

düğünden önce bi ara gidebilirsem yine gidip danışıcam bi doktora ama ne yapılabilir bu durumda bilmiyorum,fazla bi alternatifte yok...:50: düğün stresi yetmiyormuş gibi bi de bu çıktı....uykularım kaçıyor resmennn...!

zor bi durum olmuş canım..
hap olmuyor ,prez.. olmuyor,iğne olmuyor diğerinin de başka önlem almak lazım peki sana önerebileceği bişey yok mu
sen başka bi doktora da görün bakalım

ama balayınada bir hafta sonra çıkıcam. düğünü ertelesem, balayına kesin denk geliyor. Bu ay düzenli kullanıp adet olucam. 7 gün ara verip 2.kutuma başlayacağım

ama sonra hiç ara vermeden devam edip balayı bitince ara vericem. Bu konuda bilgisi olan var mı?

21 gün sonra ara vermeden 2. kutuyu hemen peşine içmeye başlasam bir zararı olur mu kızlar:69::69::69::69:

benim bildiğim bu olmaz canım kendine zarar verirsin adet gününün başlangıcından 7 gün ara vermen lazım yinde dr sor hiç olmadı adet geciktirici kullan daha mantıklı :8:

canım dr saçmalamış sanırım istemeye istemeye çocuk yap diyor resmen :3::3:
bence sen başka bi dr git bi sürü korunma alternatifleri var bi sürü hap seçenekleri falan var.
iğne önermeme sebebi falan ne ilk ilişki için anlarım ama ya sonra ne biliyim ilk başta doğal yöntemlerle eşin korunsun sonra bi çözüm bulursunuz :6:

aynı sorun benim düğün zamanında olmuştu balayına denk geliyordu tam
doktora sordum 2 gün fazladan içmiştim bırakıncada 5 gün sonra falan regl oldum yine aynı işlemi yaptım o ay rgl gördüğüm zaman ilaca başlamıstım

arkadaşlar herkese selam.. bende yeni katıldım aranıza kaç gündür forumu sürekli takip ediyorum ancak vakit bulup yazabildim..
2.5 yıllık evliyim evlenemeden dr. gitmiştim hapı önermişti. evlenmeden 2 ay önce başladım ta kiiiiii 3 hafta öncesine kadar. 3 hafta önce başka bir dr. gittim kontrol için kadın 2.5 yıldır ilaç kullandığımı duyunca yüzü filan değişti. sen ne yaptın, bu son kutun olsun bir daha alma bırak artık dedi. sebebini sordugumda bu kadar uzun kullanmalarda yumurtalık tembelleşiyor dedi. üzülme ama 1 sene çocuk için uğraşabilirsin dedi. yukarıda arkadaş sormuş ne kadar zaman kullanmak zararlı diye oyuzden yazdım.. ben şuan bıraktım ilacı.. aklınızda bulunsun benim kadar ole yıllarca kullanmayınnnn..

Butun doktorlar farkli seyler diyor.. ben inanmiyorum bu söylentiye..
uzun hap kullanirsan hamile kalmak uzun surebilir diye..
benim cocuklu olan arkadaslarim hepsi 6 seneden fazla hap kullandilar, hepside 3 ay icinde hamile kaldilar.. biri 1 ay icinde hamile kaldi.. 4 kisiden bahsediyorum..
1 arkadastada 1 sene surdu hamile kalmasi.. oda 2 yil kullandi..

Ve bazi arkadaslar sey dedi.. iste balayina gittigimde hastalanmak istemiyorum diye..
ben hastalanmak istemedigimde hap kullanmayi devam ediyorum.. yani 1 hafta ara vermiyorum.. 1 hafta veya 2, 3 hafta gec birakiyorum.. doktor dedi hic kötü falan degil..
yani pes pese 3 aydan fazla icme dedi.. ve aliskanlikta yapma ama boyle ara sira birsey olmaz.. sizinle paylasmak istedim bunu :16:

ya kizlar birde makinami varmis... hani kadinin verimli günlerini hesapliyormus.. sabah ölcüyormussun yatagindan kalkmadan galiba.. onun adini bilen varmi?

ya kizlar birde makinami varmis... hani kadinin verimli günlerini hesapliyormus.. sabah ölcüyormussun yatagindan kalkmadan galiba.. onun adini bilen varmi?

yok canım ben duymadım tek bildiğim ovulasyon tarihi hangi günler hamile kalacağını biliyorsun o günlere dikkkat ediyorsun ona da int bakabilirsin :21:

yok canım ben duymadım tek bildiğim ovulasyon tarihi hangi günler hamile kalacağını biliyorsun o günlere dikkkat ediyorsun ona da int bakabilirsin :21:

o dedigini biliyorum canim yumurtlama tarihini hesaplamayi internettende baktim..
ama bu baska hatta bu sitede biyerlerde okumustum.. sonra bi arkadastan duymustum bide ama adini bilmiyorum iste...

zor bi durum olmuş canım..
hap olmuyor ,prez.. olmuyor,iğne olmuyor diğerinin de başka önlem almak lazım peki sana önerebileceği bişey yok mu
sen başka bi doktora da görün bakalım

benim bildiğim bu olmaz canım kendine zarar verirsin adet gününün başlangıcından 7 gün ara vermen lazım yinde dr sor hiç olmadı adet geciktirici kullan daha mantıklı :8:

canım dr saçmalamış sanırım istemeye istemeye çocuk yap diyor resmen :3::3:
bence sen başka bi dr git bi sürü korunma alternatifleri var bi sürü hap seçenekleri falan var.
iğne önermeme sebebi falan ne ilk ilişki için anlarım ama ya sonra ne biliyim ilk başta doğal yöntemlerle eşin korunsun sonra bi çözüm bulursunuz :6:

Geçenlerde özel bi hastanede tekrar gittim başka bi dr.a....o da tansiyonumun kaça çıktığını fln sordu....maksimum 15/10 oluyo dedim...hımmm dedi böyle ...ilaç kullanıyomusun fln dedi....sürekli kullanmıyorum ama yükselince düşürmek için kullanıyorum tabi dedim....böbrekte fln bi sorun var mı bakıldı mı dedi...bakıldı dedim..daha önce araştırılmıştı tansiyon problemim..böbrekte fln hiç bişi çıkmadı....yani benimki fiziksel bi sebepten değil...sinirlenince,stresten ve aşırı yorulunca çıkıyor....eğer damar problemin fln yoksa ve kontrol altında ise tansiyonun kullanabilirsin aslında dedi..ama bi kardiyolojiye de gidip baktır dedi kalbine fln..sorun yoksa çok ta riskli grupta değilsin dedi....ama kesin net konuşmadığı için yine de korkuyorum...kardiyolojiye de gidicem bi ara.....sorun yoktur tabi ama yine de korkuyorum hap kullanmaktan...:18:

iğneleri de adet düzensizliği yaptığı için önermiyorlarmış ki ben de istemem iğne fln...ya bunlar hep vüzdun dengesini bozan şeyler aslında...hiç birine gönlüm razı değil ama işte bi şekilde de korunmak gerek...ama nasılll....son gittiğim dr. hiç olmadı geri çekme yöntemi fln dedi...ama o da riskli dedi..yani dr.lar da çare bulamıyo derdime :1: gülüyorum ama cidden sinirimi bozdu bu iş...

ha ilk ve 2. gecede ertesi gün hapı kullanabilirsin dedi bu arada ama ya sonrası??üfff keşke erkek olsaymışım,ohh ne rahatt:97:

BEBEKKAFA.
benim 1 ay oldu iğnede vucudumu takip eden biriydim yine ediyorum hiç bi etki görmedim henüz.
adet düzensizliği dediler genelde ilk kullanmada yapar falan diye. oda olmadı bu cuma yine başlıycam 1 hafta aradayım şuanda bana rahat geldi hap bide saat 10'da kalkıp içmesi zor olmasa :97::97::97::97:

Back
X