- 3 Ekim 2018
- 654
- 1.341
- 63
- Konu Sahibi alevimsiyim
-
Anlıyorum sizi.. insan içinde bulunmadığı , tecrübe etmediği bir şeyi yaşamak istiyor ..İnş hayırlısı diyelim. Ama yalnızlık çok üzüyor beni. Bir derdim olduğunda dertleşecek biri olmaması. Anne olmak istiyorum. Bilmiyorum yani üzülüyorum.
Aslında şöyle. Daha önce çok erkek arkadaşım oldu. Yani sadece arkadaşım. Çok çok samimi olduğum. Ama ne zaman ki sevgililiğe adım atma aşamasına geçiyoruz, “sen benim en yakın arkadaşımsın ama seni sevgili olarak görmüyorum kusura bakma” diyorlar. Böyle oluyor yani. Neden olduğunu ben de anlayamadım.Lütfen beni yanlış anlamayın ama şimdiye kadar evlenemediğinizden ziyade hayatınıza tek bir kişi dahi girmemiş olması garip.
Ha bu yaşta bekar olmanıza lafım yok. Normal geliyor bana ama siz hiç bir erkek arkadaşım olmadı da diyorsunuz sosyal bir insan olmanıza rağmen.
Burada sizinle alakalı bir gariplik var. Bunun güzellikle de hiç bir alakası yok. Şayet bana göre en ufak bir alımı dahi olmayan insanlar çok mutlu ilişkiler, evlilikler sürdürüyor.
Derdinize tek çare kendinizde ki artık o kusur ne ise bulmanız. Benim tavsiyem güvendiğiniz bir erkek tanıdığınız varsa kendinizi açıkça yorumlatmanız.
Ya da bir (tercihen erkek) psikolog ile bir kaç seans görüştükten sonra kendiniz ile ilgili fikirler almanız, ve bu konuda çözüm aramaya başlamanız.
Umarım gönlünüze göre birileri çıkar karşınıza..
ben de bekar bir bayanım 36 yaşındayım çevremde bu yaş ve üstü bir sürü bekar erkek var ama olmuyor. yaşını almış hiç evlenmemiş erkekler daha bi korkak daha bi seçici beğenmeyen tipler.bunu iyice anladım. biz biraz daha cesuruz. 43 yaşında hiç evlenmemiş bir erkekle tanıştım eğitimimiz kültürümüz aile yapımız işimiz birçok yönümüz uyuyor ben çok olumlu bakıyordum tanımak için uğraşıyordum. tanışmak için teklif eden o idi. ama o kadar soğuk o kadar korkaktı ki anlatamam. 43 yaşında ama kendini 30 yaşında zannediyor dedeleri 95'e kadar yaşamış o yüzden onun da önünde uzun ömür varmış evlenmek için acelesi yokmuş. ve tanıştıklarımın çoğu böyleydi.halbuki evlenmek isteyip de evlenemeyen de çok erkek var çevremde. bir müessese olmalı. Gençleri tanıştıran falan
Benim gördüğüm de erkeklerin kendilerinden çok genç bayanlarla evlenmek istemesi. Yani mesela 40 yaşındaki erkek bile 35 yaşındaki bayanı yaşlı buluyor. 30 dan genç olsun istiyor. Ve işin kötü yanı ne biliyor musunuz? Gerçekten de 30 dan daha küçük bir bayan buluyor ve evleniyor. Kader işte.ben de bekar bir bayanım 36 yaşındayım çevremde bu yaş ve üstü bir sürü bekar erkek var ama olmuyor. yaşını almış hiç evlenmemiş erkekler daha bi korkak daha bi seçici beğenmeyen tipler.bunu iyice anladım. biz biraz daha cesuruz. 43 yaşında hiç evlenmemiş bir erkekle tanıştım eğitimimiz kültürümüz aile yapımız işimiz birçok yönümüz uyuyor ben çok olumlu bakıyordum tanımak için uğraşıyordum. tanışmak için teklif eden o idi. ama o kadar soğuk o kadar korkaktı ki anlatamam. 43 yaşında ama kendini 30 yaşında zannediyor dedeleri 95'e kadar yaşamış o yüzden onun da önünde uzun ömür varmış evlenmek için acelesi yokmuş. ve tanıştıklarımın çoğu böyleydi.
52 yaşında eşinden boşanmış bi erkek bile 40 yaş üstüyle evlenmem diyor. Bu da fazla özgüven bence.ben de bekar bir bayanım 36 yaşındayım çevremde bu yaş ve üstü bir sürü bekar erkek var ama olmuyor. yaşını almış hiç evlenmemiş erkekler daha bi korkak daha bi seçici beğenmeyen tipler.bunu iyice anladım. biz biraz daha cesuruz. 43 yaşında hiç evlenmemiş bir erkekle tanıştım eğitimimiz kültürümüz aile yapımız işimiz birçok yönümüz uyuyor ben çok olumlu bakıyordum tanımak için uğraşıyordum. tanışmak için teklif eden o idi. ama o kadar soğuk o kadar korkaktı ki anlatamam. 43 yaşında ama kendini 30 yaşında zannediyor dedeleri 95'e kadar yaşamış o yüzden onun da önünde uzun ömür varmış evlenmek için acelesi yokmuş. ve tanıştıklarımın çoğu böyleydi.
Yuh diyorum başka bir şey demiyorum.52 yaşında eşinden boşanmış bi erkek bile 40 yaş üstüyle evlenmem diyor. Bu da fazla özgüven bence.
Acaba cok mu korkutuyorsunuz erkekleri hani işinizle tipinizle ne bileyim maddi durumunuzla bunun seviyesine ulasamayız diye mi düşünüyorlar
Daha sempatik ve mütevazi görünebilirsinizYAni böyleyse de bu konuda ne yapabilirim bilmiyorum.
Erkeklerin yaşı ilerledikçe iyice ergene bağlayıp kontrol mekanizması çalışmayan insanlara evriliyorlar. Kadınların yaşı ilerledikçe duygularını bir tarafa biraz daha bırakıp mantıklarıyla hareket ediyorlar. Bir taraf giderek çocuklaşırken diğer taraf daha çok mantığa bürünüyor. Sanırım temel sebep buben de bekar bir bayanım 36 yaşındayım çevremde bu yaş ve üstü bir sürü bekar erkek var ama olmuyor. yaşını almış hiç evlenmemiş erkekler daha bi korkak daha bi seçici beğenmeyen tipler.bunu iyice anladım. biz biraz daha cesuruz. 43 yaşında hiç evlenmemiş bir erkekle tanıştım eğitimimiz kültürümüz aile yapımız işimiz birçok yönümüz uyuyor ben çok olumlu bakıyordum tanımak için uğraşıyordum. tanışmak için teklif eden o idi. ama o kadar soğuk o kadar korkaktı ki anlatamam. 43 yaşında ama kendini 30 yaşında zannediyor dedeleri 95'e kadar yaşamış o yüzden onun da önünde uzun ömür varmış evlenmek için acelesi yokmuş. ve tanıştıklarımın çoğu böyleydi.
Evet 34 de evlendim saol canım darısı tüm isteyenlerin basına hayırlısıyla çirkinlik alakası yok çok bende çok çirkin bulduğum zamanlar oldu yeri geldi kendimi güzel buldum kilolu buldum diyet yaptım zayıfladım hepsin de gördüm ki alakası çok yok güzel bulanlar işi yok dediler çalışan arıyorlar mış çalıştım bu sefer kapalı kız istiyorlarmış vs uzar gider nasip kısmet tamamen34 de mi evlendin? Çok sevindim cnm senin adına. İşim gücüm var, maddi bir sıkıntım yok çok şükür. Dış görünüşe gelirsek bence çirkin biri de değilim. Annemler çok üzülüyor aslında. Ama bana çaktırmamaya çalışıyorlar.
Ya işte burda bazen bana kızıyorlar hatta mune abla beni banlıyor uslubumdan dolayı.
Ama evlenemedim demenin de bir yolu yordamı var.
Evlenmek istiyorum işim var yaşım müsait demek başka.
Internetten sevgilim var 23 yasindayim evleneceğim demek başka şey.
Sizi çok iyi anladım. Yazınızdan olgun ve akli başında oldugunuz belli.
Derdinizi anlatma beceriniz seviyeli ve düzgün.
Ama inanın bana etrafımda sizin gibi kadınlar çok fazla.
Eğitimli oluşunuz, paranizı kazanıyor oluşunuz, hanımefendi duruşunuz büyük artılar. Ama etrafınızsa bu artılara denk olan erkek yoksa kimse sizinle bir yola girmek istemez. Çünkü davul bile dengi dengine derler ya hani.
Ya da genclerin deyimiyle "bu bana bakmaz"
Ben bu kadınlara kusursuzluk sendromuna yakalanmak diyorum.
Dış görünüş ise sınırlı göreceli bir kavramdır. Nihayetinde hiçkimse fahriye evcen icin çok cirkin demez.
Allah bir nasip yazmıştır. Onu yaşarsınız. Ama ayette de diyor ya "biz her insanın kaderini kendi cabasına bağlı kildık"
Eger inaniyorsaniz bu ayette size verilen vazife şudur: yeni tanıştığınız insanlara "acaba bu olabilir mi" gözü ile bakmayin.
Bu düşünce jestlerden ve mimimlerden anlaşılır ve itici durur.
Daima güleryüzlü olun.
Ve beklemekten vazgeçmeye çalışın.
O zaman kafa olarak rahat edeceksiniz.
Ve unutmayın ki hayat mükemmel değil.
Ben severek evlendim. Halen daha eşimle birbirimize doyamıyoruz ama bilseniz bir işim olmasını ne kadar isterdim. Ögretmenim. Ozel kurumlarda az paraya çok calismaya da raziyim . Ama yok.
Einizde olanı sevin. Kıymet bilin.
Sağlığınızı daima hatırlayın.
Allah yanınızdadır. Yalniz hissetmeyin.
Yanlış anlamayın size sarmak değil amacım.Belki hani düzeltmenize bir katkım olur diye yazdım.Ben sizin dediklerinizden birşey anlayamadım gerçekten.Bir dediğiniz diğeriyle çelişiyor.Bir tuhaf anlatım.Kusura bakmayın yani.Yardımcı olmaya çalışıyorsunuz fakat anlamak zor gerçekten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?