Ben bu konuyu o kadar kolay görmüyorum, hayat arkadaşı seçerken arada
- romantizm ve çekim
- benzer hayat görüşleri, günlük hayatta uyum
- eğitim, kültür seviyesi ve ailelerin az biraz benzerlik (aile benzerliği benim için şart değil zaten uzakta bir yerde yaşıyorum :))
- benzer şeylerden zevk alma, insan olarak benzerlik
olması gerekiyor. Misal aranızda büyük çekim hoşlantı var ama biriniz çok sosyal her gece gezmek istiyor, öbürü ev kuşu o iş bir noktadan sonra yıpratıcı olmaya başlıyor. Veya biri ciddi şekilde dinine düşkün, diğeri ateist dindar taraf ben çocuğuma küçük yaştan başlayarak dini öğretmek istiyorum diyor, diğeri razı değil. Veya kağıt üstünde uyumlusunuz ama arada hiç çekim yok. Bunların hiçbiri olmuyor bir noktadan sonra yorucu oluyor, kendine hiiiiiiiç benzemeyen biriyle olmak akıl karı değil. 2 alaksız insanın evliliği uzaktan bakınca bile anlaşılıyor bunlar niye evlenmiş ki diyorsun. Aşk, uyum zaten herkesle olmuyor.
Bu şekilde biriyle tanışcaksın o da bekar olcak sen de, ikiniz de aynı yerde yaşayacaksınız bu da çok çok büyük bir olasılık değil zaten. Bana 20li yaşlarımda yazılan çok çok erkek oldu sadece biriyle ilişki yaşadım mesela. Aynı şekilde 30lu yaşlarımda da yazılan çok çok erkek oldu sadece 2sini ciddi ciddi oturup düşündüm olsa mı diye, biriyle ilişki yaşıyorum şimdi.