Evlenemediğim için çok mutsuzum.

bende 32 yaşındayım 2. evliliğim ve 2 yaşında çocuğum var
bir ara boşanma konusunda çok nettim ama şuan rafa kaldırdık sayılır
siz nasıl bu noktaya geldiniz

Bende 33 yaşındayım, boşandım ve ailemle yaşıyorum.
Başta zor oluyor ama zamanla onların yanından başka güvenli bir yer olmadığını öyle güzel farkediyorsunuz ki. Bu huzur başka hiç bir yerde yok.
Hepimiz istiyoruz evlenip kendi yuvamız olsun çocuğumuz olsun bizi sevip sayan bir eşimiz olsun. Ama olmayınca da olmuyor. Allah bilir ruh eşin nerede seni arıyor oda :)
Biraz daha zamana bırak. Yaşın çok da geç değil. Güzel düşün ve o buhranlı ruh halinden çık :)

Bence eş seçimi için en güzel yaştasınız. Size kendi hikayemi özet geçeyim.

Evlilik bana hep çok sıkıcı gelirdi. Mesai sonrası ben konserlere yetişmek için acele acele makyaj tazelerken, evli arkadaşlarım akşam yemeğine eltimler geliyormuş diyerek harıl harıl b.sayar başında pratik tarif ararlardı. Şükrederdim bekarım diye. K.valide sorunları olanlar, eşi çalışmayıp evde yatanlar, yeni doğmuş bebeği bırakıp işe dönmek zorunda kalanlar vs şimdi bunları görüp de kim evlenmek ister ki? Evlilik sözü geçince hep görünmez bir el gelip boğazımı sıkardı. Böyle düşündüğüm için galiba her zaman evlilik için karşıma bir sürü kaliteli insan çıkardı. Ancak bu başka bişey. Yok yani, imkansız. Neyse, hayatım tam gaz devam edip dolu dolu yaşarken, eskiden bizim şirketin bölge müdürlüğünde olan ancak sonra holdingin başka bir şirketinde çalışmaya başlayan ‘o kişi’ aradı. Dedi ki, ara sıra İstanbul’a geliyorum. Geldiğimde bir kahve içer miyiz? Olur dedim.
Çünkü entellektüel biri, sohbeti çok güzel ama asla başka bir his yok içimde.

Çok uzattım kısa keseyim. Geldiğinde görüştük ve inanın çok ilginç bir şekilde başımdan aşağı bir enerji aktı sanki. Ben bu hissi asla kolay yaşayan biri değilim. Ani bir şekilde sevgili olduk. Yine de kendime dedim ki, nasılsa ayrı şehirlerdeyiz. Kesin bundan da soğurum zaten. Bir iki görüşür sonra da ayrılırım. Bu arada o da aynı şeyi düşünüyormuş. Ancak, Kazın ayağı öyle değilmiş. Bu kişi benim karşıma 35 yaşımda çıktı. Benden 4 yaş küçük bu arada. Tabi görüntü olarak öyle değil. Öyle bir aşık oldum ki, aşkından süründüm resmen. Çok berbat günlerimiz de oldu.

Sadede geleyim. 39 yaşımda evlendim. Tedavisiz, 41 yaşımda oğlumu, 42 yaşında da kızımı kucağıma aldım. O korktuğum eş ailesi kabuslarının hiçbiri hayatımda yok.

Diyeceğim o ki, hayat gerçekten sürprizlerle dolu. Hiç mi hiç ummadığınız her şey, eğer sizin kısmetinizse ayağınıza dolaşıyor. Benim sosyal hayatım çok yoğun olmasına rağmen, yine iş hayatım sayesinde evlenmiş oldum. Küçük yer, büyük şehir farketmez.

İnşallah yeni seneyle beraber benim yaşadığım büyük aşkı yaşarsınız ve evlilik müjdenizi buradan verirsiniz.
Sevgiler..

Çok teşekkür ederim..
Evet erkek arkadaşım var. 4 aydır. Güzel gidiyor. Umarım sonu güzel olur. Daha yeni sayılır..

Çok katılıyorum görüşlerinize.. tonla evlenmek için evlenen var. Sonra kucakta bir veya iki çocukla boşanılıyor. Bir kıyafet alırken bile kaç kere düşünüyoruz. Ama bir iki kere çıkıp evlilik kararı alan dolu kadın var. Üzücü ve çok riskli..

33 yasındayım ve nişanlıyım nisanda nikahım olacak.. umudunuz var sadece hevesiniz yok.. sürekli hayal kırıklıgına ugradıgnz için o da.. ama sakın umutsuzluğa da kapılmayın ve kendinizi de kapatmayın.. kucuk sehırde olabilirsinz bi silkelenin ve kendnize butcenz doğrultusnda bi seyehat planı çıkarın gidin.. ister tek ister arkadasnzla sonucta kocaman insanlarz .. 30lu yaslar çok ii yaşlar ne istediğini bilen ayakları yere basan .. yaşınız genç daha ..

Evlenip cok mutlu olup sana evlen diyenede bosanip bekarlik sultanlik diyenede aldanma her kul kaderini yaşar belki evlenip mutlu olacaksin keske daha once evlenseydim diyeceksin yada tam tersi olacak bekar kalaydim diyeceksin

Sana tavsiyem su mutsuz olmayi birak vakti zamani gelince zaten evlenirsin ama sunu sakin yapma vakti gecti diye oyle olur olmadik biri ile evlenme huyu guzel mi ona bak inşallah en kisa zamanda evlenip mutlu olursun

Ben 32 yaşındayım. Uzun yıllardır Bazı ağır hastalıklarla yaşıyorum. Beteri olmasın idare ediyorum ama ne kariyer ne evlilik bunları yapacak kadAr Sağlıklı değilim. Hele çocuk doğurmak imkansız gibi geliyor.
Bana çok zor geliyor böyle yaşamak. Sizi çok iyi anlıyorum.
evliliklere pek güvenmiyorum. anne olmak isterdim evet yalan yok . ama onun için ilk evlenmek lazım. Yalnız o zaman başka bir konu karşımıza çıkıyor. Toplumda çok sorunlu erkek var. Onlardan birine denk gelmek korkutuyor.
Klasik düşünce biliyorum. ama belki de evlenmediğimiz için şanslıyızdır.
Bulunduğunuz noktaya kendinizi saplanmış hissetmeyin. Hayatın ne getireceği belli olmaz. Evlenip çocuk sahibi olabilirsiniz elbette. Toplum baskısından etkilenmeyin.

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Aile kavramı benim için önemli bir kavram. İlerde yalnız kalmaktan çok korkuyorum. Ve yıllardır dua ediyorum, pozitif düşünmeye çalışıyorum. Ama pek bir değişiklik olmuyor. Ondan dolayı umudum kalmadı. Üzgünüm ve hayatımın sonuna kadar böyle yaşayacağımı düşünüyorum.

Yalnız kalkmaktan korktgnuzu söyluyorsunuz ama bu sekılde dusunmeye devam ediyorsunuz. Herşey den önce bu karamsarlıktan çıkmanız lazım.. Hayatın bize ne getireceğini bilemeyiz ki.. yalnız kalmaktan korkuyorsanz bi şekilde asılmanız lazım tutulmanz lazım ve bunu böyle oturarak yapamazsınız. ben sizin için diyorum seyahate çıkın diye kendnize ii gelmelisiniz.. Silkelenin lütfen yada kendnize aynanın karşısında bi tokat atın...

Ben de altı yıldır ailemle yaşıyorum. Sizinle aynı yaşlardayız. Evlenmeyi istemeniz çok normal ve inşallah en doğru zamanda istediğiniz kişi ile tanışırsınız. Yalnız bu konuda biraz girişken olmak gerekiyor bence. Evet nasip işi ama siz etrafınıza bu isteğinizi belirtip ışık yakmazsanız insanlar halinden memnun diye düşünüp yaklaşamayabilir. Benim öyle olmuştu en azından.

Kendi evinize çıkın. Ben sırf bu sebepten ayrı eve çıktım. Çok kısa bir süre sonra evlilik durumum meydana geldi, yine de pişman değilim. İnsanlar "boşu boşuna eve çıktın" diyorlar ama hiç öyle düşünmüyorum. İnsanın kendi başına bir hayatının olması belirli bir dönemde pozitif etkili bana kalırsa. Aileye veya eşe angaje olmadan, kendine ait bir yaşam, yaşam alanı. Kendi evinize çıkarsanız bu duyguları da böyle yoğun hissetmezsiniz.

Yok mu çöpçatanlık yapacak bir arkadaşınız, abla yerine koyduğunuz biri? Ona söyleyin belki güvendiği birileriyle tanıştırır sizi. Bir görüşür bir şeyler içer sohbet edersiniz. Elektrik alırsanız devam edersiniz.

evet 30 lu yaşlarda insanlar ne istediğini daha iyi biliyor ama uygun birini bulmak daha zor oluyor malesef. çoğu kişi çoktan evlenmiş oluyor geriye sorunlular ya da boşanmışlar kalıyor.iyi özelliklere sahip 30 lu yaşlardaki erkekler gençlere yöneliyor. kadınlar için artık kendi yaşındakiler tarafından tercih edilmeme durumu başlıyor.20 li yaşlar öyle değildi 20lerindeki erkekler kendi yaşındakiyle evlenir . etrafıma bakarak şunu söyleyebilirim 30 lu yaşlarda evlenip boşanan çok daha fazla.çünkü o yaşlarda doğruyu bulmak zorlaşıyor.çok klişe evet ama bir erkek 35 üstüyse ciddi arızaları olabiliyor. kadınlar için de benzeri söylenir ama erkeklerdeki sorunlar daha ciddi boyutta oluyor. yani ne istediğinizi bilmek, bilinçli olmak hiçbir işe yaramıyor.hele biz kadınlar için.

Öncellikle olumlu düşünün ve dua edin. Rabbimin haznesi geniştir. Her şeye gücü yeter. INSAALLAH tez zamanda gönlüne göre bir evlilik yaparsın. Ben boşanma aşamasındayim. O yuzden her şeyin hayırlısını dileyin Rabbimden

Canım ben 34 yaşında ilkez evlendim geriye dönüp bakınca cok karamsardım cok yıprattım kendimi diyorum bir tarafım keşke daha cok gezseydim diyor diğer tarafım tatilde denizde yüzerken dahi ben ne olacağım derdim kendi kendimi yerdim o kadar bu konu aklimi meshul ederdi neler hissediyorsun neler yasıyorsun hepsini cok iyi anlıyorum işte kısmet denilen şey istemekle aramakla olmuyor vaktine esir o vakit gelmeden olmuyor

Evet kendisi de kıyas yapmamalı ama bir de evli olup bak şu yaşa geldik ben şu kadar yıldır evliyim şu kadar çocuğum var ne zaman bana yetişeceksin diyen iyi niyetlileri de duydu bu kulaklar.Böyle insanları umursamamak evlenme isteği olmayan biri için bile zor eğer böyle insanlar varsa çevresinde Allah yardımcısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…