- 28 Ocak 2009
- 34.465
- 57.911
- 1.123
evlenmeden önce evlerin tapusunu çocukların üzerine verilirse eşler hak iddia ediemiyor yazıldı. Allah allah teyzemle kocası bunu bilmiyor mu aceba? uyanıklardır muhkkak bildikleri birşey vardır ama neden önce alıp tapuyu üstlerine devretmeyi düşünmüyorlar bilmiyorum.
Ben öyle biliyorum nikahtan sonra alınanlar ortak sayılıyo sadece, hatta evliyken bile aileden kalan miras ortak sayılmıyo diye biliyorum:44:
Evlenmeden önce alınan evde eşler hak iddia edemezler kız-erkek fark etmez çünkü ev bekarken alınmış.Bizim ailedede mutlaka eğer maddi durumda el veriyorsa kız ve erkek çocuklarına ev alınır,ister otur ister kiraya isterse boş dursun bizde 2 kardeşiniz 3 evimiz vardı şuan ki oturduğumuz ev ile beraber birisini sattı,birisi benim için aldı,biriside kardeşimin olur, ilerde siz ne yaparsanız yapın diyor.
Bir tanıdığım çift boşanıyor şimdi çocukları yok, ailesi hem kızlarına hem de ogullarına bekarken ev almışlardı çocukları liseye giderken 18-19 lu yaşlara gelince baba çocuklara tapuyu veriyor daha sonra oğulları evleniyor işini gücünü kurduktan sonra fakat anlaşamadılar şimdi boşanıyorlar kız tarafı evin yarısını istemiş yeni kanuna göre ama bekarken alındığı için kız hak iddia edemiyor dediler resmi nikah kıyıldıktan sonra alınan mallar ortak diye.