Evlenemediğim için çok mutsuzum.

Allahım herkes kendinde olmayanı istiyor.İnanın mathap bişey değil ama yalnızlıkta zor biliyorum..Bu kadar beklemişsiniz sık eleyip sık dokuyun size en ufak saygısızlık yapan ama seviyorum diyenlere lütfen inanmayın...İnşallah kalbinize göre biri çıkar karşınıza hayırlısyla...

Tamam ama evliliğin cicim güzel yönlerini de doruğuna kadar tadıyorsun. Konu sahibinin de bunu yaşamaya tatmaya hakkı var. Kendinde evlenmeseydin madem

Internet evlendirme sitelerine neden üye olmuyorsunuz ben öyle evlendim

Bende umudu kestim bu saatten sonra olmaz diye dusunuyorum
Iş yok ask yok ailemle.yasiyorum ve zor yani ailemle yasam her zmn psikolojik baski var sevgilim olmadi dogru durus t oldu bisiler ama hicbiri yurumedi .
. Maalesef moral veremeyecgim.

Ben de 35 yaşındayım. Hiç evlenmedim. Ben o kadar kafama takmıyorum. Çalışıyorum, kendim yaşıyorum. Ailemle aram iyi. Ama ayrı yaşıyorum. Türkiye yi ve yurt dışını geziyorum. Benim en büyük sorunum ilişkilerde eşitliği savunmam ve haksızlığa uğradığımda sessiz kalmamam. Klasik Türk geleneklerine bağlı değilim bu yüzden ilişkilerim yürümüyor.örneğin, erkek herzaman bir adım önde olmalıdır yada evde temizlik kadına aittir gibi düşünceler yok bende.kurallar iki taraf içinde geçerlidir bana göre. Bu yüzden olmuyor yürümüyor.Bir de şunu farketttim, 30 lu yaşlardan sonra çok nadir kendi yaşınıza yakın insan çıkıyor karşınıza, örneğin 40 lı yaşlardaki erkekler 20 li yaşlarda ki kızlara aşık oluyor 25,26 vs. 50 küsur yaşında erkekler 30 lu yaşlardakini kendine münasip görüyor. Elbette sevgi saygı olunca önemi yok yaşın ama, erkeklerde ki bu egoyu sevmiyorum ben. İnşallah demek istediğimi anlamışsınızdır. Yani kendi hayatınızı yaşayın herşeyin hayırlısı olsun. Allah herkesin kalbine göre versin.

Yazdiklarinizi kendim yazmis gibi okudum.
Tamamen ayni seyleri yasiyorum.

50 yaşında biri ile evlenmek istemem. Çünkü ben kendi yaşıma göre bile daha hareketli, aktif ve eğlenceli biriyim. Bu yaşta biri ile denklik sağlayabileceğini sanmıyorum. Ama 30 küsür yaşındaki erkekler de evet 20 yaşlarında bir bayan istiyor. Hayat sanırım kadınlara daha acımasız.

Konu sahibi hangi sehirdesiniz siz

34 yaşındayım aldatıldim boşanıyorum. Yine de sen bilirsin

takma kafana ..evlensende mutsuz olacaktın..bekarken derdin 1 ise evlendikten sonra 1000 olacaktı

Ya öyle düşünmeyin, 30'umda evlendim.benden 3 buçuk yaş küçük eşim. 26'ydi biz evlenirken. Çıtır denk gelir belki.

Bende şahsen keşke 35imde evlensem diyorum. Tamam bir yuva, eş, çocuklar çok mükemmel şeyler ama önünde sonunda evleneceğim için keşke biraz daha bekar kalsaydım demiyor da değilim yani. Kısaca bence geç değil millet 50yaşında buluyor aradıgı mutlulugu.

Benim çevremde sizin gibi örnekler vardı. İkisi arkadaşım biri de hocam. Bir arkadaşım 33 bir arkadaşım 35 Hocam da kırkında evlendi. Hocamın ikizleri var. Bir arkadaşım çok yakışıklı bir oğlu oldu. Diğer arkadaşım iş yoğunluğundan dolayı şu ara düşünmüyor. Tamam eskiden evlenme yaşı 25ler ama şimdi, bu hayat pahalılığında erkeklerde zorlanıyor. Kendilerini ve eşlerini tam güvence altına almadan evlenmek istemiyorlar. Onlar da haklı bir açıdan. Bu yazdıklarım böyle dursun; şimdi tavsiye kısmına geçeyim;

Sizin sıfır noktasına ulaşmanız lazım. Nedir sıfır noktası? Tamamen kendini akışa bırakmak diyebilirim.

Ben normalde kaderci bir insan değilim ama evlilik ve çocuk konularında tam teslimim. Çünkü bu alanlarda çok fazla değişken paradigma var. O yüzden kadere inanmak insanın kafasını çok rahatlatıyor bir kere.

Evlilik konusunda ne yapabilirsin? Kurslara katılabilirsin; yakın arkadaşlarına konuyu açabilirsin; çok sivri huyların varsa onları törpüleyebilirsin...peki bunları yaptıktan sonra evleneceğin kesin mi? Değil. İşte kader burada devreye giriyor.

Toparlamam gerekirse; elinden geleni yap sonrasını ise kadere bırak.

Bir de şu var; giden zaman geri gelmiyor. Hayattan keyif almaya bak. Kendimden örnek vereyim; ben akademisyen olmadan önce öğretmendim ve tayinim berbat bir ilçenin en kötü okuluna çıktı. 8 kişi aynı anda atandık ve ben depresyonlara girip çıkarken o yedi arkadaşım o kadar güzel keyfini çıkardılar ki okulun ve İstanbul'un...ben ise mutsuz olduğumla kaldım. Gezdiler, tozdular, birlikte eğlendiler...ben ise sadece kendime yaptım. Onlar o okuldan güzel anılarla ayrıldılar ben ise en kötü anılara sahip oldum; o yüzden lütfen ama lütfen zamanın kıymetini bil. İçinde yaşadığın anın kıymetini bil. Evlilik, çocuk evet çok güzel ama hayatın anlamı bu değil. Önce sen tek olarak kendine yet ondan sonra zaten sana adaylar gelir.

Bekarlık sultanlık sözüne inanmıyorum. İyi bir evliliğe ve ruh eşine ihtiyacı vardır herkesin.
Ne alakası var?
Bazı bekarlar ın öyle bir mutluluğu ve yaşantısı var ki bir çok evliliğe bin basar.
Siz çok evlenmek istediğiniz ve bekarlığın tadını çıkaramadığınız için böyle düşünüyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…