Evlenemedim...

alevimsiyim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2019
40
52
3
40
Kızlar merhaba. Burada çok arkadaşın evlenemediklerinden dolayı konu açtığını biliyorum. Ben de kendi durumumu anlatmak istedim. 34 yaşındayım. Bu yaşıma kadar hiç erkek arkadaşım olmadı. Hep kendimde aradım suçu. İlk önce dış görünüşümü suçladım. Sonra aslında çirkin olmadığımı, daha doğrusu bu olayın dış görünüşle alakalı olmadığını anladım.
Sonra huyumu, suyumu incelemeye başladım. Binlerce kişisel gelişim kitabı okudum. Negatif enerji mi yayıyorum insanlara, neden hiçbir erkek benden hoşlanmıyor, neden hala aradığım sevgiyi bulamadım diye. Aslında buna da çok cevap bulabildiğimi söyleyemem.
Kendim mesleğim gereği çok yer dolaştım. Çok şehir değiştirdim. Sık sık ortam değiştirmeme rağmen yine de doğru düzgün, kafa dengi biri çıkmadı karşıma. Öyle çok uç beklentiler içinde olan biri de değilim. Çok zengin olsun, çok yakışıklı olsun gibi düşüncelerim hiç olmadı. Sadece birlikte eğlenebileceğim biri olsun istedim. Olmadı.
Ne dualar ettim. Anlatamam. Olmuyor ama. Dua etmekten de yoruldum, bıraktım. Biraz hevesim de kalmadı aslında artık. Enerjim de kalmadı. Yalnız bir bayan olarak şehir şehir dolaşıp çalışmanın zorluklarının getirdiği hayat yorgunluğu da var. Hayal kırıklıklarımın getirdiği bıkmışlık da. Bazen diyorum herhalde olmayacak, artık düşünmeyi ve üzülmeyi bırak. Ama elimde değil yapamıyorum.
Tüm arkadaşlarımla aramdaki bağ da koptu. Herkes evlendi, çocukları oldu. Gelin bir kahve içelim diyorum, çocuk var gitmemiz lazım diyorlar. Ya da kendi eşleriyle vakit geçiriyorlar. Hak veriyorum tabi. Herkes ailesiyle vakit geçirmek ister. Ama ben de bu durumda yalnız kalıyorum.
Sosyal bir insanım. İşim gereği günde onlarca insan görüyorum. Ama yine de yalnızlık hissi beni boğuyor. Arkadaşlar tavsiyelerinize ihtiyacım var. Sizleri seviyorum.
İlave olarak; Bende aslında bir de şöyle bir düşünce var. 20li yaşlarımda, deli dolu, enerjik yaşlarımda aşık olmalıydım. Ve o yaşlarda bir ilişkim olmalıydı. Şu an kendimi fiziksel olarak yorgun ve ruhen de isteksiz hissediyorum. Üzüntümün nedeni de bu aslında. Yani aslında evlenmek istiyorum ama buna güç bulamamaktan korkuyorum.

Son düzenleme:
Otuz alti yasindayim ayni durumdayim. Benim de hayatimda kimse olmadi. Donup arkama baktigimda hep ciddi biri oldugumu. Kendimi hic dusunmedigimi. Hep elalemi dert ettigimi. Ciddi bir iliski olsun yoksa olmasin kafasinda oldugumu goruyorum. Yani ben kendi kendime ket vurmusum. Simdi donup baktigimda keskelerim var. Ama yapcak birseyim yok. Arkadas da kalmiyor. Olsa da ortak nokta kalmiyor. Sizi cok iyi anliyorum demekten baska bir sey de gelmiyor elimden. Rabbim karsiniza yolunuza istediginiz gibi birini cikarsin.

dış Görünüş herşey maalesef öyle bir zaman olmuş bu zaman hem çalışan hem güzel olsun diyor şimdiki erkekler aileniz ne diyor bu konuda bende 34 evlendim çok iyi anlıyorum seni
34 de mi evlendin? Çok sevindim cnm senin adına. İşim gücüm var, maddi bir sıkıntım yok çok şükür. Dış görünüşe gelirsek bence çirkin biri de değilim. Annemler çok üzülüyor aslında. Ama bana çaktırmamaya çalışıyorlar.

Şu yazdıklarınız ile aynı beni anlatmışsınız.

Tanisabileceginiz biri yok mu aile dostunuzun cocugu olur, tanidik birileri olur vs.. bu sekilde bi kisi cikabilir karsiniza insallah iyi biriyle karsilasin mutlu olun onemli olan o.
Yok ki hiç kimse etrafımda. Aslında bakarsanız tanıdığım pek bekar erkek de yok. Yani biraz umutsuz gibi durum.

Olabilir. Ama benim yapıma aykırı. Yani işve cilve yapsam bile yapmacık durur.
Ben de öyleydim. İnsanlara karşı mesafeli ve çok ciddi durdugumu söylerlerdi hep. Eşimle okulda tanıştık, demek ki o bu durumdan rahatsız olmadı. Ama zamanla ben rahatsız olmaya başladım bundan. Ailesiyle tanışınca özellikle. Sevilen biri olmak hep önemlidir benim için, bu yüzden bu huyumu biraz kirmam gerekiyordu. Bayağı torpuledim artık. Yine mesafeliyim, "siz" demeyi birakamadim mesela. Hemen samimi olamam. Ama daha yakın davranıyorum insanlara. Ben de işve cilve yok sanıyordum, sevdiğin olunca gayet de yapıyorsun. Kendimi astım resmen. Biraz çaba gösterin. Kismette varsa olur inşallah.

Kendinizi üzmeyin , farklı sosyal ortamlara katılmaya çalışın , imkanınız varsa yurt dışı turlarına doğa gezilerine çıkın. fotoğrafçılık kursuna başlayın vs..
Burada ; çok genç yaşta evlendiği kişiden hayır görmeyen , elinde mesleği, ardında ailesi olmayan, çocuklarıyla çık zor durumda kalan kadınları okuyoruz....
Sizin konumunuzda olmak , onların durumunda olmaktan hayırlıdır diye düşünüyorum,
Bu noktada , Mevlana’nın felsefesi çok doğru.. bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da olmaması bizim için daha hayırlı olduğu içindir...
İnsallah sizi daha da hayırlısı , en güzeli bulacağı için bekletmiştir bunca zaman ,
Allah en hayırlısını en hayırlı zamanda nasip etsin insallah

YAni şu an gerçekten etrafımda tanıdığım hiç eş adayı kimse yok.

İnş hayırlısı diyelim. Ama yalnızlık çok üzüyor beni. Bir derdim olduğunda dertleşecek biri olmaması. Anne olmak istiyorum. Bilmiyorum yani üzülüyorum.

Lütfen beni yanlış anlamayın ama şimdiye kadar evlenemediğinizden ziyade hayatınıza tek bir kişi dahi girmemiş olması garip.
Ha bu yaşta bekar olmanıza lafım yok. Normal geliyor bana ama siz hiç bir erkek arkadaşım olmadı da diyorsunuz sosyal bir insan olmanıza rağmen.
Burada sizinle alakalı bir gariplik var. Bunun güzellikle de hiç bir alakası yok. Şayet bana göre en ufak bir alımı dahi olmayan insanlar çok mutlu ilişkiler, evlilikler sürdürüyor.
Derdinize tek çare kendinizde ki artık o kusur ne ise bulmanız. Benim tavsiyem güvendiğiniz bir erkek tanıdığınız varsa kendinizi açıkça yorumlatmanız.
Ya da bir (tercihen erkek) psikolog ile bir kaç seans görüştükten sonra kendiniz ile ilgili fikirler almanız, ve bu konuda çözüm aramaya başlamanız.
Umarım gönlünüze göre birileri çıkar karşınıza..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…